KASTEELBROOD
Ongeveer 4 uur
Ingrediënten
- 500 g tarwebloem
- 2 afgestreken tl zout
- 2 dl melk
- 80 g roomboter
- 15 g korrelgist
- 80 g suiker
- 2 eieren
Werkwijze
- Strooi de gist door de gezeefde bloem en roer deze door.
- Laat de roomboter smelten en voeg deze bij de melk, samen met het zout.
- Maak een kuiltje in de bloem.
- Meng de suiker en de 2 eieren door de vloeistof, giet ze in het kuiltje en roer dit door de bloem.
- Kneed het op een met bloem bestoven werkblad verder.
- Laat 30 tot 90 minuten rijzen onder doek en plastic folie tot de hoeveelheid verdubbeld is.
- Kneed het deeg nu lang door.
- Laat het opnieuw rijzen, nu in de ingevette en met bloem bestoven vorm, tot het deeg verdubbeld is in volume.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak het brood in ca 45 minuten gaar.
- Laat het brood afkoelen op een rooster.
|