ZACHTE LUNCHBOLLETJES
Ongeveer 2 uur
Ingrediënten
- 750 g tarwebloem
- 40 g gist
- 15 g zout
- 15 g suiker
- 75 g melkpoeder
- 60 g roomboter
- 400 à 450 g water
Werkwijze
- Bloem zeven in een grote kom.
- Gist verbrokkelen. Suiker aan toevoegen.
- Melkpoeder aan toevoegen.
- Water langzaam overgieten tot al de bloem door het water is opgenomen.
- Zout en boter door het deeg mengen en kneden tot het niet meer plakt en lekker soepel aanvoelt.
- 30 minuten laten rusten onder doek en plastic folie.
- Maak 2 mooie bollen en laat deze 10 minuten rusten onder doek en folie.
- Verdeel de stukken in kleinere stukjes van ca 54 g en maak hier weer mooie bolletjes van.
- Leg ze op een beboterde bakplaat en druk de bolletjes iets plat.
- Bestrijk ze met ei en laat opnieuw 50 minuten rijzen.
- De oven voorverwarmen op 270°C.
- Afbakken in 8 minuten.
- Laten afkoelen op een rooster.
|