Inhoud blog
  • Kerstmis
  • de donkere 6 weken
  • de kerstboom
  • eenzaamheid
  • Sinterklaas
  • weerspreuken
  • december
  • zo maar
  • goede avond
  • spreuk
  • Samantha
  • verdraagzaamheid
  • zo maar
  • 11 november
  • wateroverlast
  • zo maar
  • maandag
  • november
  • weerspreuken
  • Allerheiligen en Allerzielen
  • Halloween
  • oktober
  • wintertijd
  • halloween
  • citaten
  • halloween
  • Herfst
  • pompoenen
  • Edith Piaf
  • Paddenstoelen in de herfst
  • Indian summer
  • oktober weerspreuken
  • oktober
  • herfst
  • gedicht
  • herfst
  • Hoppestoet
  • bloemen
  • zondag
  • weerspreuken
  • nazomer
  • hoppestoet
  • terug naar school
  • september
  • gezond en gelukkig zijn
  • zo maar
  • Toon Hermans
  • Vierdaagse van de IJzer
  • vriendschap
  • woensdag
  • heel juist
  • ogen
  • welkom
  • symphony of love
  • Augustus
  • weerspreuken
  • augustus
  • internationale dag van de vriendschap
  • Fantasie
  • een hart van rozen
  • zo maar
  • vrouwengezicht
  • Laat de zon in je hart
  • nationale feestdag
  • zo maar
  • wilde bloemen
  • reizen
  • 14 juli
  • 11juli
  • kermis
  • mooi gezegde
  • spreuk
  • Vakantie
  • weerspreuken
  • kermis in Poperinge
  • juni
  • humor
  • zomer
  • tabel zomerfruit
  • fruit
  • zomervakantie
  • zomer
  • hitte
  • 6 juni
  • weerspeuken
  • juni
  • de mooiste dingen
  • De pinksterbloem
  • Tina Turner overleden
  • Hopelijk beleef je hier veel plezier! Kom nog eens terug!
    Klok 3:
    http://www.geocities.com/~goldenoldies
     

    Klik er eens op.  Je krijgt muziek van vroeger.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ik stuur je bloemen


    HALLO? BLIJ DAT JE WEER EENS OP BEZOEK KOMT!!!!!!!!
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mare
    blog.seniorennet.be/mare
    Welkom op mijn blog!
    Archief per maand
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kom gerust binnen en neem een kijkje in mijn nog wat amateuristisch ogend blokje. 
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favoriete schilder PICASSO
    Foto
    Foto
    Enkele foto's van mijn stad Poperinge
    Talbot House
    Foto
    Hoppemuseum
    Foto
    Grote Markt Poperinge
    Foto
    Hoppestoet Poperinge
    Foto
    Stadswapen
    Foto
    Foto
    Bekijk het filmpje
    Foto
    Foto
    Foto
    Heb je genoten? Kom dan geregeld eens langs.
    Gorges du Tarn
    Foto
    Echternach
    Foto
    Foto
    Vrijdagmarkt Poperinge
    Foto
    MIJN HOROSCOOP
    Foto
    Foto
    Zeg het met bloemen
    Foto
    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    portier
    blog.seniorennet.be/portier
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    saartje_2010
    blog.seniorennet.be/saartje
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rustroest
    blog.seniorennet.be/rustroe
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rud
    blog.seniorennet.be/rud
    Reizen, muziek,literatuur en nog veel meer

    10-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isabel Allende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het rijk van de gouden draak.

    Momenteel ben ik een boek aan het lezen van Isabel Allende, namelijk Het rijk van de gouden draak.
    De 15 jarige Alexander gaat met zijn exentrieke oma, de reisboekenschrijfster, mee naar het Verboden Rijk. Als Alexander met zijn vriendinnetje Nadia, dat ook mee is, op onderzoek uitgaat, worden ze het slachtoffer van een bende die de Gouden Draak heeft gestolen. Maar dankzij de hulp van een inheems meisje en de zoon van de koning en diens doeddhistische leermeester lukt het hen na vele avonturen de vijand te verslaan en het verboden rijk te redden.
    Isabel Allende heeft opnieuw een spannend avonturenverhaal geschreven waarin ze twee totaal verschillende culturen met elkaar confronteert.Op gevoelige wijze levert ze kritiek op de materialistische westerse samenleving, waarin men het gevoel voor spiritualisme en het conact met de natuur verloren heeft
    .

    10-10-2005 om 16:42 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    09-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijfster
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Karin Fossum
     Is een van de grootste namen uit de Noorse misdaadliteratuur.Ze schrijft vooral thrillers. Eva's oog werd bekroond met De Glazen Sleutel. Enkele andere titels van haar romans zijn: Kijk niet achterom, Wie de wolf vreest en De duivel draagt het licht.
    Fossum schrijft adembenemend. De spanning blijft van het begin tot het einde.
    Voor wie van thrillers houdt een echte aanrader.

    09-10-2005 om 19:10 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Literatuur
    De Indiase bruid

    Voor de boekenwurmen onder ons, hier wat lectuur.
    Onlangs las ik de thriller " de Indiase bruid" van Karim Fossum.Spannende thriller!
    De vrijgezel Gunder Jomann gaat op reis naar India om er een vrouw te zoeken. Hij ontmoet er Poona, een serveerster in het restaurant waar hij iedere dag gaat eten. Hij wordt verliefd en vertelt haar de reden van zijn reis. Er groeit een diepe genegenheid tussen beiden en enkele dagen later besluiten ze te trouwen. Gunder besluit na hun huwelijk naar huis te reizen om alles in gereedheid te brengen voor haar komst,twee weken later. Poona verschijnt echter niet op luchthaven op de afgesproken dag. Een dag later wordt inspecteur Sejer geconfronteerd met het afschuwelijk toegetakelde lijk van een vrouw...

    09-10-2005 om 16:18 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    07-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tajine
    Tajine met lamsbout en bonen
    Personen: 4-6
    Keuken: Marokkaans
    Potten, pannen enzo: tajine of braadpan
    Bereidingstijd: ± 1.45 uur
    Diverse: bewerkelijk

      Ingrediënten
      1 kg lamsbout zonder bot, 1 tn knoflook, 2 tl geelwortel, 1/4 tl gemalen komijn, 1 tl gemberpoeder, 2 tl paprikapoeder, 2-3 el olijfolie, 500 gr tomaten, 750 gr sperziebonen, 2 ingelegde citroenen, 50 gr groene olijven, 1 bosje verse koriander, zout en versgemalen peper

      Bereiding

    1. Was de bonen en halveer ze. Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij in stukjes. Snij het teentje knoflook fijn. Hak het blad van de koriander fijn. Snij de citroenen in reepjes, hou apart.
    2. Snij de lamsbout in stukken.
    3. Verhit de olie in de tajine of braadpan. Bak de stukken lamsvlees rondom bruin.
    4. Meng de knoflook, de geelwortel, de komijn, het gember- en paprikapoeder. Strooi de helft van dit mengsel over het vlees. Schep er de tomaten op en strooi daarover de rest van het kruidenmengsel. Sluit de tajine en laat het gerecht ± 20 minuten stoven.
    5. Schenk er 5 dl water bij, voeg de bonen toe en maak op smaak met wat zout, sluit de tajine weer en laat het gerecht ± 1 uur stoven tot het vlees gaar is. Voeg zo nodig tussentijds wat water toe.
    6. Voeg 5 minuten voor het einde van de bereidingstijd de citroen en olijven toe. Breng het gerecht verder op smaak met zout en peper en laat de saus iets indampen.
    7. Serveer het gerecht in de tajine of - als een braadpan is gebruikt - doe alles over in een grote schaal en garneer met de fijngehakte koriander.
      Dit is geen eigen recept hoor, ik heb het ook overgenomen.

    07-10-2005 om 20:42 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reizen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Agadir is een toeristische topper  in Marokko : Het bezit volgende aantrekkelijkheden:
    •   een 'beschermende baai' met een fijn zand strand van 6km. en geschikt voor alle watersporten
    •   300 dagen zon per jaar (voornamelijk in de winter - in de zomer kan de voormiddag 'mistig' zijn!)
    •  met een cap. van 20.000 bedden de grootste hotel accommodatie van Marokko
    •   brede wandellanen met talloze shopping- en eetgelegenheden
    •   casino, nightclubs en dancings...
    •   goede uitvalsbasis voor trips naar het interland vb. Taroudant, Marrakech enz.
    •   mooie vissershaven en panoramisch zicht van op de heuvel met de oude kasba
    •  eigen luchthaven
       een typisch gerecht is tajine

    07-10-2005 om 20:34 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reizen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen AGADIR

    Op 29 februari 1960 trof een zware aardbeving, gevolgd door een vloedgolf, de stad Agadir: De stad werd compleet verwoest. 
    Er werd een volledig nieuwe en moderne stad gebouwd. Agadir is zeer toeristisch met veel prachtige hotels.

    07-10-2005 om 20:31 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan alle bezoekers

    07-10-2005 om 20:12 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween
    HALLOWEEN

    Op 31 oktober komen de doden tot leven. Allerlei griezelige figuren en monsters bellen bij de mensen aan en vragen om een gift. Halloween wordt uitbundig gevierd in Amerika.Sinds enkele jaren is halloween ook in opmars in ons land .
    We kunnen ons stilaan voorbereiden om het lugubere feest enigszins prettig te laten verlopen.

    07-10-2005 om 15:04 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    06-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op 31 oktober vieren we Halloween.
    Oorsprong

    Halloween heeft een zeer ver verleden. Het mag worden beschouwd als één van de oudste feestdagen tot op heden,
    het gaat duizenden jaren . Eigenlijk is Halloween een combinatie van 3 feestelijkheden.
    ‘Samhain’ (Kelten), ‘Pomona’ (Romeinen)  en ‘Allerheiligen & Allerzielen’ (Christendom), die elk doorheen de eeuwen heen hun stempel hebben gedrukt op dit winterfeest. 

    06-10-2005 om 12:08 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    04-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht

    04-10-2005 om 21:10 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De jacht is open

    04-10-2005 om 20:43 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenvoudige recepten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hazenrug met room

    Laat de hazenrug gedurende 24 uur marineren in 1/2 l rode wijn. Voeg er tijm, laurier, rozemarijn en gehakte sjalot bij en voor de liefhebbers een scheutje cognac.
    Haal na 24 uur het vlees uit de marinade, laat uitlekken en droog af. Laat het vlees aan alle kanten braden in een soeplepel boter. schuif de kom dan in een warme oven en laat het vlees onveer 35 min braden. Bedruip regelmatig met de gezeefde marinade. Giet er 5 min voor het einde de room bij. (150 g). Opgelet, wild wordt rosé opgediend. Serveren met gebakken appeltjes. (in de oven of in boter in een pan) gevuld met beenbessen
    . Lekker en eenvoudig!

    04-10-2005 om 20:33 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    03-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wild
    mens65 (14K)Everzwijnfilet met herfstzwammen

    Ingrediënten
    4 everzwijnfilets
    1soeplepel boter
    1 sjalot
    gemengde paddenstoelen
    verse tijm
    laurierblad
    1/2 citroen
    room

    Bereidingswijze
    Verhit de boter in een grote pan of kom en bak er het vlees in bruin langs alle kanten.
    Neem dan het vlees uit de pan en hou het warm (wikkel het in alluminiumfolie).
    Bak nu de sjalot in het braadvet en voeg er de herfstzwammen bij.Voeg er de tijm en het laulierblad bij en laat alles stoven onder voortdurend roeren tot alle vocht verdwenen is.
    Kruiden naar eigen smaak met peper en zout. Giet er een scheutje room bij en laat niet meer koken. Voeg er het sap van de citroen bij.Leg de filets nog eventjes in de saus. Kruiden en opdienen. Lekker met kroketten.

    03-10-2005 om 11:36 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor wat rust
    image

    27-09-2005 om 20:38 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even mediteren
    image

    27-09-2005 om 20:33 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groetjes
    image

    27-09-2005 om 20:12 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZEG HET MET BLOEMEN
    image

    27-09-2005 om 20:08 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provençaals stoofpotje van kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit heb je nodig:

    1 grote braadkip in stukken gesneden.
    1 courgette
    1 aubergine
    2 uien in ringen gesneden
    2 grote tomaten
    1 teentje look
    1/2 rode en 1/2 groene paprika
    2 eetlepels bloem
    boter
    peper en zout
    provençaalse kruiden (uit een potje)
    1/2 l kippenbouillon
    laurier
    tijm

    Snij de groenten in blokjes en snij de tomaten in partjes.
    Bestrooi de stukken kip met wat bloem, peper en zout.
    Stoof de ui en de look in de hete boter in een grote pot. Haal ze dan terug uit de pot en bruin de stukken kip aan alle kanten op een hoog vuur. voeg de ui, de look en de bouillon bij de kip, dek af en laat 15 min stoven.Voeg er nu de groenten aan toe? laat nog eens 15 min stoven en klaar is kees.

    27-09-2005 om 18:24 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    26-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedekte tafel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen SMAKELIJK


    26-09-2005 om 15:46 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsvlees met aromaten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor 5 personen
    100 g boter, 2 soeplepels olie, 1 kg mager lamsvlees in stukken gesneden, 2 grote uien 2 teentjes knoflook, 2 soeplepels bloem 1 bouquet garni, dragon, peterselie, peper, zout, 1 goed glas witte wijn, 1/2 glas water en een tomaat.

    - boter en olie verwarmen in een kom; doe er dan het vlees bij en laat het bruinen aan alle kanten. Doe het vlees dan uit de kom.
    -schil de ui en de look; hak alles fijn; pel de tomaat en snij ze in 4 stukken.
    - laat de ui en de look stoven; als ze lichtjes goudgeel worden doe er dan het vlees terug bij.
    Bestrooi alles met de bloem. Meng alles goed op een klein vuurtje om klonters te voorkomen.
    -Overgiet met witte wijn en water; voeg de bouquet garni, de dragon, peterselie, en de tomaat toe. Voeg peper en zout bij en laat alles op een zacht vuurtje stoven met deksel op de pan. Na ongeveer 30 à 45 minuten moet alles gaar zijn.
    -    zéér warm opdienen met rijst of gekookte aardappelen .
                 

    26-09-2005 om 15:26 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)





    Prettige dag!


    ...


    Klik op de knop om te spelen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Toplijst TopSiteGuide.bestblogs.blog.seniorennet.be/eerda
    TopSiteGuide.bestblogs eerda


    Foto

    Goede middag


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.


    BEDANKT VOOR UW BEZOEKJE !

    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Kom vlug binnen en neem rustig uw tijd



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lanszweert_aartrijke
    blog.seniorennet.be/lanszwe
    goddess triple moon


    Het Weer






    Foto

    Foto

    Zet uw geluid aan
     http://www.cartoline.it/pics/_zoom_flash.htm?immagine=scherzi_150404_

    Foto


    Klik op bovenstaand plaatje
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wdl
    blog.seniorennet.be/wdl
    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn lievelingsbloemen zijn rode rozen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hierboven een 3-tal foto's van de opera La Bohème
    Puccini
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Even verpozen.
    Kijk rustig naar het bovenstaande filmpje en reis met me mee.

    Foto

    Foto

    Foto

    Bovenstaande foto is een foto van mijn reis naar de Cevennes
    Foto

    Koffieklets


    Ik heb slaap nodig

    Klok 1:
    Blog als favoriet !

    >
    Vriendelijk groetjes
    Zoeken in blog


    ...

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jubo
    blog.seniorennet.be/jubo

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!