BBQ en zo
Het was de
eerste maal dat het baasje de BBQ buiten haalde dit jaar. Het weer was zacht en
we zaten uit de wind, dus was het goed toeven voor het huis.
Hugo en
Mieke, broer van t baasjes vriend die regelmatig op het huis en tuin passen
als wij niet hier zijn, kwamen ons gezelschap houden en een hapje mee-eten.
Bij het
aperitief had het baasje al gezorgd dat er warme hapjes waren. De gemarineerde
kippenvleugels schuiven altijd goed weg en het baasje had iets nieuw gevonden
wat ook heel lekker was. De chorizzo worstjes waren ook heel lekker en er was
er eentje wat donkerder gebakken dan de overige en die heeft het baasje dan in
dunne plakjes gesneden en wij hebben die gekregen.
Het
eigenlijke vlees was ook al een specialleke. Deze winter had ons baasje een
pakket wild gekocht van zijn kameraad
Luc die in Duitsland een groot jacht heeft. Dat was een pakket hert en daar had
ons baasje een gebraad van mee naar Frankrijk gebracht.
Het baasje
heeft dat dan vakkundig versneden tot hertensteacks en lekker gebakken op de
BBQ. Koningseten noemen wij dat, heel erg lekker en wij hebben ook enkele
stukjes over onze brokken gekregen.
Van ons
mag het op die manier alle dagen BBQ-weer zijn, magerder zullen we er zeker
niet van worden want we hebben heerlijk kip, chorizzo en hert gegeten, er
zullen weinig Drentjes rondlopen die zoiets bij hun brokken kregen vanavond.
Belle
& co


|