De probeersels gaan
verder
.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Er is al wat gedroogd de laatste
weken hier in La Magdeleine. Het droogtoestel heeft in elk geval zijn pacht
opgebracht deze zomer.
Na de appelen, peren, ananas, banaan
en vijgen als fruit zijn er ook nog tomaten en
courgette gedroogd. Maar ook kruiden lukt uitstekend om drogen, we
hadden enkele weken geleden al laurier gedroogd en ook basilicum is al aan de
orde geweest.
Als die basilicum in het droogtoestel
ligt te drogen dan geurt gans de omgeving Italiaans. Het resultaat lijkt wat
op verschrompeld blad maar ons baasje heeft die blaadjes in de blender gestopt
en nu kan de gedroogde basilicum als strooi specerij gebruikt worden in
allerlei sausen.
Wijzelf hebben ook van t baasjes
zijn vleesdroog probeersels al mogen proeven, het rundvlees was super en ook
voor de gedroogde kipfilet doen we al wat het baasje vraagt. Al bij al een
geluk dat Marian ons baasje verwittigde van het gedroogde varkensvlees en de
gevaren daarvan
we hadden hier al lang dood kunnen liggen ! ! !
Volgend jaar gaat het baasje ook
peterselie en bieslook zaaien, dat doet het ook altijd zeer goed in onze tuin,
en moet, net als de basilicum, uitstekend te drogen zijn .
Zo krijgt het hoofdbestuur het
kruidenrekje terug vol met eigen oogst. Het is dan misschien wel niet
goedkoper dan wat je in de winkel koopt maar het geeft des te meer voldoening
van te kunnen zeggen hebben we toch mooi zelf gedaan !
Belle & co
Zo staat de struik op de koer te bloeien...
Zo staat hij in het kruidenrek, klaar voor gebruik...
|