Zoeken in blog

Inhoud blog
  • 001.1 Crypte
  • 920 Pers. archief Meise na 1945
  • 919 Foto's erfgoedmeise
  • 078 't Spinet
  • 080 Kapel Trunk
    Foto
    Meises erfgoed
    Keizerlijk Meise
    Sib, de orde van de autochtone Meisenaars, verzamelt alles over het historische Meise
    03-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.496 Boechout - Gemeentes

    496 Connectie Plantentuin Meise en omliggende gemeenten
    Wemmel – Boechout
    Burgemeesters
    1830 – 48 Amedée de Beauffort
    1866 – 77 Graaf Leopold de Beauffort
    Meise – Boechout
    Op 28/9/1733 trad Melchior Roose terug in het huwelijk met Maria Francisca van der Linden d’ Hoogvorst, dochter van baron d’Hoogvorst, heer van het naburige “Hof van Meysse”.
    Dit leverde hem het voorrecht op begraven te mogen worden in de crypte van de St.-Martinuskerk.
    ‘Op te merken valt dat de begraafpaats in de crypte onder het koor van de St.-Martinuskerk voorbehouden was aan de edelen van het Hof van Meysse. Dat Melchior Roose er werd bijgezet is te verklaren door het feit dat zijn echtgen ote afkomstig was van het kasteel te Meise’.
    In 1809 erft baron Emmanuuel van der Linden d’Hoogvorst het “hof te Meysse” ook “hof van Immerseele” genoemd. Het werd aangekocht op 12 november 1671 door Barbara van der Linden, die in 1676 haar neef Jean Philippe van der Linden, aanduidde als erfgenaam van het “hof te Meysse”.
    Baron Emmanuel van der Linden d’ Hoogvorst heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis van Meise en van België.
    Van 1807 tot de dag van zijn overlijden op 15 april 1866 is hij burgemeester geweest van Meise.

    03-02-2016 om 08:43 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.495 E.S. e.d. Brabander 2015/2

    495 Eigen Schoon en de Brabander 2015/2

    Hierin verscheen :
    Verslag pastoor Puttemans Meise 6.3.1915
    J. De Weerdt Imde 1919
    De grote oorlog in W. Brabant Jaak Ockeley

    27-01-2016 om 09:26 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.494 CKB VII

    494 CKB VII

    Kunnen sommige parochies hun onroerend bezit niet efficiënter gebruiken is een steeds weerkerende vraag ?

    Dit is een zeer hypothetische vraag. Iedereen die in de reeds druk bebouwde omgeving ten noorden van Brussel een (bouw)grond heeft liggen wacht meestal om te verkopen, want hij of zij hoopt dat de prijs voor die grond nog kan stijgen. Nochtans heeft elke kerkfabriek, zoals eerder geschreven een dubbele taak: ze mag zich niet verarmen en ze moet met haar bezit omgaan als een goede huisvader. Wat wil dat zeggen ? Natuurlijk mag en moet een kerkfabriek meewerken aan een sociaal bouwproject zoals in Imde, maar andere kerkfabrieken wachten om te verkopen en verpachten liever omdat in de toekomst de gemeentes niet meer zo gul zouden kunnen zijn om kerkelijke restauratieprojecten te ondersteunen.
    Geïnspireerd op een artikel in het federaal parochieblad van Grimbergen, een interview met Jean-Paul Olbrechts, voorzitter van het CKB van de hele gemeente Grimbergen.(Federatiepastoor Jan Lagae).

    20-01-2016 om 09:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.493 CKB VI

    493 CKB VI

    Wat moet er gebeuren met al die leegstaande pastorieën ?
    Reeds eerder; zoals u kon lezen, werd als een vaststaand feit al aanvaard dat niet meer in elke van onze acht parochies een pastoor dient gehuisvest te worden, want er blijven op dit ogenblik en waarschijnlijk ook in de toekomst voor het ganse grondgebied van de gemeente Meise slechts één voltijdse en één deeltijdse pastoor over: nl. Stefaan Verstraeten, pastoor voor Meise- Westrode en Nieuwenrode, dat behoort tot de federatie en de gemeente Kapelle-op-den-Bos en Jan Lagae, pastoor voor de zeven parochies van Meise en binnenkort voor de alle acht parochies van de op te richten nieuwe pastorale zone Meise, die de naam KiemkrACHT Meise zal krijgen.
    Op de vergaderingen van de federatieploegen van Meise en Wolvertem werd eerder hieromtrent het volgende afgesproken. Als centrale plaats voor de federatie Meise wordt de pastorie van Meise-Centrum aan de Brusselse steenweg, 5 behouden; daar is voldoende plaats voor archief, onthaal en vergaderingen en zo er toch een bijkomende pastoor zou benoemd worden dan kan die zelfs daar logeren. De pastoriefunctie van St. – Brixius – Rode zal na verloop van tijd worden ingevuld door het nieuwe parochiecentrum en de gemeente zal daartoe deze parochie een vergoeding schenken. De geklasseerde pastorie van Oppem is eigendom van de kerkfabriek van Oppem en die is volop bezig deze pastorie te laten restaureren om er bovendien een residentiële bestemming aan te geven, naast de functie van parochiaal secretariaat, archief, vergaderruimte enz..

    Voor de federatie Wolvertem wordt de huidige pastorie van Wolvertem beschouwd als de enig mogelijke woning bestemd voor de bedienaar van de eredienst, die er thans woont in een gebouw dat dringend wat beter moet onderhouden worden en precies daarom zal ze worden aangekocht door de kerkfabriek van St.- Laurentius (want terwijl we dit schrijven regent het hier weer binnen). De pastorie van Imde is door stichting eigendom van de plaatselijke kerkfabriek, ze valt DUS onder haar bevoegdheid? maar is momenteel erg bouwvallig. De pastorie van Meuzegem werd door de zorgen van ons gemeentebestuur deskundig omgetoverd in parochiale vergaderlokalen beneden met een mooi bewoonbaar appartement boven. De gevolgen van de brand moeten helaas nog worden weggewerkt. De pastorie van Rossem, hoewel niet zo duidelijk wie de feitelijke eigenaar is, werd niet bewoond en dus door de gemeente verkocht voor 695. 000 euro, een bedrag waarmee toch wel al een en ander kan gebeuren. Dit pastorieënplan moet nog worden goedgekeurd en door de gemeente en door het aartsbisdom.

    13-01-2016 om 09:23 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.492 C.K.B. V

    492 C.K.B. V

    Waarom worden er geen kerken gesloten; zijn die nu echt nog allemaal nodig ?
    Iedereen heeft de mond vol over een kleiner aantal regelmatige misgangers tijdens het weekend, maar we mogen als kerkgemeenschappen nog altijd stellen dat we met alle kerkbezoekers van de acht parochies samen nog altijd meer volk bereiken dan sommige plaatselijke voetbalploegen, die allen ook voor hun degelijke infrastructuur op een ruime steun van het gemeentebestuur konden en kunnen rekenen. Bovendien lopen onze kerken en kapellen ook nog altijd vol bij begrafenissen en huwelijken, dopen, schoolvieringen en andere activiteiten. Kijk maar wat een volkstoeloop er altijd is bij eerste en plechtige communies en hoe vaak zie je niet mensen een kerk of kapel binnenlopen om een kaarsje te branden, een gebed te prevelen of wat innerlijke rust te zoeken.
    Maar er is meer; voor elk van onze acht kerkdorpen is de kerk én de kerktoren het meest herkenbare symbool wat dit dorp tot een gemeenschap maakt. Hun kerktoren waakt als het ware over het dorp en maakt duidelijk: ‘ook hier wonen nog mensen’, hier wordt gemeenschap gemaakt ! Als we kerken zouden sluiten dan vervallen niet alleen die gebouwen, maar verdwijnt er ook een stukje samenleving en gemeenschapsopbouw. In de meeste kerken en kapellen (denk o.a. maar aan Meise en Oppem) worden ook heel wat kunstschatten bewaard, het zijn uitingen van geloof én van cultuur, van samen beleefde godsdienstzin voor heel wat inwoners van Meise. Dan hebben we het nog niet over de vele concerten die in de kerken plaats hebben. Het kan toch ook niet dat alle inspanningen van de laatste jaren van het gemeentebestuur om deze gebouwen grondig te restaureren verloren zouden gaan door het sluiten van kerken en kapellen. Trouwens de meeste van deze religieuze bouwwerken zijn beschermde monumenten en moeten dus verplicht door de Vlaamse gemeenschap en door de gemeenten worden onderhouden. Dan hebben we het nog niet over de mogelijke nevenbestemmingen van kerken, maar dit kan het voorwerp uitmaken van een ander artikel.

    06-01-2016 om 09:03 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.491 CKB IV

    491 C.K.B.? C.K.B. ! WAT IS DAT NU OOK WEER ? (Deel 2)
    NU MAKEN WIJ HET EEN BEETJE CONCRETER
    Om de bestuurstaak en de werking van de gemeentes en de kerkfabrieken te ondersteunen heeft de Vlaamse regering aan elk Centraal Kerkbestuur gevraagd om zo vlug als mogelijk een degelijk kerk- en pastorieënplan op te stellen, zodat beter kan worden nagegaan welke de toekomstplannen zijn voor de acht verschillende parochiekerken en pastorieën. Het kerkenplan voorziet ook in mogelijke nevenbestemmingen voor elk van de acht kerken en de drie kleinere kapellen in onze gemeente, waarvan nu al mag gezegd dat er zeker geen enkele zal gesloten worden. Dit heeft de gemeente intussen beslist en goedgekeurd. Voor de pastorieën werd eerst nog onderhandeld met de schepen van patrimonium en nu met het hele College van Burgemeester en Schepenen, de gemeentesecretaris en ook met de diensten van het aartsbisdom. Want elk gemeentebestuur is volgens de huidige decreten van de Vlaamse gemeenschap en volgens het toenmalige decreet van Napoleon (zie vorige week) ertoe gehouden om minstens in elke parochie een plaats te voorzien waar de kerkfabriek waardig kan vergaderen, waar haar archief kan worden opgeslagen en waar ook enig sanitair voorzien is. Indien een gemeentebestuur verkiest niet in te gaan op deze wettelijke verplichting dan kan ze ook hieraan voldoen door te zorgen voor een aparte financiële tegemoetkoming aan elke kerkfabriek, zodat deze zelf kunnen voor zorgen voor deze noden, zoals dit nu gebeurt in Westrode.

    30-12-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.490 C.K.B. III

    490 C.K.B. III
    Is die coördinatie en die communicatie echt nodig ? Ieder houdt toch zo graag aan zijn eigenheid !
    De tijd is voorbij dat elke kerkfabriek en ook elke parochiegemeenschap onafhankelijk baas speelde onder de eigen kerktoren en zelf zonder enige vorm van inspraak pachten regelde, werken liet uitvoeren, gronden kocht en verkocht en de contacten met de Burgemeester, de Schepenen en de gemeenteambtenaren zo zorgvuldig mogelijk verzorgde in het eigen voordeel. We leven nu in een tijd van overleg en wanneer er maar één pastoor overblijft voor de acht parochies en kerkfabrieken is ook daar één enkele vergadering veel gemakkelijker dan acht verschillende kerkfabriekvergaderingen. Dit overleg heeft dankzij de vroegere voorzitter van ons CKB ertoe geleid dat het gemeentebestuur regelmatig de grasperken rond alle kerken en kapellen onderhoudt, de dakgoten nakijkt met de hoogtewerker en ook de duivenwering onder handen neemt. In het regelmatige overleg met de schepen van Financiën en Openbare Werken wordt ook bepaald welke werken voorrang genieten en welke kunnen wachten, welke grotere werken door de gemeente als opdrachtgevende overheid kunnen worden uitgevoerd en welke de kerkfabrieken zelf kunnen laten uitvoeren. De kerkfabrieken kunnen ook nog meer samenwerken door via het Centraal Kerkbestuur of op initiatief ervan gezamenlijke contracten af te sluiten voor de levering van aardolie, gas en elektriciteit, voor aankoop van papier, verzekeringen, onderhoud, enz. Bij de Centrale Kerkbesturen met rijke kerkfabrieken kan zelfs overwogen worden om een handige klusjesman of een organist aan te werven die dan ten dienste staat van meerdere kerkfabrieken. Binnen het Centraal kerkbestuur kunnen de kerkfabrieken nu veel van elkaar leren hoe ze best hun eigen werking organiseren, coördineren en ook digitaliseren via computer met daartoe geëigende programma’s zoals Religiosoft en – point. Zo kunnen ze in de toekomst nog meer met elkaar samenwerken en tegenover de gemeente leren spreken uit één mond, want de gemeente is ertoe gehouden enkel en alleen met het Centraal Kerkbestuur te onderhandelen, zowel wat de financiering als de uitvoering van werken betreft.
    Het Centraal Kerkbestuur van de gemeente Meise heeft er dus al een ruime termijn van meer dan acht jaar opzitten en de pioniers van het begin werden opgevolgd door het huidige bestuur. Thans is de voorzitter Chris Van Assche van St. – Brixius- Rode, die al sinds meer dan een jaar de opvolger is van de vroegere voorzitter Patrick Van Rietvelde uit Meise St. – Martinus. Er is de huidige secretaris Gilbert Hoogsteyns uit Imde, die de penningmeester Leo Letourneur uit Wolvertem opvolgde. Er zijn de leden Ingrid Van Ransbeeck uit Imde, die Johan Claeys uit Imde, de eerste secretaris vervangt en Wilfried Van Campenhout uit Meise St. – Martinus die in de plaats kwam van Guido De Cock uit Wolvertem. De federatiepastoor voor Wolvertem en Meise Jan Lagae is zoals bij de kerkfabrieken de door de bisschop aangestelde verantwoordelijke. Al deze betrokkenen zijn en waren stuk voor stuk mensen die er niet voor terugschrikken om naast het vele werk dat ze al doen voor hun eigen parochie en kerkfabriek nog eens de niet altijd zo gemakkelijke coördinerende taken erbij te nemen en om de betere contacten met de gemeente nu zo goed mogelijk te onderhouden.(Federatiepastoor Jan Lagae).

    23-12-2015 om 08:47 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.489 C.K.B. II

    489 C.K.B. II
    ACHT kerkfabrieken en EEN CENTRAAL KERKBESTUUR? Zijn er al niet teveel vergaderingen ?
    Iedereen weet maar al te goed dat elke kerkfabriek van elke parochie als ‘een goede huisvader’ dient te voorzien in alle noden voor de liturgie en de kerkgebouwen en daartoe alle kerkelijke eigendommen en bezittingen zo goed als mogelijk beheert. Daartoe bestaan er verplichte en jaarlijks weerkerende uitgaven, zoals verwarming en verlichting, verzekering en onderhoud van kerkgebouw en toren, het poetsen, de brandbeveiliging en inbraakbeveiliging en alles wat nodig is om de kerkelijke diensten zo goed mogelijk te laten verlopen. De kerkfabriek heeft natuurlijk ook inkomsten: een gedeelte van de omhalingen en giften, een gedeelte ook van het bedrag van de begrafenissen en huwelijken, pachten, jachtrechten, enz. Deze inkomsten verminderen echter thans zeer snel van jaar tot jaar en wanneer er onvoldoende financiële middelen zijn dan moet de gemeente op basis van een decreet van Napoleon uit 1804 bijspringen om de tekorten bij te passen. Waarom moet ze dat ? Als compensatie voor het aanslaan van de vele kerkelijke eigendommen ten tijde van de Franse revolutie werd door Napoleon uitgevaardigd dat de toen plots zo arm en behoeftig geworden kerkfabrieken door de gemeentes moesten worden geholpen en bijgestaan. Daarom moeten ook nu de gemeentebesturen de grote kosten en het onderhoud van de kerkgebouwen betalen Dat doet ons gemeentebestuur nu op zeer regelmatige tijdstippen en het is zeker een van de verdiensten van het huidige Centrale Kerkbestuur dat deze subsidies en werkingskosten nu telkens elke drie maand worden uitbetaald. Sedert 1804 gold ook de regel dat kerkfabrieken zich nooit mogen verarmen en altijd zeer voorzichtig met hun beperkte financiële middelen moeten omspringen. Daarom ook worden hun meerjarenplannen, hun rekeningen en hun budgetten jaarlijks gecontroleerd door de gemeente, door de provincie en door de diensten van het aartsbisdom.

    16-12-2015 om 08:54 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.488 C.K.B. I

    488 C.K.B. I

    WIE OF WAT IS DAT NU WEER ?
    Gaat het hier om een eigenaardige toverspreuk, te gebruiken bij het begin van het schooljaar om toch zeker succes te boeken ? Of gaat het om een zoveelste reclametruc om weer wat meer geld uit uw portemonnee te halen ? Is het gewoonweg de afkorting van Centrale van Katholieke Bewegingen ?
    Neen, niets van dit alles, het CKB of het Centraal KerkBestuur van de nieuw op te richten pastorale zone KiemkrACHT Meise staat voormeer dan een gezamenlijk overleg van de 8 kerkfabrieken van onze gemeente. Tweemaal per jaar of zo nodig meer treedt dit Centraal Kerkbestuur in gesprek met het College van Burgemeester en Schepenen, soms zijn er ook gemeentelijke ambtenaren bij betrokken over alles wat het dagdagelijkse beheer van alle kerkfabrieken aanbelangt. Dit houdt in dat elke kerkfabriek eerst zelf met nauwkeurig ingevulde meerjarenplannen aan lange termijnplanning doet.
    Het Centraal Kerkbestuur is een openbare instelling, net zoals de kerkfabrieken zelf, met een eigen rechtspersoonlijkheid, die bovendien heel wat wettelijke voorschriften moet respecteren, die gelden zowel voor de gemeentebesturen als voor de kerkfabrieken afzonderlijk. Het Centraal Kerkbestuur werd in 2004 opgericht door de Vlaamse regering en is thans verplicht in elke gemeente waarin meer dan één kerkfabriek actief is en waar er dus meer dan één parochie bestaat. Haar opdracht is het eerst en vooral de coördinatie en de communicatie te regelen tussen al de kerkfabrieken van één en dezelfde gemeente. Bovendien treedt ze tegenover het gemeentebestuur op als gesprekspartner bij alle aspecten die de materiële organisatie van de eredienst betreffen.
    Regelmatig wordt er daarom voor elke vergadering van het Centraal Kerkbestuur met al de andere kerkfabrieken overlegd om alle mogelijke wensen en verlangens op korte en lange termijn voor te leggen én aan elkaar én nadien aan het gemeentebestuur. Dit om elke mogelijke willekeurige bevoordeling tegen te gaan waar soms de ene kerkfabriek met de meeste gemeentelijke subsidies gaat lopen en de andere veel minder krijgt en dan gewoonweg maar moet toezien hoe de ene kerkfabriek rijker en rijker wordt en de andere armer en armer. Gestreefd wordt immers naar een evenwichtige besteding van de zo schaarse middelen om in alle behoeften voor het onderhoud en de mogelijks nieuwe restauratie- of herbestemmngsprojecten te voorzien.

    09-12-2015 om 09:30 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.487 d'Hoogvorstcantate

    487  d' Hoogvorstcantate

    Naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de geboortedatum van August De Boeck vond er op zaterdag 17 oktober in de Muze van Meise en op zaterdag 31 oktober (in de gemeentelijke feestzaal, Drinkeling 10 in Merchtem) een uniek concert plaats. Zeven koren uit onze regio en Brassband Buizingen sloegen de handen in elkaar en reconstrueren de Baron d’Hoogvorstcantate voor gemengd koor, kinderkoor en kopers. Deze gelegenheidscantate uit 1893 componeerde August De Boeck speciaal voor de inhuldiging van het standbeeld van Baron d’Hoogvorst aan de kerk van Meise. In 1919 werd de cantate opnieuw uitgevoerd door de Fanfare Concordia uit Meise onder leiding van August De Boeck zelf. Nadien raakte dit opmerkelijke werk in de totale vergetelheid samen met heel wat andere cantates die De Boeck componeerde als gelegenheidswerk. De driedelige cantate zet het belang van Emmanuel Vanderlinden d’Hoogvorst in de verf, als bevelhebber van de ‘garde civique’ en belicht zijn rol in de revolutie van 1830 bij de Belgische onafhankelijkheid en zijn rol als weldoener voor Meise.
    Naast deze cantate staan nog religieus werk van August De Boeck op het programma (Ave Maria en Regina Coeli) en een selectie uit zijn omvangrijke instrumentale werken voor blaasorkest. Deze pretentieloze pareltjes vinden hun oorsprong in het landelijke milieu van zijn geboortedorp Merchtem.
    Werken mee aan deze concertavond: Gemengd Koor Canticorum, Merchtems Parochiaal Mannenkoor, Cantorij Sint-Cecilia, Kamerkoor Helicante, Carmina Kamerkoor, Kommakoor/Tremakoor en Brassband Buizingen. De algemene leiding is in handen van Luc Vertommen.

    02-12-2015 om 08:53 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.486 O.C.M.W.

    486 O.C.M.W.


    Vroeger heette dat C.O.O.
    1968 Naamsverandering O.C.M.W.

    Voorzitters :
    1945 Verellen
    1946 Jann Van Gysel
    1953 Theopiel Olbrechts
    1959 Irma De boeck
    1960 Victor Krokaert
    1963 Paul Van der Veken
    1967 Constant De Vogelaere
    1971 Marcel De Vroede
    1974 Louis Becq
    1977 Josephina De Prins
    1983 Firmin Ooms
    1986 Herwig cornelis
    1989 Van Schel
    1995 Paul Cleynhens
    2001 Rita Verbesselt
    2007 Sonja Becq
    2014 Herwig Cornelis
    2016 Gerda Van den Brande

    25-11-2015 om 00:00 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.485 Cultuurraad

    485 Cultuurraad

    Het initiatief tot oprichting van de Cultuurraad kwam weer uit Jeugdraad Meise.
    Op 9 december 1969 werd de vraag gesteld aan de gemeente.
    Op 9 december 1970 werd de raad officiëel geïnstalleerd met als voorzitter
    Bob Van Praet, ondervoorzitter Willem Rosiers, secretaris Ben Brinkman, opgevolgd door Marc Vindevogel, penningmeester Willy Francken, eden Jann De Groof, Louis Becq en Jef De Cuyper
    1987 Daniël Hebbelinck
    Marc Daniëls

    Bob Nicolaes
    Cultuurraad Wolvertem : 1973

    18-11-2015 om 08:49 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.484 Sportraad

    484 Sportraad

    Werd opgericht in het kader van de Jeugdraad werd in 1972
    Voorzitters :
    1972 Flor Pepermans
    1975 Paul Cleynhens
    Jaak Santermans
    Ernest Vanderieck
    Roger Van keer
    Edward Pelicaen
    ...

    Ze richten o.a. in : sportdag voor senioren, recreatlon, scholenveldloop , ...

    11-11-2015 om 08:50 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.483 Seniorenraad

    483 Seniorenraad
    De Seniorenraad werd opgericht op 26.6.2003. Hij bestaat uit afgevaardigden van de ouderenverenigingen van onze gemeente. Bovendien zijn er 5 senioren, niet aangesloten bij een vereniging (niet georganiseerden) die ervan deel uitmaken. De oud-strijdersverenigingen kregen ook een afgevaardigde.

    Voorzitter :
    2003 Marcel Van Cauwengbergh
    2009 Anne Marie De Smedt

    Zie : http://blog.seniorennet.be/seniorenmeise

    04-11-2015 om 09:04 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.482 Wandel- en fietsroutes in Meise

    482  Wandel- en fietsroutes in Meise
    Markante vrouwenwandeling Vrouw en Maatschappij Meise
    Langs Vlaamse wegen
    Edwin Ganz trekpaardenroute
    Karel Van de Woestijne wandelroute
    De Plantentuinroute
    Wandelboekje 68 Jan Hammeneckerpad en Boskapel
    Eddy Merckxroute
    Amelgempad
    Wandelpaden te Meise VTB
    Historische gebouwen
    Tony Ospad
    Foetspad VTB – VAB
    Vlira pad
    Mountainbikeroute Miel Van de Cauter

    Edwin Ganzpad
    Derde jagerspad
    Drie Rodespad
    d’Hoogvorstpad
    Kouterpad
    Witherenpad

    28-10-2015 om 08:17 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.481 Nymphaea

    481 Nymphaea

    Nymphaea de latijnse benaming voor waterlelie werd op 1 februari 1996 opgericht. Deze vijver-, aquarium- en terrariumvereniging organiseerde elke maand een vergadering en zette haar clublokaal twee keer per week open voor haar leden. Daar konden ze vissen, materieel en planten voor vijvers, aquaria en terraria kopen. De club telde in haar hoogdagen 360 aangesloten leden. Zij moest echter twee maal verhuizen. Het ledenaantal daalde daardoor tot 200. Eerst huisden zij in het Oud Klooster Imde tot 2004. Daarna mochten ze in de loods van het tramstation in Wolvertem. Uiteindelijk belandden ze in de Linde aan de Potaarde in Rode, waar vroeger kleuterklassen waren.
    Zou er geen plaats zijn in de Plantentuin Meise voor een definitieve stek?

    21-10-2015 om 08:52 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.480 Jeugdraad 50 X

    480 Jeugdraad 50 X

    Dag van de jeugd 2000
    Jeugd en Cultuur
    Donna’s Hitclub party
    Nacht van de discobars
    Speelstraten
    Fuifzaal
    Speelpleinwerking beloond met inclusief award
    Sterfbericht Guido Erard 14.3.2015

    14-10-2015 om 08:47 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.479 Jeugdraad 50 IX Kartonnen doos

    479 Jeugdraad 50 IX Kartonnen doos

    “Jamais deux sans trois” zegt een mooi Frans spreekwoord. Wij hopen dat dit niet zal gebeuren voor de Jeugdraad.
    Want helaas, onder de volgende schepen werd opnieuw, voor de tweede maal, op de foute dag gevierd. Deze keer 30 jaar met een speenvarken – barbecu in de Linde in Rode. Dat zou in 2010 gebeurd zijn.
    Toen ik hierover uitleg vroeg kreeg ik als antwoord : "Ik vond niets anders in de kartonnen doos".  De geschiednis begint niet in een kartonnen doos! 
    Ik vroeg aan de voorzitters een bijdrage over hun mandaat voor dit overzicht. Bij gebrek aan reactie voor deze periode, moeten wij het noodgedwongen doen met de verzamelde persartikels.

    Schoon Meise
    Dank aan guido Erard
    100000 Be.fr. voor de jeugd
    Muziek voor kinderen
    Jef De cuyper voorzitter Jeugdraad
    Een hartelijke week van de jeugd
    Axel Nort kwam naar Meise
    11.11.11. actie geslaagd
    Jeugdraad is erkentelijk Herman Boon pr.
    Zwemmende jeugd
    Uitnodiging Wiener Philharminiker
    Uitbreiding van het jeugdkader
    Boomplanting een succes Groencomité
    Eerste zes in één feest van de jeugd
    Jaak Olbrechts , nieuwe voorzitter van de Jeugdraad
    Het was een kriebelende week van de jeugd
    Luc en Stef showwinnaars ploeg Patrick Wallijn kwislaureaten
    Jo Claes voorzitter van Jeugdraad Meise
    Raadslid Erard verdedigt ruimer jeugdbeleid

    07-10-2015 om 08:46 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.478 Jeugdraad 50 VIII

    478 Jeugdraad 501 VIII

    In deze periode werd foutief de 20ste verjaardag gevierd. Men baseerde zich op een reeks documenten in een kartonnen doos op de gemeente. Ze zitten er nu natuurlijk mee in hun maag dat dit gebeurde.Van daar de weerstand om de echte 50ste verjaardag te vieren.
    In het verslag over deze viering stellen we vast dat de berichtgeving niet correct en onvolledig gebeurt.
    Marc Vertongen wordt opgevoerd als eerste voorzitter. In de archieven van de Jeugdraad die ingediend werden bij Berla berusten de verslagen van de periode van het voorzitterschap van Marc. Die sluiten ononderbroken aan op de beschreven periode vanaf 6.9.1965!
    Wij dachten ook dat de vergissing gebeurde door de fusieperikelen. Maar niets is minder waar. De fusie was in 1976.
    We ontvingen Jeremy Van den Steen voorzitter van Jeugdraad Meise van 2000 tot 2006 zijn persoonlijk archief dat begint op 17.9.1999.
    Het eerste document is een politiereglement over het gebruik van de openbare weg.
    Zijn eerste vergadering ging door in ’t Sloefke op dinsdag 9 mei 2000.
    Zij hielden een jeugddag Meise, inclusief free-podium, op donderdag 31 augustus, namiddag
    in en rond de sporthal in Wolvertem.
    Op 21.10.2000 verspreidden zij een circulaire over de Jeugdraad.
    Workshop inzake alcohol- en drugpreventie in het jeugdwerk te Meise op 17/10/00
    In 2000 : uitbouw uitleendienst met een DVD-systeem
    Te gebruiken in de jeugdbioscoop en op filmavonden & -namiddagen in jeugdhuizen, jeugdbewegingen. Die kon uitgebreid worden met grootbeeld TV zodat projectie niet meer hoeft.
    Workshop inzake alcohol- en drugpreventie in het jeugdwerk te Meise (deel 2)
    op 18/12/00
    22022001 JeugdWerkBeleidsPlan een gemeentelijk plan waarin
    beschreven wordt welke doelstellingen, projecten, klemtonen, ... willen behaald
    worden de komende drie jaar (2002-2003-2004).
    27022001 herziening van de huurovereenkomst en afsprakennota met Chiro Meise met de kerkfabriek
    22032001 Cul.01 : De gemeentelijke Jeugdraad voerde een huishoudelijk reglement in 14062001 ingekort verslag jeugdraden 13 maart & 23 mei 2001
    • aanstelling nieuw dagelijks bestuur:
    o voorzitter: Jeremy Van den Steen,
    o ondervoorzitter: Bernice Claessens
    o penningmeester: Lode Mullie
    o secretaris: Astrid De Roy
    Op 19 november 2001 vergaderde een werkgroep fuifzaal
    28032002 Er werd een inventaris opgemaakt van de infrastructuur die ter beschikking staat van de Jeugdverenigingen
    17042002 Er werd een jeugdruimteplan opgemaakt
    17042002 Er werd een voorstel gedaan voor tentenaankoop
    24062002 na studie van de tekst van het “algemeen leefmilieu-,
    brandpreventie– en politiereglement”, en bespreking met het dagelijks bestuur de
    jeugdraad hierover een gunstig advies geeft.
    26.8.2002 tekst voor jeugdraad op www.meise.be
    17.10.2002 Reglement subsidies herzien
    28.11.2002 Charter samenwerking met Natuurpunt
    30.12.2002 Logo Jeugdraad
    8.4.2003 Nieuw jeugdruimteplan
    9.5.2003 Petitie jeugdfuifzaal
    20.5.2003 Afvalregeling met Milieuraad
    8.10.2003 Mobiele lichtinstallatie
    9.3.2004 Uitleendienst
    29.3.2004 Enquête bij de leiding van de jeugdverenigingen ter voorbereiding van het jeugdbeleidsplan
    18.5.2005 Brochure uitleendienst
    30.9.2005 Brochure Jeugdraad 2005 – 2006
    4.12.2006 Verkiezing nieuw bestuur 2007
    8.4.2003 Nieuw jeugdruimteplan
    9.5.2003 Petitie jeugdfuifzaal
    20.5.2003 Afvalregeling met Milieuraad
    8.10.2003 Mobiele lichtinstallatie
    9.3.2004 Uitleendienst
    29.3.2004 Enquête bij de leiding van de jeugdverenigingen ter voorbereiding van het jeugdbeleidsplan
    18.5.2005 Brochure uitleendienst
    30.9.2005 Brochure Jeugdraad 2005 – 2006
    4.12.2006 Verkiezing nieuw bestuur 2007
    8.4.2003 Nieuw jeugdruimteplan
    9.5.2003 Petitie jeugdfuifzaal
    20.5.2003 Afvalregeling met Milieuraad
    8.10.2003 Mobiele lichtinstallatie
    9.3.2004 Uitleendienst
    29.3.2004 Enquête bij de leiding van de jeugdverenigingen ter voorbereiding van het jeugdbeleidsplan
    18.5.2005 Brochure uitleendienst
    30.9.2005 Brochure Jeugdraad 2005 – 2006
    4.12.2006 Verkiezing nieuw bestuur 2007In deze periode werd foutief de 20ste verjaardag gevierd. Men baseerde zich op een reeks documenten in een kartonnen doos op de gemeente. Ze zitten er nu natuurlijk mee in hun maag dat dit gebeurde.Van daar de weerstand om de echte 50ste verjaardag te vieren.
    In het verslag over deze viering stellen we vast dat de berichtgeving niet correct en onvolledig gebeurt.
    Marc Vertongen wordt opgevoerd als eerste voorzitter. In de archieven van de Jeugdraad die ingediend werden bij Berla berusten de verslagen van de periode van het voorzitterschap van Marc. Die sluiten ononderbroken aan op de beschreven periode vanaf 6.9.1965!
    Wij dachten ook dat de vergissing gebeurde door de fusieperikelen. Maar niets is minder waar. De fusie was in 1976.
    We ontvingen Jeremy Van den Steen voorzitter van Jeugdraad Meise van 2000 tot 2006 zijn persoonlijk archief dat begint op 17.9.1999.
    Het eerste document is een politiereglement over het gebruik van de openbare weg.
    Zijn eerste vergadering ging door in ’t Sloefke op dinsdag 9 mei 2000.
    Zij hielden een jeugddag Meise, inclusief free-podium, op donderdag 31 augustus, namiddag
    in en rond de sporthal in Wolvertem.
    Op 21.10.2000 verspreidden zij een circulaire over de Jeugdraad.
    Workshop inzake alcohol- en drugpreventie in het jeugdwerk te Meise op 17/10/00
    In 2000 : uitbouw uitleendienst met een DVD-systeem
    Te gebruiken in de jeugdbioscoop en op filmavonden & -namiddagen in jeugdhuizen, jeugdbewegingen. Die kon uitgebreid worden met grootbeeld TV zodat projectie niet meer hoeft.
    Workshop inzake alcohol- en drugpreventie in het jeugdwerk te Meise (deel 2)
    op 18/12/00
    22022001 JeugdWerkBeleidsPlan een gemeentelijk plan waarin
    beschreven wordt welke doelstellingen, projecten, klemtonen, ... willen behaald
    worden de komende drie jaar (2002-2003-2004).
    27022001 herziening van de huurovereenkomst en afsprakennota met Chiro Meise met de kerkfabriek
    22032001 Cul.01 : De gemeentelijke Jeugdraad voerde een huishoudelijk reglement in 14062001 ingekort verslag jeugdraden 13 maart & 23 mei 2001
    • aanstelling nieuw dagelijks bestuur:
    o voorzitter: Jeremy Van den Steen,
    o ondervoorzitter: Bernice Claessens
    o penningmeester: Lode Mullie
    o secretaris: Astrid De Roy
    Op 19 november 2001 vergaderde een werkgroep fuifzaal
    28032002 Er werd een inventaris opgemaakt van de infrastructuur die ter beschikking staat van de Jeugdverenigingen
    17042002 Er werd een jeugdruimteplan opgemaakt
    17042002 Er werd een voorstel gedaan voor tentenaankoop
    24062002 na studie van de tekst van het “algemeen leefmilieu-,
    brandpreventie– en politiereglement”, en bespreking met het dagelijks bestuur de
    jeugdraad hierover een gunstig advies geeft.
    26.8.2002 tekst voor jeugdraad op www.meise.be
    17.10.2002 Reglement subsidies herzien
    28.11.2002 Charter samenwerking met Natuurpunt
    30.12.2002 Logo Jeugdraad
    8.4.2003 Nieuw jeugdruimteplan
    9.5.2003 Petitie jeugdfuifzaal
    20.5.2003 Afvalregeling met Milieuraad
    8.10.2003 Mobiele lichtinstallatie
    9.3.2004 Uitleendienst
    29.3.2004 Enquête bij de leiding van de jeugdverenigingen ter voorbereiding van het jeugdbeleidsplan
    18.5.2005 Brochure uitleendienst
    30.9.2005 Brochure Jeugdraad 2005 – 2006
    4.12.2006 Verkiezing nieuw bestuur 2007
    8.4.2003 Nieuw jeugdruimteplan
    9.5.2003 Petitie jeugdfuifzaal
    20.5.2003 Afvalregeling met Milieuraad
    8.10.2003 Mobiele lichtinstallatie
    9.3.2004 Uitleendienst
    29.3.2004 Enquête bij de leiding van de jeugdverenigingen ter voorbereiding van het jeugdbeleidsplan
    18.5.2005 Brochure uitleendienst
    30.9.2005 Brochure Jeugdraad 2005 – 2006
    4.12.2006 Verkiezing nieuw bestuur 2007
    8.4.2003 Nieuw jeugdruimteplan
    9.5.2003 Petitie jeugdfuifzaal
    20.5.2003 Afvalregeling met Milieuraad
    8.10.2003 Mobiele lichtinstallatie
    9.3.2004 Uitleendienst
    29.3.2004 Enquête bij de leiding van de jeugdverenigingen ter voorbereiding van het jeugdbeleidsplan
    18.5.2005 Brochure uitleendienst
    30.9.2005 Brochure Jeugdraad 2005 – 2006
    4.12.2006 Verkiezing nieuw bestuur 2007

    30-09-2015 om 08:51 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.477 Jeugdraad 50 VII

    477 Jeugdraad 50 VII

    Enkele activiteiten die Jeugdraad Meise destijds inrichtte om het beleid in onze gemeente bij te sturen verdienen onze aandacht.
    In een brochure van 22 september 1965 werd het colloquium Gemeenteraad – Jeugdraad uitvoerig toegelicht. Er waren aanwezig : voor de gemeenteraad burgemeester Jules Van Campenhout, schepen Jos Chabert, schepen Jan Van den Eynde, raadsleden Jaak Thomas en Sonck. Het publiek bestond uit 23 aanwezigen, de leden van de Jeugdraad en enkele belangstellenden
    Op 25 april 1969 werd een publiek debat georganiseerd naar aanleiding van de Week van de Jeugd (19 tot 27 april 1969) onder het motto “Ruimte voor de jeugd”. Het panel bestond uit de directeur generaal van het Katholiek Onderwijs Alfred Daelemans, volksvertegenwoordiger Jos Chabert, een jonge vader Frans De Cuyper (Chiro) en een jonge moeder Agnes Goris (V.K.S.J.). De moderator was de voorzitter van de Jeugdraad Jef De Cuyper. Er werden 8 pertinente vragen gesteld aan het panel :
    1. Welk is de taak van de instanties die u vertegenwoordigt in de ruimtelijke ordening voor de jeugd?
    2. Hoe ziet u de verhouding Jeugdraad – gemeente, parochie, gezin, school ?
    3. Het probleem van de groene zones, speelpleinen, sportpleinen … ?
    4. Hoe kunnen we jeugdhuizen en ruimtes voor creatief uitleven bevorderen en aanmoedigen ?
    5. Hoe kan de Jeugdraad geholpen worden om haar ruimte zelf te ordenen en hinderpalen in dit verband op te ruimen ?
    6. Welke kan de bijdrage zijn voor scholing en vorming van de jeugdkaders ?
    7. Hoe ver staat het met de morele bescherming van onze jeugd door een strikte toepassing van de wetgeving op de jeugdbescherming ?
    8. Hoe gaat onze jeugd haar plaats krijgen in de Culturele centra ?
    Het debat werd ondersteund met een reeks van 50 dia’s. Het volledige debat werd opgenomen op band en de transcriptie werd uitgeschreven en samengevat in een verslag.

    23-09-2015 om 08:47 geschreven door Jef De Cuyper

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 09/01-15/01 2023
  • 14/11-20/11 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 22/03-28/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 21/09-27/09 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 30/12-05/01 2014
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 06/07-12/07 2009
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!