Appelchips
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ons baasje had het droogapparaat al
even geleden gekocht en hij was uiteraard benieuwd naar het resultaat van het
droogproces. (zie blog 30.06.11)
Aanvankelijk was het de bedoeling van
zelf vlees te gaan drogen voor ons, hondjes.
t Baasje was wel van mening dat die
zakken gedroogde pens en bullenpees aan de dure kant zijn, en t vrouwtje vond
het maar stinken al die gedroogde ingewanden troep.
Dus wou hij zelf gaan proberen met
spulletjes die makkelijk voor handen zijn, te gaan drogen om dan tijdens de
wintermaanden van te snoepen, gezond te
snoepen !
Een eerste maal dat het baasje kennis
maakte met zelf gedroogde etenswaren was op wintersport in het Reschnerhof op
de grens van Italië en Oostenrijk. Daar ging de kok Luïs tijdens de herfstmaanden
de bergen in om steinpilzer te zoeken. Die droogde hij dan op zolder en
bewaarde ze in grote tonnen.
De Steinpilzersauze van Luïs
t
baasje zegt wanneer men Michelinsterren geeft aan een gerecht deze saus van
Luïs er terecht drie sterren voor zou mogen krijgen. t Baasje heeft weeral
speeksel in zijn mond alleen al maar bij het typen over die Steinpilzersauze.
Daarom is hij nu begonnen met
appeltjes uit eigen boomgaard te drogen. Vandaag is het recept appeltjes
natuur maar morgen gaat hij verder experimenteren. Hij heeft al in zijn
koppeke
gedroogde appeltjes met kaneel, met vanillesuiker, met honing,
misschien wel met Calvados
Waarschijnlijk, wat zeggen we ?
Hoogstwaarschijnlijk gaat onze Bourgondiër er jullie wel van op de hoogte houden
hoe het allemaal smaakt en hoe het met zijn gezond leven en zijn lijn gaat
evolueren. Van dat gezond zijn we al overtuigd, maar of het iets aan zijn
(bolle) lijn gaat verbeteren is nog maar de vraag !
Belle & co
De machienerie in werking.
Netjes naast elkaar, in vijf verdiepingen.
En of ze lekker zijn, dit is het eindresultaat. maar of deze de winter gaan halen is nog maar de vraag !
|