TOASTBROOD
Ongeveer 3 uur 15
Ingrediënten
- 800 g tarwebloem
- 2 tl zout
- 250 cl water (kamertemperatuur)
- 250 cl melk (kamertemperatuur)
- 40 g verse gist
- 100 g zachte boter
Werkwijze
- Zeef de bloem in een kom, voeg het zout toe en druk een kuiltje in het midden.
- Vermeng het water en de melk, los de gist op in dit mengsel en voeg geleidelijk toe aan de bloem.
- Voeg de boter in blokjes toe en roer alles goed door elkaar (bij voorkeur met een vork).
- Kneed het deeg vervolgens ca 10 minuten goed door tot het soepel is.
- Leg het deeg in de kom, dek af met een doek en plastic folie en laat het ca 60 minuten rusten op een gelijkmatig warme plek tot het deeg verdubbeld is.
- Kneed het deeg op het met bloem bestoven werkblad opnieuw goed door.
- Vet de grote langwerpige vorm (35 cm) goed in. Leg het brood in de vorm en laat nog eens 45 à 60 minuten rijzen tot de vorm tot de rand toe vol is.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 200°C en bak het toastbrood
50 à 60 minuten.
- Laten uitzweten op een rooster.
|