Mislukt experiment
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Het is niet altijd rozengeur en
maneschijn bij het drogen van voedsel met het droogapparaat. Het is al goed
gelukt met het drogen van vijgen, banaan, en vooral de appelen en peren geven
heel lekker resultaat.
Daarstraks wou ons baasje het ook eens
proberen met courgette. Hij had het allemaal goed bekeken en zelfs speciale
smaakjes gingen uitgeprobeerd worden ! De courgettes zouden hartelijke chips
worden. Dus kwam er pezo aan te pas. In keukenkringen staat pezo voor peper
en zout. Maar het baasje wou er ook maken met een lichte mosterd smaak. Dus
kwam er mosterd mi-forte van mora aan te pas die een beetje lopender gemaakt
was door een beetje aan te lengen met eau de robinet
Nu was het resultaat niet mi-forte
maar full-forte
De combinatie van pezo + de mosterd maakte het geheel wel
heel pikant en zout.
Daarbij kwam ook nog dat de courgette
heel veel water bevatten en dus blijft er na het drogen een flitterdun laagje
courgette over dat echter aan de rooster plakt en dus niet te verwijderen valt
!
Mislukt experiment dus in deze vorm,
want met aangepaste dosering en ietwat dikkere courgettes bij het begin moet
ook lekker resultaat kunnen geven. Onze baas geeft het echt zo snel niet op.
Morgen gaan we terug aan de slag. Nu met lagere droogtemperaturen en dikkere
schijfjes courgette
Belle & co
|