NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto

Onze zoon.

Foto

Onze dochter.

Foto

Onze kleinkinderen

Foto
Foto
Foto
Mijn favorieten
 • Affodile
 • Ani
 • Jos
 • Bojako
 • Lipske 2
 • Ludovikus
 • Michelly
 • Myette
 • Paz
 • Loewiesa
  Mijn favorieten
 • Nikki
 • Thea
 • Chrisje
 • Huismusje
 • Jeske
 • Ria
 • Meeuw
 • Rudi
 • Patty enFreddy
  Mijn favorieten
 • Noélla
 • Dion
 • Brigitte
 • Erwin
 • Maarten
 • Dirk
 • Rebecca
 • Annie
 • Vif
 • Ingrid
  Categorieën
 • Humor (235)
 • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
 • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
 • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
 • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (44)
 • poëzie (141)
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • Een interessant adres?
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?

  23-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ravage in onze achtertuin

  Ook als een boom zijn tijd heeft gehad, herkent men nog steeds aan zijn kringen de grandeur van zijn verleden. De natuur heeft eigenlijk niets dat van nature lelijk is .Zelfs sporen van verval zijn als een mooi testament van vergane glorie.

  Spijtig genoeg heeft diezelfde natuur er anders over gedacht toen vorige week de storm een paar van onze bomen hun grandeur ontnam.. Het is een echte ravage in onze achtertuin.

  23-01-2018 om 22:56 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  21-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon ....

   Als het winter is dan kijken we allemaal uit naar de momenten dat de zon weer van de partij is dan gaan de meesten weer dromen van de zon. De zon is niet alleen een bron van warmte en licht ze is zoveel meer dat velen een gans leven in de ban blijven van die vuurbol!

  Deze week liepen we een kennis tegen het lijf die over een paar sterke teloscopen beschikt en die wist te vertellen dat de zon soms heel actief is en het de moeite loont om te zien en mochten we ooit geïteresseerd zijn om naar de zon en de ruimte te kijken we even moesten binnenspringen ...  Doen we zeker !!

  Recent zagen we een documentaire over zonnestormen en beseften we dat wat zo mooi lijkt ook vernietigend kan zijn. Er zijn zelfs instanties die de zonnestormen observeren en bij de hele zware exemplaren kunnen waarschuwen. Dat is belangrijk want in onze complexe maatschappij ligt heel wat plat als de satelieten niet meer werken.

  De documentaire liet beelden zien van een heftigheid waar ik me niets bij kan voorstellen. Zo'n inmense hoeveelheid kolkende energie, daarbij vergeleken lijkt een  gaskachel een nanodeeltje.

  Dat doet me beseffen dat de zon onze bron van leven is.  Zonder zon geen groei en voedsel. Maar ook lichaam en geest hebben zonlicht nodig. Hoeveel mensen worden niet somber na een periode van bewolkt weer? Aan de andere kant denk ik op een heldere zonnige zomerdag wel eens aan alle mensen, die liggen te verbranden op strand. Zover gaat mijn passie voor de zon nog niet!

  Waarom ik hier nu over begin... om jullie allemaal op te beuren dat er na deze sombere periode van het jaar zeker weer een zonniger moment volgt.

  Een goeie start van de week lieve blogvrienden.

  21-01-2018 om 20:47 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (14)
  20-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat was dat?

  Ze hebben eergisteren hierboven toch wel heel erg hun best gedaan met wolken uitschudden en zo .. nog veel te vroeg voor de grote kuis als je het mijn vraag!

  Je kan er wat lacherig over doen maar voor sommigen is zo'n storm een echte ramp geweest en anderen lieten er zelfs het leven bij.. De TV beelden waren apocalyptisch.

  Ten huize Natoken zijn we er ook niet ongeschonden van af gekomen.  Achteraan in de tuin hebben 3 hoge bomen de strijd tegen de wind verloren en liggen ze nu bij de buren op hun tuinhuisje. Een 4e zit nog bij de twijfelaar maar zeker weten dat hij bij de volgende zucht zijn lotgenoten volgt!  De verzekering is al verwittigd en de foto's zijn ook al genomen kwestie van later geen problemen te hebben want ik vermoed niet dat dit prioriteit zal hebben bij de verzekeringen. Maar ik kreeg nogal snel antwoord dat we niet verantwoordelijk zijn want dat de storm is uitgeroepen  als een geval van overmacht en iedereen zal zijn eigen verzekering moeten aanspreken! We zullen weer weten wat gedaan al zal de boomhakker er wel moeten bijkomen!

  Maar het kan veel erger als je ziet wat er bij onze Noorderburen allemaal misgegaan is...

  Rare winters zijn dat als je het mij vraagt en dan noch beweren sommige arrogante leiders dat er niets mis is met ons klimaat.. Welke bewijzen moeten die mannen dan nog krijgen?

  Hoe is het bij jullie verlopen lieve bezoekers.. de dans ontsprongen?

  20-01-2018 om 00:16 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (14)
  18-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe gaat het met je?

  Vandaag niet zoveel te vertellen tenzij dat iedereen zich stevig aan de takken van de bomen vasthoudt - als die nog recht staan tenminste - want blijkbaar houdt de storm lelijk huis! Wat een rare winters krijgen we!

  Daarom even overschakelen naar een gedachte die zomaar in me opkwam...

  Een vraag die je vaak krijgt is ‘hoe gaat het met je?’.

  Wat antwoord je daar nu op?

  Wanneer iemand mij vraagt hoe het gaat antwoord ik ‘goed!’ wanneer ze niet weten van de dingen die soms spelen. Wanneer ze dit wel weten verandert het in ‘oh! Ja! Wel goed hoor!’

  Er zijn voor mij een aantal dingen die het moeilijk maken om de vraag ‘hoe gaat het met je’ te beantwoorden. Eén daarvan is dat ik nooit weet of iemand het echt wil weten. Is het een oprechte vraag of is het zo’n vraag waarvan ze vinden dat ze hem moeten stellen maar eigenlijk niet zitten te wachten op een echt antwoord? Geen idee!

  Daarnaast is het gewoon een vage vraag die iedereen spontaan stelt als je iemand ontmoet. Bedoelt men dan ‘hoe gaat het op dit moment? Of wil men weten hoe het in het algemeen gaat?

  Daarom zeg ik maar gewoon ‘Oh! Ja! Goed en..

  Hoe gaat het met jou? Nu? Op dit moment beste bezoeker?

  18-01-2018 om 11:08 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (8)
  16-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinneringen aan strenge winters geven een warm gevoel

  .Brr ik had het koud vandaag..en toch .. het kan veel kouder “ Dat zullen jullie wel vaak horen deze dagen..

  Die winters van vroeger, dat waren nog eens winters".

  Bij zo'n uitspraak wordt er meestal wat meewarig gelachen. Als iemand het heeft over die winters van vroeger, toen er elk jaar ijs lag, toen er toch minstens één keer per winter een halve meter sneeuw viel, als iemand daarover begint dan is er maar één conclusie. Dan heb je te maken met de vage herinneringen van een senior" klinkt beter dan een bejaarde.

  In een vlaag van pure nostalgie put deze krasse zeventiger dan even uit haar arsenaal met oude herinneringen. Hier volgen enkele flarden ervan... Vroeger hadden we nog geen verwarming, zoals de meeste mensen tegenwoordig hebben. ‘s Morgensvroeg als we uit bed kwamen, moesten de kachels ‘aangestoken’ worden. Eerst met wat kranten met wat houtjes of karton erbij. Als dat wat begon te branden, kwamen er briketten op. Later werden dat eierkolen of ‘nootjes vier’. De winter bracht niet alleen problemen met zich mee. Wij, als kinderen, vonden het prachtig als het sneeuwde. We stonden 's avonds voor het raam te kijken naar die grote sneeuwvlokken die door de lucht dwarrelden. We staken het buitenlicht aan om alles goed te zien buiten. Er viel meestal een heel dik pak sneeuw en de volgende morgen waren we vroeg uit de veren en snel in de kleren om een sneeuwpop te maken.

  In de winter waren onze bedden erg koud. Voor de kruiken bestonden, kregen we een opgewarmd strijkijzer mee dat in een oude handdoek gedraaid was om zo het bed en onze voeten op te warmen. Later kwamen de rubber kruiken .

  s Morgensvroeg namen we die lauwe kruiken mee naar beneden en gingen ons in dat lauwe water nog wassen. Wat kon het koud zijn! Als we wakker werden, zagen we van die prachtige bloemafzettingen op de slaapkamerramen. Al een wonder op zich. Je kon er niet doorkijken terwijl je zo graag wilde zien of er sneeuw lag. Dan drukte je je tong tegen het raam, maar die warme tong bleef vastzitten aan het bevroren raam. Au, dat deed pijn, vooral als je je tong er weer af wilde trekken, had je een gevoel of er een ‘lapje vlees’ bleef hangen. Met onze adem maakten we dan een ‘kijkgaatje’ waardoor je naar buiten kon kijken. We waren niet te houden als er een dikke ‘bult’ sneeuwlag. Prachtig was dat, die ongerepte sneeuw.

  Om ons te beschermen tegen winterse verkoudheden kregen we dagelijks een lepel smerige, allervreselijkste levertraan, bah bah, wat vies was dat! De enige plaats inhuis die lekker warm aanvoelde was de woonplaats waar vaak ook gekookt werd op een Leuvense stoof. Wie heeft geen herinneringen aan die platte- buiskachel waarop gekookt werd of pannekoeken gemaakt, die als oven dienstdoen kon, waarop de koffie en bepaalde schotels warm gehouden werden, waaronder de kat zat te snorren, waar de kousen konden aan drogen en de voeten gewarmd,... Ja, die stoof die destijds aangestoken werd met steenkolen, waar de vuurtang met een haak aan de stoofleuning hing en de steenkoolkit/kolenbak naast stond.

  In West-Vlaanderen sprak men over deze stoof als ‘buzestove’ (buze = buis). Ik heb de beste herinneringen aan de buzestove bij mijn grootouders in West-Vlaanderen waarop met Nieuwjaar wafels gebakken werden met zo'n wafelijzer dat draaide in het open vuur en pannenkoeken op de 'buze'... en waar we in de winter onze voeten tegen warmden tot onze sokken bijna in brand vlogen...pure nostalgie natuurlijk, want in de onmiddellijke omgeving van de kachel was het warm maar in de andere kamers bitter koud....

  Gaan we deze tijden nog weer ooit meemaken? Nu het op de Noordpool 5 graden warmer is dan normaal. Nu de ijsberen aan de slanke lijn gaan doen, opdat ze niet door het ijs zullen zakken. Nu er schepen noordelijk van Canada van oceaan naar oceaan kunnen varen, in de winter!! De kans lijkt klein...

  16-01-2018 om 12:23 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (18)
  15-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herkenbaar?

   Wij zitten hier sinds gisteren met een loopneus van jewelste precies alsof ze de marathon moet lopen, een pijnlijke keel, hoesten, niezen en hoofdpijn. Ons spuitje tegen de griep zal ons misschien van erger behoeden maar het is nu even uitzieken en rusten .. Gelukkig behoren we tot de categorie die stilaan mag genieten van een “oude” dag al moet je dit ook vaak met een korreltje zout nemen.. Maar soit, er zijn ergere dingen in het leven zeker, dus ik hoop nu maar dat jullie bij het lezen van dit logje niet besmet worden.

  Maar ik wilde me toch even laten horen want voor de rest is alles ok!

  Daarom als afsluiter deze tip.

  15-01-2018 om 11:48 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  12-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goeie raad

  Voor het geval jullie nog twijfelen...

  12-01-2018 om 22:59 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Humor
  >> Reageer (13)
  11-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen gaat het beter zeggen ze, haha

  Na maanden zonder vlees en alcohol nu 30 dagen zonder klagen. Dat de zon al veel te lang niet heeft geschenen. Dat het leven toch wel duur geworden is, de trein nog maar eens vertraging had, de kassierster niet vriendelijk was. Dat je haar niet goed ligt, je wallen onder de ogen heb, het kilootje dat er is bijgekomen. We staan elke dag voor de spiegel en zijn geneigd te kijken naar wat níét goed is terwijk het zo gemakkelijk anders zou kunnen.Allemaal hebben we onze eigen redenen om van tijd tot tijd een stevig potje te klagen. Maar één iets hebben we gemeen: we worden er niet gelukkig van.

  Met de nieuwe actie ‘30 Dagen zonder Klagen’ willen Isabelle Gonnissen (43) en Greet Van Hecke (46) daar verandering in brengen. Campagnes als Dagen zonder Vlees en Tournée Minérale hebben duizenden mensen aangesproken.

  30 Dagen zonder Klagen’ begint niet toevallig volgende maandag. De derde maandag van januari staat bekend als Blue Monday, “de meest depressieve dag van het jaar .Dé dag bij uitstek voor de start van een actie die de mensen positiever in het leven wil doen staan”, zegt Isabelle Gonnissen.

  Ik heb besloten om te “proberen” eraan mee te doen jullie ook?

  Misschien lukt het ons met ­gemak om dertig dagen niet te klagen. Maar zelfs als we nu al weten dat we daar niet in zullen ­slagen, is dat geen schande. Want klagen heeft ook z’n voordelen. Het lucht bv op en eigenlijk is het net heel sociaal: we starten er een gesprek door.

  11-01-2018 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (13)
  09-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben niet ziek, ik ben jullie niet vergeten ....

  t Is hier ‘een beetje stilletjes hé? “Inderdaad, liefste bezoeker.” “Hoe dat komt het,? “Goh, daar vraag je me wat. Als ik zou zeggen ‘geen tijd’, vinden jullie dat wellicht een flauw excuus en daar hebben jullie eigenlijk gelijk in. Ik kàn wel tijd vrijmaken, maar momenteel spendeer ik mijn  vrije uurtjes aan andere zaken .”  Jullie denken misschien ,maar allé, wat kan er nu belangrijker zijn dan blogjes schrijven? Ik verwaarloos jullie maar ik kom zeker af en toe terug als ik wat inspiratie heb. Ik vergeet jullie niet maar momenteel zijn er andere prioriteiten . Bedankt dat jullie blijven aankloppen!

  09-01-2018 om 16:29 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (9)
  04-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een druilerige dag in januari

  Heb jij ook die indruk dat de donkere dagen van de laatste weken precies nóg donkerder zijn? Zeker weten dat het gebrek aan zonlicht er voor veel tussen zit maar door de bewolking en mist en regen moeten we er niet op rekenen dat we die zonnebril rap moeten bovenhalen.

  Volgens mij viel ook nog uitzonderlijk wat regen de voorbije maand wat het weer nog treuriger maakt. Dat wegblijven van de zon heeft veel invloed op mensen want daglicht heeft nu eenmaal invloed op ons slaap- en waakritme. Ons lichaam denkt dat we moeten gaan slapen als het donker is. Wat betekent dat je blijkbaar al vanaf vier uur 's middags slaaphormonen aanmaakt. Ik val al op de middag in slaap terwijl ik naar het nieuws kijk op TV .. om dan wakker te schieten als de weerman met een glimlach nog steeds nat en koud weer voorspelt.

  Weinig daglicht heeft zeker invloed op je humeur en werkt vermoeiend. Zo loop ik hier de laatste dagen rond op automatische piloot, er is van alles te doen en te regelen maar de drive wil maar niet komen. Normaal gaat zo'n bui rap voorbij maar nu heb ik er precies wat meer last van. Maar het kan alleen maar beteren, zeggen ze dan. Daarom sluit ik af met volgende winterspreuk.

  “ Een druilerige nieuwjaarsdag voorspelt veel vreugde en gelach”..

  Dus mensen de vooruitzichten zijn goed.

  04-01-2018 om 14:26 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (30)


  Foto
  Onze kleinkinderen


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Laatste commentaren
 • Hello lief blogvriendinneke, lieve midweekse groetjes, liefs en dikke knuffel Brigitte (Brigitte)
      op Ravage in onze achtertuin
 • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe (Jos Vande Ghinste)
      op Ravage in onze achtertuin
 • Goede morgen Natoken (Ingrid)
      op Ravage in onze achtertuin
 • groeten op woensdag (noella)
      op Ravage in onze achtertuin
 • storm ... (meeuw)
      op Ravage in onze achtertuin
 • hola guapa ! (ani)
      op Zon ....
 • Gag natoken (Ingrid)
      op Zon ....
 • Een aangename Dinsdag blogvriendin (Nikki)
      op Zon ....
 • Iedereen een fijne dinsdag toegewenst. (Jos Vande Ghinste)
      op Zon ....
 • maak er een mooie dag van (noella)
      op Zon ....
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per jaar
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007

  Archief
 • Alle berichten

  Zoeken in blog  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!