Na de feesten…
Na de feestdagen met uitgebreide diners en familiefeesten moeten we ook nog eten, om in leven te blijven zegt het baasje. Het hoofdbestuur en ook wijzelf gaan het iets minder doen dan de afgelopen twee weken. Het was trouwens niet vol te houden.
Zo heeft het vrouwtje, op vraag van ’t baasje gisteren een grote pot witte bonensoep gekookt. Daar had het baasje al enkele weken zin in maar het kwam er maar niet van, en toen de feestdagen er aan stonden te komen waren er andere prioriteiten in de keuken dan bonensoep.
Dinsdag was het hoofdbestuur dan op zoek gegaan naar een pak gedroogde witte bonen in de supermarkten Lidl en Leader Price in Ruffec. Maar in geen van beide warenhuizen was er één gedroogde witte boon te vinden. Dan maar naar de Super U in Sauzé-Vaussais en daar waren er bonen “à volonté” te krijgen.
Met de prei, wortelen, selder, ui en de geweekte witte bonen heeft het vrouwtje een grote pot witte bonensoep gebrouwen die als ’t van ’t baasje en ons afhangt geen lang leven tegemoet gaat .
Nadeel van de witte bonensoep … Het baasje vraagt zich af of wij wel van dezelfde soep gegeten hebben want hij vermoedt dat wij een soort “Turbosoep” hebben gegeten. Dit is namelijk te horen en te ruiken aan de geproduceerde uitlaatgassen van ons !
Lucy is naar gewoonte kampioen in het produceren vanwat de “groenen” biogas noemen. Ze is dan de volgende dagen “personna non grata” in de zetel naast iemand van het hoofdbestuur. En ook zijzelf maakt dat ze wegkomt na een korte “prrt” afkomstig van onder haar staart, zijzelf gaat dan enkele meters verder liggen !
Belle & co
Witte bonensoep recept
- 300 gram droge witte bonen
- 30 gram spekzwoerd (of een lekker dik stuk spek met flink wat vet)
- 1 soepselder
- 1 wortel
- 2 eetlepels olijfolie extra virgin
- 1 bosje peterselie
- zout naar smaak
- kokend water, 1 tot 2 liter
- indien gewenst: parmezaanse kaas


|