Waarom zou je waterkefir drinken? Ik vond het anwoord op de site http://alternatief.plazilla.com/waterkefir-of-japanse-kristallen-zelf-maken-of-kopen-geheim-van-de-kaukasusbewoners
Kefir is een drank met een heerlijke frisse, zure smaak. Kefir bevat speciale heilzame gisten, naast vele goede bacteriën. Daarmee zorgt Kefir ervoor dat de interne balans van het lichaam wordt hersteld. Het op dagelijkse basis drinken van Kefir heeft talloze positieve effecten op de gezondheid van je lichaam:
- Het in balans brengen van de darmflora - Het op natuurlijke wijze tegengaan van constipatie - Het geeft het lichaam energie - Het versterkt het immuunsysteem van het lichaam - Bestrijdt kanker - Positieve werking bij Tuberculose - Positieve werking bij ziekte van Crohn - Bestrijd diverse vormen van reuma - Positieve werking bij ontstekingen luchtwegen, nieren en blaas - Regulering van de bloeddruk - Positieve werking bij eczeem en andere huidziektes - Positieve werking bij Chronisch Vermoeidheid Syndroom - Positieve werking bij ADHD - Positieve werking op het concentratievermogen - Regulering van het lichaamsgewicht - Zorgt voor algemene weerstand - Bestrijd galblaas en blaasontsteking - De werkzame bestanddelen van waterkefir of aquakefir
De werkzame bestanddelen van waterkefir of aquakefir - Micro-organismen: melkzuurbacteriën, gisten - Kefiran: -Voedingsstoffen: proteïne, polysaccharide Vitaminen of pro-vitaminen: vitamine A, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B6, vitamine B12, citamine C, vitamine D, foliumzuur -Mineralen: calcium, ijzer, fosfor, jodide -Essentiële aminozuren -Water
Zoveel goede elementen; ik wordt er duizelig van. Dan zit ik natuurlijk met vragen. Is het niet van het goede te veel? Werkt het ene niet tegen het andere in? Ik drink het nu een paar maanden en voel ik mij zoveel beter? Eerlijk gezegd, ik weet het niet maar het gaat goed met mij uitgenomen een opstoot van Reuma. Maar dat kan ook komen door dat ik het gebruik van cortisone afbouw. Dat is zich nu stilaan aan het normaliseren.
Lees ook eens op: http://users.telenet.be/multiple.sclerose/waterkefir.html
Ook: http://www.kombu.de/holland4.htm
En op http://www.smulweb.nl/artikelen/153277/Wat-is-kefir-en-waarvoor-is-het-goed
Bij http://www.goeievraag.be/vraag/eten-drinken/dranken/procent-alcohol-bevat-kefirdrank-waterkefirkorrels.414361
Lees je o.a.: Hoeveel procent alcohol bevat kefirdrank gemaakt van water- kefirkorrels, of bevat het geen alcohol?
De waterkefirdrank gaat door toevoeging van suiker, citroensap en gedroogde zuidvruchten in combinatie met de kefirkorrels flink gisten. Daarom moet er dagelijks even ontlucht worden om het teveel aan koolzuur te laten ontsnappen. Hoe langer je de drank laat rijpen, hoe sterker en pittiger de drank wordt door het gistingsproces. Vooral als de drank zo’n 3 weken heeft gestaan is de smaak pittig en mousserend. Het smaakt heel bijzonder en licht alcoholisch. Qua smaak en gewaarwording is het een combinatie tussen koolzuurlimonade, champagne en cider.
Zie ook op: http://www.smulweb.nl/artikelen/153277/Wat-is-kefir-en-waarvoor-is-het-goed
Het bereiding recept dat ik volg: Waterkefir bereiden - 1l bronwater of gefilterd leidingwater in een Brita kan. - 6 eetlepels Kefir - 100gr rietsuiker - 2 bio gedroogde vijgen. - ½ bio- citroen
-Na 24u omroeren. - minimuum 2 dagen laten staan .- volgens het boekje is 3 dagen het maximum. - Dan is de drank voor mij nog veel te zoet. - Ik laat hem 6 à 7 dagen trekken dan is hij voor mij super. - Het koolzuurgehalte (de prik)stijgt van dag tot dag. - Zo erg is het niet want na 7 dagen is het amper merkbaar.
Als je in een gesloten bokaal werkt is het best om een paar keer te ontluchten.
Kefir bewaren - Kefir bewaar je in een gesloten bokaal. - Voeg er water bij tot 2cm boven de korrels. - Voeg ook 1 eetlepel rietsuiker toe.
Om de 4 tot 6 dagen de kefir afspoelen en opnieuw rietsuiker en water aan toevoegen.
De kefir moet altijd van elkaar zijn, wanneer ze in gel overgaan zijn ze dood.
Zelf kefir maken is eenvoudig maar je moet het goed bijhouden. Dus echt niets voor verstrooide mensen.
20-12-2013 om 15:30
geschreven door tuinblog d
|