ZACHTE LUXE SANDWICHES
Ongeveer 2 uur 30
Ingrediënten
- 750 g Boerenwit
- 40 g verse gist of 20 g droge gist
- 400 ml melk
- 50 g suiker
- 1 ei
- 10 g zout
- 100 g vetstof
Werkwijze
- Kneed alle ingrediënten gedurende 20 minuten.
- Laat het deeg 30 à 40 minuten rusten onder doek en plastic folie.
- Verdeel het deeg in deegstukjes van 50 g.
- Laat de deegstukjes 10 minuten rusten en maak ze dan bolvormig.
- Laat weer 10 minuten rusten en maak de bolletjes dan langwerpig.
- Leg ze op een ingevette bakplaat met de naad naar beneden (ik leg ze op een siliconenvel). Zorg ervoor dat de naad goed gesloten is.
- Strijk de sandwiches in met wat losgeklopt ei.
- Laat de sandwiches nog 30 à 40 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Bak ze in ca 8 minuten af.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
|