Warme bakker
Inhoud blog
  • Kaaskoekjes
  • Huishoudbrood
  • Hotdog broodjes
  • Hearth Bread
  • Hasseltse krentenmik
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
    27-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood in vorm van een hoefijzer

    Brood in vorm van een hoefijzer

    Ongeveer 3u40

    Voorbereiding: 25 min. – Rusttijd: 2u45 min. – Afbakken: 30 min.

    Ingrediënten

    Voor het rijzen van de gist

    - 15 gr verse gist of droge gist

    - 55 gr lauw water

    - 10 gr cassonade suike

    - 65 meel T65 (wit biomeel)

    Voor het deeg

    - 345 gr lauw water

    - 30 gr zonnebloemolie

    - 10 gr zout

    - 500 gr meel T65

    Voor de versiering

    - 20 gr papaverzaadjes

    Werkwijze

    - Voor het gistmengsel: Stort de gist, het water en de suiker in een grote kom.

    - Zeef de bloem erbij en meng alles. Laat dit ca 15 minuten rusten.

    - De gist is goed gerezen al er belletjes verschijnen.

    - Voor het deeg: Zeef de bloem erbij, doe er de olie en het zout bij.

    - Doe er een deel van het water bij (niet alles!). Uw deeg moet glad blijven maar mag niet aan uw vingers plakken.

    - Deeg kneden, indien nodig water toevoegen.

    - Opbollen en onder doek en plastic folie ca 1u30 laten rijzen naargelang de omgevingstemperatuur.

    - Plaats het deeg op de licht bestoven werkplaats.

    - Met uw hand het deeg platdrukken en 15 minuten laten rusten.

    - Snij 7 stukken van 25 gr af. Met de rest maakt u een worst om het hoefijzer te vormen.

    - Met ‘n stok, of met de zijkant van uw hand duwt u in het midden over gans de lengte die u bebloemd hebt.

    - Leg bakpapier op de bakplaat.

    - Geef uw worst de vorm van ‘n hoefijzer en leg het op het bakpapier. Met een stukje deeg vormt u een driehoek, bevochtig de plaats in het midden van het hoefijzer en plaats uw driehoek daar.

    - Neem een bol deeg, afplatten en de boorden omvouwen om te sluiten.

    - Maak een punt aan de bol zo kunt u ze gemakkelijk in de papaverzaadjes rollen.

    - Doe dit met alle zes bollen.

    - Vul één bord met water en één met papaverzaadjes.

    - Strijk de plaats waar u de nagels gaat zetten in met water.

    - Rol de bollen in de zaadjes.

    - Plaats de bollen en laat alles ca 45 minuten rijzen.

    - Het laatste kwartier de oven voorverwarmen op 210°C.

    - In ca 45 minuten afbakken

    - Laten afkoelen op een rooster.



    27-10-2009, 00:00 geschreven door Warme bakker Opa Jef
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Zoeken in blog


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!