Inhoud blog
  • Kerstmis
  • de donkere 6 weken
  • de kerstboom
  • eenzaamheid
  • Sinterklaas
  • weerspreuken
  • december
  • zo maar
  • goede avond
  • spreuk
  • Samantha
  • verdraagzaamheid
  • zo maar
  • 11 november
  • wateroverlast
  • zo maar
  • maandag
  • november
  • weerspreuken
  • Allerheiligen en Allerzielen
  • Halloween
  • oktober
  • wintertijd
  • halloween
  • citaten
  • halloween
  • Herfst
  • pompoenen
  • Edith Piaf
  • Paddenstoelen in de herfst
  • Indian summer
  • oktober weerspreuken
  • oktober
  • herfst
  • gedicht
  • herfst
  • Hoppestoet
  • bloemen
  • zondag
  • weerspreuken
  • nazomer
  • hoppestoet
  • terug naar school
  • september
  • gezond en gelukkig zijn
  • zo maar
  • Toon Hermans
  • Vierdaagse van de IJzer
  • vriendschap
  • woensdag
  • heel juist
  • ogen
  • welkom
  • symphony of love
  • Augustus
  • weerspreuken
  • augustus
  • internationale dag van de vriendschap
  • Fantasie
  • een hart van rozen
  • zo maar
  • vrouwengezicht
  • Laat de zon in je hart
  • nationale feestdag
  • zo maar
  • wilde bloemen
  • reizen
  • 14 juli
  • 11juli
  • kermis
  • mooi gezegde
  • spreuk
  • Vakantie
  • weerspreuken
  • kermis in Poperinge
  • juni
  • humor
  • zomer
  • tabel zomerfruit
  • fruit
  • zomervakantie
  • zomer
  • hitte
  • 6 juni
  • weerspeuken
  • juni
  • de mooiste dingen
  • De pinksterbloem
  • Tina Turner overleden
  • Hopelijk beleef je hier veel plezier! Kom nog eens terug!
    Klok 3:
    http://www.geocities.com/~goldenoldies
     

    Klik er eens op.  Je krijgt muziek van vroeger.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Ik stuur je bloemen


    HALLO? BLIJ DAT JE WEER EENS OP BEZOEK KOMT!!!!!!!!
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kelly1962
    blog.seniorennet.be/kelly19
    Welkom op mijn blog!
    Archief per maand
  • 12-2023
  • 11-2023
  • 10-2023
  • 09-2023
  • 08-2023
  • 07-2023
  • 06-2023
  • 05-2023
  • 04-2023
  • 03-2023
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006
  • 07-2006
  • 06-2006
  • 05-2006
  • 04-2006
  • 03-2006
  • 02-2006
  • 01-2006
  • 12-2005
  • 11-2005
  • 10-2005
  • 09-2005
  • 08-2005
  • 07-2005
  • 11--0001
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Kom gerust binnen en neem een kijkje in mijn nog wat amateuristisch ogend blokje. 
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favoriete schilder PICASSO
    Foto
    Foto
    Enkele foto's van mijn stad Poperinge
    Talbot House
    Foto
    Hoppemuseum
    Foto
    Grote Markt Poperinge
    Foto
    Hoppestoet Poperinge
    Foto
    Stadswapen
    Foto
    Foto
    Bekijk het filmpje
    Foto
    Foto
    Foto
    Heb je genoten? Kom dan geregeld eens langs.
    Gorges du Tarn
    Foto
    Echternach
    Foto
    Foto
    Vrijdagmarkt Poperinge
    Foto
    MIJN HOROSCOOP
    Foto
    Foto
    Zeg het met bloemen
    Foto
    Zoeken met Google


    Blog als favoriet !
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gedichten_van_bo
    blog.seniorennet.be/gedicht
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kunst
    blog.seniorennet.be/kunst
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maydee30
    blog.seniorennet.be/maydee3
    Zoeken met Google


    Zoeken in blog

    Een interessant adres?
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    peetersinvrouwenhanden
    blog.seniorennet.be/peeters
    Reizen, muziek,literatuur en nog veel meer

    06-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag
    ...
    6juniv0ss.jpg

    06-04-2010 om 16:47 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    ...
    fijne25252520avond42528od1.jpg

    05-04-2010 om 17:45 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (6)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    ...
    anima1ql5.gif

    05-04-2010 om 17:29 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    04-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    Gratin van rode vruchten

    De crème

    - 2 eierdooiers
    - 1 eetl. maïzena
    - 2 1/2 dl slagroom
    - 3 eetl. suiker
    Roer van de dooiers, de maïzena en wat koud water een glad papje. Breng de room in een pannetje op middelhoog vuur tegen de kook aan en los er al roerend de suiker in op. Haal de pan van het vuur en roer er het papje door. De crème moet de achterkant van een lepel bedekken en stijft bij het afkoelen verder op.

    Het fruit
    Leg kleine aardbeien (in plakjes), frambozen; ontpitte kersen en aalbessen in individuele ovenschaaltjes; vul ze voor driekwart en giet er de crème over.
    Bestrooi ze met een mooi, gelijkmatig laagje bruine basterdsuiker en druk goed aan. Zet ze onder de grill totdat de suiker flink borrelt. Haal ze eronder vandaan en laat ze afkoelen. Dien ze lauw of koud op. De eters breken het korstje met een lepel en komen dan een combinatie van rinse en zoete smaken tegen

    04-04-2010 om 17:15 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen

    ...
    spreuk_watvandaagnietafkomt.jpg image by Ijsselstad

    04-04-2010 om 00:00 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (3)
    01-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paaseieren
    PAASEIEREN

    pasen.jpg

    01-04-2010 om 16:48 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen
    PASEN

    Pasen is niet elk jaar op de zelfde (zon)dag, maar op de eerste zondag die volgt op de volle maan na het begin van de lente. Pasen is ook een lentefeest. Na de koude winter waarin alle voedsel van het vorige jaar is opgegeten gaat de natuur opnieuw beginnen. Dieren krijgen jongen, bomen en bloemen gaan bloeien, kuikens komen uit hun ei.Het ei is een symbool van nieuw leven Overal in de winkels zie je lentekuikentjes en paaseieren, echte, van papier of van chocola. De mensen lopen er ook paasbest bij in hun frisse nieuwe kleren. Bij katholieke christenen is Pasen ook het eind van de vastenperiode die begon met carnaval. In Nederland kom je dit niet meer zoveel tegen. In sommige landen (bijvoorbeeld Spanje en Zwitserland) worden nog Paasvuren ontstoken: de koude geesten van de winter worden weggejaagd en de lente verwelkomd. In Nederland zijn er nog wel namen tegen die hieraan herinneren: paasberg, paasveld.


    01-04-2010 om 16:44 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasen
    ...
    vrolijkpasen1po.jpg

    01-04-2010 om 16:38 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    31-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.basilicum

    ZELF BASILICUM KWEKEN

    Basilicum kan je gemakkelijk zelf telen, zet hem op een beschut en zonnig plekje in voedselrijke, losse grond. Bescherm hem tegen koude en knijp de topjes af om bloei te voorkomen en zo een weelderigere groei te stimuleren. Hij gedijt zeer goed in een pot of wat dacht je van een mooie bak op de vensterbank of op het balkon?

    basilicum doet het ook goed in potten en kuipen op het terras of balkon

    Als je afwisselt met roodbladige en fijnbladige plantjes creëer je een mooie kleuren- en vormencombinatie die aan sierwaarde niet moet onderdoen voor bloemen en je hebt meteen een lekker kruid bij de hand.

    LEUKE WEETJES OVER BASILICUM

    • Basilicumbladeren bevatten veel etherische oliën die goed zijn voor de zenuwen.
    • Thee van een handvol blaadjes is goed tegen krampen in de buik en wekt de eetlust op.
    • Van rode basilicum kun je lichtroze kruidenazijn maken: doe 60 gr gekneusde blaadjes en takjes in een weckpot en daarbij 5 dl witte wijnazijn. Laat 2-3 weken trekken, zeef nadien en doe de vloeistof in een fles met een vers takje als garnering.

    31-03-2010 om 12:16 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Basilicum (Ocimum basilicum)

    Basilicum is een éénjarig gewas en komt oorspronkelijk uit Azië, waar het al 3000 jaar gekend is, maar nu wordt het bijna overal geteeld. Er zijn verschillende soorten en ze hebben allemaal dezelfde onderliggende warme kruidnagel-anijsachtige, peperige smaak. Qua geur en toets bestaan er vele variëteiten: citroen, kaneel, anijs, munt,… Steeds meer soorten zijn te verkrijgen in gewone tuincentra's zoals de fijnbladige basilicum (O. b. ‘Minimum’), citroenbasilicum (O. b. ‘Citriodorum’) en ook de roodbladige (o.b. var. ‘Purpurascens’), die laatste is een prachtige blikvanger in salades!

    rode basilicum is mooi om te verwerken in allerlei gerechten
    Ocimum basilicum var. ‘Purpurascens’

    Dit kruid is niet meer weg te denken uit de westerse keukens, iedereen kent het groene blad wel als het ideale gezelschap van tomaten, of die nu rauw in salades, in sauzen of soepen verwerkt of gevuld zijn. Het is het hoofdingrediënt van pesto maar past ook prima bij gevogelte, vis, zeevruchten, gebraden kalfs- en lamsvlees, mozarella, pasta, pizza, enz.

    Je kunt de blaadjes in reepjes snijden, fijn hakken of scheuren.

    Door het snijden worden de blaadjes gekneusd en donker maar ze behouden wel hun smaak. Zuurhoudend voedsel, zoals tomaten, geeft ook deze reactie. Laat het niet mee koken en voeg wat extra toe aan het einde van de bereiding voor kleur

    31-03-2010 om 12:15 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    21-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag
    IK WENS JULLIE ALVAST EEN GOEIE START MORGEN!!!

    matf2be2dd9.jpg

    21-03-2010 om 17:41 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (7)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag
    ...
    weekend8009xr2.jpg

    21-03-2010 om 17:34 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    15-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag
    NOG EEN EEN FIJNE COMPUTERAVOND

    mikefcheesedoodle1zv.jpg

    15-03-2010 om 17:44 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (13)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Munt (Mentha x piperita)

    Munt mag niet ontbreken in de kruidentuin. De bloempjes – van lichtroze tot dieppaars – trekken bijen en vlinders aan en het frisgroene blad heeft oneindig veel culinaire toepassingsmogelijkheden. De verse blaadjes hebben een typische muntsmaak dankzij de etherische menthololie, die snel vervliegt. Hoe verser je de blaadjes verwerkt, hoe beter het is. Heerlijk als thee of als smaakmaker in diverse gerechten.

    Zet munt bij voorkeur op een plek in de volle zon. De plant heeft de neiging flink te woekeren. Als dat niet de bedoeling is, kun je de plant in een flink pot zetten. Een ingegraven emmer zonder bodem voldoet ook.

    Peterselie (Petroselinum crispum)

    Peterselie bestaat in twee varianten: met plat en met gekruld blad. Platte peterselie heeft de meeste smaak, omdat het meer etherische oliën bevat. Krulpeterselie is het decoratiefst – zowel op het bord als in de tuin. Het is bijvoorbeeld prachtig als rand langs een bloembed. Zet peterselie in de halfschaduw in vruchtbare, vochtrijke grond.

    Peterselie zit boordevol waardevolle stoffen, zoals vitaminen en mineralen. De jonge, zachte blaadjes zijn het lekkerst. De smaak komt het best tot zijn recht als je de blaadjes op het laatste moment aan een gerecht toevoegt.

    Peterselie Peterselie

    Rozemarijn (Rosmarinus officinalis)

    Rozemarijn is een groenblijvende struik met sterk geurende blaadjes. In de zomer bloeit rozemarijn met violetblauwe, eetbare bloempjes. De plant verlangt veel zon en goed doorlatende grond. Bij strenge vorst heeft rozemarijn enige beschutting nodig om te overleven. Als kuipplant kweken kan ook. Rozemarijn is geschikt als haagplant. Een plekje naast de voordeur of langs een pad is ook een aanrader; bij aanraking word je verrast door de heerlijke kruidige geur.

    De blaadjes zijn vers of gedroogd toepasbaar in de keuken. Gebruik het in bescheiden hoeveelheden, want de smaak overheerst snel.

    Salie (Salvia officinalis)

    Salie heb je in honderden variëteiten. De gewone salie (Salvia officinalis) is zowel smaakvol als decoratief. Deze plant heeft grijsgroen, fluwelig blad en violetblauwe bloemen. De verse of gedroogde blaadjes hebben een krachtig, houtachtig aroma. Dat is vooral geliefd in de Italiaanse keuken, waar salie bijvoorbeeld wordt gebruikt in gerechten met kalfsvlees en kip.

    Salie houdt van volle zon en doorlatende grond. De plant komt goed tot zijn recht in een landelijke border en kan zelfs als haagje worden gekweekt.

    Salie
    Salvia sclarea - muskaatsalie

    Tijm (Thymus vulgaris)

    Tijm is een winterhard, groenblijvend struikje met fijne, aromatische blaadjes. In de zomer verschijnen er piepkleine, paarse bloempjes. In de kruidentuin mag de gewone tijm (Thymus vulgaris) niet ontbreken; deze soort heeft de meeste aroma. De verse of gedroogde blaadjes kunnen – met takje en al - meegekookt worden in gerechten.

    Er zijn ook mooie laagblijvende soorten, die je kunt toepassen als bodembedekker. Bij aanraking geven ze een heerlijke geur af. Plant tijm altijd in de volle zon en in droge, zeer goed doorlatende grond. Na de bloei kun je de plant terugsnoeien om de groei te stimuleren.

    Tijm
    Tijmsiroop maken

    Venkel (Foeniculum vulgare)

    Het winterharde kruid venkel is een graag geziene gast in de lentetuin. De frisgroene, haarfijne blaadjes bewegen elegant op de wind en hebben een subtiele, aangename smaak. Deze plant is mooi in combinatie met andere hoogopgaande kruiden, zoals lavas en engelwortel.

    Venkel gedijt het best in vruchtbare, goed doorlatende grond op een zonnige plek. Hij zaait zichzelf uit. In het voorjaar en de zomer kun je het fijne blad plukken; het smaakt subtiel naar anijs. Lekker bij vis of in een frisse zomersalade en mooi als garnering.

    15-03-2010 om 17:06 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Lavas/maggikruid (Levisticum officinale)

    Je moet er wel ruimte voor hebben... Lavas kan zo’n twee meter hoog worden. Deze winterharde plant heeft holle stengels met frisgroene blad, dat een selderijachtige geur heeft. Tegen het einde van de zomer verschijnen er lichtgele bloempjes.

    Lavas is prachtig in een landelijke tuin, bijvoorbeeld achter in of juist als accent midden in de border of kruidentuin. Geef de plant een plekje in de zon of halfschaduw. De bladeren kunnen gebruikt worden om een pittige smaak te geven aan soepen en stoofschotels.

    Lavendel (Lavandula angustifolia)

    Lavendel heeft zacht, grijsgroen blad, dat heerlijk geurt bij aanraking. Het kruid staat bekend om zijn rustgevende werking. De bloemen van deze groenblijvende plant zijn paarsblauw, wit of roze. Mooi in een landelijke, maar ook in een formele tuin. Lavendel is heel geschikt voor toepassing langs paden en bloembedden – in de vorm van een haagje.

    Lavendel houdt van een zonnig standplaats en goed doorlatende grond. De plant moet jaarlijks teruggesnoeid worden, zodat de plant mooi van vorm blijft.

    Lavendel in de keuken en EHBO Lavandula angustifolia - lavendel Lavandula of lavendel Lavendel op terras en balkon

    Marjolein / oregano (Origanum majorana / Origanum vulgare)

    Bijen en vlinders zijn dol op de bloempjes van marjolein en oregano. Beide planten behoren tot het geslacht Origanum. Marjolein heeft kleine blaadjes met een zacht kruidig aroma en witte bloempjes. De blaadjes van de oregano zijn groter en zijn sterker van smaak. Deze plant bloeit met roze bloempjes. Verse en gedroogde blaadjes van marjolein en oregano worden veel gebruikt in Italiaanse gerechten.

    Beide planten staan graag in de volle zon, in goed doorlatende grond. Ze zijn heel geschikt als bodembedekker; ook mooi voor randen.

    15-03-2010 om 16:59 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Tuinkruiden: lekker, gezond en decoratief!

    Even naar buiten lopen en terugkomen met een handvol verse kruiden... Heerlijk! Kruidenplanten zijn ook nog eens verrassend mooi. Gun ze een plekje in de border en geniet van het prachtige blad, de frêle bloempjes en de kruidige geur!

    Bieslook (Allium schoenoprasum)

    Bieslook is een vaste plant met grasachtige, holle bladeren, die zo’n dertig centimeter lang kunnen worden. Tussen de sprieten verschijnen bolvormige, paarse bloemen. Je kunt er het hele jaar van oogsten. Het blad heeft een zachte uiensmaak, die het best tot zijn recht komt als je het rauw gebruikt. De bloemetjes zijn ook eetbaar; mooi op een salade.

    Het fraaie groene blad maakt bieslook heel geschikt als randplant. Met een pol bieslook kun je ook een kale plek in de border opvullen. De plant gedijt in de volle zon of halfschaduw. Als het blad in de loop van de zomer minder mooi wordt, kun je het kort afsnijden. Al snel verschijnen er dan nieuwe sprieten.

    Citroenmelisse (Melissa officinalis)

    Citroenmelisse bloeit met kleine, witte bloempjes. Wanneer je de frisgroene bladeren aanraakt, verspreiden deze een sterke citroengeur. Deze plant verdient dan ook een plekje vooraan in de border.

    Citroenmelisse stelt geen hoge eisen aan de standplaats. De plant groeit weelderig en zaait zich makkelijk uit. Je kunt er de hele zomer van plukken. De blaadjes zijn lekker als thee, die van oudsher werd gebruikt om zijn rustgevende werking, en als fris accent in vruchtenbowl.

    Hysop (Hyssopus officinalis)

    Hysop is een struikachtige plant die bloeit met mooie paarsblauwe bloemen, waar volop bijen en vlinders op afkomen. De donkergroene blaadjes zijn puntig ovaal en geven een sterk aroma af: bitter met een vleugje munt. Het wordt spaarzaam gebruikt bij stevige vleesgerechten en vette vis. De plant houdt van een droge, goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. In strenge winters moet de struik afgeschermd worden.

    15-03-2010 om 16:57 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    10-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zon
    VANDAAG SCHEEN DE ZON!!!

    10-03-2010 om 17:47 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (10)
    09-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept
    Pastagratin met groentjes en scampi's

    Ingrediënten
    - 700 g middelgrote scampi's
    - 500 g mediterrane groentjes (diepvries)
    - 1 teentje knoflook
    - 250 g geraspte mozzarella
    - 300 g penne
    - 800 g tomatenstukjes met basilicum (blik)
    -2 eetl. olijfolie
    - 1/2 koffiel. paprikapoeder
    - Italiaanse mix (molen, Topaz)
    - peper en zout

    Voorbereiding
    Dompel de diepgevroren scampi's gedurende 2 min. in heet water, pel ze en verwijder het darmkanaal.
    Dep droog.
    Snipper het teentje knoflook fijn.

    Bereiding
    1. Breng 3 L lichtgezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar. Giet af.
    2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de scampi's al roerend tot ze lichtrozig zijn. Kruid met de Italiaanse mix en haal ze dan uit de kookpot.
    3. Doe de diepgevroren groentemix in de kookpot en laat al roerend even stoven. Voeg de tomatenstukjes toe, roer om en laat op een matig vuur en zonder deksel stoven gedurende 8 à 10min; tot u een dikke groentesaus krijgt. Kruid met peper en zout, de Italiaanse mix en paprikapoeder.
    4. Meng  de uitgelekte penne door de groentesaus en schep in een ovenschotel. Schik er de scampi's bovenop en bestrooi met een dikke laag geraspte mozzarella.
    5. Schuif in een voorverwarmde oven (180°) gedurende 5 min. en zet indien nodig nog even de grill aan voor een mooi goudbruin korstje.











    09-03-2010 om 16:56 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag
    MORGEN IS WEEK HALFWEG

    woensdag18un9.jpg

    09-03-2010 om 16:25 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag
    NOG EEN FIJNE DINSDAGAVOND

    artemis2cp8.gif

    09-03-2010 om 16:23 geschreven door julie (Arlette)


    >> Reageer (0)





    Prettige dag!


    ...


    Klik op de knop om te spelen


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Toplijst TopSiteGuide.bestblogs.blog.seniorennet.be/eerda
    TopSiteGuide.bestblogs eerda


    Foto

    Goede middag


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.


    BEDANKT VOOR UW BEZOEKJE !

    Welkom bij De Vrolijke Bloggers
    Kom vlug binnen en neem rustig uw tijd



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tonkoorevaar
    blog.seniorennet.be/tonkoor
    goddess triple moon


    Het Weer






    Foto

    Foto

    Zet uw geluid aan
     http://www.cartoline.it/pics/_zoom_flash.htm?immagine=scherzi_150404_

    Foto


    Klik op bovenstaand plaatje
    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    riekie1953
    blog.seniorennet.be/riekie1
    Startpagina !

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn lievelingsbloemen zijn rode rozen.
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Hierboven een 3-tal foto's van de opera La Bohème
    Puccini
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Even verpozen.
    Kijk rustig naar het bovenstaande filmpje en reis met me mee.

    Foto

    Foto

    Foto

    Bovenstaande foto is een foto van mijn reis naar de Cevennes
    Foto

    Koffieklets


    Ik heb slaap nodig

    Klok 1:
    Blog als favoriet !

    >
    Vriendelijk groetjes
    Zoeken in blog


    ...

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lilcaessens
    blog.seniorennet.be/lilcaes

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!