ET LES OISEAUX CHANTAIENT door ALAIN MORISOD
MIJN TRIESTE
JEUGD VERHAAL LEZEN?

KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER


100%
150%
200%
Vergroot hier de tekst
of druk op ctrl en het = teken

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape


Laatste commentaren
  • dag Lulu (Klaproosje)
        op FEELS LIKE HOME
  • sterkte (cecile)
        op FEELS LIKE HOME
  • lieve Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • hé Mus (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • maar Mus toch , terug ? (ani)
        op FEELS LIKE HOME
  • Wil je graag weten wat er in jouw geboortejaar gebeurde?
  • Klik hier
  • Foto
    STOP DIERENMOORD! DRAAG GEEN BONT

    Omdat er geen zinvol geweld is!

    I LIKE TO CHANCE THE WORLD TODAY
    IN PERFECT HARMONY

    SCHOONHEID IS VERGANKELIJK.
    LELIJKHEID DAARENTEGEN
    BLIJFT FASCINEREN




    DIT IS MIJN DIERENRIEMTEKEN.
    STIER 20 APRIL-21 MEI



    Slogan van een fuifbeest

    Ik kwam, ik zag,

    en....

    Ik bleef plakken!

    ©

    Foto
    ZO ÉÉNTJE BEN IK!

    Your Blogging Type is Unique and Avant Garde
    You're a bit ... unusual. And so is your blog.
    You're impulsive, and you'll often post the first thing that pops in your head.
    Completely uncensored, you blog tends to shock... even though that's not your intent.
    You tend to change your blog often, experimenting with new designs and content.


    Bedankt voor uw bezoek,
     waardering, reactie, of berichtje!
    Graag tot weerzien.

    HUISMUSJE'S NESTJE
    HIER LEG IK MIJN EI!

    18-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE ZWARTKIJKER

    Lap, hier gaan we weer!. Hoewel men beweerd dat het volgen van de actualiteit een must is voor het op peil houden van onze grijze massa, kan ik mij niet van het gevoel ontdoen dat ik daardoor alles een beetje zwarter ga inzien. Want telkens ik mij op de actualiteit stort, word ik met allerlei waarschuwingen en doemberichten rond de oren geslagen Een mens zou het lezen bijna gaan afschaffen.
    Zonder een kop hele straffe koffie kom ik de nieuwsberichten trouwens al niet meer door. En die koffie schijnt ook al niet gezond voor me te zijn, net als heel veel andere eet-en-drink geneugten, laat men mij heel actueel weten.

    Maar vandaag las ik over 'Electrosmog'.
    Electrosmog: Wat is dat?
    Het is een term die we steeds vaker zullen tegenkomen. Electrosmog heeft alles te maken met de vervuiling door straling van elektriciteit en communicatieapparatuur.
    Zo zou de microgolfoven een bron zijn van schadelijke straling, voedsel bereid in de magnetron zou straling opstapelen en dusdanige wijzigingen ondergaan dat het aan voedingswaarde verliest en zelfs kankerverwekkend wordt, melk verwarmd in de microgolfoven zou schadelijk zijn voor baby's enz.
    Ook onze wasmachine en droogkast zijn niet veilig voor onze gezondheid door fosfaten en silicaten.
    Fosfaten en silicaten zitten vooral in waterontharders en zijn sinds kort verboden in wasproducten, maar komen nog voor in vaatwasproducten. Schadelijk wanneer men de machine opent, dan komen die stoffen vrij.
    Je ganse huishouden is schadelijk voor je gezondheid
    Bij het schilderen van je muren of een portret, adem je schadelijke stoffen in. Ook zo bij het poetsen van je kamers. Allemaal onzichtbare schadelijke stofdeeltje die zich vastzetten op je longen, en al zo kanker kunnen veroorzaken.

    En nu heeft men onlangs weer een leuke ontdekking gedaan!
    Een simpele kantoorprinter kan net zo veel schade toebrengen aan de longen als de deeltjes die vrijkomen als iemand rookt. Het ganse relaas kunnen jullie HIER lezen
    Het probleem verergert als er nieuwe cartridges worden gebruikt en wanneer er documenten geprint worden met grafieken en beelden die grotere hoeveelheden kleurstof vereisen.
    Misschien nog een zegen dat ik het een beetje zwart inzie, want wie weet wat een gekleurde visie met me zou doen!?!

    Nu ja, ik ga er niet  wakker  van blijven liggen en ik hoop jullie ook niet, want dat is ook niet gezond.

    Slaap lekker, sweet dreams en tot wakkers......

    Troubadoerke


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (10)
    17-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE KOOKKNEUS

    Hoewel ik zeer lange dagen (lees nachten) maakte tijdens mijn horeca beroepsleven, maakte ik er een erezaak van om toch elke dag een warme maaltijd op tafel te zetten voor mijn kinderen, soep, hoofdgerecht en dessert. Ik vond het een must om alles zoveel mogelijk met verse ingrediënten te bereiden. Zoals elke moeder zal herkennen was het bij ons ook zo dat het ene gerecht al liever gegeten werd dan het ander, en waar vaak gezeur en gepruttel bij te pas kwam aan tafel. Maar het was "eten wat de pot schaft", want om drie verschillende potjes te koken had ik noch de tijd of fut als alleenstaande werkende moeder. Waren er enkele maaltijden geweest van "Jakkes, weer groenten", dan maakte ik een gerecht waarvan ik zeker wist dat het gretig zou verorberd worden zonder morren. Eén van die gerechten was aardappelpuree met tomatensaus en 'Vogelnestjes.' Het was voor mij een dankbaar recept, want niet alleen mocht ik een maaltijd lang van hun "Mmmm, lekker mams" genieten, het was ook nog eens makkelijk en vlug te bereiden voor een kookkneus als ik.

    VOGELNESTJES

    Ingrediënten;

    1 ei p.p - 50gr  gemengd gehakt p.p, paneermeel, peper, zout, kruidnoot, bloem, broodkruim, eiwit, tomatensaus (vers of uit blik), aardappelpuree, kleine ui, teentje knoflook, peterselie.

    Voorbereiding;

    Maak de tomatensaus als volgt: Ontvel de tomaten en snij ze in stukken (of gebruik een blik gepelde tomaten.) Snij ook de ajuin en de look in stukjes. Verwarm de (olijf)olie en bak de ajuin en de look. Voeg de tomaten toe, laat ze even bakken op een hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg kruiden naar eigen believen en smaak toe. (Zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper, basilicum, oregano......enz. (Zelf gebruik ik nooit zout.) Zet het deksel op de pot en laat stoven tot de tomaten helemaal uiteen gevallen zijn. Je kunt de saus eventueel binden met donkere maïzena. Ik voeg steeds ook een beetje suiker toe aan tomatensaussaus.
    Bij de tomatensaus doe ik ook vaak champions, maakt het nog lekkerder.

    Bereidingswijze;

    Laat de eieren hard koken (10 minuten). Laat ze afkoelen en pel ze. Bereid het gehakt met peper, zout, kruidnoot en broodkruim en verdeel in 4 porties. Wikkel elk ei in 50 gram gehakt zodat je een mooi balletje krijgt. Wentel de balletjes in het eiwit en daarna in het paneermeel. Frituur de balletjes in de frituurpot op 180 graden tot ze mooi bruin zijn. Halveer de balletjes voor het serveren.
    Serveer met aardappelpuree. Frietjes en sla kan ook.
    Ik ben er zeker van dat ook de huidige kindjes tevreden zullen smullen van dit gerechtje.

    EET SMAKELIJK!


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (3)
    15-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BACK TO BASICS

    Ik zal blij zijn dat deze dag voorbij is voor er nog meer staat te gebeuren dat ik liever aan me laat passeren.

    Het begon nochtans goed toen ik wakker werd en de zon vrolijk scheen. Meteen de deur naar het terrasje open maken, steeds een welgekomen daad voor mijn kat. Hoewel een beetje koud.....de frisse lucht waait vrolijk de kamer in. De kat springt meteen op het terrastafeltje om in de zon te gaan liggen baden. Hij laat daarbij steeds een symfonie van vrolijk gemiauw horen, maar......o wee.....het geluid dat hij nu voortbrengt is op z'n minst heel apart te noemen.
    Al twee dagen is hij een beetje schor, maar nu kan hij enkel wat gepiep voortbrengen. Hem een keelpastille (voor katten uiteraard) geven is geen optie, tenzij je graag je vel laat stropen. Ik kijk mijn dierenapotheek erop na en vind, ter vervanging van de keelpastilles, druppels die ik in zijn drinkbakje kan doen. Maar de dwarsheid in persoon wil niet drinken, of wat had je gedacht! Ik wacht enkele uren af, maar besluit dan om wat water met druppels in een pipetje te doen om het vervolgens makkelijk in zijn bekje te kunnen spuiten. Ja, dag Jan! Had je gedacht! Ik hang vol, de kat hangt vol, de tafel hangt vol en de repen vel hangen van mijn armen. Uiteindelijk krijgt hij toch ietwat binnen, nu is het afwachten of het ook gaat helpen, anders wordt het een trip naar de dierenarts.

    Gisteren bezoek gehad van dochterlief en vriendin, en ze blijven eten. Ik ga vrolijk aan de slag en kijk niet op een pot en pan meer of minder. Na het eten vragen ze beleefd of ze mee moeten helpen met afwassen. "Bijlange niet, ik heb immers 'James'!"
    'James' is mijn vaatwasser en bewijst al twaalf jaar, hoewel van een relatief goedkoop merk zijnde, goede dienst. Verleden jaar een sluiting van de sproeikop moeten vervangen, maar al bij al een kleinigheid op al die jaren van hard labeur. Tenslotte gaat de rek er bij ons ook uit met de jaren, toch!
    Op paasmaandag echter wordt hij voor de eerste keer écht opstandig, en plast mijn keuken onder. My dutch lover roept hem meteen ter orde. Hij gehoorzaamd en maakt de klus af waar hij aan begonnen was.
    Deze morgen echter weigert hij finaal dienst. Water ontvangt hij nog wel, maar dan begint hij te reutelen, proesten en hikken ipv af te wassen. Er blijft mij niets anders over dan hem leegmaken en zelf aan de slag te gaan.

    Nu zit ik met afwassen niet echt veel in, al kan ik me leukere dingen bedenken om te doen. Trouwens, in mijn horeca loopbaan heb ik bergen afwas verzet met het handje, je wilt die heus niet op een hoop bijeen zien liggen. Maar wat me nu parten speelt is mijn gootsteen. Op 85 cm hoogte staat hij. Trek daar de 15 cm diepte van de afwasbak af en je krijgt een totale hoogte van 70cm. Met mijn lengte van 1,74m wil dit dus zeggen dat mij nagenoeg moet dubbelplooien, en daar protesteert mijn rug dan weer geweldig tegen. Maar wat moet, moet, niks aan te doen voor het moment, dus ga ik aan de slag. Gevolg, ik ga kapot van de rugpijn nu.

    Nee, dit is echt mijn dagje niet! Had ik nog een leuk vooruitzicht bij het zonnige ontwaken, nu heb ik nog maar één voornemen, en dat is seffens met een Celebrex (pijnstiller/ontstekingsremmer)of twee terug naar bed keren. De kat ligt er al. 

    Groetjes en graag tot de volgende.....
    Troubadoerke


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (6)
    13-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEZOND FRUIT

    ADAM & EVA

    Adam leefde lang geleden,
    eenzaam in de tuin van Eden,
    met de zegen van de Heer,
    wat verlangt een mens nog meer.
    Hij liep lekker in z'n blootje
    baadde zon en baadde pootje,
    in het water van de beek,
    zeven dagen van de week

    Adam leefde zonder zorgen,
    tot dat hij op zekere morgen,
    plotseling ontdekte dat
    ieder dier een vrouwtje had!
    Hij zei:'Heer, ik wil niet klagen,
    maar ik zou U willen vragen
    onderdanig en beleefd,
    of U ook voor mij een vrouwtje heeft.'

    'Goed,' zei God,'ik zal mijn best doen,
    maar dan moet jij zelf de rest doen.
    Ik zal zorgen voor een vrouw,
    die haar leven deelt met jou'

    Adam liep van pret te zingen,
    hij kocht twee verlovings ringen.
    'Prijs de Heer, ik krijg een wijf,
    al kost 't me een rib uit 't lyf.'

    En toen Adam lag te slapen,
    heeft de Heer de vrouw geschapen,
    't Was een droom van elke man,
    alles d'r op en alles d'r an.
    En ze leefde heel tevreden,
    samen in de tuin van Eden.

    Tot dat op zekere dag,
    Eva de boom met appels zag,
    Eva dacht:'Wat kan het schaden
    aan zo'n boom zo volgeladen.
    Ofschoon de Heer het mij verbiedt,
    mist men een, twee appels niet.'

    Eva brandde van verlangen
    toen zij al dat fruit zag hangen,
    Ze nam een hap terwijl ze zei:
    An apple a day keeps the doctor away.

    Toen was het uit met het mooie leven ,
    Het paradijs werd opgeheven,
    Door een appel, zo ik weet,
    werken wij ons nu in het zweet,

    Door het eten van die appel,
    werken wij ons nu te sappel:
    Het is daarom dat ik beweer:
    'Snoep verstandig, eet een peer!'

    Troubadoerke wenst jullie een fijne week toe!


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (3)
    10-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZONDER TITEL

    Het is dit jaar 50 jaar geleden dat de Expo in België zijn deuren opende. De stad Mechelen wilde dit feit herdenken met een tentoonstelling 'Anno Expo'. Maar dat was buiten de waard gerekend, in dit geval de fam. WaterKeyn.
    Waterkeyn is de architect van het Atonium, het symbool bij uitstek van de Expo. Wie een foto van de negen bollen wil tonen moet zo'n slordige 91€ betalen per foto. De familie ontvangt dan ook jaarlijks 25.000€ aan auteursrechten. Sabam houd blogs en websites goed in de gaten, dus u weze gewaarschuwd.

    Nu ja, ergens begrijp ik het wel, de kunstenaar zijn artistieke en creatieve vrijheid moet beschermd worden. De meeste kunstenaars zijn immers zelfstandigen en dat is hier in België vrijlopend wild. De zelfstandige is de melkkoe van de regering en je pensioen is alvast geen vetpot. Dus moet je uit je kunstobjecten zoveel mogelijk trachten uit te halen.
    De auteursrechten gelden niet enkel voor het 'Atonium' maar ook voor het Flagey en Berlamont gebouw.
    Maar ik stel mij daarbij toch wel de vraag met welk en wiens geld al die kunstobjecten onderhouden worden? Volgens mij is dat toch door de belastingbetaler, en de belastingbetalers zijn u en ik. Hebben wij dan geen recht om fier te zijn op al die dingen en mogen we dat dan niet tonen? Ik huiver al bij de gedachte dat ik morgen onze mooie Antwerpse Kathedraal niet meer mag tonen met op de voorgrond my dutch lover. En wat met de duizenden toeristen die a volonté kiekjes nemen van 'Manneke Pis' Gaat Sabam alle Chinese blogs en websites controleren? Of is dit weer te simplistisch geredeneerd van een huismus?

    Nu, zelf heb ik van de Expo niet veel meegekregen. Mijn pleegouders zijn er wel naartoe geweest, maar ik mocht niet mee. Het ticket kostte teveel, dus bibi moest thuisblijven. Ook mag ik niet bewijzen dat ze daar geweest zijn, het zou mij dus 91€ kosten. Een aardige duit meer dan het inkomticket toendertijd, en dat is het mij niet waard.
    Wat ik mij wel herinner is het 'Expo brood' We hebben het tot in den treure gegeten. Op de broodzak stond een blauwe cirkel met daarin op een witte achtergrond een blauwe ster. Die sterren moest je uitknippen en verzamelen tot je er een bepaald aantal had, ik geloof tien, maar ik ben niet zeker. Vervolgens moest je die sterren inleveren en kreeg je er een 45 toerenplaatje voor in de plaats. Het eerste plaatje dat wij bijeenspaarden was van Chubby Checker 'Lets Twist Again'. We hebben het dan ook grijs gedraaid en onze heupen bijna ontwricht bij die Twist.

    Enfin, om alle deugnieterij kracht bij te zetten, zou ik nu ook moeten betalen als ik een foto toon van mijn favoriete ijsje? Of krijg ik nu op mijn donder van Seniorennet omdat ik aan sluikreclame doe?
    Pffff, bloggen is geen simpele bezigheid!!!


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (8)
    09-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KATTEN ETTIQUETTE

    Sinds de katten van dochterlief terug naar hun eigen stekje zijn, verveeld mijn Snoes zich geweldig. Sindsdien volgt hij onderstaande gedragscode.

    Ettiquette voor katten

    Deuren: Accepteer geen gesloten deuren. Dit moet je doen om een deur open te krijgen: ga op je achterste poten staan en hamer met je voorpoten op de deur. Eens de deur open is, ben je niet verplicht ze ook te gebruiken. Als je gevraagd hebt om een buitendeur te openen, ga dan halverwege de drempel staan en denk diep na. Dit is vooral belangrijk bij koud weer, regen, sneeuw en als er veel muggen zijn.

    Een variatie op het voorgaande: ga bij de buitendeur zitten en staar naar de deurklink. Als je baasje de deur opendoet, neem dan flink je tijd. Steek je kopje buiten en kijk eens goed rond. Trek je kopje dan terug naar binnen en kijk eens rond in de kamer. Niemand zegt dat je snel moet beslissen tenslotte. De meeste mensen zijn trouwens zo vriendelijk om de deur open te houden tot jij je beslissing genomen hebt. Wil je er nog een schepje bovenop doen? Steek dan nog eens je kopje naar buiten en ga dan terug de kamer in. Kijk naar je baasje met een blik van 'Maar baasje, waarom hou je toch in godsnaam de deur open?' Tenslotte nog een leuk spelletje, dat je baasjes heel fijn zullen vinden. Ga bij de buitendeur zitten. Je baasjes zullen denken dat je naar buiten wil en de deur voor je opendoen. Wanneer ze dat gedaan hebben, loop je snel weg. Herhaal dit een keer of 5 na elkaar.

    Braken: Als je moet braken, haast je dan naar de dichtstbijzijnde stoel. Als je daar niet op tijd kan geraken, kies dan bij voorkeur voor een Oosters tapijt. Maar als dat er niet is, is een ander tapijt ook goed. Zorg ervoor dat je tijdens het overgeven op een tapijt even achteruitloopt, zodat je braakspoor ongeveer even lang wordt als een blote mensenvoet. Spring ook nog wat heen en weer zodat er her en der nog enkele kloddertjes terechtkomen. Ga dan zitten toekijken hoe je baasje de smeerboel opruimt. Ook de bedsprei is een prima plekje om te braken, vooral als het een hele dikke is die niet in de wasmachine kan. Je baasje zal er dan mee naar het wassalon moeten gaan en er extra voor moeten betalen.
    Tel deze kosten bij wat je hen toch al kost: dit zal je het prettige gevoel geven dat je heel waardevol en duur bent.

    Bezoekers: Probeer snel te weten te komen welke bezoeker het meest een hekel heeft aan katten en ga op diens schoot zitten. Het is een goed idee om ervoor te zorgen dat je adem naar vis ruikt. Bij het kiezen van een schoot om op te zitten of een broekspijp om tegen te wrijven, kies je voor de stofkleur die het meest met je eigen kleur contrasteert. Bijvoorbeeld, als je een witte pels hebt, kies dan voor zwarte wollen kleding. Blijf uit de buurt van de bezoekers die van katten houden. Als dat niet helpt, sla dan met een hooghartige blik je klauwen in hun kousen, of zet even je tanden in hun enkel. Als je op tafel loopt en een van de bezoekers beschimpt je daarvoor, kijk dan verrast en gekwetst. Zo wek je de indruk dat je altijd op tafel mag komen, als er geen bezoekerszijn.

    Toilet: Begeleid bezoekers altijd naar het toilet. Je hoeft niets speciaals te doen: alleen bij hen zitten en staren. Als je baasjes zelf naar de wc gaan, ga dan zo dicht mogelijk bij de deur zuitten zodat ze op je trappen als ze naar buiten komen. Verstop je daarna onder tafel tot ze je komen oppakken en troosten.

    Een handje helpen: Als een van je baasjes verwikkeld is in een bepaalde activiteit en de andere doet niets, blijf dan in de buurt van degene die bezig is. Dit heet 'een handje helpen', of ook wel 'in de weg lopen'. Zo moet je je gedragen bij het 'helpen':

    1. Als je toezicht houdt bij het koken, ga dan vlak achter de linkerhiel van de kok zitten. Die kan je dan niet zien, en zo maak je meer kans dat hij per ongeluk op je poot zal gaan staan. Als dat gebeurt, zal je opgepakt en getroost worden.
    2. Als iemand een boek aan het lezen is, loop dan onder diens kin door, zodat je tussen ogen en boek staat. Dwars over het boek gaan liggen is nog beter.
    3. Als je baasje bezig is met breien of administratie, ga dan zo liggen dat je zoveel mogelijk van het werk bedekt, of toch tenminste het belangrijkste deel ervan. Doe alsof je slaapt, maar sla af en toe met je pootje naar pen of breinaalden. Daardoor zal je baasje dan een scheve lijn trekken of een steek laten vallen. Je baasje zal misschien proberen je af te leiden: negeer dat. Vergeet niet: jouw doel is je baasje te helpen. Wat je baas je ook mag vertellen, borduur- en haakwerk is zeer goed bruikbaar als hangmat.
    4. Dit moet je doen als je baasje bezig is met rekeningen overschrijven (een maandelijkse activiteit), belastingsbrieven invullen of kerstkaartjes schrijven
    (jaarlijkse activiteiten): verlies vooral de bedoeling niet uit het oog, je moet je baasje helpen! Ten eerste, ga op de papieren zitten. Als je weggejaagd wordt, ga dan op de rand van de tafel zitten en kijk triestig. Als je baasje terug goed aan het werk is, spring dan op de papieren, rol erin en verstrooi ze zoveel als je kan. Als je een tweede keer weggejaagd wordt, begin dan pennen, potloden en gommen van de tafel te gooien, liefst een voor een.
    5. Als je baasje de krant aan het lezen is, spring dan tegen de achterkant ervan. Je baasjes vinden het fijn als je hen aan het schrikken maakt.

    Spelen: Spelen vormt een belangrijk onderdeel van je leven. Zorg dat je overdag genoeg slaapt, zodat je goed uitgerust bent voor nachtelijke spelletjes. Het is wel heel belangrijk dat je altijd je waardigheid bewaart. Als je tijdens het spelen een ongelukje hebt, zoals van een stoel vallen, ga je dan onmiddellijk zitten wassen, alsof je wil zeggen 'Het was helemaal niet mijn bedoeling dat te doen'. Je baasjes trappen daar altijd opnieuw in.




    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (7)
    07-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIEF ALFABET

    ALFABET VAN DE ANTWERPSE SINJOOR.

    A = Astemblief
    B = Bakkesvol
    C = Charelewieter
    D = Daszeker
    E = Efkesdenke
    F = Formidastisch
    G = Gijwelgij
    H = Heddewa
    I = Ikkeni
    J = Joengejoengejoenge
    K = Kustnamenoor
    L = Lotmor
    M = Meallechineze
    N = Niveraans
    O = Ochgodochgod
    P = Pertang
    Q = Quatch
    R = Rapzen
    S = Sjampan
    T = Tistezegge
    U = Umeugtgijzegge
    V = Vanneigens
    W = Wettewa
    X = Xouetniwete
    Y = Ygenlijkfeitelijk
    Z = Zwaanzer

    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (1)
    03-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TIME IS MONEY

    Time is money, maar die uitspraak kennen ze niet op seniorennet. Nu ja, de meeste bloggers werken niet meer en hebben dus tijd zat en te weinig pensioen-money om andere dingen te doen, moeten de beheerders gedacht hebben.
    Dus blijft het hier tergend traag gaan op de blogs. Nu ja, ik kom allengs meer en meer tot het inzicht dat ik een heel geduldig mens ben. Althans toch bij momenten, hahaha.
    Voor nu is het potje geduld even leeg, en dus zet ik maar een plaatje neer.
    Ik moest bij het bekijken van het plaatje enken aan het gezegde: "Geef de Keizer wat de Keizer toekomt." Zou onze regering dat gezegde kennen? Of gaan ze ons ook door de sla mengen?


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (4)
    28-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WARNING

    SCHIJN BEDRIEGD

    Natoken (klik op haar naam om op haar blog te komen), een jong en nog maagdelijk blogje (zei de oude kneus die al drie jaar blogt, hihi) liet recentelijk weten dat ze het bloggen hoe langer hoe leuker begint te vinden naar hoe meer ze ervan begint te kennen. En dat is ook zo, het was ook zo bij mij en ik denk bij vele andere bloggers ook. Het gevaar zit er trouwens in dat je het gewoon niet meer kunt missen. Vriendschappen zijn ontstaan en je hebt contacten gelegd met mensen die je leven verrijken.

    Maar bloggen kan ook gevaarlijk zijn, en zeker beginnende bloggers zijn zich van die gevaren niet altijd bewust. De blogwereld is een afspiegeling van de maatschappij, en net als in de maatschappij vind je in de blogwereld leugenaars bedriegers, ruziemakers, manipulators en gekken. Zelfs ervaren bloggers trappen in hun val, geloven hen op hun woord en vellen een oordeel zonder ook maar enige vraag om uitleg aan de gedupeerde te stellen. Dat het in diskrediet brengen van een medelogger voor sommigen een reden om bloggen op zich en zeer makkelijk is, wil ik hier even aantonen.

    Het manipuleren van reacties:
    Meestal kan je onder een geschreven log een reactie plaatsen, hetzelfde geld trouwens ook voor een reactie in een gastenboek. Beide kun je manipuleren als je kwaadwillige bedoelingen hebt. Je kent als eigenaar van het blog de naam van de reageerder, het emailadres, de tijd en het uur dat de reactie is ingegeven.  Nadat je ingelogd bent op je blog kan je gaan manipuleren. Je kopieert de bewuste reactie naar Word en je veranderd de woorden van de reageerder met je eigen woorden. Daarna plak je de reactie gewoon terug in je blog nadat je de originele hebt verwijdert.
    EEN VOORBEELD:  (Bojako zal het mij hopelijk niet kwalijk nemen dat ik haar blognaam hier even leen, net omdat geen mens het gaat geloven dat zij zo wat zou schrijven. Het is enkel mijn bedoeling om de lezer te laten inzien dat je een een lieve dame zoals zij, makkelijk een slechte naam kan geven.)
    Dit is de originele reactie:
    Beter vroeg dan niet dus Musje voor jou en je Dutch lover een Zalige Pasen en laat het rotweer de pret niet bederven
    alweer zo'n gesloten deurtje in je verdrongen herinneringen dat opengaat - goed zo! Hoe meer etter uit de zweer komt, hoe minder pijnlijk de zweer wordt.
    Heel dikke knuffel om het verdriet van vroeger iets te lenigen.

    Ingegeven op maandag 17 maart 2008 om 10:44:31, door bojako, IP-adres: (Het IP.adres heb ik hier voor alle veiligheid verwijderd, de bezoeker krijgt dit trouwens nooit te zien, enkel de blogeigenaar kan dit zien)
    En nu ga ik dit manipuleren zie
    Ik ken haar blognaam uiteraard, en ik ken haar emailadres, dat vul ik dan ook in.
    Jij.....

    Vuile vieze gore slet. Je noemt je huismus maar je bent in mijn ogen eerder een etterende zweer. Zonder groeten

    Ingegeven op donderdag 27 maart 2008 om 23:24:28, door Bojako, IP-adres:

    Enkel de datum en het uur zijn veranderd, maar dat weet de bezoeker uiteraard óók niet. Dus bovenstaande reactie van mijn hand, want mijn lieve vriendin bojako zou nooit zo wat schrijven, kan ik als reactie op mijn blog zetten. Geen mens die het doorziet, de bezoeker gelooft enkel wat hij leest.

    Zo doet de manipulator het ook met je mails die je hem/haar toezend. Erger nog ,zelfs al heb je hem/haar nooit een email, door muisaanwijzer op jouw naam te zetten die onderaan je geschreven items staan komt je mailadres te voorschijn. En met die gegevens alleen al kan de kwaadwillige in jouw naam smerige of bedreigende mails versturen naar wie hij maar wilt, ook naar zichzelf. Dat laatste doet hij/zij om jou in een slecht daglicht te stellen. De enige die kan achterhalen of de mail werkelijk van jouw pc komt is de internetpolitie. Die raad dan ook aan om van elke mail die je verzend een printscreen te maken, zodat je bewijzen in handen hebt. Een beetje omslachtig zul je zeggen, en dat is waar. Maar wanneer men je kwaadwillig onderuit wilt halen is het geen overbodigheid.
    EEN VOORBEELD:

    Vieze gore slet

    Van:

    Bojako@ huppeldepup.com

     

    Gemiddeld risicoDeze afzender ken je mogelijk niet.Markeren als veilig|Markeren als onveilig

    Verzonden:

    donderdag 27 maart 2008 22:41:42

    Aan:

    lucienne_2@hotmail.com

    Je noemt jezelf huismus, maar je bent in mijn ogen eerder een etterende zweer.
    Zonder groeten,
    bojako

    Natuurlijk heeft bojako deze mail nooit verzonden, die heb ik aan mezelf verzonden. Dat heb ik kunnen doen omdat ik twee emailadressen heb, één bij mijn provider en één dat ik zelf heb aangemaakt bij hotmail. Bij het kopiëren van de mail naar Word kan ik alles aanpassen, toevoegen en/of verwijderen wat ik maar wil. Deze mail kan ik dan weer kopiëren naar mijn hotmail en doorzenden naar wie ik wil. De ontvanger zal zonder twijfel geloven dat bojako deze mail naar mij heeft gezonden, en zo kan ik haar in een kwaad daglicht stellen.

    En het gebeurt zo werkelijk lieve mensen, dit is geen grap of science fiction die uit mijn geest voort vloeit. Er vertoeven werkelijk zulke gekken in blogland die van dit smerige spel een sport maken. Enkel en alleen om het genoegen te kunnen smaken anderen te hebben neer gehaald.
    Daarom, wanneer je een mail of reactie leest die iemand benadeeld of beklad, wees dan niet naïef en geloof niet klakkeloos wat je voor ogen krijgt. Zoek liever contact met de gedupeerde, stel hem/haar vragen. Pas dan kun je beoordelen of de reacties en de mails op waarheid berusten.
    Bloggen is minder onschuldig dan het lijkt, gelukkig zijn er meer bloggers die het louter voor het plezier doen.


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (9)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZWARTE GEDACHTEN

    Op regelmatige wijze word ik na een te korte nachtrust te vroeg wakker, zo ook nu. Omdat het ganse huis nog slaapt ga ik dan maar blogjes lezen. En bij sommige blogjes krijg ik dan rare gedachten, zwarte gedachten.

    Zo las ik bij Didi, een blogje dat ik graag lees, haar item over bloed en oorlog voeren. Wij vrouwen houden niet van bloed, wij vrouwen gaan liever winkelen in de stad zonder te moeten vrezen om overreden te worden door een tank, of te worden geveld door een kogel of terroristische aanslag. Dit even in het kort samengevat haar item dat je HIER volledig kan gaan lezen, zo u wilt.
    Toen draaide ie weer op volle toeren, mijn rare hersenkronkel bedoel ik, want......

    Wat als er geen oorlogen meer zijn? Nergens. Alle wapens zijn vernield, alle landmijnen en boobytraps zijn verdwenen? Alle geloofsovertuigingen zijn het er mee eens dat elk zijn eigen geloof kan en mag belijden zonder het te moeten opdringen aan die ander. Er zijn geen geloofsfanaten meer.
    Nergens sterft er nog een kind door honger en ontbering. Niemand sterft nog door ziekte of pijn? Enkel nog door ouderdom, hoge ouderdom.
    Er zijn geen landsgrenzen meer? Heel de wereld is een open deur, en iedereen die er door wil stappen kan dat. Heel de wereld leeft in peis en vree met, en voor, elkaar? Niemand is nog arm?
    Hoe zou de wereld er dan uitzien?
    Zou hij dan niet overbevolkt geraken? Mensen worden in ieder geval al ouder dan vroeger, ongeveer minstens zo'n twintig jaar. Moet er dan een selectie worden gehouden? Zo van, "ok jij bent tachtig nu en het is nu tijd om je 'terminale spuitje' te krijgen!" En wie gaat die selectie houden?
    Zouden daar geen oorlogen van komen?

    Ach, het is nog vroeg, misschien moet ik maar terug m'n bed inkruipen! Dan word ik misschien wakker met rooskleuriger gedachten.


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (6)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TWEE DODEN, EEN WERELD VAN VERSCHIL



    De 52 jarige Francaise Chantal Sebirè die vorige week in het nieuws kwam
    omdat zij haar leven niet zelf mocht beëindigen is vandaag toch dood in haar huis aangetroffen.
    Haar dood werd overschaduwd door die andere dood, die van Hugo Claus die eveneens voor euthanasie koos.
    Werd van het overlijden van de eerste slechts 2 seconden gewag gemaakt in het laatavondnieuws op 'Eén', voor de tweede trok men zeker twintig minuten uit.
    Wie de biografie van Hugo Claus wil lezen kan dat op Wikepedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hugo_Claus#Biografieo /

    Wat ik nu zo frappant vind is, nu hij overleden is, blijkbaar iedereen een goede en intieme vriend schijnt te zijn geweest van de schrijver. Zelfs de grootste gek of de kleinste minkunkel komt er nu  mee op de proppen dat hij ooit de man persoonlijk heeft ontmoet en met hem een fijn gesprek had.
    Het is zoals bij menige grootheid gebeurt, ze parasiteren op de naam en op de man zelf, en hopen dat ze zich wat belangrijker kunnen voordoen dan ze zijn en zo  een graantje kunnen meepikken in de schaduw van zijn beroemdheid. Ze beseffen niet hoe belachelijk ze zich maken, want Hugo Claus had helemaal geen aandacht voor de kleine man, tenzij dan in en bij het verkopen van zijn boeken. Ik denk dat wanneer H.C. nu even moest kunnen terugkeren en al die onzin zou lezen, hij hen smalend zou uitlachen om hen vervolgens meewarrig de rug toe te keren. Volgens mijn ervaring hanteerde de , weliswaar briljante schrijver, dichter en poëet, de slogan: "Lees mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden!"

    Hoe ik daarbij kom?  Wel..... In 1993 bezoekt Hugo Claus het centrum waar daklozen en armen voor een luttel bedrag een warme maaltijd kunnen nuttigen, en waar ik jarenlang als vrijwilligster in de gaarkeuken heb gewerkt. (Nee, ik ben die bewuste dag niet aanwezig, ik krijg het verslag later van mijn collega!) De man is verbaasd omdat niemand een boek van hem in zijn bezit heeft dat men wil laten signeren, en vraagt zich duidelijk af waarom hij hier zijn kostelijke tijd verdoet. Enigzins wereldvreemd beseft deze meneer niet dat mensen die geen cent bezitten al zeker niet een duur boek kunnen kopen. Wij, de vrijwilligers, kennen zijn werk wel, maar de man vindt het beneden zijn waardigheid om met ons te komen praten. De keuken is niet zijn favoriete domein Trouwens we zouden ook geen kans hebben gekregen om ook maar één woord te wisselen, hij werd als elk groot icoon afgeschermd door een potige delegatie. Het vriendelijk aangeboden kopje thee laat de man onaangeroerd voor wat het waard is, en hij verdwijnt sneller dan hij gekomen is.

    Op zijn begrafenis zullen weer tal van mensen met veel lof spreken over de man, iets wat hij zeer zeker verdiend, maar ik vraag mij af hoeveel er van die woorden gemeend zijn, en hoeveel "rouwenden" daar enkel zullen zijn om in de kijker van de camera's en de flitslampen te lopen. Op die dag zal  het verdriet van België  letterlijk een parodie worden.

    Nee, veel liever had ik een ontmoeting gehad met Chantal Sebirè. Een gewone alledaagse dame die niet de aandacht krijgt die ze verdiend bij haar overlijden. Omdat ik haar dood zoveel schrijnender vind. Omdat ik eerder naar de begrafenis zou gaan van deze vrouw die tot voor kort anoniem was voor de wereld, en die door haar lijden en haar moed  evenens een tribuut verdiend.


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (10)
    17-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IN BLIJDE VERWACHTING VAN.....

    Lipske schreef het al in een reactie op mijn blog: "Yes, whe have the tickets to heaven!" En heaven is voor ons in dit specifieke geval, op 29 mei naar een opreden van Neil Diamond in het sportpaleis. De eerste maal dat hij in België optreedt en dat willen wij voor geen goud missen. Lipske en ik tellen ongeduldig de dagen af!
    De Nederlandse fans moeten niet treuren, want na het Sportpaleis gaat hij naar het 'Ahoy' in Rotterdam.

    Neil Diamond, een singer-songwhriter om U tegen te zeggen. Al vanaf 1970 ben ik een fan van deze, voor mij, grote Meneer. Wanneer men me moest vragen welk lied ik van hem het liefste hoor, ik zou niet eens kunnen kiezen. Zijn liedjes gaan mee met mijn gemoed, al zoveel jaren lang, en ze gaan me nooit vervelen. Mijn kinderen zullen het beamen, (lol)

    Ik kijk gretig uit naar zijn nieuwe album: "Home Before Dark" dat uitkomt op 29 april a.s.

    Momentheel is "My Special Someone" uit de album: "Three Chord Opera" mijn favoriet, waarbij ik in gedachten 'She' verander in 'He' en dat met veel liefde opdraag aan 'My dutch lover'.
    Wie meer wil weten over Neil Diamond kan hier eens een kijkje nemen:
    http://www.homepages.hetnet.nl/~rstoof/biografie.html

    Graag laat ik jullie nu luisteren naar :

    Sorry beste bezoeker, ik heb het liedje verwijderdt.

    "My Special Someone"

    You are my special someone
    All I will ever need
    I know I'd be lost without you
    I hope you'd be lost without me

    I've searched alone
    But your the only one
    You're what I want
    When things are said and done
    I guess I only needed
    Someone who was just like you
    Someone who'd be
    My special someone too

    I stumbled down love's main highway
    But not without takin' some falls
    I've seen my illusions fly away
    Until I had none left at all
    And then you rescued
    What was left of me
    What maybe some would call a fantasy
    But me, I'd have to say it only proves
    How strange love moves
    I need to be your special someone too

    'Cause what I needed most
    Is what she gave to me
    And where she lays her head
    Is where I want to be
    There's something wrong with losing
    What we finally found
    Now when I've lost my way
    I've got my special someone round

    And when she needed love
    She found it here with me
    Now where I lay my head
    Is where she wants to be
    I've got a secret but it's one
    That's hard to keep
    I want to tell the world
    That special someone is my girl
    That special someone is my girl
    She wants to be my special someone too

     




    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (5)
    15-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIET TE DOEN!

    Auto's kunnen toveren

    De Pros komt bij Ford Genk kijken voor werk.
    Hij vertelt aan de personeelschef dat het niet te moeilijk mag zijn. De chef zegt dat hij iets voor hem heeft. Niet moeilijk: er komt een rode auto op de band, je neemt een rood tankdekseltje en schroeft het op de wagen, er komt een groene auto, je neemt een groen dekseltje en zo verder.

    De volgende dag ziet de chef op de parking van alles: rode auto's met wit tankdekseltje, blauwe auto's met groen dekseltje, witte auto's met geel dekseltje, een heleboel auto's zonder dekseltje.
    Hij roept de Pros bij zich en vraagt of het wel goed gaat.
    Met mij wel zegt de Pros,... maar die auto's hier die kunnen toveren.

    Er komt een witte auto,... ik draai mij om,... ik neem een wit dekseltje,... ik draai mij terug om,... en er staat een blauwe auto,... ik draai mij weer om,... neem een blauw dekseltje,... ik draai mij terug om, ... en er staat een groene auto.
    En zo gaat dat de hele dag maar door, het is gewoonweg niet te doen.


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (5)
    13-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'T IS STIL

    't Is stil in huis!
    Enkele maanden terug werd die stilte plots doorbroken. De twee katten van dochterlief kwamen logeren. Wat maar voor enkele weken zou zijn werden maanden. Mijn eigen snoezepoes, van wie ik vond dat hij de allerzachtaardigste kater ter wereld moest zijn, veranderde in een heuse tiran. Meteen wierp hij zich op als leider. Hij bepaalde wie wanneer mocht eten, wie waar en wanneer mocht slapen, en de pas verschoonde kattenbakken mochten enkel worden bezocht nadat hij er als eerste duchtig in gewroet had. De twee doetjes van dochterlief kregen ook geen kans om genegenheid te tonen aan mij, meteen stond hij als een ware catcher klaar om in te grijpen en desnoods enkele rake klappen uit te delen. Snoes was de baas, het was zijn huis, ik was van hem, en die twee indringers moesten zich vooral niets in hun hoofd halen, en dat maakte hij hen klaar en duidelijk vanaf de eerste dag.
    Er was dan ook regelmatige een geblaas en getier in huis te horen.

    En net toen het getij een beetje begon te keren, net toen die twee doetjes van dochterlief zich niet meer zo genadig lieten doen en Snoes wat inschikkelijker werd. Net toen het moment gekomen was dat ze met z'n drie gezellig samen op het bed sliepen als drie dikke vrienden, net op dát moment kwam dochterlief ze weer halen.
    En ik mis ze! Ook al is er een plant gesneuveld, ééntje dat ik al meer dan tien jaar had. Ook al moest ik Beau in de gaten houden want hij had een voorliefde voor het slaapkamerbehang. Of was het misschien omdat hij het lelijk vond, hij deed in elk geval veel moeite om het te verwijderen. Op al die maanden kon ik geen vijf minuten tv kijken zonder dat Neo me kwam dwingen om met zijn favoriet speeltje te spelen. Een gekleurd vogeltje dat met een met elastiek is vastgemaakt aan stokje. Hij kwam het me voor de voeten gooien als een hondje, en zelfs als ik het wegstak wist hij het te vinden en bracht het me. Er was geen ontsnappen mogelijk voor me, ik moest en zou met hem spelen. Ik heb het hem als afscheidscadeau meegegeven.

    Snoes mist hen! Hij loopt wat verloren te zoeken dor het huis heen. Af en toe laat hij een klagend miauw horen. De eerste dagen at hij zelfs niet, gelukkig is dat nu weer beter.
    Moest ik niet mijn verstand laten spreken ik haalde meteen een kameraad voor hem in huis. Maar één hond en één kat is meer dan voldoende voor een pendelaar zoals ik.
    Maar het is wel akelig stil!

    BEAU

    NEO

    BEAU'S FAVORIETE STANDJE

    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (5)
    05-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MINISTERLONEN

    "Ministerloon"
    Het is een schande!
    Voor al degenen die eens rustig willen overwegen, om er in de (nabije) toekomst eindelijk iets aan te doen.

    Subject: Onze ministers (ocharme de sukkelaars)
    Onze ministers... Ga er maar voor werken, burger !!!
    Het maandelijkse inkomen van onze ministers:
    Wist u?

    Dat onze Vlaamse ministers een maandwedde hebben van meer dan 10.000 EUR (ruim 400.000 BF) ;
    een maandelijkse huisvestingsvergoeding genieten van 2.350 EUR (ongeveer 95.000 BF) ;
    een huishoudkostenvergoeding per maand ontvangen van 876 EUR ( ruim 35.000 BF);
    een kleine 300 EUR per maand er bovenop krijgen als 'persoonlijke forfaitaire onkostenvergoeding ' (zowat 12.000 BF).

    Totaal is dat 13.526 EUR of (545.637 BF) elke maand van het jaar.

    En nog kunnen ze het niet laten om met de centjes van de belastingbetaler grote sier te maken, lees maar:

    Als supplementje bij hun wel zeer riante broodwinning wordt hen dan nog eens een Visa kaart toevertrouwd,en zij gebruiken die zonder verpinken, om de horecasector op de been te houden, waarschijnlijk als compensatie voor de 21% die men al zolang beloofd om er 6% van te maken.
    En de afrekeningen na het festijn zijn niet van de poes, er zijn enkele gezonde eters bij, enkele van deze excellenties hebben er in het jaar 2002 degelijk werk van gemaakt want wat zij verorberden grenst aan het ongelooflijke.
    Volgens informatie  verstrekt door E-magazine nr 160 ging het er aldus aan toe:

    Steve STEVAERT, je weet wel, die eenvoudige jongen die zich dag en nacht inzet voor de armste en de zwakke! , gaf met de hem toevertrouwde Visa kaart op zijn naam, in dure restaurants de som uit van 22.210 EUR (896.000 BF) en dat ter gelegenheid van 97 etentjes of ongeveer 2 per week en dat tegen een gemiddelde prijs van 229 EUR per eetmaal (ongeveer 9 . 240 BF) Dat dus, bovenop de riante wedde!

    Vijf restaurants met Michelin-sterren bezocht door heren van het kabinet van Patrick DEWAEL waar drie VISA kaarten in omloop zijn, kregen ruim de aandacht van onze jongens wat resulteerde in 168 bezoeken waarvan 60 op rekening van de kaart van Patrick DEWAEL persoonlijk.

    Bijzonder doortastend zijn de omzwervingen in het buitenland, met een uitgave van 3. 390 EUR (137.000 BF ) op 16 maart 2002 in eethuisje STUCKI in BASEL . Diezelfde dag wordt, met een andere Visa kaart en door andere flinke jongens nog maar eens een bijkomende hulde gebracht aan restaurant TEUFELHOF eveneens in BASEL . V oor de niet mis te verstane nota van 2. 052 EUR (83.000 BF) dus zowat samen op één dag 5.442 EUR of een kleine 220.000 BF

    Prent het in uw hoofd, want dit gebeurt allemaal met de centen van de belastingbetaler, dus met die van u!
    Bedenk  en overweeg dit even tegen de volgende keer dat men uw steun vraagt.


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (7)
    28-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MONEY MONEY MONEY

    Voila zie, ik heb weer een steeds wederkerend vervelend akkefietje achter de rug, en ik zit hier nu zo'n beetje met een gevoel van: *"If you see me comin, better step aside!" Ik bedoel niet de strijk, al is dat de laatste tijd ook niet mijn favoriete bezigheid, maar dat is dan eerder een kwestie van rug en beenklachten.
    Nee, ik bedoel de maandelijkse rekeningen. Ze zijn weer de deur uit. Maar wat haalt het uit dat een mens gevolg geeft aan hen beleefde vraag of je dit voor de zoveelste datum wilt betalen? Je hebt nog maar net betaald of ze sturen je alweer een nieuwe factuur op!

    Een vroegere klant, Fons, had daar een goede oplossing voor, zo liet hij me weten:
    "Je betaalt je rekening niet! Ze sturen dan een eerste herinnering naar je toe, maar je reageert er niet op. Vervolgens komt er een tweede herinnering. Je mag al een beetje verbolgen worden over zo weinig begrip van hunnentwege maar je houd geduldig vol en je zwiert zwierig al dat papierwerk consequent versnippert de prullenbak in.
    En dan komt het moment dat men je een LAATSTE AANMANING toestuurt, en dan ben je er! Je geduld wordt beloond. Dat is het moment dat je rustig achterover kunt leunen en 'oef' zeggen, 'ze hebben het eindelijk begrepen'. Want een LAATSTE aanmaning wil toch zeggen dat men je verder met rust gaat laten!"
    Ik heb zijn goede raad tot hiertoe nog niet in praktijk gebracht. Misschien moet ik dat maar eens proberen, want zoals ik het nu doe brengt het geen zoden aan de dijk.

    En men weet het hoor dat ik elke keer weer overstag ga, want ik krijg regelmatig een brief met als opschrift: U BENT EEN GOEDE EN REGELMATIGE BETALER! Inderdaad! Nu al zo'n slordige 36 jaar ben ik hun sponsor. Ze beseffen ook maar al te goed dat het mij elke maand moeilijker valt om aan hun wensen te voldoen en bieden mij een lening aan. Weliswaar met een fikse rente, maar ik zou het niet anders willen, toch!
    Pffffff, ze zouden mij beter eens een bonus geven. Een jaartje of zo al mijn rekeningen kwijtschelden. Dat doen ze toch ook met mensen die hun belastingen niet betalen!

    Enfin, voor nu ben ik weer even gerust. Gepluimd ook.
    *"Another day older en dieper in debt" Lalalalala!

    *Uit het liedje: 'Sixteen Tons' van Tennesee Ernie Ford


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (5)
    27-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.REUTELTREZEN

    Roddeltantes, kletswijven, (persoonlijk vind ik reuteltrezen een leuk woord), fezelteven ...enz! Waarom altijd vrouwelijke benamingen als het om roddelen gaat? Mannen roddelen evenzeer, zo heb ik jarenlang kunnen ondervinden in mijn horeca loopbaan. Het is dus zeker niet juist dat vrouwen meer roddelen dan mannen, ze doen het enkel op verschillende plaatsen, vrouwen privé en mannen openbaar.
    Een vrouwengesprek bestaat soms voor een groot gedeelte uit nieuwtjes over en commentaren op andere mensen.
    Mannen zullen eerder commentaar leveren op de kleding en het uiterlijk van vrouwen, maar het is evenzeer roddelen. Maar is dat wel roddelen?

    Roddelen is een bewust zwart maken en/of kwaadspreken van iemand tijdens diens afwezigheid, ook wel achterklap genoemd. Het is bewust besmeuren van iemands goede naam en reputatie.
    De impact die roddel kan hebben op iemands leven wordt vaak zwaar onderschat.
    Quote: "
    Er is minder goed nieuws voor de Colombiaanse roddeltantes: opzettelijke achterklap wordt in Icononzo voortaan bestraft met vier jaar celstraf of een boete tot 75.000 euro. ,,Mensen moeten er zich bewust van worden dat je tong gebruiken om kwaad te spreken, gelijk staat met dynamiet in je mond'', aldus een woordvoerder van het vredevolle stadje." Unquote. (Bron: Het nieuwsblad)
    Misschien moest men hier ook maar een dergelijk wet invoeren die mensen bestraft wanneer ze iemand opzettelijk door het slijk halen.

    Wat zet mensen ertoe aan om te roddelen?
    Jaloerse mensen roddelen meer. In 80% van de gevallen is jaloezie de drijfveer.
    De monotonie van het eigen dagelijks leven wordt doorbroken met aangedikte en spannende verhalen of verzinsels/leugens over anderen.
    Wie roddelt, zegt meer over zichzelf dan over anderen. Roddelen is anderen zwart maken om zichzelf wit te wassen. Daarbij wordt graag vergeten dat wanneer je met één vinger naar iemand wijst, er drie vingers naar jezelf blijven staan.

    Het is in sommige gevallen een verkeerde en verwerpelijke manier van aandacht vragen, maar meestal is het gewoon een vorm van woede en wraak.

    Dat dit allemaal evenzeer geldt voor de gretige toehoorders is evident. In feite vind ik die luisteraars nog verwerpelijker en hatelijker dan de roddelaar zelf. Want zij zouden een halt aan de achterklap kunnen toeroepen, enkel door te laten weten dat ze niet geïnteresseerd zijn.
    Slechts één enkele zin is afdoende: "Heb je niets goed te vertellen over die persoon, dan wil ik het niet weten!"
    Maar meestal zijn ze daar te laf voor uit angst om vervolgens zelf over de tong te gaan.
    Een vroegere bejaarde buurvrouw zei me ooit: "Ik heb liever een dief over de vloer dan een roddeltante aan me broek Het eerste ben je zo weer kwijt, het tweede blijft je achtervolgen." En of ze gelijk had!



    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (5)
    23-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEMEEN DING, DIE VIRUS

    Zo heel af en toe verheug ik mij op een weekendje totaal voor mezelf. Niemand om me heen buiten de drie katten.
    En zulk weekend kreeg ik deze week in mijn schoot geworpen.

    Knuffel is al veertien dagen aan het helpen met de verhuis van de jongens van zijn zus (The one with the pub en room for dancing). Dearest Son &Co hadden elders verplichtingen en komen dus zondag niet eten. Dat maakt dat ik, ondanks het steeds zorgvuldig aanmaken van een boodschappenlijstje, niet a la last minut toch nog naar de winkel moet.
    Dochterlief is met een vriendin een weekendje Mechelen verkennen. Dus ondergetekende had het rijk voor haar alleen en maakte vele plannen om de vrije tijd zo aangenaam mogelijk door te brengen. Dat de weerman ons een warm en zonnig weekend beloofde kwam geheel in mijn kraam te pas.

    Zaterdag zou ik beginnen met na het wakker worden nog lekker lang te blijven nasoezen in bed met een vers gemaakte kop koffie. Dat ik die koffie zelf zou moeten maken kon de pret niet drukken.
    Daarna zou ik gebruik maken van de talrijke veelbelovende potjes en tubes crèmes die hier staan te blinken, om mij daarna onder te dompelen in een met heerlijk geurende olie gevuld bad.
    Wanneer je er dan zo goed uitziet en geurt als een passionele voorjaarsbloem ('t Is moeilijk bescheiden te blijven.....) moet je dat toch aan het volk tonen, en dus had ik me voorgenomen om in de stad de winkels onveilig te gaan maken nu de hetze van de solden voorbij is
    Zondag zou ik me dan geweldig verheugen in die nieuwe aankopen en voor de rest niets anders doen dan een opgewarmd kliekje eten op de bank voor de tv (ik heb nog ontelbare opgenomen films waarvoor ik nog geen tijd heb gehad om ze te bekijken) en voor de rest lekker lui zijn.
    Maar nu zit, hang, lig ik hier wreed kompassie te hebben met mezelf, want ik ben strontziek.

    Het begon al op donderdag, buikkrampen, diaree en stembanden die weigerden dienst te doen. Een keel die aanvoelde als een rasp en hersenen die als kloppende hamers mijn hoofd en oren bewerkten en ze via mijn neus wilden verlaten, zo leek.
    Rotsvast gelovend in mijn sterk gestel en gelukkige gesternte (hum-hum) trok ik die avond naar bed met een kop hete thee met honig en een danige hoeveelheid bruistabletten, morgen zou het al veel beter zijn.

    Maar toen die morgen was aangebroken was het helemaal niet beter, integendeel. Nu kwam er nog een schrale hoest bij gepaard gaande met niezen en proesten. Het vrolijke getater van mijn interieurverzorgster dat me anders steeds aan het lachen brengt, kon me dit keer niet opbeuren. Tegen de middag voelde ik mij een wrak en nam me voor om 's avonds naar de dokter te gaan. Tegen het spreekuur had ik zelfs daarvoor de fut niet meer. Natuurlijk had ik de dokter op huisbezoek kunnen vragen, want mijn koortsmeter wees 39 + aan, maar dat doe ik enkel maar in héél hoge nood. In de meer dan tien jaar dat ik bij mijn dokter patiënt ben kan ik op mijn één hand tellen hoe vaak ik daar gebruik van heb gemaakt.

    Het is een klein gemeen virusje dat de ronde doet. Ik kan het lezen op verschillende blogs dat er velen zich voelen zoals ik. Mijn katten schrikken zich een hoedje bij elke nies of hoestbui en maken zich als de weerlicht van onder mijn voeten als ik weer eens naar het kleinste kamertje storm.
    Maar ik krijg dat gemene klereding wel klein met alle huismiddeltjes die ik tot mijn beschikking heb.
    Mijn weekendplannetje is in het water (lees snot en sh*t) gevallen, maar ach, uitstel is geen afstel zullen we maar zeggen.
    Maar ik kom wel bruusk tot de vaststelling dat het alleen zijn niet zo plezierig is dan dat ik dacht dat het ging worden.

    Snotterende groetjes van een snipverkouden troubadoerke


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (7)
    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 BUMP....OR NOT?

    De vogels floten lustig hun lied in de hoge bomen van het bos. In de verre omtrek geen mens te bekennen op dit bospad.

    We keken elkaar aan, onze ogen vertelden dat er nog steeds hartstocht was tussen ons. Liefdevol streek ik met mijn hand over zijn dij. Het was een teder gebaar dat ik me jaren geleden eigen had gemaakt. Het had gebaar had vele betekenissen. Soms was het bedoeld als troost, soms als geruststelling, maar ook als uitnodiging tot.....
    Hij kreunde zacht toen ik hem een zoen gaf op zijn klamme wang.
    "Doe langzaam", zei ik, maar zijn benen schokten alsof hij spastische krampen kreeg.
    "Ik ga dieper en dieper", zei hij, en zijn gekreun ging over in een diep gebrom.
    "Ja Jaaaa", zei ik...."Nee verdomme Neeeee", zei hij.
    Ik opende mijn mond en likte met mijn tong langs mijn droge lippen.
    En dan schokten onze lichamen gelijktijdig, als in een delirium.
    "KOMAAN KOMAAN", riep hij. "YES YES", riep ik.
    De ontlading was groot en heel bevredigend.
    Onze lichamen waren nat van het zweet.
    In een auto doe je zoiets niet ongestraft bij een temperatuur van meer dan dertig graden.
    Vastzitten met je wielen in een modderpoel bedoel ik, laat dat duidelijk zijn.


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (6)
    18-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLINDERPALEIS

    Verleden week moest ik in ons nieuwe gerechtsgebouw zijn. Het was lang geleden dat ik nog die richting was uitgegaan, nog van in de tijd dat ik er mijn zaak had. Het was dan ook met gemengde gevoelens dat ik de 'Bolivardplaats' betrad.

    Een staaltje van indrukwekkende architectuur noemen ze het, ik noem het eerder een ingewikkelde doolhof, en bovendien vind ik het nog lelijk ook. Het wordt milieuvriendelijk genoemd, zal wel zo zijn, mensvriendelijk is het allesminst.
    Het was de bedoeling om van de 'Bolivardplaats' een plein te maken dat geschikt is voor voetgangersverkeer, het terugbrengen op menselijke schaal zeg maar, daar waar koning auto vroeger de scepter zwaaide.
    Wel mensen, daar waar je vroeger je hondje kon uitlaten en/of rustig in een klein parkje op een bankje kon zitten, moet je nu als voetganger verdomd goed uitkijken dat je niet onder een bus of tram terecht komt. Het is maar wat je verstaat onder "Menselijke schaal" hé.

    En dan naar binnen!
    Toen ik voor het gebouw stond vroeg ik mij af hoe een rolstoelgebruiker hier ooit zou binnenraken, maar toen kreeg ik de liften in de gaten. Maar voor je aan die liften bent moet je wel eerst enkele rondjes maken. Je moet ook al donders goed weten welke lift je moet nemen om in welke afdeling te raken, anders loop je wel enkele uren verloren. Dus wanneer je het 'Vlinderpaleis' niet als je broekzak kent is thuis ruim op tijd vertrekken de boodschap.
    Eens binnen viel ik van de ene verbazing in de andere.

    Bij de naam 'Vlinderpaleis denk je automatisch aan mooie kleuren, maar niets in minder waar.
    In mijn blikveld enkel glas, staal en grijs beton. De zaal waar ik moest zijn deed me letterlijk denken aan een ondergrondse parking, het beklemmende gevoel incluis.
    Metalen zitbanken die lijken te zijn gemaakt van gesloopt kippengaas, en waarbij je gegarandeerd geperforeerde billen en benen lijkt te hebben na 10 minuten gezeten te hebben.

    Je zou toch ook mogen verwachten in een gebouw dat zovele miljoenen euro's heeft gekost dat de glazen deuren automatisch open gaan, maar nee hoor. In plaats daarvan zijn de meeste handgrepen al stuk en hangen er los bij de bengelen.
    Men noemt het nieuwe gerechtshof transparant. Oh jawel, door het vele glas kan je wijds om je heen kijken, dwz. als het glas moest proper zijn, wat in de afdeling waar ik moest zijn zeker niet het geval was.

    Typische Belgenmop: Op de dakrand van het Vlinderpaleis zijn er hechtpunten aangebracht voor de kabels van de ruitenwassers. Die moeten volgens een bepaald decreet vier keer per jaar getest worden op hun veiligheid. Je kunt inderdaad niet veilig genoeg spelen. Maar het ministerie dat daarvoor bevoegd is, besliste dat er maar geld is voor één wasbeurt per jaar. We kunnen er misschien niet door kijken, maar we hebben wel de veiligste ruiten van Europa.
    Ik kreeg de indruk dat dit, door over het paard getild chauvinisme, superdure gebouw al danig in verval was. Ondanks de moeite, heb ik er de schoonheid niet van kunnen ontdekken. En ik blijf mij de vraag stellen: "Wat zit er nu in godsnaam voor nuttigs onder die pieken?"

    Het gerechtsgebouw in Antwerpen kost 40.000.000 euro meer dan geraamd. Totale kostprijs: 250 miljoen euro, waarbij de staat eerder al 3,8 miljoen euro voor de grond had betaald.
    Vastgoedbedrijf Cofinimmo kocht de grond over van de overheid voor 112.000 euro. Cofinimmo kocht ook de structurele eigendomsrechten over en verhuurt het gebouw nu voor 36 jaar aan de overheid. Die wordt na die periode geen eigenaar.

    Misdaad loont zullen we maar zeggen zeker!


    » KOSTELOZE RAADPLEGING HIER (7)



    Over mijzelf
    Ik ben Lulu , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Huismusje.
    Ik ben een vrouw en woon in Antwerpen (België) en mijn beroep is femme au foyer (klinkt belangrijk in 't frans).
    Ik ben geboren op 21/04/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Elke dag iets positiefs bijleren uit het leven!.
    Wanneer ik strijd lever doe ik dat met open vizier. Ik heb geen kuddegeest, maar zal het de kudde nooit verwijten! Ik ben open en eerlijk in woord en daad, en ik wens voor u hetzelfde!
    Categorieën
  • EIGEN MENING (51)
  • LIEF DAGBOEK (1)
  • MIJMERINGEN (0)
  • OOGZIEKTE/MACULADEGENERATIE (56)
  • WAT LEES IK (6)


  • Bezoek je ook eens
    mijn muziek blogje?

    Klik maar op het vogeltje.




    THIS IS MY
    BIRTHDAY FLOWER


    OPENBARE MAILBOX

    Mails die mij toekomen zullen niet als prive worden aanschouwd! TRY ME!


    Foto

    Free Image Hosting at www.ImageShack.us
    Inhoud blog
  • FEELS LIKE HOME
  • HERSTEL VERSLAG
  • TERUG THUIS
  • GELUKKIG NIEUWJAAR
  • KERTMIS 2013
  • LIEF DAGBOEK
  • bEHANDELING LMD
  • ZO BEGON DECEMBER 2013
  • PANNE
  • OP RUST?


    Mijn seksleven?
    Wel.....

    Er zijn er die
    "HET" beter doen dan ik.

    Er zijn er die
    "HET" vaker doen dan ik.

    Maar er zijn weinigen die
     "HET" liever doen dan ik!

    ©



    WIJ WANDELEN DOOR BLOGLAND NAAR....
  • BARON ERNST
  • MIEKEMUIS&MAATJE
  • MEERMIN
  • ALEX
  • DIDI
  • HOTLIPS
  • P.B.
  • NOYO
  • BLOGNIEUWS
  • ROMANTICA

    EN WIJ WANDELEN DOOR NAAR.....
  • BLOGTIPS
  • MEER BLOGTIPS
  • PLAATJES
  • LEERRIJK BLOG
  • KLAPROOSJE 1
  • HET ROMMELPOTJE
  • LOEWIESA
  • PETRA'S OLDIES

    ER WAS EENS...
    IS HET BEGIN VAN ELK SPROOKJE.
    ER WAS EENS...
    IS HET EINDE VAN ELK LIEFDESVERHAAL





    WebChef Recept


    Blog als favoriet !

     GET FIREFOX 
DE VEILIGE BROWSER!
KLIK HIER
    Archief per jaar
  • 2018
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!