Nu volgen 12 recepten met tarwemeel. ASSORTIMENT BROODJES Ongeveer 2 uur 15 Ingrediënten - 250 g voltarwemeel grof - 250 g witte tarwebloem - Ofwel: 500 g gedeeltelijk voltarwemeel - 32 cl water - 10 g verse gist - 8 g zout - 15 g vetstof - afwerking naar keuze: blauw maanzaad, sésamzaad, tarwezemelen Werkwijze - De gist verbrokkelen in het water in een grote kom. - Geleidelijk het meel en de bloem toevoegen en mengen met een houten lepel tot het niet meer aan de wanden kleeft. - De vetstof ondermengen en als laatste het zout. - De ingrediënten gedurende 20 minuten kneden. - Voorrijs: 30 à 40 minuten onder doek en plastic folie. - Het deeg verdelen in stukjes van 100 g en bolvormig rollen. 15 minuten laten rusten. - De bolletjes in twee verdelen en lang puntig rollen. Bestuiven met water en in zaadjes rollen. - Narijs: 40 minuten onder doek en plastic folie. - Tijdens het laatste kwartier van het rijzen de oven voorverwarmen op 220°C. - 25 minuten afbakken. - Laten afkoelen op een rooster.