YORKSHIRE CAKES (ENGELSE BROODJES) Ongeveer 3 uur Ingrediënten Voor 10 tot 15 cakes - 60 cl melk - 30 g gist - 1kg bloem - 125 g boter - 2 losgeklopte eieren Werkwijze - Verhit de boter en de melk in een steelpan tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen tot deze lauw is. - Voeg nu de gist en de geklopte eieren toe. - Laat het mengsel 10 minuten rusten tot de gist begint te schuimen. - Voeg het aan de bloem toe en meng alles zeer goed. - Laat het deeg op een warme plaats ca 1 u rijzen tot het volume is verdubbeld. - Kneed het deeg opnieuw flink en vorm er dan broodjes van met een dikte van ca 2 cm en 15 cm in het vierkant. - Leg de broodjes op bakpapier (of siliconenvel) op een bakplaat en laat ze nog 1 u rijzen op een warme plaats tot ze bijna in volume zijn verdubbeld. - Tijdens het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 180°C. - 30 tot 40 minuten afbakken tot ze mooi bruin zijn. - Bestrijk de broodjes direct met boter als ze uit de oven komen, of snij ze doormidden als ze koud zijn, rooster ze dan en bestrijk ze met boter.