Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    31-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2024

                                                                 Voor iedere passant

    gelukkig-nieuwjaar

    31-12-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (25)
    26-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu op naar het jaareinde
    Hier zit een tevreden oma want Kerstavond was weer hartverwarmend. Naar jaarlijkse gewoonte - en zolang deze oma en opa het aankunnen - vieren we bij ons Kerstavond samen met de kinderen en kleinkinderen. Als ik ze zo allemaal samen zie dan vergeet ik de vermoeidheid en de drukte die bij de voorbereiding van zo'n feestje horen. Daar doe je het voor om die gezelligheid en verbondenheid te voelen en dan hoop ik dat we dit allemaal samen toch nog enkel jaren kunnen doen!
    Gisteren was het dan relaxen en naar jaarlijkse gewoonte de beentjes onder tafel steken bij de dochter en co waar pakjes uitdelen een groot deel van de namiddag in beslag neemt want die 4 zijn knettergek wat pakjes betreft. Elke kleinigheid en (grootheid) wordt verpakt om toch maar een extra pakje te hebben.🙂 Zelfs de woefies hebben een pakje onder de Kerstboom en alsof ze het weten , springen ze snuffelend tegen onze pakjeszak aan wanneer we toekomen.
    Vandaag was nog even druk want ik had een nieuwe lading wijn -en fluteglazen gekregen. De oude glazen hadden met de jaren een lichte kalkaanslag gekregen door ze in de vaatmachine te steken en die kon ik nu vervangen door de nieuwe. Intussen heb ik geleerd dat die glazen beter met de hand gewassen worden. Maar ja als je met 12 bent dan wil het het jezelf soms gemakkelijk maken niet? Maar vandaag stond ook een afspraak met de pedicure en een deugddoende en ontspannende gezichtsverzorging op het programma en zo zit hier een relaxte oma nog na te genieten.
    We – mijn halfbedde en ik- kunnen nog rustig 2023 uitzwaaien en duimen op een gezond en goed 2024 voor ons en iedereen die ons dierbaar is!

    26-12-2023 om 20:55 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (26)
    24-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een aangename Kerstavond en morgen een Zalige Kerst

    Beste wensen aan iedereen.

    kerstkader2

    24-12-2023 om 16:39 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    21-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag lieve mensen

    Het wordt hier stilaan drukker en drukker want naar jaarlijkse gewoonte vieren we met ons bendeke ( 12 personen) Kerstavond bij ons en oma die zal dus de komende dagen weten wat gedaan. Eerst uitgebreid shoppen en dan alles wat kan voorbereid worden klaarzetten.

    Kerstavond is hier altijd een familiegebeuren met eerst de verjaardag van de dochter ( ons Kerstekindje) met cadeautjes en een lekkere aperitief met hapjes.

    En om jullie te laten likkebaarden het vervolg .. nl een voorgerecht dan soep en daarna hoofdgerecht en dat is op algemene aanvraag steeds kalkoen met veel groentjes en kroketten of aardappelnootjes. Als dessert fruitcoctail of ijscrème en later op de avond koffie met zelfgemaakte taarten waarvan één altijd een kerststronk is daar kan een kaarsje voor de jarige op gezet worden. Tussenin worden Kerstcadeautjes uitgedeeld en alles wordt doorgespoeld met een goed wijntje of cola of spuitwater.

    Omdat er hier eentje glutenvrij moet eten zorg ik zelf voor kroketjes voor haar en een glutenvrij taartje zo kan ze toch ook meegenieten.

    Als ik zeg dat op het einde van de dag mijn pijpje uit is dan zal niemand verschieten denk ik want dan ben ik ook al een paar dagen bezig geweest ... Maar ik geniet er zo van om iedereen hier gezellig bijeen te hebben dus zolang ik het kan, blijf ik het doen!

    Mocht ik hier niet meer verschijnen dan weten, jullie waarom vandaar nu al een Zalige Kerst aan iedereen.

    21-12-2023 om 00:24 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (23)
    17-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanwaar komt soms onverklaarbare angst?
    Ik was en ben nu niet direct een “ broekschijter” en ik sla ook niet direct in paniek maar gisteren overviel het me weer eens. Ik herinner me niet dat ik die schrik vroeger had maar de laatste jaren betrap ik er mezelf op dat ik met een ei in de broek zit als we met de wagen te dicht bij een diepte komen bij het draaien of achteruit rijden. Waarom is die schrik er nu en vroeger niet, tenzij er in mijn onderbewustzijn iets is blijven hangen vanuit mijn kindertijd dat ik vergeten ben. Men zegt toch dat als je ouder wordt je terug kind wordt …zou ik dan misschien al in die fase zijn? 🤫
    Ik heb al meer dan eens mijn herinneringen gescand maar vind nergens een trauma. Eigenlijk logisch want ik was een onbezorgd kind dat meer met de jongens speelde dan met de meisjes want met hen was er meer te beleven.😃 Ik klom mee in de bomen en durfde alles te doen wat zij deden. Toen ik ouder was, schilderde ik zelfs de dakgoot van ons huis twee verdiepingen hoog gewoon vanop een ladder die tegen het huis stond. En tijdens onze 13j in het buitenland hebben we meer dan eens voor een netelige situatie gestaan.Schrik kende ik blijkbaar niet en toch is daar nu die vrees Blijkbaar heb ik iets met grachten.
    Als kleuter van zo’n jaar of 5 ben ik ooit eens met mijn fiets in een gracht vol netels terecht gekomen. Tegen ’s avonds zat ik vol netelblaasjes en pijn dat dit deed maar heb ik daar iets van overgehouden ? Neen.
    Als 8 jarige ben ik nog eens in de gracht terecht gekomen. Ik reed op een tussenmaat fietsje waarvan de pedalen altijd bleven draaien van zodra de fiets bewoog. We hielden dikwijls een race om het hardst fietsen om dan met één been recht op een draaiende pedaal te staan en zo lang mogelijk uitbollen….Daar ben ik ook eens te driest geweest om toch maar te winnen waardoor ik mijn bocht niet goed nam en in de gracht terecht kwam en met mijn hoofd op een betonnen plaat viel waarmee de voortuin van een huis afgezoomd was. Een gat in mijn voorhoofd , bloed langs alle kanten en de dokter opgebeld die de wonde dichtte met 4 haakjes. Toen werd een wonde nog niet genaaid.. Dat heeft me er niet van weerhouden om nog te fietsen dat met ding.
    Dus scande ik verder en toen viel mijn frank ..Zelf weet ik er niets meer van enkel van het te horen vertellen door mijn ma en mijn grootouders.
    Zoals ik al zei trok ik veel met de jongens op ook met grotere en dat van toen ik nog klein was. Op een dag moet ik in een gracht gekropen zijn waar water in stond om een bal te halen uit de betonnen buis die onder de straat liep naar de andere kant van de gracht. Ik was zo’n jaar of 4 en de enige die in die buis paste. Op de één of andere manier geraakte ik onder de straat niet meer verder en bleef ik vastzitten in die buis. Ik moet ook een paar keer door mij armpjes gezakt zijn want ik zat van kop tot teen onder de modder. Een buurman was zich buiten aan het scheren en wilde zijn scheerborstel uitspoelen onder de buitenpomp toen hij mijn speelkameraadjes hoorde roepen dat ik vastzat in de gracht. Hij heeft toen alles op de grond gegooid en is beginnen rennen om mij uit die gracht te halen. Ik was blijkbaar één bolleke modder.. Hij is me zo aan ons ma - die bezig was in haar kapsalon - gaan afgeven . Op het eerste zicht schrok ze zich bijna een bult maar toen ze zag dat ik ok was , schoot ze in de lach want blijkbaar zag alleen het wit van mij ogen nog wit. Ik heb daar eigenlijk geluk gehad want mijn vriendjes kregen mij er niet uit …Zit daar diep in mijn onderbewuste de oorzaak van de schrik die ik nu heb van grachten en zo? Zou best kunnen want een mens is een rare machine he?
    Wat doen ze als men denkt dat iemand een onbewust trauma heeft? Jou naar een psychiater sturen….. Ik heb het hier verteld, dat bespaart me heel wat centen en wie weet verdwijnt die schrik? Ik betwijfel het sterk maar je weet maar nooit!😃
    En nu maak ik een rare switch…. Ze maken mensen na met AI denk aan Jean Luc Dehaene onlangs. Zouden ze met AI ook de interne data van een mens kunnen overzetten? Zo ja, dan hebben we alle redenen om schrik te hebben van die wetenschappelijke vooruitgang maar dat is een ander onderwerp!
    .

    17-12-2023 om 16:56 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    15-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie herinnering

    Wintertijd is vaak herinneringstijd omdat je minder actief bent en binnen zit. Vandaag ging ik op zoek naar een oude foto en botste op deze foto.

    Jeugdbewegingen en ik dat is altijd een match geweest al van in de lager school. Ik zat op een katholiek school gerund door nonnen wat toen normaal was. Die hadden voor de kinderen van hun lagere school een soort jeugdbeweging opgericht nl de Eucharistische Oecumene. Ik moet niet veel uitleggeven waar het accent op lag de naam vertelt alles maar er werd ook gespeeld en veel geknutseld en dit op zondagnamiddag en ik ging er ook naar toe. Ooit had ik een boekje met teksten en plaatsjes erin van die tijd maar dat vind ik niet meer terug. Misschien vinden de kinderen het terug als hier ooit moet opgeruimd worden na ons… spijtig dat ik dan hun reacties niet meer zal zien … ik kan me er al iets bij voorstellen …

    Na de lagere school , volgde ik de humaniora zoals dat toen heette en daar werd ik lid van de VKSJ wat stond voor Vlaamse Katholieke Studerende Jeugd. Ik vond er mijn draai , groeide mee met de jeugdbeweging en werd er in de laatste jaren humaniora zelfs leidster ( een deel uit vrije keuze en een deel omdat me dat de kans gaf om op woensdagnamiddag en soms ook op andere dagen te ontsnappen aan urenlang in de studie te zitten om te studeren want op internaat was er toen niet veel keuze, studeren of …. Studeren.:) Lezen mocht ook als je maar iets deed .)

    Toen ik afgestudeerd was en les gaf in de school van mijn dorp werd ik al snel gebombardeerd tot hoofdleidster toen ze hoorden dat ik VKSJ minded was. Voor mij was het een non die hoofdleidster was maar dat bleek geen succes. Na 2 jaar waren we een flinke groep geworden en de jaarfeesten met optredens van de leden en een soort fancy fair erna brachten steeds een flinke frank op zodat we het zomerkamp aan een verminderde prijs konden organiseren en zo meer leden de kans kregen om mee te gaan.

    Op één van die kampen werd de foto hieronder genomen met biebie mooi in uniform….. Ik was eigenlijk altijd fier als ik die mocht aandoen. Van de 6 kleinkinderen is er ééntje dat precies die microbe overgeërfd heeft want de Chiro is ook haar ding en oh wee als je daaraan raakt!...Der is dan toch iets van mijn overgebleven in onze nazaten hahaha.

    VKSJ

    15-12-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    13-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wbj.

    Ik zei:" het regent , het regent en het blijft regenen. Waar blijven ze het halen.

    Iemand antwoordde: " Wbj" ?

    wat-bedoel-je

    13-12-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (8)
    11-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weeral een week dichter bij het nieuwe jaar.

    Gisteren stond nogal behoorlijk wat wind en de laatste bladeren hadden zich weer mooi tegen de voordeur genesteld zodat de gang ermee bezaaid werd telkens ik de deur opendeed. Hopelijk is dat nu de laatse keer dat ikaan het opruimlen moet.

    Voor de volwassenen zijn die bladeren een last voor de kinderen een speeltoneel.

    bladeren

    11-12-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    10-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag passant

     Een aangename zondag iedereen.

    magnetron

    10-12-2023 om 02:41 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (6)
    08-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen iedereen en een fijn weekend!

    Waarom niet de dag beginnen met een lach ook al is het wellicht een oude grap...

    Een vrouwke wordt gevierd op het gemeentehuis omdat ze honderd jaar is geworden.

    Zegt de burgemeester: "Mevrouw, wat is er nu het meest veranderd in die honderd jaar?" "Wel", zegt de honderdjarige, "de geneeskunde."

    "Kan je wat meer uitleg geven", vraagt de burgemeester.

    "Ja hoor", zegt het vrouwke. "

    Toen ik zo rond de 18 - 20 jaar was en ik ging naar de dokter omdat ik hoofdpijn had, moest ik al mijn kleren afdoen van de dokter om mij te kunnen onderzoeken.

    Toen ik zo tussen de 35 - 40 jaar was en ik ging naar de dokter omdat ik hoofdpijn had, moest ik enkel nog mijn bovenlichaam ontbloten van de dokter om mij te kunnen onderzoeken.

    Nu ik 100 jaar ben en ik ga naar de dokter omdat ik hoofdpijn heb, moet ik helemaal geen kleren meer afdoen van de dokter om mij te kunnen onderzoeken.

    08-12-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (8)
    06-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de Sint geweest?

    Zoals zo vaak de laatste jaren, ging de Sint vannacht weer ons dak voorbij... Ik heb dan maar zelf voor een versnapering gezorgd nl. chocolademelk met Sinterklaaskoeken.. en dat smaakte heerlijk!

    Over het weer zwijg ik in alle talen want ik kan er niets positiefs over zeggen en toch geloof ik in ...

    margaritas

    06-12-2023 om 09:24 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (12)
    03-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even aanvullen

    OP mijn logje over LHBTQIA+ kreeg ik een paar reacties waaruit ik afleidde dat sommigen mijn logje wat verkeerd begrepen hebben.

    Wat ik eigenlijk wilde zeggen was dat er vroeger enkel mannen en vrouwen waren en over de rest praatte men niet tenzij verdoken. Intussen weten we dat sommigen echt niet goed in hun lijf zitten en dat daar nu iets kan aan gedaan worden of aanvaard wordt, wat voor mij OK is.

    Ik wilde eerder vooral benadrukken dat ze nu voor elke kleine "afwijking"( eigenlijk niet het juiste woord) van wat we "normaal" noemen namen verzinnen en dat dit uiteindelijk voor een warboel zorgt en het daarom vroeger simpeler was.

    Ik viseerde niemand want ik ben echt breeddenkend genoeg om alles een plaats te geven zolang ze maar niet overdrijven en een etiket plakken op Jan en alleman . Onderwerp gesloten!

    Nog een fijne avond met of zonder sneeuw!

    03-12-2023 om 17:08 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    02-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste vorst

    Deze morgen hadden we hier -4gr en dat voelde  koud aan maar die eerste vorst zorgt voor mooie foto's. Een aangenaam weekend iedereen

    decembervorst

    02-12-2023 om 10:11 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    01-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe woorden

    We worden de dag van vandaag met woorden zoals Woke, lhbtqia en dergelijke naar onze oude kop gegooid dat het een lieve lust is en probeer dan maar om die woorden te begrijpen en al of niet ook te gebruiken. Het duurde even voor mijn interne harddisk het woord lhbtqia+ kon saven…

    Wat betekent is nu eigenlijk lhbtqia+ ?.

    Wij werden opgevoed in een maatschappij waarin mannen en vrouwen bestonden en dat werd op je pas vermeld met een M of een V. Intussen zoveel decennia is het zoveel ingewikkelder geworden. Nu spreken we al over 3 geslachten: M,V,X

    X, de term voor het derde geslacht wordt onder meer gebruikt voor mensen die zichzelf niet als specifiek mannelijk of vrouwelijk beschouwen, of die door anderen niet als zodanig worden beschouwd. Dit derde geslacht omvat meestal transseksuelen en non-binaire mensen, soms ook travestieten en homoseksuelen. De algemene term voor die groep is lhbtqia.

    L: lesbisch: is een vrouw die alleen verliefd wordt op vrouwen of zich alleen seksueel aangetrokken voelt tot vrouwen.

    H: homo: is een man die alleen verliefd wordt op mannen of zich seksueel aangetrokken voelt tot mannen

    B: biseksueel: mensen die zich seksueel aangetrokken voelen tot zowel mannen als vrouwen.

    Tot hier is dat duidelijk denk ik. Het wordt een beetje ingewikkelder als we het hebben over

    T: transgender: Een jongen die zich eigenlijk een meisje voelt, of andersom. Transgender personen zijn geboren in het verkeerde lichaam. In sommige gevallen willen zij een geslachtsveranderende operatie ondergaan.

    Q: queer : Mensen die deze term gebruiken staan voor een open, brede identiteit en seksualiteit en willen zichzelf niet in een hokje plaatsen qua geslacht en/of seksuele voorkeur. De Q staat voor sommigen ook voor Questioning: iemand die nog niet weet op welk geslacht of gender hij/zij/hen valt.

    I: intersekse: mensen die geboren zijn met mannelijke en vrouwelijke lichaamskenmerken. Iemand heeft bijvoorbeeld een niet volgroeide penis en een vagina-ingang. De term vertelt dus niet op wie je valt of hoe je jezelf identificeert.

    A: aseksueel: Soms voelt iemand zich niet specifiek man en ook niet specifiek vrouw. Als je aseksueel ('ace') bent, heb je weinig tot geen seksuele aantrekkingskracht naar andere mensen. Je kunt wél fysieke opwinding ervaren

    Zij noemen zichzelf vaak non-binair, of genderneutraal. Hun genderidentiteit past dan niet in het hokje ‘man’ en ‘vrouw’. Een X staat dan ook voor een genderneutrale geslachtsaanduiding

    +: dit symbool laat zien dat er nog meer indelingen zijn.

    Voilà zo simpel als bonjours!!!!

    Ik wil nu niet lastig doen maar was het vroeger niet simpelder?Je was ofwel een man of een vrouw basta!

     

    01-12-2023 om 00:09 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (14)
    29-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdpassering

    Om de tijd te passeren, heb ik gisteren maar eens Sinterklaaskoeken gebakken want het is stilaan de tijd ervoor. Hier in het Antwerpse vind je die koeken niet bij de bakkers . Het is eerder een W- VL gewoonte!

    Mag/kan ik jullie verleiden?

    sinterklaas-koeken sinterklaas-koeken-jpg2

    29-11-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    27-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even in de kast gesnuffeld

    Heb je dat ooit gehad een Poëzie boekje?

    Neen , het gaat hier niet over een boekje waarin je karamellenverzen schreef in je tienerjaren, wie deed dat niet ? Die verzen hadden niets met kunst te maken. Rijmelarij zouden we ze eerder kunnen noemen.

    Ik bedoel zo’n vriendschapsboekje waar diegenen die je dierbaar waren iets in schreven of plakten of zo!

    Ik heb mijn boekje van de jaren 1960/1970 nog liggen en bladerde er vandaag even in. Lang vergeten vriendinnen , vriendjes, leraars, reiscontacten, zelfs mijn (v)echtgenoot die even zijn romantische kant liet zien. Ja… ze staan er allemaal in… en het raakte me wel even!

    Na mij wordt dat weggegooid want mijn “nageslacht” heeft er geen binding mee. Voor mij blijft het een mooie herinnering aan mijn jonge onbezorgde dagen!

    Ons pa was de eerste die er iets in schreef en tekende. Eigenlijk is dit de enige persoonlijke herinnering aan ons pa die ik nog heb. Weer zo’n herinnering of hebbedingetje uit lang vervlogen jaren waardoor een mens weemoedig wordt!

    Waar is die tijd naar toe gevlogen? Het lijkt nog zo dichtbij maar helaas toch veraf!

    27-11-2023 om 09:56 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    24-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo lang we nog kunnen volgen. Fijn weekend iedereen

    Gedicht voor bejaarden .....met veel waarheid erin !

     

    Nee, niet naar de balie lopen,

    Daar is niemand meer te zien,

    je kaartje komt uit een machien.

    Je moet dan overal op drukken

    in de hoop dat het zal lukken.

    Pure zenuwsloperij,

    achter jou zie je een rij

    kwaad en tandenknarsend staan,

    want de trein komt er al aan.

     

    Bij de bank wordt er geen geld

    netjes voor je uitgeteld

    want dat is tegen de cultuur,

    nee je geld komt uit de muur.

    Als je maar de code kent,

    anders krijg je nog geen cent.

    Om je nog meer te plezieren,

    mag je internetbankieren.

    Allemaal voor jouw gemak,

    alles onder eigen dak.

    Niemand die er ooit om vroeg,

    blijkbaar is het nooit genoeg.

     

    Man, man, man wat een geploeter,

    alles moet met een computer

    anders doe je echt niet mee.

    Op www en punt Be

    vind je alle informatie,

    wie behoedt je voor frustratie?

    Als dat ding het dan niet doet,

    dan word je toch niet goed.

    Maar dan roept men dat je boft,

    je hebt immers Microsoft.

     

    Ach, je gaat er onderdoor,

    je raakt gewoonweg buiten spoor.

    Nee het is geen kleinigheid,

    oud worden in deze tijd.

     

    SLOT:

    Gelukkig heeft dit “oudje” hier

    op tijd de stap gezet

    en blijft de laptop op een kier

    voor www. of internet.

     

    24-11-2023 om 02:51 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (21)
    19-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even kort

    Hier gaat het nog steeds rustig aan want we liggen nog steeds alletwee in de lappenmand. Het is een hardnekkig beestje dat onze luchtwegen ambeteert, we hoesten hier in koor en het is niet mooi om te horen maar blijkbaar zijn we niet de enigen.

    Houd jullie goed en gezond en een masker zou momenteel weer beter aan de orde zijn want dat virus verspreidt zich lopend wist de dokter te vertellen!

    Groetjes aan mijn trouwe bezoekers

    19-11-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    14-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even goeie dag zeggen

    Ik ben het beu en de mensen die nu met wateroverlast zitten en alle miserie erbij zijn het zeker meer dan beu en worden wellicht haast radeloos want die regen stopt maar niet.

    Vanmiddag zag ik de vooruitzichten tot volgende week dinsdag en .. er domineerde maar 1 woord REGEN!

    Omdat ik meestal toch eens kom kijken om een reactie te geven op een woordje van die paar trouwe bezoekers postte ik maar dit logje.

    Kunnen we niet zoals het nu de mode is op de één of andere manier staken om ander weer te krijgen?

    Alle suggesties zijn welkom!

    14-11-2023 om 15:20 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (28)
    09-11-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt

    Ik wil iedereen bedanken die hier voor onze huwelijksverjaardag een hartelijk woord neerzette. We hebben het meegenomen samen met de andere wensen en genoten van die speciale dag!

    Meteen ook bedankt aan de paar bezoekers die hier nog steeds langskomen met een berichtje. Ik lees het hoor en meestal kom ik ook even bij jullie langs. Bloggen zit er voorlopig nog niet in!

    bedankt

    09-11-2023 om 09:08 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (23)
    24-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een kort bericht

    Het is niet dat ik geen tijd heb maar ik heb even geen zin meer om te bloggen. Ik steek er behoorlijk wat tijd in maar van de x aantal bezoekers die ik zogezegd elke dag zou hebben zijn het enkel maar een handvol trouwe lezers die reageren. De interesse is dus ver zoek of wat hier verschijnt niet te moeite om te lezen dus hou ik bloggen even voor gezien maar ik houd contact met mijn trouwe bezoekers dat is beloofd!

    Of ik terug kom dat weet ik niet maar nu voor het moment heb ik zin in een time out!

    Bedankt voor diegenen die hier al jarenlang meegevolgd hebben en gereageerd. IK apprecieer dat contact enorm en we vinden mekaar wel op een andere manier terug!

    24-10-2023 om 14:55 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (58)
    19-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeken

    Nu de winter nadert en er buiten niet zo veel meer te doen valt, ben ik binnen maar aan de opkuis begonnen. Vandaag waren mijn kasten in de living aan de beurt. Boeken, boeken en nog eens boeken die nog te wachten staan om gelezen te worden! Ooit was ik een boekenwurm maar de laatste jaren vind ik precies nooit tijd om eens lui te genieten van een boek tenzij we op reis zijn dan heb ik tijd in overvloed hoewel ….

    Als ik dan toch eens een boek in handen neem, dan laat ik me meeslepen in zijn avontuur. Aan een zetel en wat zacht licht in de hoek van de kamer heb ik dan genoeg voor even of wat langer.

    Ik hou persoonlijk het meest van waar gebeurde verhalen , toch kan een heel ander soort boek me soms ook helemaal in zijn ban houden.

    Ooit heb ik een boek tot tweemaal toe gelezen maar spijtig genoeg is me alleen de titel gebleven, "De goede aarde" , het speelde zich af op het Japanse platteland , genoten heb ik ervan, al is het verhaal uit mijn gedachten verdwenen. Waarom denk ik nu juist daar aan? Rare kronkels in die bovenkamer van mij !!

    Woorden zonder klank , soms leerrijk , soms spannend, ze brengen mij tot rust of doen me lachen of ze ontroeren mij van de eerste pagina tot de laatste.

    Een boek is pas goed als de personages in je hoofd tot leven komen, je meenemen in hun verhaal vanaf het eerste moment, jij als het ware met hen hun avontuur beleeft....

    Raar dat sommige titels blijven hangen zoals "God had een snipperdag " en "Schitterende tranen" twee boeken die een lach op mijn gezicht toverden vanaf de eerste pagina. Die moet ik nog eens terug zoeken en zien of ik nog steeds datzelfde gevoel voor humor heb.

    Tiens ik wilde gewoon even zeggend dat ik aan de opkuis binnen bezig was maar door die boeken niet ver geraakt ben .

     

    19-10-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    18-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder waarom leven wij?

    Er zijn van die momenten in het leven dat alles vanzelf gaat.. het leven kabbelt rustig doorheen de dagen.. donkere wolkjes verdwijnen en stilaan krijg je rust in je hoofd.. en denkt.. dit is het goede leven..

    En dan.. als een vulkaanuitbarsting op een doodgewone dag word je geconfronteerd met aanslagen en oorlogen en ecologische rampen die als donkere wolken boven je hoofd hangen zoals die aanslag tijdens een voetbalmatch ts België en Zweden 2 dagen geleden alsof Oekraïne en Gaza nog niet genoeg zijn .

    Tijdens het wachten op nieuws lijkt voor de betrokkenen elke minuut een eeuwigheid.. en ook in je hoofd deel je hun stress en miserie. Waar gaat de wereld naar toe? Zijn we onszelf aan het vernietigen? Alsof ze het ruiken gaan sommige diensten dan ook nog eens vervelend doen.. de brievenbus puilt uit van verplichtingen en rekeningen.. Kranten pakken uit met dramatisch nieuws over elektriciteit.. dieselprijzen.. oorlog , onthoofding, verkrachting ... het ene al erger dan het andere.

    Dan komt spontaan de gedachte: “ Moeder waarom leven wij?” uit de gelijknamige roman van van Lode Zielens 1932 naar boven. Enkel mensen van mijn generatie hebben dat boek misschien ooit gelezen?

    Maar niet getreurd.. ondergetekende is nuchter genoeg om te weten dat die gedachten ook voorbij gaan.. dat het leven verder gaat en dat je jezelf niet moet laten meesleuren in de zee van donkerte en angst.. naar de kant van de onopgewektheid.

    De zon komt piepen.. kijk weer een moment om die duistere dingen wandelen te sturen.. Ik startte een liedje over “ Mooi ’t leven is mooi , zolang er zon muziek en kinderen zijn “ niet dat ik zo’n fan ben van Will Tura maar het is een oppepper! Oei, een paar vogeltjes hier op het terras kijken me smekend aan om daarmee op te houden.. terwijl de kruisspin geamuseerd haar web op de tonen van mijn liedje spint.

    Het leven is mooi.. dat is geweten, maar helaas voelt het niet altijd zo.. Een aangename herfstdag lieve passanten.👋

    18-10-2023 om 10:10 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    16-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie avond lieve mensen

    Het lag deze morgen wat wit op onze gazon en op de daken van de huizen en inderdaad de temp. was even onder nul gegaan maar we kregen toch een redelijk mooie dag. Samen met mijn slaapgenoot hebben we de rozenbogen gesnoeid en alles door de compostmolen gedraaid zodat ook die klus achter de rug is. Rozen zonder doornen die hebben we niet dus heb ik af en toe wel eens iets op zijn West Vlaams geroepen in de aard van wat hieronder staat!!

    de-non

    16-10-2023 om 18:36 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (9)
    12-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eureka

    Ja, ik heb de verklaring voor die paar extra kilootjes gevonden !! Goeie morgen iedereen!

    ouder-worden

    12-10-2023 om 10:20 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (18)
    10-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat was even opkijken

    Vandaag nog maar eens geprofiteerd van het mooie weer en mijn tuin verder winterklaar gemaakt.  Hij zag er nog maar zelden zo netjes uit op deze periode van het jaar . Ikke fier dus en ik dacht om hier en daar wat van onze eigen compost aan de planten tegeven... Toen ik dat ding tegenkwam , was het wel even verschieten! Van goeie compost gesproken

    vette-worm-compostc//

    10-10-2023 om 17:34 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (8)
    03-10-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allé vooruit dan....

    Ik ben geen drinker maar als je het zo voorstelt dan misschien toch 1 glaasje.

    Voor mijn volstaat dat al om in die zevende hemel te geraken.

    zevende-hemel

    03-10-2023 om 09:41 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (16)
    29-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overpeinzingen: Mevrouwtje Even ….

     Er was eens vrouwtje dat zichzelf voorbij liep. Als ze ‘s morgens opstond, dacht ze aan ‘s middags. Als ze ‘s middags aan tafel zat was het weer: "Wat zal ik vanavond eten?" En als ze dan eindelijk ‘s avonds naar bed ging, lag ze weer te piekeren wat ze de volgende dag allemaal zou gaan doen.

    Telkens als ze op straat liep, rende ze zo hard dat de mensen zeiden: "Die loopt zichzelf nog eens voorbij, die vergeet te leven..."

    Het vrouwtje praatte ook de hele tijd tegen zichzelf. Om met anderen te praten, daar had ze gewoon geen tijd voor. Ook dat hoorde bij haar "ziekte".

    En weet je wat ze telkens zei?" Ik moet nog even... Laat ik gauw even... Ik kan nog net even..." ."Even" was haar stopwoordje geworden, en dus nu ook haar bijnaam.

    Nu was er in het land een dokter die een heel wijs man was. Toen hij dat vrouwtje zag en haar hoorde praten, zei hij:

    "Mevrouw, u bent heel erg ziek en ik weet wat u mankeert."

    "Zeg het maar eens gauw dokter, want ik moet nog vlug even..."

    "Zie je, daar heb je het weer", zei de dokter, "U bent zo haastig, U laat telkens de L liggen."

    "Wat laat ik liggen?" vroeg ze.

    "De L", zei de dokter. "Zet de L steeds voor EVEN."

    "Goed dokter, ik zal het doen," antwoordde ze en weg was ze weer.

    Maar telkens als ze de L voor "even" zette, schrok ze zich een hoedje.

    "Ik moet nog L---even......, Laat ik gauw L---even.... ik kan nog net L----even..." Ze wist zich geen raad, plofte in een stoel en zei zacht:

    "Zo kan ik nog wel even......... zo kan ik nog wel Leven." En vanaf dat moment liep ze zichzelf niet meer voorbij. Ze was zich ervan bewust geworden dat haar "even" haar belette van het "leven".Ze besloot van nu af aan te LEVEN en bleef gewoon zichzelf. Haar kwaal was snel genezen en ze dankte de dokter.U hebt mijn Leven gered!

    Ze had de rust van binnen gevonden.

    Voor iedereen die gehaast door het leven gaat en ook nog van alles "even" moet doen, denk aan vrouwtje "Even", vind de tijd en de rust om te Leven.❤️🧡❤️

    even

    29-09-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    25-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supermooi

    Toen ik vandaag naar achteren in de tuin ging , zag ik op een courgetteplant deze prachtige dagpauwoog. Hij bleef gelukkig zitten alsof hij wist dat ik een foto zou trekken. Hij zal dus fier geweest zijn op zichzelf!

    vlinder-in-tuin-2

    25-09-2023 om 17:12 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    20-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie avond iedereen

    Mijn vorig logje had ik blijkbaar al eens gepaatst, gelukkig wees Rebecca mij er op. IK heb altijd iets in voorbereiding staan voor het geval ik geen tijd heb om iets te schrijven en ik zal het na de eerste plaatsing niet gewist hebben vandaar. Dus voor sommigen was het geen nieuwe log

    Onze laatste BBQ vorige zaterdag was prima geslaagd en het weer was top dus iedereen content al startte de dag niet goed!

    Ik zette de vaatwasser op zaterdagvoormiddag om plaats te hebben voor de lading van de namiddag en zie ... na de wasbeurt gaf ze de pijp aan Maarten en juist op het moment dat we 16 eters hadden..... Dat was even een kort gesprekje met die hierboven maar ja het zou dus op zijn ouderwets zijn wat de vaat betrof en het viel nog mee ook. IK had de kleinkinderen verwelkomd met het nieuws dat ze als verrassing mochten meehelpen met de vaat later op de dag.... Ik zag geen enkel stralend gezicht maar het kwam toch in orde in de namiddag!!

    Zaterdag was weer een bewijs dat Murphy graag stokken in de wielen steekt.

    Zaterdagavond was ik dan wel stikkapot want voor zo'n bende alles voorbereiden dat begint in de kleren te kruipen. Zondag was dan ook mijn rustdag maar intussen ben ik weer al terug goed bezig.

    We hebben volgende week nog wat zomerse dagen die op ons wachten dus geniet ervan mensen want de herfst zal er snel zijn!

    Een hartelijke groet voor iedere bezoeker!

    20-09-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt de waarheid uit een kindermond?

    105 kinderen van drie Gentse scholen en een toneelvereniging die ondervraagd werden over thema's van het leven zoals vriendschap, liefde, geld, geloof enz gaven schitterende antwoorden waarvan hier een selectie!

    Over geld:

    - Geld maakt mensen niet blij, maar je hebt het nodig om eten te kopen. Eten maakt de mensen wel blij. Isra, 6j.

    - Ik ken kinderen die de armen niet willen helpen. Dus wanneer wij groot zijn, gaan er veel minder armen zijn omdat wij hen wel een beetje geld geven. Emile, 9j.

    Over liefde:

    - Wanneer kraaien verliefd worden, blijven ze voor altijd bij elkaar. Maar mensen zijn niet zoals kraaien! Youssef, 10j.

    - Wanneer je verliefd bent op iemand geloof je dat die niet gewoon een mens is zoals wij maar een persoon die speciaal voor jou gemaakt is. Vera, 7j.

    - Jongens kunnen niet verliefd worden op elkaar want dan zouden ze allebei op de knieën moeten gaan zitten wanneer ze trouwen. Dat gaat toch niet Senne, 6j

    Over volwassen zijn:

    - Volwassenen stoppen niet meer om naar een mooie bloem te kijken of naar een poes achter het raam te zwaaien. Ze stappen door en zeggen dat je niet moet treuzelen, Emi, 8j

    - Als kind kan je meer genieten van je leven. Als je bv in de Efteling bent, kan je meer genieten van de attracties. Het enige wat grote mensen doen in de Efteling is op bankjes zitten of zagen over centjes! Fien, 7j.

    Over de toekomst:

    - In de toekomst willen ze alle vliegtuigen elektrisch maken maar ik denk dat dit heel lang zal duren om een vliegtuig volledig op te laden. Daar moeten ze wel eens over nadenken. Otis, 9j

    - Ik denk dat er veel natuur zal zijn in de toekomst. Eigenlijk hoop ik dat vooral want er is ook veel kans dat er geen natuur meer zal zijn. Pauline 9j.

    Over anders zijn:

    - Anders zijn maakt je speciaal. Als ik niet anders was, zou ik niet meer mezelf zijn! Klaus 6 j.

    Over werk:

    - Ouders die veel slapen, zouden dat minder moeten doen. Ouders die veel werken, zouden meer moeten slapen. Daar zou mijn papa toch deugd van hebben. Ewoud , 7j.

    Over geloof: - Volwassen geloven in God omdat zij nog van vroeger komen en vroeger geloofden ze bijna alles. Thomas ,10j

    - Mensen geloven in een god omdat ze die lief vinden en er vertrouwen in hebben. Ik geloof in Zeus. Linus, 7 j

    Over vriendschap:

    - IK heb een vriendin met wie ik elke dag ruzie maak en toch blijven we vriendinnen. We kiezen dat niet.

    Sommige jongeren hebben dan toch een eigen visie en zijn niet altijd kuddemensen.

    Ik heb genoten van de uitspraken en bij sommige zelfs " amai, wijs " gezegd!

    20-09-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    16-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend iedereen

    Aan iedere passant een fijn weekend en geniet ervan want het is wellicht een laatste zomerprik.

    verbaasde-kat

    16-09-2023 om 00:10 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (12)
    11-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Engels is toch niet moeilijk ....

    Voor iedere passant een lieve groet! De hitte trekt zich langzaam terug...

    vertaling-in-het-engels

    11-09-2023 om 17:36 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (16)
    08-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bakken en braden

    Gisteren haalden we hier lokaal 29gr en vandaag meer dan 30gr en dat in september... gewoon van het goede teveel tenzij je wil geroosterd worden!!

    Braden in de oven wordt vaak toegepast bij grotere stukken vlees, wild of gevogelte want het is makkelijker om deze producten in de oven te bereiden dan in een pan of aan het spit. Ok, maar wat met al die honderden of duizenden die als een mals of taai stuk vlees op de stranden liggen te braden weliswaar niet aan het spit maar het scheelt niet veel?

    Het weekend dat eraan komt zal het weer van dat zijn. Als je er ook zin in zou hebben hier een paar tips! 😉

    Magere individu’s garen beter afgedekt om uitdroging te voorkomen. Dit kan gebeuren door een flinke laag zonnecrème over het stuk vlees te smeren!

    Vetter vlees kan beter met de vetlaag naar boven in de zon liggen zo kan tijdens het braadproces het vlees meerdere malen bedropen worden met het braadvocht in dit geval het zweet om uitdroging te voorkomen. 🙂

    Normaal geniet men als een mals stukje geroosterd vlees geserveerd wordt , maar in ons geval hier wordt dat gegarandeerd " blaasje prik" “ velletjes trek” en veel ai's en oei's na een paar dagen afzien en ongemak! Dus lieve mensen …bak en braad zoveel je maar wil maar dan liever een echt “ lekker eetbaar” stukje vlees!

    08-09-2023 om 23:33 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (12)
    07-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pleidooi voor de jeugd

    Als je de berichten volgt op radio ,TV en in de kranten dan stellen veel burgers zich de vraag “ Waar gaat de wereld naar toe zowel ecologisch als humanitair of in welke wereld komt ons nageslacht terecht”…

    Die vraag heb ik me ook al vaak gesteld, ongerust geworden door het negativisme dat er heerst en waarmee de media ons bijna dagelijks mee confronteert. Er is daarover al veel inkt gevloeid en ik weet dat ik me op glad ijs waag maar toch doe ik het !! “Vroeger was alles beter….” Maar dat zeiden onze ouders en grootouders ook al.

    Elke generatie heeft weer andere dingen waarvan ze beweren dat het vroeger allemaal beter was. Iedereen zegt het steeds en elke generatie neemt het over. Maar is onze jeugd nu zoveel slechter?

    De opvoedingsdoeleinden van ouders zijn in de loop der tijden veranderd. Vroeger werd de nadruk gelegd op het naleven van regels en deden de jongeren dat niet dan kregen ze straf of een pak slaag. Wie van ons heeft nooit een klap om de oren gekregen of een klap tegen zijn achterste?

    Kan jij je inbeelden dat je (klein)zoon of (klein)dochter je aanspreekt met “u”? Zoiets is vandaag eerder een uitzondering dan een regel, nochtans was het in de jaren ’50 heel normaal. Kinderen moesten luisteren naar hun ouders , einde verhaal! Het standaardantwoord als je vroeg “waarom” was dan ook “ omdat ik het zeg”.

    In de jaren ’60 stond er een protestgeneratie op , de hippies Het was gewoon een reactie van de jeugd tegen de strenge opvoeding van hun ouders. Ze vonden hun ouders maar saai, ouderwets enz en deden er alles aan om niet op hen te gelijken? Zijn we dat al vergeten?

    Vroeger hield men een stuk meer regelmaat op na dan nu. De meeste dagen waren hetzelfde : vader ging werken, de kinderen gingen naar school en moeder deed het huishouden. De kinderen kwamen ts de middag naar huis om een boterham te eten en maakten ’s avonds braaf hun huiswerk.

    Tegenwoordig zijn er veel gezinnen waar beide ouders werken. De kinderen gaan naar de opvang of komen thuis in een leeg huis. Iedereen leeft met een eigen agenda met vaak veel sporten, muziekles, clubs , etentjes met vrienden en nog zoveel meer dat “moet” waardoor burn-out’s bij ouders en uitgeblutste kinderen steeds vaker voorkomen. Kinderen worden meer aan hun lot overgelaten of moeten “ hun plan trekken”.

    De kinderen van nu groeien op in een steeds meer veeleisende samenleving met daarbovenop veel meer “ verleidingen “ dan in onze tijd en dat geeft stress. Ze worden voortdurend geprikkeld door televisie, internet, sociale media en vrienden. Geweld zijn schering en inslag in hun wereld van games, internet en beelden op TV en internet. Drinken en drugs zijn niet langer meer taboe voor onze jeugd, ze worden er zowel op school , op straat en in het uitgangsleven mee geconfronteerd en een shotje of pilletje of zakje wiet is gemakkelijk te kopen want de meeste jongeren hebben zakgeld waar ze vrij over beschikken.

    Had jij zakgeld toen je jong was? Wapenbezit is bij lange niet meer verboden, vandalisme is niet meer onder controle te houden , respect voor mensen en hun eigendom wordt blijkbaar niet meer doorgegeven in veel milieus .. Seks en porno waren in “onze tijd” taboe daar werd niet over gesproken of geschreven laat staan getoond, nu experimenteren sommige jongeren al vanaf hun 13/14 j , ze drinken zich regelmatig in het ziekenhuis en zorgen voor overlast en in veel gevallen komt dat omdat er van thuis uit niet genoeg controle is!

    Tegenwoordig zijn er veel gezinnen waarbij beide ouders werken , de kinderen gaan al heel vroeg naar een opvang die in feite voor een deel de rol van ouders overneemt in tegenstelling met “ onze tijd” waar er meestal een moeder thuis die was . Materieel hebben veel jongeren het goed tot zeer goed en geld en luxe zijn geen probleem daar zorgen de ouders wel voor maar wat ze nodig hebben is een leidende hand , aandacht en structuur in kun leven en daar blijven velen in de kou staan in deze materialistische wereld..

    De fout ligt echt niet alleen bij de jongeren. Sommige ouders en opvoeders zeggen te weinig “ neen tegen hun kinderen en voeden eigenlijk niet meer op! Velen hebben het te druk met zichzelf, hun baan hun sociaal leven en willen liever als een vriend van hun kinderen beschouwd worden en denken dat kinderen zo zichzelf wel zullen opvoeden .. Voel je al waar ik naar toe wil?

    Als je alles op een rij zet dan hebben de jongeren het moeilijker om hun weg te vinden de dag van vandaag en liggen veel meer “ verleidingen” op hun pad dan in onze tijd. Sommigen gaan goed met de vele vrijheden om maar anderen hebben het niet in zich om binnen de lijntjes te leven en dan ontsporen ze en vooral over die ontspoorde jongeren wordt geschreven . De media “ snoept” bij manier van spreken van over al die extreme gevallen van geweld en vernieling dat is sensatie en dat verkoopt. Ze gaan geen woorden verspillen aan jou of ik of aan doodgewone jongeren want wij zijn te braaf alledaags. Slecht nieuws verkoopt beter dan opwekkend nieuws.

    Daarom , hoe moeilijk het in sommige gevallen ook is mogen we niet alle jongeren over dezelfde kam scheren . Uitschot was er altijd en zal er altijd zijn maar we moeten oppassen dat we niet alle jongeren over dezelfde kam scheren of stigmatiseren. De meesten komen wel op hun pootjes terecht want er zijn echt nog veel goede gezinnen en jongeren. Ik wil er maar al te graag in geloven ..

    07-09-2023 om 22:33 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    31-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supermaan

    Gisterenavond begon de avond bewolkt en regenachtig, maar doorheen de avond en de nacht klaarde de hemel op. En dat was goed nieuws.

    Als je afgelopen nacht omhoog keek, kon je een blauwe supermaan zien en die is zeldzaam. Pas over 14 jaar, in januari 2037, is de volgende blauwe supermaan te zien. De vorige dateert van 2009. Elke maand draait de maan een rondje om de aarde. Doordat de maan wordt verlicht door de zon, zien we de maan in verschillende fases.Je ziet dus maandelijks ook een volle maan. Maar soms zie je aan de hemel een onwaarschijnlijk grote maan hangen, alsof hij is gegroeid. Dan spreekt men van een supermaan. De maan lijkt dan groter en helderder dan de gemiddelde volle maan.

    Vannacht stond de maan op zo'n 357.000 kilometer afstand van de aarde, ofwel ongeveer 48.000 kilometer dichter dan op het verste punt. De maan was daardoor zo'n 14 procent groter en 30 procent helderder dan een "micromaan", dat is een volle maan die op haar verste punt van de aarde staat. De maan draait in een ellipsvormige baan rond de aarde en staat de ene keer dus wat verder weg van de aarde, de andere keer wat dichter bij. Als het dichtste punt samenvalt met een volle maan, dan spreken we van een supermaan.

    De supermaan van gisteren was een extra speciale: een blauwe supermaan. Maar blauw is die niet. De naam slaat niet op de kleur van de maan, maar op zijn tijd van verschijnen. De tweede volle maan in één maand noemen we een blauwe maan. Dat is niet heel ongebruikelijk, want de maan doet 29,5 dag, iets korter dan een maand, om zijn rondje.

    Waarom noemen we die tweede maan dan blauw en niet groen? Dat is niet helemaal duidelijk. Mogelijk is het begonnen na de zeldzame blauw kleurende maan toen de vulkaan Krakatau in Indonesië uitbarstte in 1883. Daar komt wellicht ook de Engelse uitdrukking once in a blue moon vandaan, wat zoveel betekent als 'hoogst zelden'. Zo zeldzaam is een blauwe maan niet: elke twee á drie jaar komt dit verschijnsel wel voor. Maar een blauwe supermaan, die zien we niet zo vaak. De volgende kans is pas in januari én april 2037. De Engelse uitdrukking "once in a blue moon" verwijst naar dat zeldzame fenomeen. Maar voor alle duidelijkheid: een blauwe maan kleurt niet blauw.

    Heb je het rendez-vous gemist? Ik was er bij en zie hier mijn bijdrage… Maar met mijn GSM kan ik nooit bekomen wat professionele fotografen zien daarom wil je betere foto's surf dan maar eens naar supermaan.

    supermaan-2 supermaan</center

    31-08-2023 om 12:07 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    29-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dag afsluiten met een glimlach... moet kunnen.

    Gilbert en Edgard zitten tegenover elkaar in de trein. Gilbert vult een kruiswoordraadsel in. Plots schudt hij heen en weer met het hoofd en zegt tegen Edgard:

    " Ik kan hem niet meer verder invullen, hij is zo moeilijk. Ik moet een woord invullen met 6 letters en de omschrijving is: 'vrouwelijk geslachtsorgaan' en het begint met een v. "

    Waarop Edgard vraagt :

    “ Is het vertikaal of horizontaal ?"

    Waarop Gilbert antwoordt : " Horizontaal " .

    "Tja", zegt Edgard, "als het horizontaal is weet ik het ook niet"

    Nog een aangename avond en voor straks slaapwel!!

    29-08-2023 om 18:42 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (5)
    26-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En zo is het inderdaad

    "MIJN ZOON, IK BEN IN DE LAATSTE WAGON"

    Elk jaar namen Martin's ouders hem mee naar zijn oma voor de zomervakantie en gingen de volgende dag met dezelfde trein naar huis.

    Op een dag zegt de jongen tegen zijn ouders: "Ik ben groot genoeg nu. Wat als ik dit jaar alleen naar oma ga? »Na een kort gesprek zijn de ouders het ermee eens.

    Hier staan ze op het perron van het station, begroeten hem, geven hem een laatste tip door het raam, terwijl Martin blijft herhalen:

    "Ik weet het, gij hebt het mij al honderd keer gezegd...! »

    De trein vertrekt en de vader fluistert: "Mijn zoon, als je je plots slecht of bang voelt, dan is het voor jou! » En hij stopt iets in zijn zak.

    Nu zit de jongen alleen in de trein, zonder zijn ouders, voor de eerste keer... Hij kijkt naar het landschap door het raam dat voorbij gaat.. Rondom hem lopen vreemden rond, maken lawaai, gaan in en uit de compartiment, de controleur geeft hem commentaar op het feit dat hij alleen is.. Een mens kijkt zelfs een trieste blik naar hem... Zo voelt de jongen zich steeds ongemakkelijker... En nu is hij bang.

    Hij buigt zijn hoofd omlaag, kruipt in een hoek van de stoel, tranen stijgen in zijn ogen. Op dat moment herinnert hij zich dat zijn vader iets in zijn zak heeft gestopt.

    Met een bevende hand zoekt hij dit papiertje en opent hij het:

    "Mijn zoon, ik zit in de laatste wagon... »

    Zo gaat het in het leven... We moeten onze kinderen laten gaan, vertrouwen in hen... Maar we moeten altijd in de laatste wagon zitten zodat ze niet bang zijn... We blijven dicht bij hen zolang we nog leven...

    26-08-2023 om 13:54 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    24-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dit is het resultaat

    Zoals ik verwachtte en ervaarde , kreeg ik bij mijn oogonderzoek gisteren een 10/10 voor mijn linkeroog maar heb ik een bril nodig om mijn rechteroog te corrigeren. Ik heb daar een aangeboren cylindrische afwijking (astigmatisme) en dat wordt niet door de operatie gecorrigeerd.

    Ik zal dus sowieso afhankelijk zijn van een leesbril en/of bril voor zien op afstand. Dus moet ik om optimaal te zien in de verte toch een bril dragen en vermits ik ook een leesbril nodig heb , zal ik maar terug uitzien naar een bifocale bril zoals ik voor de operatie had.

    Is de ingreep dan nutteloos geweest? NEEN, want de helderheid van mijn zicht is stukken beter + ik heb nu terug een perfect linkeroog. Ik kan gewoon zonder bril rondlopen en functioneren maar als ik auto rijd of scherp wil zien, dan zal ik er een bril voor nodig hebben! So be it ,er zijn ergere dingen in het leven en ik zal wel schipperen tussen rondlopen met bril of zonder afhankelijk van de omstandigheden.

    Als er daar nu plots een schone Adonis voor mijn neus staat ... dan weet ik nu al wat ik zal doen .. Ik ben misschien wel oud maar het oog wil ook wat zeker nu na die staaroperatie mijn zicht beter is 🤣

    24-08-2023 om 15:13 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    23-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oogst 2023

    Vandaag heel productief geweest in de namiddag.

    Twee rode kolen verwerkt op grootmoeders wijze met appels uit eigen tuin.Een paar kleinkinderen vinden oma's rode kool veel beter dan de klaargemaakte uit de winkel . 🙂

    Van 3 reuze courgetten ( ze hadden zich verstopt ) puree gemaakt voor soep!

    11 kg tomaten geplukt en verwerkt en er hangen er nog kilo's aan...

    Gecultiveerde braambessen geplukt en ingevroren want we hebben al voldoende confituur en coulis! Er steekt al zo'n 12 kg bessen in de diepvries en die zal later verwerkt worden tot wijn.

    De butternuts geteld en er hangen er ook een 20 tal aan en ik heb gezien dat de prei zo goed als volgroeid is dus .. ik weet zeker nog wat gedaan als het straks weer regenachtig en fris wordt!!

    Geen gevaar dat ik me zal vervelen!

     
    courgetten tomaten ter>

    23-08-2023 om 17:49 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    18-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud zijn en toch van gouden waarde zijn!

    Oud en versleten als je 78 bent? Vergeet het .

    Wat wel een feit is .. ze maken ze niet meer op die manier , alleskunners , mannen met gouden handen die voor elk probleem een oplossing zoeken.

    Ik heb er hier zo eentje rondlopen, eentje dat de oudere generatie nog in volle glorie vertegenwoordigt qua handigheid of het nu een houten - metalen -mechanisch- electrisch- electronica- Pc enz probleem is, mijn halfbedde vindt daar voor 99% een oplossing voor. Kinderen en buren weten hem dan ook steeds te vinden als de nood groot is!

    Waarom die ode aan mijn slaapgenoot?

    Gisteren had ik een wasbeurt ingesteld op onze vaatwasser ... de vaat was gedaan maar het toestel bleef geluid maken en geen enkel toets werkte nog . Ik kreeg mijn machine niet afgezet enkel bij het loskoppelen van het net. Dat was even sakkeren want die vaatwasser wordt volgende week pas 6 j oud! Toch vroeg om een nieuwe aan te schaffen , dacht ik.

    Mijn alleskunner keek ernaar , probeerde het één en ander en kwam tot de conclusie .. tsja... dat wordt een andere. 

    " Ik ben heel de nacht aan die vaatwasser bezig geweest ".

    En heb je die kunnen herstellen in je droom , vroeg ik?

    Neen.... maar voor we gaan winkelen ga ik ze er toch eerst eens uithalen en eens kijken binnenin! Zo gezegd , zo gedaan na veel getrek en gesleur dat ding naar buiten gerold en de magie kon beginnen want .. inderdaad na een 2tal uren was het probleem opgelost en ik heb daar juist een testwas gedaan met zo'n machinereiniger en alles marcheert gelijk een fluitje van een cent!

    Moraal van het verhaal ... ik zal mijn halfbedde maar goed soigneren zeker want zo eentje maken ze niet meer! ❤

    18-08-2023 om 18:08 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    16-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag rust

    Gisteren hadden we dus onze jaarlijkse BBQ met de schoonfamilie. Allemaal oudjes of krakende wagens bijeen maar daarom niet minder aangenaam en gezellig. We hadden mooi weer , niet te warm maar zonnig en konden lekker buiten eten omringd door bloemen in de tuin. Iedereen was vol lof over de tuin en het eten en  alles verliep vlot samen met de hulp van mijn slaapgenoot!

    De afspraak voor 15 aug 2024 ligt vast in de hoop dat we er nog allemaal zijn want enkel ik, mijn halbfbedde en een schoonbroer zijn de enigen die nog op trammetje 7 zitten de rest is het al een tijdje gewoon op trammetje 8.... Maar we blijven hopen dat we nog krediet krijgen en zolang ik het aankan , geef in niet op al was ik 's avonds bekaf. Maar als we die traditie niet aanhouden dan zien we mekaar enkel nog bij de één of andere begrafenis en daar wil ik niet aan denken.

    We bekomen wat en dan op naar een volgende BBQ volgende week en ik zag dat het weer ook dan zou ok zijn.. We kijken er al naar uit!

    16-08-2023 om 15:59 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    13-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woordspelingen

    Mensen die nooit wat geven, daar krijg ik wat van.

    Een man maakt je eerst het hof en leidt je dan om de tuin.

    Toen ik de prijs van de sla zag, kreeg ik een krop in de keel.

    De "cursus lassen voor beginners" is afgelast.

    Bij de slankheidsclub zijn drie nieuwe leden aangekomen.Maar er zijn er ook drie afgevallen.

    Er valt iets over te zeggen, als je niets te zeggen hebt.

    Een van de twee drielingen vierde op de vijfde van de zesde maand zijn zevende verjaardag.

    Als je niet buiten roken kunt, ga dan maar buiten roken.

    Edelachtbare, als u wilt dat ik rechtsta, zal ik mij daarbij neerleggen.

    Bij de geboorte van hun eerste kind worden man en vrouw op slag ouder.

    Roken: het blijft een teer onderwerp.

    Beroepskeuzeadvies: Word bokser, meer kans op slagen.

    Een aangename zondag iedereen die komt piepen!

    13-08-2023 om 00:02 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (9)
    11-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijn weekend iedereen

    Eindelijk weer wat zon en hopelijk ook voor het weekend dat voor de deur staat Ik zet het weekend in met een vleugje humor!

    kletskoppen

    11-08-2023 om 23:32 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (4)
    09-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk

    Goeie namiddag iedereen en of mijn zang geholpen heeft.. eindelijk weer wat zon alleen is de vraag voor hoe lang..

    Ik duim zeker tot na 15 aug want op die dag hebben we hier een jaarlijkse BBQ met familie en ik heb een voorkeur om dat buiten te doen .. veel gezelliger!!

    Dus kijk ik heel braaf met de handjes gevouwen naar boven . Of die mijn smeekbede zullen verstaan , dat weet ik niet want er zit ruis op die lijn!

    Nu we zien wel!! Een gezellige dag aan elke voorbijganger!

    09-08-2023 om 16:59 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    06-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een rotweek was dat in hartje zomer!

    Zondagavond 23u50, vandaag weer eens 25,1l regen gehad... Ik wil niet moeilijk doen maar het mag stoppen, de tuin ligt er echt zompig bij. Vanaf woensdag ZOU het beter weer worden.... ik vraag niet om grote hitte maar enkel om een gewone zomer met temp zo rond de 25 gr ... zou dat er nog inzitten?

    Goeie avond als er nu nog iemand zou langskomen

    le-soleil

    06-08-2023 om 23:57 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    05-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Voor mij een 10!

    Hier de vragen van een examen en de antwoorden van de student. Professor chagrijn kan er niet om lachen, de student werd gebuisd, maar ik zou hem 100 % geven voor originalteit!

    V: In welke oorlog stierf Napoleon?

    In zijn laatste.

    V: Waar is het verdrag van Versailles getekend ?

    Onderaan de laatste bladzijde.

    V: In welke staat vloeit de Missisipi ?

    In vloeibare staat.

    V: Wat is de voornaamste oorzaak van echtscheiding?

    Het huwelijk.

    V: Wat is de grootste oorzaak van buizen ?

    De examens.

    V: Wat kun je nooit eten als ontbijt ?

    Middagmaal en avondmaal.

    V: Wat lijkt op deze halve appel ?

    De andere helft.

    V: Als je een rode steen in de zwarte zee gooit, wat gebeurt er dan?

    De steen wordt nat.

    V: Hoe kan een man acht dagen zonder slapen?

    Geen probleem : hij slaapt ’s nachts.

    V: Hoe kan je een olifant met één hand optillen?

    Je zult nergens een olifant met één hand vinden.

    V: Als je in één hand 2 appels en 3 peren hebt en in de andere hand 2 peren en 3 appels, wat heb je dan ? Zeer grote handen.

    V: Als acht man 10 uur nodig hebben om een muur te metsen, hoelang zou het duren met zes man ?

    Niets, de muur is al gemetst door die 8

    05-08-2023 om 12:12 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (6)
    03-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomaar

    Goeie morgen iedereen. Nog niet verzopen?

    Wij zitten weeral aan 14l en het is nog geen 11 uur. Alle regentonnen zijn hier vol en lopen zelfs over en dat gaat over meer dan 4000 l.....Zou de bodem nu verzadigd zijn of niet?

    Ik zal het maar over iets anders hebben zeker?

    lange-vingers

    03-08-2023 om 11:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (8)
    01-08-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een opkikkertje

    Het regent en blijft regenen en wij zagen en kunnen blijven zagen daarom probeer ik om even een glimlach op jullie gezicht te toveren...

    Wat staat er op het graf van een telefoniste?

    Opgehangen

     

    Wat staat er op het graf van een computerfreak?

    Game over.

     

    Wat staat er op het graf van een schoonmaakster?

    Opgeruimd staat netjes.

     

    Wat staat er op het graf van een bakker?

    Alleen voor beschuit kom ik eruit.

     

    Voilà,een aangename dag regen of niet en geniet ervan want je weet nooit wat morgen brengt!

     

    01-08-2023 om 11:08 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (9)
    27-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het buiten druppelt.

    ‘t Zag er deze morgen naar uit dat het een grijze dag zou worden. Hoewel het vannacht moet gegoten hebben, bleef het gans de dag miezeren. Ik had gehoopt om stilaan wat in de tuin te werken samen met mijn slaapgenoot maar als het nog meer regent kunnen we er beter aan denken om dit weekend waterkers, riet en rijst te planten.

    Het werd dus meer vanuit de zetel de regendruppels volgen, maar ze liepen zodanig door elkaar, dat er geen volgen aan was. Sommigen vielen vlug, anderen dan weer traag. Zonder knipperen, volgde ik de levensweg van de druppel.Ja, hoe zou een druppel juist ontstaan?

    Het was in feite een beetje dezelfde vraag, als wie was er eerst, de kip of het ei.

    Water verdampt, wolken worden gevormd en dan is het maar een kleintje om van ons landje een regenland te maken. Maar het water dat verdampt , was in feite ooit een massa druppels en van waar kwamen deze dan? Hoe meer ik lag te kijken naar het regenachtig schouwspel, hoe meer ik in mijn fantasie verdween.

    Zouden mijn druppels uit de zee komen, of kwamen ze uit de Schelde?

    Zouden ze schepen gedragen hebben, of lagen ze in een vroeger leven in een regenput? Zouden ze ooit al via een kraan over lichamen gelopen zijn?

    Waren ze ooit een bevroren oppervlakte voor schaatsers?

    Waren ze een plek voor zwemmers?

    Misschien vielen ze allemaal wel voor de eerste maal uit de lucht.

    Ja, in feite zijn ze te vergelijken met ons leven. Ik val ook wel af en toe uit de lucht, hoewel ik dan nog met mijn voeten op de grond sta.

    Mijn weg was ook met kronkels en uitspattingen.

    Soms voelde ik mij in de wolken en dan weer down.....

    En tussen mijn bedenkingen liepen de druppels verder hun weg. Als je goed keek, zag je zelfs vormen en tekeningen op de ruit. Ze waren zo proper en zuiver, dat ze hun weg zochten om vette vingers op het raam te vermijden. Ja, ze bleken nog slim te zijn ook. Ze waren doorzichtig en gingen zich spiegelen in de plassen die anderen al gevormd hadden.

    De grijze lucht had plots een andere betekenis gekregen. Vaak is het vloeken als we opstaan met een grijze dag. De depressie staat soms voor de deur als het een week regent. We sluiten ons op en wachten ongeduldig op de zon. Ja, ne mens leert elke dag bij. En soms leer ik de zaken eens anders te bekijken! Hoe triest moet het zijn in die landen waar het nooit regent en de droogte de grond doet barsten en waar karkassen van dieren de enige herinnering zijn aan wat ooit leven was. Oogsten is er niet mogelijk en droogte is er gelijk aan de dood.

    Wie heeft de verdelingen gemaakt op onze wereld? Voor de één tekort wat een ander in overvloed heeft. Allemaal zaken waar een gewone druppel mij deed aan denken.

    Je hoeft maar een traan weg te pinken en je beseft dat je jouw eigen druppels maakt. Tranen van een lach, tranen van verdriet terwijl het buiten water giet.

    27-07-2023 om 19:10 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    22-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk een positieve noot

    Als de mist in je ogen is verdwenen.... dan begint de wereld terug te leven. Eindelijk kan ik terug de kleuren en dingen weer zien. Het duurde wat lager dan bij de meesten maar het gaat vooruit! Sommige plaagstaarten suggereerden dat bij de ene de hersenen rapper werken en zich aanpassen dan bij de andere .. bij deze.. weten jullie dus waarom het even duurde voor ik optimistische geluiden over de ingreep kan laten horen ..😃

    Nu is het echt kwestie van geduld en 4 weken braafjes de druppels in de ogen doen ( 4xper dag) en daarna hopelijk brilvrij! Ik zal wel nog een leesbril nodig hebben maar dat is de keuze die ik gemaakt heb!

    Een aangenaam weekend iedereen en voor diegenen die het nog niet weten de Deen Vingegaard heeft de ronde van Frankrijk gewonnen en Brugge heeft de Brugse Metten verloren... Ik had tijd zat deze week om alles te volgen op het grote scherm.. en wazig of niet, ik kon dat toch niet missen.

    Nog een aangename zondag!

    22-07-2023 om 19:02 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (21)
    18-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch niet zo vlot als gehoopt..

    Vandaag op controleonderzoek geweest na de 2e oogoperatie gisteren. Ben niet veel wijzer geworden want mijn oogbol was nog wat gezwollen dus kon ik niet veel lezen . Er hangt precies wat mist voor mijn lens! Het 1e oog moet ook nog veel beter.. iets met de kromming.. en dan zegt iedereen ... een staaroperatie? Dat is iets van niks, routinewerk, stelt niets meer voor de dag van vandaag enz enz.... Blijkbaar is dat bij mij dus niet zo... Ik zie helderder dat is een feit maar de scherpte is bijlange nog niet ok.

    Vandaag zei de dokter dat het tot 4 w kan duren voor de ogen ok zijn... Ik denk dat het mijn sh...t jaar is en niets dit jaar zomaar probleemloos opgelost geraakt!

    Ik hang dus weer even van mijn slaapgenoot af en aan autorijden, moet ik nog niet denken!! Met een leesbrilletje is het gelukt om hier een berichtje te plaatsen.

    Van blogbezoekjes komt niet veel in huis want daarvoor is mijn zicht niet ok genoeg! Gelukkig zijn er nog enkele trouwe bezoekers die ook langs komen als ik zelf even niet bij hen kan gaan!

    Hopelijk duurt het geen 4 w voor mijn ogen aangepast zijn aan de ingeplante lenzen.

    Een fijne avond iedereen!

    18-07-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    11-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik zal er even niet zijn...

    Gisteren werd ik geopereerd aan staar aan mijn R oog en momenteel is het heel lastig om iets te lezen of te schrijven want ik heb geen  aangepaste bril meer he en volgende week komt mijn L oog aan de beurt dat maakt dat ik wellicht een 2 tal weken hier maar sporadisch zal verschijnen. Ook blogbezoekjes zijn nu moeilijk. Hopelijk verloopt alles goed en dan op zoek naar een leesbrilletje en we kunnen weer verder!

    Groeten en houd jullie goed

    11-07-2023 om 18:37 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (25)
    08-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op een zomerse dag

    Kleine wasjes, grote wasjes, doe ze in de wasmachien..

    Laat maar lekker draaien, steeds meer in je wasmachien.

    Ik denk dat iedereen wel dat liedje kent .. voilà zie…. Zo heb je iets dat een ganse dag blijft hangen hahaha

    Vandaag was het hier wasdag en we hebben geluk er is geen windje in de lucht en de temperaturen spatten de pan uit. Misschien een beetje teveel van het goede want alles is heel snel droog.

    Ik denk dat deze avond en dat ondanks de wasverzachter, de badhanddoeken ons de nodige “ scrub” zullen geven.

    In elk geval , ik ben heel blij dat het zonnetje voor het snelle “ drogen” zorgt.

    Lieve groet aan iedereen die langskomt en houd jullie gezond hé en niet vergeten op tijd te drinken!

    08-07-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (20)
    06-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is toch kort en duidelijk...

    Een West Vlaming heeft niet veel woorden nodig om duidelijk te maken wat hij bedoelt. Waarop een lange uitleg als kort ook gaat ?

    west-vlaming

    06-07-2023 om 12:14 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (10)
    04-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En neen ik ben niet depri mochten jullie dat denken!

    Af en toe heb ik dat. Wat? Een moment van reflectie. Een droevig bericht of omstandigheden kunnen de trigger zijn ....

    Er was een tijd dat ik jong was en nog studeerde en de vragen wat doen we hier op aarde ,wat is onze rol hier en wat is de zin van het leven me bezig hielden… Ik heb zelfs bij mijn studiekeuze rekening gehouden met die vragen toen ik de richting regentaat Nederlands - Engels – Godsdienst koos.. Een sluitend antwoord vond ik niet al dacht ik het te vinden bij de godsdienst.

    Toen volgde de tijd dat ik samen met mijn halfbedde 13 j lang van het ene ontwikkelingsland naar het andere trok en ik de mensen en de wereld op een andere manier begon te bekijken . Ieder volk had zijn levensvisie en waarheden en ik werd minder zeker van wat ik op school en thuis meegekregen had.

    Daarna volgde de tijd dat ik me gooide op ons gezin en de kinderen en het leven ging verder en opeens ben je eind de 70 heb je veel gezien en geleerd al vallend en opstaand en zie je het einde steeds dichterbij komen en ook die levensvragen komen terug boven water en wat merk ik, dat ik nog even ver of zelfs verder van die overtuiging sta van toen ik 20 was…en nog steeds geen sluitend antwoord heb op veel vragen.

    Ik kan zeggen .. ok ik zie het wel als het zover is maar daar wringt hem juist het schoentje dan zie ik het niet meer want je kan niet zien als je dood bent….. dus rest mij - zoals zovelen denk ik - enkel de zekerheid dat genieten van het nu de enige juiste reactie is op al die vragen want piekeren helpt je geen steek vooruit.

    Dus lieve mensen .. geniet van elke dag - ook die oude dag - en van het leven want je hebt het maar even!

    04-07-2023 om 18:26 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    01-07-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 juli

    De rapporten zijn uitgedeeld, de scholen sluiten weer even hun poorten en groot en klein is blij dat juli er eindelijk is.

    Wie juli zegt , zegt ook vakantie en dat zullen ze in de luchthavens wel weten. De uittocht is begonnen , iedereen gaat op zoek naar nog meer zon of avontuur.

    Ik zag vandaag een weerspreuk verschijnen nl

    Is de eerste juli regenachtig, gans de maand zal wezen twijfelachtig. Dat belooft!!!

    Weerspreuken en gezegden over “het weer” zijn van alle tijden. Vroeger was er veel belangstelling voor weerspreuken. Boeren kenden deze weerspreuken uit hun hoofd. Ze lieten zich leiden door weerspreuken en raadpleegden deze spreuken voor het zaaien en oogsten van hun velden. In spreuken over het weer op de korte termijn van het jaar zit dikwijls een kern van waarheid, terwijl deze weersvoorspellingen voor de lange termijn doorgaans onjuist zijn. Toch moeten we toegeven dat de weersvoorspellingen zoals we ze hedendaags kennen er ook meestal naast zitten op lange termijn.

    Als je tijd of zin hebt om ze te lezen dan geef ik jullie hier een paar weerspreuken

    De eerste juli kil en wak, brengt veel koren in de zak.

    Geeft Margriet ( 20 juli) geen zonneschijn, het hooi zal licht bedorven zijn.

    Sint Margriet ( 20 juli) is een pisgriet!

    Is juli regenachtig, dan is augustus twijfelachtig.

    In juli de morgen rood, `s avonds verkeert het weer in nood.

    Juli louter zonneschijn, dan krijgen we zeker gouden wijn.

    Juli helder en klaar, heet altijd een goed jaar.

    Juli broeierige dagen, wordt gevolgd door donderslagen.

    Niet te koel, niet te nat, en niet te droog, vult de schuren hoog.

    Als het koud en nat in juni is, dan is het de rest van het jaar ook mis.

    Prijkt in juli `n hete gloed, zo gedijt de september goed.

    Ik heb er nog heel wat maar diegenen die tot hier gelezen hebben verdienen al een grote pluim 👍 Voor mij betekent juli ook de grote départ van LE TOUR DE FRANCE. Mijn kuiten zijn gesmeerd ,mijn drinkbusje is gevuld…mijn vipplaats is gereserveerd en nu maar hopen op een spannende maar veilige koers … Ik ben er klaar voor!

    01-07-2023 om 16:02 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    29-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blijven lachen dat zijn de beste vitamientjes

    Gezegdes met een knipoog!

    - Ik verdeel graag geld onder de armen, mijn linkerarm en mijn rechterarm!

    - Ik weet wel dat niemand perfect is; maar ik ben er zo dicht bij dat het bijna eng is!

    - In zijn ogen verdrinken, je hart verliezen en dan maar zeggen dat liefde gezond is!

    - Je dochter die op 1 april geboren is , Joke noemen!

    - Licht is sneller dan geluid; daarom zien mensen er intelligent uit tot je hen hoort spreken!

    - Love is in the air, jammer genoeg kan ik niet vliegen.

    - Microsoft logica op start drukken om af te sluiten!

    - Niet wakker liggen van het feit dat je slecht slaapt.

    - Niets doen is ontzettend moeilijk, je weet nooit wanneer je klaar bent!

    - Rood is voor liefde, zwart is voor haat, blauw is voor je oog als je nog 1 keer zo over mij praat!

    - Sproeten? Neen, dat zijn de verroeste uiteinden van mijn stalen zenuwen!

    - Stop wat confetti in je reet dan is het feest bij iedere scheet!

    - Vroeger hadden we nog geen smileys, we moesten zelf lachen.

    - Vrouwen zijn om van te houden, niet om te begrijpen!

    - Ze keek me aan met ogen van een vis die ik niet graag zou eten!

    29-06-2023 om 17:56 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (11)
    25-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oudje maar toch vind ik het goeie humor!

     Zuster Maria, die voor ' Thuiszorg ' werkte, was haar ronde aan het doen om aan huis gebonden patiënten te bezoeken, toen haar benzine opraakte.

    Het gelukkig toeval wilde, dat er een benzinestation een huizenblok verder was. Ze liep er heen om een benzineblik te lenen en wat benzine te kopen.

    De bediende van het benzinestation zei haar, dat het enige benzineblik dat hij had uitgeleend was, maar dat ze mocht wachten tot het teruggebracht werd.

    Daar Zuster Maria onderweg was naar een patiënt, besloot ze niet te wachten en liep terug naar haar auto. Ze zocht of er iets in de auto lag dat ze met benzine kon vullen, en haar oog viel op de pispot die zij naar de patiënt moest brengen.

    Altijd vindingrijk, droeg Zuster Maria de pispot naar de benzinepomp, vulde de pispot met benzine en droeg de volle pot terug naar de auto.

    Toen ze de benzine in haar tank goot, keken twee moslims van de overkant van de straat toe. Eén van hen wendde zich tot de andere en zei :

    "Als hij start, word ik katholiek ..!"

    25-06-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (16)
    22-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Altijd oppassen wat je schrijft of zegt!

    Goeie morgen iedereen. Na een serieuze regendag gisteren schijnt hier weer volop de zon. De natuur is content, mijn bloemen hebben zich bezat aan de regen dus ik ook content. Een aangename vrijdag !

    roompot

    22-06-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (9)
    19-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkend wereldnieuws

    Omg, mijn laatste zekerheid werd mij ontnomen… Kunnen we vanavond om 20.00u misschien 1 minuut stilte houden…. Want het laatste wereldnieuws slaat in als een bom, de kranten en media staan er vol van …Herman Brusselmans heeft zijn haar laten knippen!

    Heel de wereld is naar de kl.... want Herman was er altijd om ons terug tot de oermens te brengen maar zie, hij heeft de auteursrechten van Johan Daisne gekocht en wil de verkoop van diens boek “ De man die zijn haar kort liet knippen” wat boosten.. Waar gaan we naar toe?

    johan-daisne

    19-06-2023 om 12:04 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (13)
    17-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een knipoog

    De Janssens hadden geen kinderen en besloten een donor te zoeken om moeder Janssen te bevruchten en zo hun gezin te starten. Op de dag dat de donor langs zou komen, moest meneer Janssen op zijn werk zijn. Dus hij kuste zijn vrouw en zei: "Ik ga ervandoor, die meneer zal hier snel zijn."

    Een half uur later kwam heel toevallig een deur-tot-deur babyfotograaf langs en belde aan.

    "Goedemorgen, mevrouw. U kent me niet, maar ik ben hier om ..."

    "Oh, je hoeft niets uit te leggen, hoor. Ik verwachtte je al," onderbrak mevrouw Janssen hem. "Werkelijk?" vroeg de fotograaf.

    "Nou, prima! Mijn specialiteit zijn baby's."

    "Dat hoopten mijn man en ik al. Kom alsjeblieft binnen en ga zitten."

    " uhum. " Waar gaan we precies beginnen?" vroeg mevrouw Janssen blozend.

    "Laat alles maar aan mij over, mevrouw. Meestal doe ik er eerst twee in de badkuip, één op de bank, en soms nog een paar op het bed. Vaak is de vloer in de huiskamer ook leuk. Dan heb je een groter oppervlak." "Badkuip, huiskamervloer?

    Geen wonder dat het niet werkte voor mij en Harry."

    "Nou, mevrouw, niemand kan het in één keer goed doen. Maar als we verschillende posities proberen en ik schiet van zes of zeven verschillende hoeken, dan weet ik zeker dat u tevreden zal zijn over de resultaten."

    "Ik hoop dat we dit snel achter de rug hebben," piepte mevrouw Janssen.

    "Mevrouw, in mijn soort werk moet een man zijn tijd nemen. Het kan makkelijk binnen vijf minuten, maar dan weet ik zeker dat u daar niet tevreden over zal zijn."

    "Ik weet het wel zeker!!" riep mevrouw Janssen uit.

    De fotograaf opende zijn koffer en pakte zijn album met babyfoto's.

    "Deze is gemaakt op de bovenkant van een dubbeldekkerbus midden in Antwerpen."

    "Mijn God!", riep mevrouw Janssen uit, aan haar zakdoek plukkend.

    "En deze tweelingen zijn bijzonder goed gelukt, er rekening mee houdend dat de moeder nogal moeilijk deed." De fotograaf gaf haar de foto.

    "Moeilijk?" vroeg mevrouw Janssen.

    "Ja, helaas wel. We moesten uiteindelijk naar het stadspark om het voor elkaar te krijgen. Overal om ons heen stonden mensen te dringen om het maar goed te kunnen zien.

    "Te dringen?" vroeg mevrouw Janssen, haar ogen open van verbazing.

    "Ja ... " vertelde de fotograaf,"...en voor langer dan drie uur! Het mens bleef maar schreeuwen en commentaar geven. Ik kon me amper concentreren. Toen begon het donker te worden en moest ik het snel afwerken. Toen er uiteindelijk eekhoorntjes aan mijn gereedschap gingen knabbelen, moest ik alles wel weer snel terug stoppen."

    Mevrouw Janssen leunde naar voren. "U bedoelt dat ze werkelijk aan uw uhum gereedschap knabbelden?" "Jazeker. Nou mevrouw, als u er klaar voor bent, zal ik de standaard opzetten, zodat we aan de slag kunnen."

    "Standaard?" Mevrouw Janssen keek nu ontzettend bezorgd.

    "Ja natuurlijk, ik heb de standaard nodig om mijn Canon op te laten rusten. Hij is veel te groot voor mij om vast te houden wil ik goed kunnen schieten .. Mevrouw? Mevrouw?

    Goeie God, ze is flauwgevallen! Zou ik iets verkeerds gezegd hebben?"

    17-06-2023 om 11:31 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (7)
    15-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gewoon een bedenking.

    Onlangs had ik een gesprek met een vriendin en waarover ben je dan zo allemaal bezig? Je kinderen , je kleinkinderen en er worden linken gelegd naar het verleden en hoe onze ouders zouden gereageerd hebben op de hedendaagse mentaliteit en opvattingen van hun kinderen en kleinkinderen.Achteraf maakte ik voor mezelf de bedenking dat al zijn onze ouders reeds lang gestorven ze toch een herinneringen blijven in het hart en de geest van hun kinderen.

    Heb je er ook al eens bij stilgestaan hoe vaak je verwijst naar je vader of moeder als je in het verleden terugkijkt? Je zou geen verleden gehad hebben en ook geen toekomst waren je ouders en niet geweest omdat je dan eenvoudig weg niet zou bestaan hebben. Dus of je het wil of niet , of je herinneringen mooi of slecht zijn, ouders kan je nooit uit je herinneringen bannen omdat de band over de dood heen blijft bestaan.

    En al probeer ik het leven steeds een positieve draai te geven toch ben ik af en toe ook wel eens op een andere manier met het leven bezig al naargelang de omstandigheden of gebeurtenissen en dan komt steeds die essentiële levensvraag “ hoe geef ik het niet meer zijn een plaats?”

    Toen ons ma gestorven was, gingen mijn zus en ik haar begroeten en toen werd spontaan de vraag gesteld…. Waar zou ma nu zijn? Ik was getroffen door die vraag van mijn zus omdat we tot dan nog nooit samen over zoiets gepraat hadden en ik dus blijkbaar niet alleen met die vraag zat.

    Nu ik ouder ben komt die vraag vaker terug …en heb ik nog steeds geen antwoord. …

    Jij trouwe bezoeker zal er ook geen antwoord op hebben, denk ik maar soms , heel soms blijft een mens struikelen over die essentieelste levensvraag.

    En neen ik ben niet depri hoor, het is gewoon even kopie van een flard van mijn interne schijf die per toeval hier op mij PC belandt.

    Voor straks een aangename en liefst niet te hete dag!

    15-06-2023 om 00:33 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    13-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een grapje om de dag goed te starten..

    In het indianendorp vraagt de kleine indiaan aan zijn vader:

    'Waarom hebben wij toch van die eigenaardige namen?'

    'Dat is bij ons traditie. Onze namen hebben veel meer betekenis dan die van de blanken.

    Ik heet Zwarte Veder omdat ik bij mijn geboorte zwart haar had.

    Je moeder heet Schuimend Water omdat ze vlak bij de bergbeek geboren is.

    Je zusje heet Bleke Maan, omdat het volle maan was toen zij het levenslicht zag.

    Heb je het nu begrepen, Vergeten Pil?'

    13-06-2023 om 00:07 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (5)
    11-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondag lieve mensen

    Als je een maand niet meer in je tuin kan werken dan krijg je het volgende ...

    papaver
    PS Ani. Jij hebt ook wat papaver gezaaid dit jaar denk ik gelezen te hebben.
    Als je die volgend jaar niet in toom houdt dan groeien ze in je broek zoals bij ons .
    Mooi maar ze zaaien zichzelf verder!!

    11-06-2023 om 11:23 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    10-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen

    Verdorie , verdorie , verdorie... ik had hier één en andere opmerking neergeschreven en bij het plaatsten ging er iets fout en mag ik het opnieuw proberen.

    Nu ik meer tijd heb dan normaal, lees ik ook meer de krant en kijk ik meer TV  of ben ik op mijn GSM bezig en wat is mijn bevinding?

    Je kan beter niet zoveel tijd hebben want een goed nieuws show is het de dag van vandaag nergens.

    Al sinds de uitspraak in het proces van de Reuzegommers wervelt de wrevel en de ontgoocheling door de maatschappij... Het gevoel dat die " fils à papa's " een te gemakkelijke straf kregen en er zelfs zonder strafblad van af kwamen zet kwaad bloed. En die boete is om te lachen, als je een zware overtreding maakt met je  wagen betaal je meer ook al is er geen dode gevallen. Hier negeerde een groep "zatte" studenten de kritische toestand van een medestudent en waarom?

    IK ga er wel mee akkoord dat een werkstraf beter is dan de celstraf, daar "kunnen" ze uiteindelijk iets uit leren als ze maar op de juiste plaats tewerkgesteld worden zodat ze vanuit hun luxewereld ook eens de ander kant van de maatschappij leren kennen en dan bedoel ik de kant van de mensen met tegenslagen of handicap die niet zo gegoed zijn als zij zelf! 

    Hier kunnen we nog  uren over bomen maar draai en keer het hoe je wil Sandra Dia had dat niet verdiend en zo blijft de vraag .. wat als hij blank was geweest?

    Dat proces van Ilse Uyttersprot die door Jürgen D vermoord werd , heeft ook al menig burger beroerd zeker na de serene getuigenis van de moeder! Ik stel mij alleen de vraag wordt Jürgen D uiteindelijk schuldig bevonden met voorbedachte rade of vindt men ook hier weer éen of andere verzachtende omstandigheid. Een moeder en kind van is uit het leven gerukt op zo'n brutale wijze dat men geen " maars" kan inroepen .. maar ja wie durft nu nog de handen in het vuur steken voor de uitspraken van het gerecht? Ik ben niet in de positie om hen te beoordelen maar heb er wel bedenkingen bij of het altijd consequent verloopt.

    En dan Oekraïne met die sabotage van een stuwdam die zowel voor de mens als voor de natuur een ramp is....  Waar zijn ze daar toch in 's hemelsnaam mee bezig?

    De natuur ergert zich ook aan de omstandigheden en het blijven roofbouw plegen op kap van die natuur en wreekt zich met aan de ene kant bijna onblusbare brandhaarden zoals nu in Canada... Tot zelfs in New York en omgeving hebben ze last van die ramp...of overstromingen aan de andere kant van de wereld en zo kan ik verder gaan... maar daar wordt een mens niet vrolijker van.

    We zullen dus maar proberen te genieten van elke dag al zal het vandaag toch binnen zijn want bij de temperaturen die ze voorspellen, zie je biebie niet buiten... Maar voor de zonnekloppers.. laat je maar gaan maar smeer je toch maar goed in want het wordt bakken en braden. Hier al 27 gr en het is nog geen 11 u!

    hot-weather

    10-06-2023 om 11:04 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    06-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.melancholie

    Als je echt leest wat er op de blogs geschreven staat dan kan dit emoties of herinneringen oproepen. Wat hieronder staat heeft helemaal niets te maken met het logje dat ik las maar ik werd in het verleden gekattapulteerd en van het ene kwam het andere...

    Probeer nooit de kronkels van een brein te begrijpen

    Ik ga nu wel heel ver terug in de tijd maar onze lieve Ani is de aanstoker met haar oud liedje op haar blog 

    "mijn pappie is enkel een foto…" Bog Scholte

    Vaak zie je zondags in ons straatje

    Een jongen voor het venster staan

    Die stil kijkt naar de and're kind'ren

    Die met hun vaders wand'len gaan

    En soms dan vraagt wel eens een vriendje

    Wat is jouw vader voor een man

    Ik zie je nooit eens met hem buiten

    En 't stille ventje antwoordt dan

    refr.:

    Mijn pappie is enkel een foto

    Die staat bij ons thuis op 't buffet

    En 's avonds, als mammie gaat werken

    Dan hangt zij hem boven mijn bed

    Hij gaat zondags nooit met me wand'len

    Hij kijkt enkel naar me en lacht

    Maar hij is mijn liefste

    En voor ik ga slapen

    Dan fluister ik: pappie.mijn pappie.. goenacht.

    Wanneer ik speel met mijn meccano

    Mag hij naast mij op tafel staan

    En als ik dan iets moois gebouwd heb

    Kijkt hij me soms zo levend aan

    Meccanobouwen is heel moeilijk

    Je wordt er ongeduldig van

    En 't is natuurlijk wel vervelend

    Dat hij me nooit eens helpen kan

    refr.

    Soms lig ik in mijn bed te denken

    Strakt komt hij uit zijn lijst vandaan

    En 'k zie opeens een echte vader

    Zo groot en levend bij me staan

    Dan zegt hij: wij gaan voetbalspelen

    Trek eens je jas aan, 't wordt al fris

    Maar 't is natuurlijk fantaseren

    Omdat hij maar een foto is

    refr.

    Ie er iemand die dit liedje nog  kan meezingen? Ik wel 

    06-06-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    04-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De teerling is gevallen
    Alea iacta est.
    Dankzij Bart de Wever heeft iedereen al wel eens die uitdrukking gehoord en weet dat die betekent :” de teerling is geworpen”.
    Het is een gezegde dat dateert van de jaren 49 v Chr en komt van Julius Caesar toen hij aan de rivier de Rubicon stond die de grens vormde ts Gallië en Rome. Als hij die overstak dan zou dat gezien worden alsof hij een coup pleegde op het Romeinse rijk en Rome in een burgeroorlog stuurde. Zoiets herinner ik me nog uit de lessen geschiedenis!
    Maar het gaat hier niet over die teerling maar wel dat daar net de kampioen van het Belgisch voetbal 2022-2023 bekend is.
    Het was een spannende avond met 3 kandidaten voor de titel nl RAFC of den Antwerp als topfavoriet , KRC Genk en Royale Union Saint-Gilloise of in de volksmond de Union!
    Racing Genk heeft een groot deel van het jaar op kop gestaan en mooi voetbal gespeeld dit seizoen en zou de titel zeker verdienen.
    Union dat vorig jaar uit 2e klasse kwam, greep toen naast de titel in de laatste match tegen FCB ( Brugge) mijn ploeg. De ploeg van trainer Karel Geraerts heeft Europees en internationaal getoond dat ze dit jaar de titel niet zouden gestolen hebben dus waren zij mijn favoriet.
    Antwerp had de beste troeven in handen en met de Beker van België al op zak konden ze een dubbelslag slaan dit jaar . Als ik eerlijk ben dan hoopte ik uit het diepste van mijn hart dat dit niet zou lukken. Voor mij is de arrogantie van die club een afknapper..
    Tsja er kon er maar eentje winnen en zie de grote winnaar is Antwerp FC na een onwaarschijnlijke ontknoping tegen Genk.
    Lange tijd leek Union SG aan het langste einde te trekken, maar de Brusselaars verloren in extremis van Club Brugge (1-3).
    Vervolgens leek KRC Genk het te gaan halen maar in de slotseconden schopte Toby Alderweireld zijn club naar een delirium met een pegel in de winkelhaak. 2-2 en dat was voldoende voor Antwerp om de titel te behalen!
    Ik ga er niet van wakker liggen maar juichen doe ik ook niet maar ja in dit geval zegt men dan :“ de beste heeft gewonnen” zeker?

    04-06-2023 om 21:08 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    03-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geluiden van de natuur

    Ani schreef op haar blog dat haar dorp niet meer is zoals het vroeger was, de buurtschap en de gezelligheid zijn weg en vele huizen zijn vervangen door hoge appartementsgebouwen en de buurtwinkels door grote supermarkten. Zwaar verkeer en autofiles verstoren de mobiliteit en de rust van de huidige bewoners!

    Ik denk dat het herkenbaar is bij iedereen die op ons trammeke of op het volgende zit …. Ik zou ook vellen lang kunnen vullen door te vertellen hoe het vroeger in ons straatje was… Die tijd is voorbij en persoonlijk mogen we niet klagen wat de rust en de stilte betreft.

    Vandaag heb ik van mijn “ luie” periode gebruik gemaakt om op het terras te zonnen… Met de bossen in de buurt zitten hier redelijk wat bosduiven in de bomen en op de mast en het enige wat de stilde vulde was…( je moet dat met gevoel en langgerekt lezen )

    Roekrakaroekoe, roekrakaroekoe …. Roek , roek...

    Koekeroekroekoe , koekeroekroekoe...

    Met tussendoor tsjierp , tsjierp tsjieperietsjiep en verder niets tenzij een grasmachine die bij één van de buren de stilte verstoorde.

    Dat zijn toch heerlijke geluiden en veel rustgevender dan het remmen of toeteren van wagens of het trillen van de grond omdat er weer een zware vrachtwagen voorbij davert! Als je maar je ogen de kost geeft en je oren te luisteren legt dan heeft de natuur zoveel schoons te bieden ….

    03-06-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    01-06-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe maand , een nieuw geluid haha..

    Rustig aan, niks forceren, je tijd nemen, je laten verwennen….het klinkt allemaal misschien zalig in de oren maar als je kleine oortjes hebt en bij het uitdelen van geduld op de laatste rij stond dan klinkt dit eerder als een beproeving. Wie mij kent zal mij begrijpen …..

    Revalideren als je niet echt ziek bent en het kriebelt om alles terug onder controle te hebben….. geloof mij dat is ook geen cadeau! Maar soms moet een mens luisteren naar de dokter, zijn halfbedde en zelfs de kids…

    Wat dat oplevert?

    Een ongeduldige 78jarige die het moeilijk heeft om zich te voegen naar de huidige omstandigheden, die niet alleen kriebelende handen heeft maar ook voeten en tenen want lang stilzitten is echt niets voor mij…

    Ik weet het ,iedereen bedoelt het goed en mijn halfbedde die doet echt zijn best en de kinderen menen het ook als ze zeggen “ ma.. je zal even moeten wat door de vingers zien…” maar die vergeten dat ik tussen mijn vingers kieren heb om te spieken…. 

    Maar ach zou ik klagen? Welnee zeker ,alles gaat voorbij als je maar geduld hebt .. lap ik bots dus voortdurend met mijn neus op mijn “ zondeke”….

    Ik doe zo mijn best dat ik zelf al een litanie verzameld heb..

    Van alle ongeduld …. Verlos mij

    Van enige drang om te willen poetsen … verlos mij

    Van opstapelende strijk…. Verlos mij

    Van onkruid dat op mijn “ siskes” werkt …. Verlos mij

    Voor de bloemen die vragen om in een vaas gezet te worden… Laat ze verder welig bloeien .

    Voor de groenten en bloemen die naar water snakken … laaf hun dorst.

    Voor die paar buren die ons praatje aan de brievenbus missen….. laat hen nu zelf maar volop aan het woord… 

    Voor mijn lieve slaapgenoot die echt zijn best doet …. Geef hem een dikke pluim.

    Voor mijn gezaag en dwaas geschrijf hier … vergeef het mij ik heb teveel tijd!

    MAAR over 4 weken laat ik de riemen los en ‘ de hemel aanhore mijn verlangen” alles en iedereen zal het geweten hebben…..

    Amen!

    01-06-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (7)
    30-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig weer om te niksen...

    Eindelijk het weertje waar iedereen naar uitkeek. Spijtig voor de studenten die nu in de blok zitten of aan de examens beginnen....maar het mag nog zo blijven voor de rest van de zomer met af en toe een buitje in de nacht. Veel vragen we toch niet of wel? Van dit front niet veel nieuws, alles verloopt zoals het moet en enkel geduld en tijd lossen alles op.

    zonnetje

    30-05-2023 om 16:55 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beetje bij beetje...

    Even een kort berichtje dat alles hier ok is naar omstandigheden. 

    Dat rustig zijn en niets doen is wel een opgave maar ik luister naar de dokter en mijn halfbedde maar vooral naar mijn body en voorlopig zegt dat ... " handen af " als het begint te kriebelen!

    Bedankt aan de bezoekers die toch blijven aankloppen dat doet goed!

    25-05-2023 om 18:34 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    20-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even kort

    Dag lieve bezoekers.

    Ik ben terug thuis en nergens beter dan thuis om te herstellen.Alles verlooopt zoals het moet alleen voel ik me nog slap maar dat komt wel goed!

    Een fijn en zonnig weekend iedereen en bedankt aan de bezoekers die me een een duwtje in de rug gaven!

    20-05-2023 om 10:45 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    15-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even laten weten..

    Ik moet morgen naar het ziekenhuis en zal daardoor de volgende week of langer niet te zien zijn op jullie blogs en ook niet hier.

    Houd jullie goed en keep smiling dat helpt altijd beweert men toch!

    Hartelijke groet aan de bezoekers hier.

    15-05-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    14-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit virtuele bloemetje voor alle moeders en oma's

    Vandaag vieren ze in West Vlaanderen moederdag daarom aan alle moeders proficiat! En met moeders bedoel ik alle vrouwen die moeder zijn, moeder zijn geweest, het graag hadden willen zijn, die het graag willen worden, die het zonder het te zijn die rol hebben, die het moederinstinct bezitten, die besloten hebben het niet te willen zijn, die het zijn maar het niet kunnen…..

    moederdag2

    14-05-2023 om 01:21 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    12-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en of de tijd vliegt...

    Hartelijke groet aan iedereen die hier langskomt

    de-tijd-vliegt

    12-05-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    10-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in lente..

    Poehhh krijgen jullie met dit weer ook zo ontzettend veel zin in lente?

    Ik echt enorm. Ik denk alleen dat we nog even geduld moeten hebben.

    mag-ik-een-koffie

    10-05-2023 om 15:08 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    08-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 mei

    Op 8 mei 1945 capituleert nazi-Duitsland en komt er een einde aan het vreselijke naziregime.

    In veel landen is 8 mei een feestdag waarop de bevrijding wordt gevierd maar waar er ook wordt stilgestaan bij de gevolgen van fascisme, negationisme, antisemitisme en racisme.

    8-mei

    08-05-2023 om 09:26 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    06-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijn weekend iedereen

    Als je nog niet besmet bent, geniet van het weekend!

    virus

    06-05-2023 om 00:19 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (11)
    02-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een vergiftigd geschenk

    Het geven van Lelietjes-van-dalen of beter gekend onder de naam meiklokje is eigenlijk letterlijk een vergiftigd geschenk……

    De traditie wil dat we op 1 mei een bosje meiklokjes aan iemand geven als geluksbrenger. Maar wist je dat het per ongeluk inslikken van lelietjes-van-dalen ernstige spijsverterings- en hartklachten kan veroorzaken?

    Achter deze kleine, aangenaam geurende bloem gaat dus een uiterst giftige plant schuil. Het Antigifcentrum registreert jaarlijks tussen 40 en 60 oproepen voor vergiftiging door lelietjes-van-dalen.

    Alles in lelietjes-van-dalen is giftig. Van de wortels van de plant tot de bloemen, de bladeren, de stengel en de vruchten (tussen augustus en oktober). Zelfs het water in de vaas waarin de plant heeft gezeten is schadelijk voor onze gezondheid. Waarom? Volgens informatie van het Vergiftigingencentrum "bevat de plant stoffen die een effect hebben op de hartspier en de bloedsomloop".

    Misschien moet die informatie meer doorgegeven worden  hoe goed bedoeld zo'n boeketje ook is!

    02-05-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    01-05-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een geluksbrenger voor iedereen

    Ik stuur iedere bezoeker dit geluksbrengertje om de start van de meimaand op te fleuren.

    meiklopkjes

    01-05-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    29-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is toch boenk er op!

    Soms zijn woorden moeilijk te begrijpen maar soms is het knal er op zoals bij het volgende.

    Waar komt het woord Parlement van voort?

    Uit het FRANS.

    Het is een samenvoegsel van PARLER EN MENTIR. Men spreekt en men liegt.

    En wanneer het over geld gaat moet je zwijgen: SE TAIRE en dat wordt dan : un Parlementaire

    De max toch!!!

    29-04-2023 om 04:11 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (10)
    27-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn nog zekerheden in het leven

    Nadat hun vliegtuig is neergestort op een vlucht naar het zuiden, kan een koppel zich redden op een onbewoond eiland. Niets wijst erop dat ze nog zullen gevonden worden.

    De man vraagt zijn vrouw (blijkbaar is zij degene die de financiën beheert):

    'Lieverd, heb je onze inkomstenbelastingen betaald voordat je vertrok?'

    En zij antwoordt: "Nee".

    Hij vraagt haar ook: "Heb je onze onroerende voorheffing betaald voor vertrek?"

    En zij antwoordt: "Nee".

    Hij vraagt haar ook nog: "En heb je onze verkeersbelasting betaald voordat je wegging?"

    En zij antwoordt andermaal: "Nee".

    Dan springt de man recht, omhelst haar en kust haar uitzinnig.

    Ze vraagt hem waarom hij zo blij is.

    Hij antwoordt: "Ze zullen ons zeker vinden!"

    27-04-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (11)
    25-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid van één van mijn tieneridolen

    De Amerikaanse zanger Harry Belafonte (96) is vandaag gestorven..

    Een wat hese, honingzoete stem, een stijlvolle verschijning die hem de bijnaam “handsome Harry” opleverde, veel geestige liedjes, duetten met andere sterren en sociaal engagement: dat was Harry Belafonte allemaal.

    Hij werd wereldberoemd met liedjes als Matilda ,de Banana boat, Coconut Woman, Mama look a boo-boo , Day –o en het mooie Island in the sun…enz Veel van de melodieën die Harry Belafonte zong, kwamen uit de Jamaicaanse volksmuziek een stijl die later ook ska en reggae zou beïnvloeden.

    Door een lerares geschiedenis kwam ik in contact met Negro Spirituals en omdat ik op internaat zat en niet teveel contact had met de buitenwereld, gooide ik me volledig op die muziek misschien omdat ik mij onbewust ook afzette tegen de internaat mentaliteit en een zekere solidariteit voelde met de slaven in de States al was onze situatie niet te vergelijken met die van hen! 😉Via die muziek leerde ik ook de muziek van Harry Belafonte .Hij en Sidney Poitier ( door de film To sir with love) waren de idolen uit mijn tienertijd..

    Toen ik begon les te geven, wilde ik mijn passie voor Negro Spirituals en Harry Belafonte delen met die leerlingen . De oudsten waar ik les aan gaf waren maar 4j jonger dan ik dus hoopte ik dat ze de klik ook zouden voelen . Op het einde van de week bracht ik mijn bandopnemer mee naar school en het laatste kwartier Engelse les was om te luisteren naar Belafonte of naar Negro Spirituals. Op stencils had ik de tekst ingetikt zodat de meisjes konden volgen ook al was het Engels van die songs niet altijd correct maar daar kwam ik later wel op terug. Ik kan jullie verzekeren dat mijn leerlingen de vrijdag meestal al swingend naar huis gingen!!...

    Pure nostalgie 

    RIP Harry Belafonte…

    25-04-2023 om 20:02 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    24-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een zondag

    Remco Evenepoel ..hij deed het in een maagdelijk witte outfit als wereldkampioen.Je kan het aankondigen, je kan erover dromen maar je moet het ook maar doen en hoe hij het deed! De manier waarop Remco Luik-Bastenaken-Luik won ,was fenomenaal.

    Wat een nummer voerde Remco op gisteren op la Redoute na het prima werk van zijn ploeg die hem naar de afgesproken plaats bracht en dan de final rush aan Remco overlieten!.

    Criticasters zullen wellicht zeggen dat de koers al na 100 km deels onthoofd was door de val van Pogacar. De vraag wat als de Sloveen overeind gebleven was, zal nog wel even blijven hangen maar dat doet weinig af aan de glans van Evenepoels zegen..

    Spijtig genoeg hebben we geen duel gekregen maar met een solo van net geen dertig kilometer waarbij hij de laatste tegenstander Pidcock vlot uit het wiel reed om met ruim een minuut voorsprong te winnen , bewijst dat Remco klaar was voor een strijd met Pogacar en de verdiende winnaar is van deze laatste voorjaarsklassieker!

    Het eerste luik van mijn zondagnamiddag was prachtig afgesloten. Daarna wachtte het tweede deel : Speelt Brugge Play off 1 of neemt Gent dan toch de 4e plaats in die recht geeft daarop?

    De manier waarop Brugge dat 4e ticket veroverde door in een” do or die wedstrijd” af te rekenen met Eupen heeft hen na acht maanden sukkelen en aanmodderen toch nog zover gebracht. Het was en bleef spannend tot de laatste seconde. Niet in het duel met Eupen, daar hadden de Bruggelingen met 7-0 voorsprong de winst al lang binnen maar wel wat er in de Ghelamco Arena gebeurde. Gent speelde er tegen Oostende dat al gedegradeerd was.. en iedereen dacht dat winst voor Gent zo goed als binnen was Maar wat een mokerslag deelde Oostende uit aan Gent door er met 1-2 te gaan winnen!.

    Zo zie je maar hoe snel het in voetbal kan keren. Club Brugge leek do en begraven, maar plaatste zich onverwachts toch voor de Champions’ Play offs met de hulp van een degradant … Bedankt Oostende en een dikke duim voor Brugge dat zich op het nippertje herpakte!

    Zo eindigde mijn zwaar geladen zondagnamiddag en heb ik als een roosje geslapen !!

    24-04-2023 om 09:49 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    23-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomaar een klapke..

    Het wil maar niet lukken. Wat? de lente natuurlijk... Ze zitten hierboven al evenveel rond de pot te draaien als hier beneden ..

    Ik had gehoopt vandaag nog wat verder te doen in de tuin en wat bloemen in de potten en tuinbakken te planten maar zolang ze over temperaturen onder 5 gr blijven praten, is dat geen goed idee. Ik zou nochtans wat moeten vooruit lopen op de tijd om de tuin en zo in orde te krijgen want er komen een paar weken aan waar andere prioriteietn voorrang krijgen. Dus voor mij mag de zon er echt definitief zijn ....

    Duimen dan maar dat mei beter wordt en ons eindelijk de nodige zon brengt want ik ben zeker niet de enige die ernaar uitkijkt.

    Mijn meiklokjes doen in ieder geval goed hun best om voor een boeketje te zorgen op 1 mei en het onkruid volgt hun voorbeeld.

    Dit lijkt precies op een rubriekje voor boer en tuinder... dus lieve mensen nog een aangename zondag . Die van mij zal gevuld zijn met koers en voetbal ... zo vliegt de tijd ook voorbij.

    23-04-2023 om 00:19 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    19-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik dacht dat Chinees veel moeilijker was!

    Zo moeilijk is het dan toch niet...

    chinese-les-2

    19-04-2023 om 02:46 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (17)
    16-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.over woke en nog wat..

    Goeie morgen IEDEREEN.

    IK moet oppassen wat ik zeg want ik hoorde onlangs op de radio dat men in Nederlandse klassen volgens de nieuwe taalgids geen “ goede morgen jongens en meisjes” meer mag zeggen omdat een groep genderneutralen zich gepasseerd voelt.

     Man man (oh nee dit mag waarschijnlijk ook niet meer) waar zijn we beland, 1 april is al voorbij hoor!

    Ongelooflijk al dat woke-gedoe. Voor wie die term niet kent… Woke is een term die verwijst naar het bewust zijn van racismeproblematiek en sociaal onrecht jegens minderheden in de samenleving.

    Dat hele "correcte" denken begint mij stilaan de keel uit te hangen. In het begin had ik nog een zekere sympathie voor het woke gedachtengoed omdat het mensen al eens aan het denken zette. Tegenwoordig moet iedereen zijn duit in het zakje doen. Ook over de meest onbenullige zaken. Het evenwicht is zoek en de "correcte" denkers gooien stilaan hun eigen ruiten in, vrees ik.

    Het wordt met de dag gekker, we zijn al ver gekomen met al ons multiculturalisme en diversiteit. Als men bij een inschrijving geen M voor mannelijke of V voor vrouwelijke mag gebruiken maar liever een x plaatst om geen verschil te maken ,waarom dan een x zetten, vraag gewoon niet meer naar het geslacht het maakt dan blijkbaar toch niks meer uit ,waar gaat dit stoppen !

    En de “M” en “V” toiletten dan? Wees consequent en schaf die “ongelijkheid” dan ook maar af. Of zijn we nu ineens niet meer woke?

    Als ik dan toch met bezig ben, laten we het dan wetenschappelijk houden he. Vraag niet meer naar het geslacht maar vraag liever :” Wat is uw DNA? XX of XY (daar kan geen discussie over mogelijk zijn)” .

    Misschien moeten we niet meer communiceren met elkaar dan kan men geen foutieve dingen zeggen !

    Wanneer gaat deze waanzin stoppen. Het gaat van kwaad naar erger. Waar is de tijd dat het leven eenvoudig was en niet alles werd in vraag gesteld en bekritiseerd ?

    Laten we vanaf nu iedereen gewoon « mens » noemen en al die soort namen schrappen..

    Nog een zonnig weekend mens…

    16-04-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    14-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomaar

    Soms kan je door een paar gebeurtenissen in je leven even stilstaan om de echte waarden te ontdekken al zal dat “ gepeins” niets aan de feiten veranderen maar toch zo zit dat beestje hier in elkaar.

    Na onze jaarlijkse bijeenkomst maandag had ik tijd genoeg op de terugweg om terug te blikken op de dag en op de manier waarop we zo met elkaar verbonden blijven.

    Die zes jaar samen op internaat in de tijd dat je maar om de 4 weken naar huis mocht, schiep een heel eigen band tussen ons. Einzelgängers zijn er altijd en die zijn ook nooit naar de bijeenkomsten gekomen - ... maar yours truly hoort daar niet bij en zal er ook nooit bij horen.

    Waar ik naartoe wil?

    Gewoon de bedenking dat vrienden / goeie kennissen een grote plek hebben in je leven naast je familie. Die laatste heb je en je moet zelfs leren om ze los te laten -zoals kinderen en kleinkinderen - om hen de kans te geven hun eigen leven te kiezen. Gemakkelijk? Voor sommigen vanzelfsprekend voor anderen een levensopgave…..

    Neen , geen zorgen wij hebben fantastische kinderen en kleinkinderen die hun eigen weg gevonden hebben of aan het zoeken zijn , je kan enkel hopen dat wanneer ze eenmaal op eigen voeten staan ze de weg naar jou blijven vinden . Daarom zijn vrienden en of goeie kennissen zo belangrijk want die hebben voor jou gekozen omdat je in hun leven past. Daarom vind ik het altijd spijtig als zomaar eentje afhaakt zomaar zonder reden of uitleg want één van mijn motto’s is en zal altijd zijn “ people need people”.

    En neen ik ga niet de emo toer opgaan of filosofische theorieën verkopen … maar soms doen feiten of gebeurtenissen je even naar binnen kijken en zie je wat voor jou altijd belangrijk was en zal blijven familie .. vrienden... goede buren.. goede kennissen...

    14-04-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    11-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het heeft deugd gedaan.

    De batterijen zijn terug opgeladen.. ach een kinderhand is rap gevuld hé .😉

    Gisteren was het weer zover dat we met de klasgenoten van de humaniora samen kwamen op 2e Pasen . Wij zijn altijd enkel met de vrouwen samen - gemengd katholiek onderwijs bestond toen nog niet- en geloof me wij kunnen ook veel energie produceren..

    ZESTIG jaar zien we mekaar al op 2e Paasdag en van zodra je binnen komt in het vertrouwde restaurant voelt het zo gewoon en goed aan...

    Hierzezè , daarzezè.. wie da we doar èn...en ge zitgie nog geen oar veranderd..Ge ziet er goed uut en zo gaat het verder in dat sappige en vertrouwde West Vlaams geen dikke nekken gedoe ,gewoon rechtuit / rechtaan! Mijn moedertaaltje , dat ik nooit zal afzweren ook al wonen we nu al zo lang in de Voorkempen.

    Natuurlijk hadden we het even over ieder haar zorgen en gebeurtenissen maar zodra we de herinneringstoer opgingen, kon de lol niet meer op. Het duurde niet lang of de lach rolde van de ene kant van de tafel naar de andere kant terwijl iedereen zich haastte om haar zegje te doen en na een aperitief en een glaasje wijn bij het eten...stegen de decibels 🙂

    De mensen van het restaurant weten zo -na ruim 10j - welk vlees ze in de kuip krijgen op 2e Pasen en zetten ons dan meestal ergens in een hoekje waar we de andere eters niet teveel storen!!😆

    De namiddag vloog zo voorbij en na heel wat " jakkedoes" en jammedoen".... moesten we weeral afscheid nemen maar niet nadat we afgesproken hadden om in het najaar nog een bijeenkomst te regelen om die 60 j wat extra in de kleur te zetten en dan misschien met een paar trouwe mensen meer die nu om verschillende redenen even afhaakten.

    Als ik er vandaag op terug kijk dan zie ik dat het goed was...

    11-04-2023 om 19:09 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    09-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Zalige en deugddoende Pasen
    Geen Paasei voor mij vandaag al zong ik nog zo schoon….
    Bim bam beieren,
    De kippen leggen eieren.
    Bim bam bom,
    Ik vraag me af waarom.
    Waarom is niet te zeggen,
    Omdat ze willen leggen.
    Ze leggen hier,
    ze leggen daar,
    Ze leggen maar,
    ze leggen maar...
    Helaas niet bij ons!

    Maar ik wil wel iedereen hier een zalige Pasen toewensen en geniet ervan bij een streepje zon!

    09-04-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    05-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We mogen nog eens lachen ook ..

    De wereld is de weg kwijt.

    Mannen willen vrouwen zijn en vrouwen willen mannen zijn maar als de bussen nu ook nog eens beginnen dan ……

    foute-humor

    05-04-2023 om 18:09 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (20)
    04-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid

    Wanneer je op leeftijd bent, besef je misschien dat een horloge van 30 euro dezelfde tijd aangeeft als een horloge van 300 euro.

    Je realiseert je dat een Zara portemonnee dezelfde hoeveelheid geld kan verbergen als een Michael Kors portemonnee.

    Je realiseert je dat een huis van 400.000 euro en een huis van 200.000 euro dezelfde eenzaamheid kunnen verbergen.

    Je realiseert je dat een Fort en een Lexus dezelfde afstand kunnen afleggen en zo kan ik verder gaan..

    Geluk vind je niet in materialistische dingen al kunnen ze wel handig zijn , maar in liefde, vriendschap en innerlijke rust.

    Er is niets mis met het aanschaffen van dure producten maar op een bepaald moment in je leven zijn gezondheid, liefde en rust de enige zaken waar je waarde aan hecht.

    Als je die waarden hebt geniet ervan want een mensenleven is zo voorbij...

    04-04-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    02-04-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezellige zondag iedereen.

    Hopelijk ben je geen slachtoffer geweest van de één of andere aprilvis of voor de West Vlamingen waar ze verzendertjes dag vierden gisteren hebben ze je jou niet ergens nutteloos naartoe gestuurd?Als je dat zonder broekscheuren overleefd hebt dan wens ik jou een gezellige en sportieve zondag.

    Vandaag is een drukke RELAX dag hier, eerst de koers en dan voetbal! Ik voel me niet schuldig bij het niets doen vandaag want wat deed onze Schepper toen hij op de zevende dag zijn werk voltooid had? Op die dag rustte hij van het werk dat hij gedaan had. Heel de week zijn we ook druk bezig geweest dus ik zal zijn voorbeeld braaf volgen 🙂

    Gezellige zondag iedereen.

    02-04-2023 om 11:02 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    28-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een kort bericht

    We zijn veilig en vlot thuis geraakt van onze vakantiereis en nu is hetgewoon weer wennen aan de Belgische koude...

    Wij wilden zon meebrengen maar door al die onheilsberichten over brandstof tekort in Frankrijk hadden we de vrije riuimte gevuld met 2 volle jerrycans van  20 l kwestie van veilig door Frankrijk te geraken. Bleek uiteindelijk niet nodig geweest te zijn. De wil was er wel maar de omstandigheden veranderden ons plan! 

    En nu terug in ons gewone ritme komen maar dat zal geen probleem zijn , denk ik!

    Bedankt aan de mensen die hier zijn blijven komen ook al kon ik niet altijd terugreageren bij hen. Die pauze is eigenlijk een goede test geweest om te zien voor wie je iets betekent en voor wie je enkel een nr bent! Verwacht nog niet teveel van mij en ik bezoek enkel diegenen die hier langskomen!

    28-03-2023 om 18:18 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    07-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blogpauze

    Ik heb het al een paar keer gezegd maar deze keer leg ik de riem even af.Andere zaken primeren momenteel.

    Ik zal wel nog af en toe bij trouwe bezoekers een tegenbezoekje brengen om een goeie dag te zeggen maar voor de rest blijft het hier blijft even stil!

    07-03-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (53)
    01-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dat jullie bedankt zijn...

    Gisteren hebben ze mij van het trammetje 77 gezet en vandaag ben ik op nr 78 gestapt. We hebben er hier geen te grote tamtam van gemaakt want eigenlijk verandert die ene dag niet veel .

    Een paar enkelingen zijn mijn dag niet vergeten waarvoor een dikke merci en een knuffel terug. Het doet deugd al is het maar een kleine attentie.

    bedankt-west-vl

    01-03-2023 om 17:41 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    25-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.West Vlaming

    Nen West Vloaming trekt zich al die heisa rond taal niet aan hij zegt het kort maar duidelijk!

    Ne mins en een toaltje noar mien erte!!😅

    west-vlaming

    25-02-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (15)
    22-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pietserpeuterig..

    Ik kon mijn eigen oren en ogen niet geloven toen ik hoorde dat de boeken van Roald Dahl moeten aangepast worden qua taalgebruik! Stom', 'dik' of 'lelijk'. Die woorden komen binnenkort niet meer voor in de boeken van Roald Dahl. Zijn Britse uitgeverij heeft enkele honderden 'kleine' aanpassingen gedaan zodat boeken als 'De Heksen', 'Sjakie en de Chocoladefabriek' en de 'Grote Vriendelijke Reus' "ook vandaag de dag door iedereen kunnen worden gelezen".

    De nieuwste wijzigingen hebben vooral betrekking op het fysieke voorkomen van de personages. Iemand dik noemen zou niet meer van deze tijd zijn, dus dat is veranderd in enorm. Ook het ooit gebruikelijke en meestal onbewuste seksisme en racisme is verwijderd. Oempa Loempa's uit Sjakie en de Chocoladefabriek bijvoorbeeld waren oorspronkelijk tot slaaf gemaakte zwarte Afrikanen, nadat daar kritiek op werd geuit veranderde Dahl dat een aantal uitgaven later zelf. Ze werden fabrieksarbeiders, later werd dat veranderd in hippies, nog later in een soort robots en nu zijn ze van "kleine mannetjes" geëvolueerd in "kleine mensen".

    Maar wordt hiermee niet de geest van de boeken geweld aangedaan? Is het aanpassen van de boeken van Roald Dahl geen literaire verminking'?

    ‘Roald Dahls werk is fantastisch, wreed en vol inktzwarte humor, een van de redenen waarom het al generaties kinderen laat lezen. Het laten aanpassen na het nalezen door "gevoelige lezers" is cultureel vandalisme. Lees het of lees het niet, maar van makers blijf je af en van hun werk evenzo’. Roald Dahl zou het er niet mee eens zijn vrees ik en op deze manier wordt de vrijheid van meningsuiting aangetast. Dat “pietsepeuterig” zijn met woorden wordt zorgwekkend maar zo gaat het de dag van vandaag met meerder dingen.

    We kunnen dit erfgoed niet blijven ombuigen naar de huidige tijden. Dat is juist het mooie van boeken, lees ze tegen de achtergrond van het moment van schrijven en plaats ze tegenover het nu. Laat kinderen er zelf maar de verschillen uithalen ( bv zo zouden we het nu niet meer opschrijven), dat werkt twee kanten op nl inzicht in de tijdgeest van toen en begrip voor de tijdgeest van nu.

    Literatuur is een uiting van een schrijver in de taal van de tijd waarin het verscheen en de levensloop en culturele/sociale positie van de schrijver. Daarom moeten we de werken van eender welke schrijver ongemoeid laten vind ik. Dik is dik. en dik vervangen door enorm is eigenlijk nog veel erger. Stop met dit soort aanpassingen. Kinderen zijn zeer gevoelig voor humor en overdrijving. Zij voelen heel goed aan wat fantasie is en gaan daar heel goed mee om. De boeken van Dahl zijn niet voor niets al zo lang ontzettend populair.

    Afblijven zeg ik.

    Wat vind jij of snap je het wel dat boeken mee moeten gaan in de tijd en moeten daarom bepaalde woorden aangepast worden!

    22-02-2023 om 19:42 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    19-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondag lieve mensen

    Goeie morgen vanuit een redelijk zonnig Zuiden. De laatste 10 dagen was het hier niet echt stralend maar eerder fris. Ik liet me door een Spanjaard vertellen dat het komt omdat Saharazand voor de zon hangt ... we zullen het maar geloven hé .

    Vrienden of familie zorgen in ieder geval dat we de humor niet verliezen dus deel ik het graag met jullie En voor ik het vergeet een aangename zondag aan iedereen!

    Het belang van een grote woordenschat :

    Ik nam onlangs contact op met een oude schoolvriend die tegenwoordig ingenieur is als ik hem over zijn beroep hoor praten.

    Ik vroeg hem aan welk project hij momenteel werkte.

    Hij informeerde mij dat hij bezig was met aqua-thermische behandeling van keramiek-aluminium-en staal in een beperkte omgeving, maar onder strikt toezicht.

    Ik was zwaar onder de indruk tot ik begreep dat hij borden en bestek aan ’t afwassen was, met heet water, onder toezicht van zijn vrouw.

    19-02-2023 om 11:07 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (13)
    12-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En daar lag ik te genieten van de zon....

    Ken je dat ook? Je ligt lekker te luieren onder de Spaanse of andere zon en dan is het daar dat moment van inspiratie, dat moment waarop alle woorden en zinnen mooi in elkaar passen en je gedachten en ideeën eruit willen barsten .. Dan zou je dat moment toch moeten kunnen vastleggen en niet wachten tot je uit de luiheid van dat topmoment stapt want dan is de link al lang vervlogen en blijven de woorden en zinnen terug gevangen in hun beperkte ruimte daar ergens waar je grijze massa kronkelt.

    Op zo’n moment denk ik dan moest een mens over een USB poort beschikken waar je enkel door het inpluggen van een stick - in lui genot - kan downloaden wat je later wil neerzetten… Maar wie ben ik om aan de creatie van de “Schepper” te twijfelen of te sleutelen.. ? Ik ben niemand ,gewoon één van de miljarden die hier rondlopen op deze blauwe knikker, wat zou ik dan met een teletijdmachine terug willen naar die zesde dag in het scheppingsverhaal om aan de “Goddelijke creator” te zeggen dat er iets beter kan aan zijn meesterwerk!

    Neen , met Eva en haar appelhistorie in het achterhoofd bedank ik om miljoenen en miljoenen jaren later ook met het verwijt belast te worden omdat die USB poort de reden was van verderf of verdrijving uit het aards paradijs .Vergeet het! . Ik voel nog steeds mee met die arme Eva :)

    Ik zal het dan maar houden bij ..” heerlijk, zalig, deugddoende “ ipv al die zoetgevooisde zinnen die door mijn kronkels draaieden terwijl ik daar lag te zonnen! Doch zeg nu zelf… zou dat niet een fantastisch extraatje zijn?

    Maar ik ben er zeker van dat in de verre toekomst dit geen utopie blijft want ooit , ooit zal een veel wijzere man of vrouw dan ik die gedachte mogelijk maken.

    En nu allemaal stemmen waar dat poortje zich het best en esthetisch zou moeten bevinden… Mijn suggestie....Zeg nu zelf , ziet er niet slecht uit hé zo'n hoedje!!

    usb

    12-02-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (18)
    08-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even goeie dag zeggen

    Good evening Belgium... Benidorm calling! Zo zag het er deze morgen uit aan het strand maar tegen de middag was de lucht reeds dichtgetrokken en viel er regen. Morgen nog even doorbijten bij fris weer en nog een druppeltje maar van dan af aan zou het terug goed worden… hoop doet leven!

    Vandaag de wekelijkse lokale markt bezocht maar daar was het ook kalm. Ik zag er mooie BH’s liggen aan redelijke prijzen maar we bleven nergens stilstaan dus wordt het voor een andere keer!

    En nu ik het toch over BH en zo heb even dit voor mijn West Vlaamse bezoekers en ook voor de anderen als ze het verstaan!

    De juiste maat ! ! !

    Boerke gaat naar de lingeriewinkel en zegt tegen de verkoopster:

    “ k wiln veur mijn wuuf heure verjoardag een suutien kopen.”

    “ Welke maat moet dat zijn mijnheer” vraagt het meisje.

    “ Toch wel n’en 108, juffra.”

    “ En hoe heeft U dat gemeten?” vraagt de verkoopster.

    “ Eentje gaat just in m’ine klakke en dat is ne 54 !!!” 🙂

    Houd jullie daar warm en dicht bij elkaar en we see you later!

    benidorm-op-een-regendag

    08-02-2023 om 18:01 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (18)
    01-02-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ik houd het even voor gezien...

    Inderdaad we zijn weeral aan de tweede maand van 2023 begonnen  en voor ons zit er al een maand op. Wij zijn hier voor het mooi weer en dat is zeker meegevallen in jan , duimen dus dat febr even goed wordt.

    Ik beperk mijn tijd op de computer want wil niet teveel binnenzitten, trouwens op een paar blogmaatjes na zie ik hier toch niet veel reacties binnenkomen dus zal ik er ook maar niet teveel tijd insteken . Ik stel me dus voor dezoveelste keer de vraag of ik wel wil blijven bloggen ?  Misschien houd ik  langs een andere kant wel contact met die paar trouwe bezoekers want het plezier van bloggen zit ver op die manier!

    Ik hoop dat jullie stilaan ook al eens van een straaltje zon kunnen genieten en als de zin terug is dan zien jullie mij hier wel weer verschijnen.

    Een hartelijke groet aan de trouwe passanten!

    01-02-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (25)
    28-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit het zuiden

    Goeie morgen en een goed weekend aan iedereen die langskomt! Na een paar winderige en koude dagen hebben we terug zon bij zo'n 14/15 gr niet echt warm maar beschut prima vol te houden. Eind jan en februari zijn hier ook de koudste periode van het jaar maar nog altijd beter dan thuis, dus geen probleem!

    'S morgens is het hier de laatste tijd amper 4 of 5 gr en vorige nacht had de auto zelfs een vorstlaag op de kap. Het zwembad is nu 17,5gr ( ik ben juist gaan zien en kwam van een kale reis terug!!) dus wat het zwemmen betreft is de kans hier om het met een Contadorke te zeggen 0,00005. 😉

    Straks komen ze ons huisje kuisen dus vliegen we buiten maar als de zon er al is dan nemen we een zonnebadje ... Voor de rest alles ok hier .

    Maak er een gezellig weekend van dat zullen we ook doen!

    PS Ani en Myette ik geef wel een update over de situatie thuis langs een andere weg!

    28-01-2023 om 10:28 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    24-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag blogmaatjes

    Langs alle kanten krijgen we hier depri berichten wat het weer betreft in den Belgique . Komaan mensen nog een volle week en dan is hij eindelijk voorbij die Januari die eindeloos duurt.

    Echt winteren doet het niet enkel een prikje maar meestal hoor ik dat het snertweer is. Neem daar bovenop dat de dagen misschien niet snel genoeg lengen, dat de feestdagen al een verre herinnering zijn en dat is genoeg om je knorrig te voelen en alleen maar wil slapen slapen. Troost je , je bent niet alleen , je hebt gewoon de januari-blues of om het met een klinische term te zeggen: Seasonal Affective Disorder of SAD: niet toevallig Engels voor ‘triest’.

    Maar niet getreurd "'t Kan verkeren" was de lijfspreuk van Bredero en als dat ook enigszins helpt hier is het momenteel ook fris amper 10 gr en we hebben voor het eerst wat regen sinds we hier aankwamen.!

    Hier geen winterblue’s maar FCB ( club brugge) blues want hun leuze “ bluvn goan wordt stilaan bluvn afgoan! !!!! Hoe ze erin slagen om met zo’n team vol talenten zo slecht te blijven spelen is bijna een prestatie op zich jammer genoeg de verkeerde!

    Een aangename dinsdag.

    24-01-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (21)
    22-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkoop en milieuvriendelijk.....

    Met ons alles ok, als het weer nu ook op het thuisfront wat kon meezitten dan is iedereen content.

    Intussen als opkikkertje deze tip!

    vuilzakken

    PS een doos van bol.com is ook ok hoor!

    22-01-2023 om 08:59 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (10)
    19-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is genieten..

    Weinig vakantieplaatsen hebben zo'n gevarieerd achterland als Benidorm. De hele kustlijn rondom Benidorm, bij de toeristen bekend als de Costa Blanca, is bezaaid met interessante steden en een prachtige natuur. De bergen en heuvels die Benidorm beschermen tegen de koude weersinvloeden bieden de bezoekers ook een prachtig natuurlandschap en de meest pittoreske dorpjes en plekjes.

    La Cala is er één van . Het is een populair strand in een beschermde rotsachtige baai met restaurants, cafés en restaurants duidelijk voor de local en de rustige reiziger en is de moeite om te bezoeken. Vanuit de mirador = uitzichtplatform kan je er prachtige panoramische foto’s trekken.

    la-calla2

    19-01-2023 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    17-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier ben ik nog eens..

    Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik niet elke dag op mijn blog kom want als het vakantie is dan moet niets en ligt mijn planning een beetje anders. Maar voor de trouwe bezoekers die ook nog de moeite doen om een reactie neer te schrijven... bedankt en ik probeer om bij jullie een tegenbezoekje te brengen.

    Van die zondvloed thuis hebben we hier voorlopig geen last en we zitten er ook niet op te wachten. We zijn hier om de batterijen op te laden want eenmaal terug thuis hebben we een paar serieuze dingen aan te pakken  maar daar wil ik nog niet aan denken!

    Houd jullie daar maar stevig vast als het stormt of regent en ik hoop dat het eindelijk wat wintert dan komt wellicht de zon erdoor en dat is toch beter dan altijd regen!

    17-01-2023 om 10:39 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    13-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen blogmaatjes

    Vandaag is voor sommigen een schrikdag voor de anderen een doodgewone dag.

    Toen ik las dat paraskevidekatriafobie angst voor vrijdag de dertiende betekende, kreeg ik spontaan last van hippopotomonstrosesquippedaliofobie, een nogal indrukwekkend woord dat – sarcastisch vanwege zijn eigen lengte – ‘angst voor lange woorden’ betekent. Van tongbrekers gesproken

    De term paraskevidekatriafobie is bedacht door de Amerikaanse therapeut en historicus Donald E. Dossey  die zich gespecialiseerd heeft in het behandelen van mensen die kampten met irrationele angsten. Als je het woord vloeiend kunt uitspreken, zo stelde Dossey, ben je genezen van de angst voor vrijdag de dertiende. Dus jullie weten wat gedaan vandaag …

    Volgens expert Donald Dossey komt het ongeluksgetal dertien uit een Noorse sage. Twaalf goden hielden een diner in Walhalla (de hemel), waarop plotseling Loki, de god van chaos en leugens, onuitgenodigd binnenkwam. Daar schoot hij de god Balder – de god van de vreugde – dood, waarna de aarde in rouw gedompeld werd.

    Een andere suggestie kwam van De Amerikaanse schrijfster Marianne Williamson dat op vrijdag volgens de volksverhalen de heksen bij elkaar kwamen, samen met een partij zwarte katten. Dat bracht natuurlijk ongeluk! Dit volksverhaal was afkomstig uit Scandinavische landen. Bij de samenkomst van de twaalf heksen zou de duivel als dertiende lid aanwezig zijn. Het getal dertien heet dan ook wel het duivelsdozijn.

    Hoe dan ook.... ik hoop dat je intussen het woord paraskevidekatriafobie vlot kan uitspreken dan ben je safe!!

    vrijdag-de-dertiende

    13-01-2023 om 10:50 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (19)
    10-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben er nog hoor...

    Ik voel me een beetje schuldig als ik de reacties van trouwe bezoekers lees. Ik heb jullie wat verwaarloosd en intussen is 2023 al weer 10 dagen ver. De Drie Koningen hebben hun ronde gedaan en zijn terug vertrokken naar hun land. Antwerpen en omgeving vierden Verloren Maandag met worstenbroden en appelbollen naar jaarlijkse traditie en de winter lijkt ook al niet meer te bestaan.... We gaan in de toekomst wellicht naar een regenseizoen en een hete zomer zo te zien.

    De redelijke temperaturen worden door velen verwelkomd in deze dure energie tijd en het leven kabbelt verder met in de media nog steeds droevig en hard nieuws. Wie gehoopt had dat 2023 verandering zou brengen in positieve zin komt verkeerd uit. We zullen het positieve dan maar zelf moeten maken en zoeken want hoe dan ook elke dag is een geschenk van het leven.

    Wij zitten momenteel in warmere oorden om de batterijen op te laden want er komen een paar minder aangename gebeurtenissen op ons af in de nabije toekomst .. hopelijk beterschap nadien!

    Bedankt in ieder geval dat jullie trouwe blogvrienden nog af en toe een reactie geven . Sommigen zelfs dagelijks dat vind ik top!

    Ik doe mijn best om hier contact te blijven houden en straks begin ik aan mijn antwoordronde .

    10-01-2023 om 17:48 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    03-01-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DENK TERUG AAN 2022 🤔

    Op wereldniveau was het heftig, toch? Maar waarschijnlijk heb je op persoonlijk gebied ook van alles en nog wat meegemaakt en doorleefd, geleerd, losgelaten...

    Denk terug aan al die momenten van 2022, wat heeft het je gebracht?

    Wat heeft het je afgepakt?

    Wat was juist en wat niet?...

    Maar analyseer ook eens waar, wanneer, hoe en bij wie je je écht op je gemak hebt gevoeld..

    Er zijn namelijk mensen in het algemeen maar er zijn ook dé juiste mensen, mét wie je Jezelf bent... En dat maakt nou net het grote verschil in alles...

    Voor 2023 wens ik jullie een jaar vol "Juistheden", zoals:

    De juiste ontmoeting op het juiste moment...

    De juiste ingeving op het juiste moment...

    De juiste lied op het juiste moment...

    De juiste manier van "sorry" zeggen nét op het goede moment...

    De juiste kers op jouw taart....

    Een heel fijn Nieuwjaar allemaal!

    juistheid

    03-01-2023 om 18:39 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (28)







    Laatste commentaren
  • Goedemorgen lieve Nancy fijn weekend gewenst xxx (Lenie)
        op Bluven goan
  • Fijn weekend gewenst Natoken , (Ingrid )
        op Bluven goan
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op Bluven goan
  • Dag Nancy we hebben al een half aar regen pffff veel te koud voor de tijd van het jaar (Roosje)
        op Bluven goan
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!