GEKNOOPTE LUXEBROODJES
Ongeveer 2 uur 15
Ingrediënten
- 75 cl lauwe melk
- 15 g gist
- 1kg bloem
- 100 g zachtgeroerde boter
- 2 tl zout
- 1 ei om in te smeren
Werkwijze
- Maak een met boter en melk verrijkt deeg.
- Laat 30 minuten rijzen onder doek en plastic folie.
- Verdeel het deeg in gelijke porties van 50 g.
- Rol de deegstukken met beide handen heen en weer tot ze een rolletje van 30 tot 40 cm en een dikte van ca 1 cm vormen.
- Leg in elk deegrolletje een losse knoop.
- Leg de geknoopte deegrolletjes op een ingevette bakplaat. Bedek ze met een vochtige doek en plastic folie en laat ze ca 25 minuten rijzen tot ze 2 x zo groot zijn geworden.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Bestrijk de broodjes met een mengsel van ei en water. Bak ze in ca 25 minuten gelijkmatig bruin.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
|