NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto

Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 73 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto

Onze zoon.

Foto

Onze dochter.

Foto

Onze kleinkinderen

Foto
Foto
Foto
Mijn favorieten
 • Affodile
 • Ani
 • Jos
 • Bojako
 • Lipske 2
 • Ludovikus
 • Michelly
 • Myette
 • Paz
 • Loewiesa
  Mijn favorieten
 • Nikki
 • Thea
 • Chrisje
 • Huismusje
 • Jeske
 • Ria
 • Meeuw
 • Rudi
 • Patty enFreddy
  Mijn favorieten
 • Nolla
 • Dion
 • Brigitte
 • Erwin
 • Maarten
 • Dirk
 • Rebecca
 • Annie
 • Vif
 • Ingrid
  Mijn favorieten
 • Lenie
 • Categorieën
 • Humor (254)
 • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
 • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
 • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
 • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (50)
 • pozie (143)
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Een interessant adres?
  Blog als favoriet !
  Een interessant adres?

  17-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst water de rest komt later..

  De laatste weken functioneer ik het best (of beter: het minst slecht) ‘s morgens en ’s avonds. De rest van mijn dag is te ignoreren omwille van de hitte. Samen met mijn planten hang of lig ik ’s namiddags te puffen, te dorsten en de schaduw op te zoeken. Mijn gedachten gaan dan naar de festivalgangers die urenlang staan te springen in de hitte, naar de mensen op de trein, naar de bestuurders van aircoloze auto’s, naar bouwvakkers op hoge stellingen, naar de bewoners en het personeel van rust- en ziekenhuizen en naar allen die het nu zo vreselijk warm moeten hebben in matig geïsoleerde appartementjes. Gelukkig hielden het WK en Wimbledon tal van mensen aan het scherm gekluisterd in met rolluiken of dikke gordijnen verduisterde kamers. Voor diegenen die het boeit, er is nu nog de tour de France...Ongetwijfeld betreft het hier vooral mannelijke toeschouwers, niet zelden gehuld in slechts een marcelleke. Biebie hier kan ook in de ban van de toer geraken dus ... ik heb nog steeds een reden om binnen te blijven

  Ook mijn tuin kreunt onder de droogte.  Wie nu nog groen gras bezit, betaalt zich blauw aan een automatisch sproeisysteem (en de steeds hoger oplopende waterrekening), maar de meeste gazons zijn wellicht geelachtig oranje. Velen geven hun planten geen water tijdens deze droogte omdat ze geloven in de zelfregularistie van de natuur. Ik geloof niet in die wijsheid want ook een plant begeeft het vroeg of laat door watergebrek. De idee om een flink uit de kluiten gewassen regenwaterput te laten installeren wordt overal aangeprezen. Het is een feit waar we in de toekomst rekening mee zullen moeten houden: onze zomers worden alsmaar droger.

  De laatste dagen sproei en begiet ik me te pletter. Het is vechten tegen de bierkaai. Ik kan het watergeven nauwelijks bijhouden, onze watervoorraad is bijna op. Bovendien lijkt het alsof de schaarse regenbuien net mijn gemeente moedwillig overslaan. Wij kregen hier gisterenavond een paar druppels. De tuin snakt naar water en ik kan onmogelijk zijn dorst lessen. Moeten we hier binnenkort palmbomen planten en droogtebestendige prairietuinen aanleggen? Voorlopig geniet ik nog van inheemse planten, zelf gezaaide éénjarigen, van vaste bloemenplanten, van zelfgekweekte komkommers, tomaten, sla en kruiden.

  En ik? Ik blijf sproeien tot ook onze watervooraad op is ,tot het hier ein-de-lijk ook eens wil regenen…

  17-07-2018 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  14-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse les

  De lerares legde uit dat alle zelfstandige naamwoorden in het Spaans mannelijk of vrouwelijk zijn. Ze verdeelde de klas in twee groepen -jongens en meisjes- en vroeg hen welk geslacht het woord " ordenador" ( computer) heeft.

  De jongens besloten dat ordenador vrouwelijk moest zijn:

  - omdat niemand anders dan de ontwerper van een computer de logica ervan kan begrijpen.

  - omdat de taal waarmee computers met elkaar communiceren onbegrijpelijk is voor anderen.

  - omdat zelfs de kleinste foutjes opgeslagen worden in het geheugen om later te kunnen worden teruggehaald.

  - omdat je, zodra je een band opbouwt met een computer, je halve salaris uitgeeft aan accessoires..

  De meisjes daarentegen vonden dat  " ordenador" mannelijk moest zijn want :

  - voordat je iets met je computer kan doen je hem eerst moet aanzetten.

  - een computer bevat veel gegevens maar kan niet zelfstandig denken.

  - een computer wordt geacht problemen op te lossen, maar vormt meestal zelf het probleem.

  - zodra je een computer hebt gekozen, realiseer je je dat je , als je wat langer had gewacht, een veel beter model had kunnen hebben..

  De meisjes wonnen.

  MAAR even een opmerking een computer kan in het Spaans ook vertaald worden door  una computadora.... tsja... hoe zit het nu?

  14-07-2018 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Humor
  >> Reageer (12)
  12-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.galanterie

   

  onlangs op de bus, fit en monter, in een goed humeur, zoals meestal wel, was ik opgestapt. De bus zat eivol. Een oud uitziend dametje was mij juist voorgegaan. Op het eerste éénzitje met zijn gezicht naar achteren zat een reus van een vent, goed uit de kluiten gewassen. Hij sprong op, alsof hij een pluimpje was en bood me zijn plaats aan. Op mijn beurt, ik ben van de galante generatie, gaf ik het kleine oude vrouwtje de eerste kans. Ze nam die dankbaar puffend aan. Toen begon die man te praten met de jonge vrouw waar hij vóór had gezeten, face à face'. Hij stond naast haar. Het waren heel duidelijk Hollanders, te horen aan hun taaltje.

  Ik had er geen erg in maar toen ik er later aan dacht, kwam plots de vraag in me op : "zie ik er dan zo oud uit? Het was de eerste keer dat ik een zitje aangeboden werd  niet dat ik zoveel met de bus reis...

  In elk geval, zo voel ik mij niet. Natuurlijk past het plaatje niet. De vraag is, wie moet hier nu aan wie zijn plaats af staan? Galanterie mag niet overdrijven. Het mag er niet vanaf druipen. Gisteren droop het er niet vanaf. Alles ging zo vlot, zo spontaan. Het deed deugd aan het hart van dat vrouwtje en aan het mijne.

  Ik moet meer de bus nemen want word telkens aangenaam verrast!

  12-07-2018 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (9)
  09-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En het houdt maar niet op

  Ergens in februari op skivakantie brak de schoonzoon zijn knieschijf... enkele weken gips!

  Begin mei op de sportdag op school valt onze oudste kleinzoon bij het hordelopen... Knie gebroken, de meniscus geraakt en bloedingen binnenin scheenbeen dat op het randje af ook op barsten stond. 4 Weken gips en dat juist voor en in de examenperiode! Hij volgt nog steeds kine en eind van de maand wordt opnieuw een MRI gemaakt om te zien of alles nu goed aan het genezen is of als er toch nog een operatie nodig is! Hij heeft nog steeds last bij het stappen en fietsen en dat juist bij een groeiende tiener!

  Als tussendoortje laat oma haar knie oplappen, een paar dagen krukken en nu ben ik nog steeds aan het revalideren want de knie is nog niet  ok! Krijg ik toch juist een telefoontje dat onze jongste van de familie haar voet gebroken heeft en ze in het ziekenhuis zijn... Och arme die schat en dat juist bij het begin van de vakantie... Het mag eens stoppen!

  09-07-2018 om 21:20 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (8)
  07-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heet , heter , heetst...

  En dan heb ik het voor één keer niet over het weer daar is al veel inkt over gevloeid , neen ik heb het over de prestaties van onze Duivels!

  Neen, ik ga hier niet beginnen met supperlatieven te spuwen , dat zullen jullie vandaag al genoeg gehoord hebben op elk nieuwsbericht. Ik ga het ook niet hebben over de "zotte" massa's op marktpleinen of muziekvelden waar de decibels de pan uit vliegen of moet ik zeggen de keel? Ik ga het ook niet hebben over de brouwers en andere drankproducenten die centen scheppen met gouden lepels de dag van vandaag door de hitte en ook door die vele kelen die moeten gesmeerd worden bij elke bal van de Duivels die in doel vliegt. Neen ik hou het gewoon bij de vaststelling dat onze sportlui ook op andere disciplines hun strepen verdienen en ons klein landeke dan toch eens positief in the picture zetten zoals onze tennisvrouwen en de 19 Belgen die vandaag gestart zijn in de tour de France . Het is een hete zomer voor al wie sport hoog in zijn vaandel draagt en laat dat momenteel de tricolore zijn!!

  07-07-2018 om 17:35 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (7)
  05-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seenagers

  Dag beste leeftijds- en andere genoten,

  Ik heb net ontdekt dat ik tot een hippe leeftijdsgroep behoor !

  Ik ben een "Seenager". (Senior teenager).

  Wat is daar leuk aan?

  Ik heb alles wat ik wilde als tiener (weliswaar pas 50-60 jaar later).

  Ik hoef niet naar school of naar mijn werk te gaan.

  Ik krijg elke maand een uitkering.

  Ik heb mijn eigen huis.

  Niemand zegt mij om hoe laat ik thuis moet zijn.

  Ik heb een rijbewijs en een eigen auto.

  Mijn identiteitskaart laat mij toe in alle bars en wijnwinkels binnen te stappen om alcoholische dranken te kopen.

  De mensen met wie ik uitga zijn niet meer bang om zwanger te worden, de meesten zijn nergens bang voor, ze hebben al geluk zo lang te leven, ze denken dat het geluk nog wel even aan hun kant zal staan.

  Ik heb geen acne meer. Het leven is goed!

  Ook zal jij je intelligenter voelen na het lezen van deze tekst, als je zelf een Seenager bent.

  Mijn hersenen zijn wat trager omdat ze zoveel weten, een beetje zoals een pc waar je (te) veel in opgeslagen hebt. Wetenschappers geloven dat al deze kennis je slechthorend maakt door de druk die kennis veroorzaakt op je binnenoor. Ze zouden beter uitzoeken hoe ze hoorapparaten minder duur kunnen maken.

  Soms ga ik naar een andere kamer om iets te halen en als ik er ben, denk ik alweer aan iets anders en weet ik niet meer waarvoor ik hier kwam. Het is geen echt geheugenprobleem, het is een manier van de natuur om ouderen meer te doen stappen. Stappen is goed voor de gezondheid.

  Ik heb wel meer vrienden waar ik dit naartoe zou sturen, maar nu kan ik me even al hun namen niet meer herinneren.

  Dus, stuur dit a.u.b. naar uw vrienden, misschien zijn ook enkele van mijn vrienden er tussen.

  Groetjes,

  Hoe is mijn naam ook weer?

  05-07-2018 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Humor
  >> Reageer (10)
  04-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over van alles en nog wat!

  Zondag was het hier de zoete inval zoals ze dat soms noemen… een BBQ met 16 personen, niet van de poes als de knie nog niet helemaal ok is maar de gasten hebben het fantastisch opgelost door hier en daar een handje toe te steken en te helpen aandragen. Daardoor was het een supergeslaagde dag bij super weer en iedereen zat goed want ze bleven hangen tot na 10 u ’s avonds ! Heerlijk toch. De knie protesteerde daarna wel wat maar dat is logisch. Vandaag zijn de draadjes eruit gehaald, de infectie is genezen en de knie is op de goede weg! Het komt in orde!! Niet mee in de zon komen als je geen littekenvorming wil zei de dokter! Euh .. ik ben 73, mijn fortuin is gemaakt dus ik zal wel smeren als ik buiten kom of voorlopig afdekken!

  Item twee

  Myette schreef op haar blog dat sennet een pestkop is omdat haar geschreven logje verdwenen was of niet geplaatst .. allé zoiets . Inderdaad niets is frustrerender dan je gedachten neer te schrijven en ze dan in het ijle zien verdwijnen. Je krijgt dat nooit een tweede keer op dezelfde manier geschreven! De wetenschappers hebben nog werk. Waarom bedenken ze geen app voor onze computer hier in onze bovenkamer om alles wat je zo mooi in zinnetjes bedacht hebt op te slaan om opnieuw te reproduceren? Dat zou toch zalig zijn want wie heeft er al niet ’s nachts een schitterend idee gehad om het tegen de morgen kwijt te zijn?

  Item drie Boeken lezen.

  Bij Myette en Ani oa lees ik dat die nog steeds boeken verslinden. Vroegere jaren en dan veel vroeger verslond ik ook boeken en nu geraak ik amper rond met de krant en met het oplossen van de vele puzzels en kruiswoordraadsels enz die er in staan , laat staan dat ik tijd vind om te lezen. Ook op reis kan ik het niet opbrengen om urenlang achter een boek te zitten . Concentratie problemen of een verlate vorm van ADHD…. Ach ik ga er geen probleem van maken ik weet voorlopig nog steeds mijn dagen te vullen. Misschien komt dat lezen ooit terug?

  Item drie De hitte…

  En of het gisterenavond heet was met die bijna “ debacle” van de Rode Duivels…maar het delirium achterna zal veel nat laten vloeien hebben. Neen ik heb het over de echte hitte! Wij kermen nu maar als kind herinner ik me veel hete zomers en daarna harde winters Dat laatste zijn we kwijt maar die zomers komen af en toe terug . Myette haar tuinplanten hangen met hun kopje naar beneden, als het een troost is die van mij staan te apegapen en smeken om water! We moeten zuinig zijn met dat vocht en hierboven houden ze de sluizen voorlopig dicht dus … ik voel enorm mee met mijn bloementuin en probeer te redden wat te redden valt maar troost de natuur herstelt zich altijd en na zon komt regen  en dan smeken we weer om dat warme gele bolletje  daar hoog boven ons..Ach sinds we niet mee in het aards paradijs wonen is het altijd wel iets zeker? 

  Laatste item ....of een korte reactie op mijn vorig logje.

  Waarop ik die spreuk uitgerekend geplaatst heb , weet ik niet meer maar wat ik denk dat ik ermee bedoelde  dat al staan we allemaal open voor " wij" je nooit kan wegcijferen dat in die wij alleen maar "ik" wezentjes zitten elk met zijn eigen talenten, verlangens en wil en als puntje bij paaltje komt dat steeds die "ik" zal primeren boven dat mooie wij. Noem het zelfbewustzijn. Volstaat dat lieve kritische bezoekers?

  Hopelijk lijden jullie niet aan brain cooking na zo'n lang epistel, het is al warm genoeg

  04-07-2018 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  03-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine mijmering

  Even het bedenken waard!

  03-07-2018 om 00:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:pozie
  >> Reageer (2)
  01-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even een update

  Hier ben ik dan in de rapte zoals ze zeggen  want vandaag een heel drukke dag. We krijgen hier 16 mensen over de vloer om te BBQen en omdat de knie nog niet helemaal is "comme il faut" wordt het dus wat hectisch! Gelukkig is T er nog en zullen de jongsters die bij de bezoekers zijn  ook wel inspringen.

  "Waarom verzet je het dan niet?  hoor ik jullie vragen?", wel omdat het al een hele puzzel was om iedereen deze zomer bijeen te krijgen en de datum dus allang vast lag. Het wordt hier dus letterlijk en figuurlijk een hete zondag!

  De knie is zo en zo... de pijn die ik er nog in heb komt wellicht van de ontsteking die er in het begin van de week op de wondjes kwam en die is nog niet helemaal over niettegenstaande de antibioticazalf! Dinsdag moeten de draadjes er uit en al ben in geen janker, ik weet nu al dat het van " kajieten" zal zijn zoals wij thuis zegden. Voor de niet West Vlamingen dat is kermen . Die draadjes moeten uit een licht onstoken wondje verwijderd worden ... ik moet er geen tekening bij maken zeker? En ik ben zeker dat ze er uit moeten want wellicht hebben die ook met de onsteking te maken!

  Ik was deze week al eens langs de dokter geweest om te vragen of ze er niet al uit mochten maar omdat een knie geplooid wordt en de belasting op de wondjes dus groot is, moest ik de volledige tijd wachten. Ben benieuwd of alles zal dicht zijn! Intussen blijf ik maar ijs leggen op die knie!!

  Ik vergeet jullie niet hoor en bedankt voor de lieve reacties van de trouwe bezoekers.

  Nog een gezellige zondag!

  01-07-2018 om 08:00 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (6)
  28-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom gemakkelijk als moeilijk ook kan...

  Je hebt van die mensen die het liever wat gecompliceerder maken als er iets niet is zoals het moet , blijkbaar ben ik ook zo eentje! Nochtans alles zag er goed uit, de ingreep aan de knie was goed verlopen, de meniscus en het kraakbeen waren weer klaar om me terug " dartel " te houden. Ik "mankte" zelfs al rond zonder krukken en met relatief weinig pijn tot ik gisteren zag dat de gaatjes van de kijkoperatie wat rood aanliepen en de knie meer protesteerde dan voordien! Na een vervelende nacht toch maar naar de dokter geweest want ik dacht aan een reactie op de draadjes en inderdaad er is een begin van onsteking aan de wondjes al zitten die draadjes er voor niets tussen! ( Ach neen ze zitten er in !!!) Antibioticazalf en 4 x per dag ijscompressen en ontsmetten moeten de boel onder controle houden tot volgende week dinsdag als de draadjes eruit mogen.

  Ik sakker nu wat op dat geknies in de knie maar blijf hem gebruiken en elke dag mijn minuutjes home trainer draaien kwestie van de spieren terug spoepel te  krijgen want zondag hebben we hier een al lang geplande BBQ met 15 man! Het zal dus alle hens aan dek zijn en het manneke zoals Myette altijd zegt, zal een extra tandje mogen bijsteken ( en dat wordt een probleem want hij heeft nog al zijn tanden ).

  Gelukkig zitten er ook 6 tieners bij en die zullen een handje mogen helpen ,vrees ik!

  28-06-2018 om 13:17 geschreven door Natoken

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (8)


  Foto
  Onze kleinkinderen


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Laatste commentaren
 • jaja (ani)
      op Eerst water de rest komt later..
 • Dag Natoken (Ingrid)
      op Eerst water de rest komt later..
 • . . . (Chris)
      op Spaanse les
 • heel eenvoudig vandaag ... (meeuw)
      op Spaanse les
 • Goedemorgen (Dirk)
      op Spaanse les
 • Goedemorgen lieve Natoken,zou het niet weten,ken geen Spaans (Lenie)
      op Spaanse les
 • Ook vandaag mijn dagelijkse groetje Natoken (Ingrid)
      op Spaanse les
 • Galant (Myette)
      op galanterie
 • Zomer Meisje (Bernward)
      op Spaanse les
 • ook langs deze weg een fijne verjaardag gewenst voor Tony ! (meeuw)
      op Spaanse les
 • E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per jaar
 • 2018
 • 2017
 • 2016
 • 2015
 • 2014
 • 2013
 • 2012
 • 2011
 • 2010
 • 2009
 • 2008
 • 2007

  Archief
 • Alle berichten

  Zoeken in blog  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!