Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    17-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanwaar komt soms onverklaarbare angst?
    Ik was en ben nu niet direct een “ broekschijter” en ik sla ook niet direct in paniek maar gisteren overviel het me weer eens. Ik herinner me niet dat ik die schrik vroeger had maar de laatste jaren betrap ik er mezelf op dat ik met een ei in de broek zit als we met de wagen te dicht bij een diepte komen bij het draaien of achteruit rijden. Waarom is die schrik er nu en vroeger niet, tenzij er in mijn onderbewustzijn iets is blijven hangen vanuit mijn kindertijd dat ik vergeten ben. Men zegt toch dat als je ouder wordt je terug kind wordt …zou ik dan misschien al in die fase zijn? 🤫
    Ik heb al meer dan eens mijn herinneringen gescand maar vind nergens een trauma. Eigenlijk logisch want ik was een onbezorgd kind dat meer met de jongens speelde dan met de meisjes want met hen was er meer te beleven.😃 Ik klom mee in de bomen en durfde alles te doen wat zij deden. Toen ik ouder was, schilderde ik zelfs de dakgoot van ons huis twee verdiepingen hoog gewoon vanop een ladder die tegen het huis stond. En tijdens onze 13j in het buitenland hebben we meer dan eens voor een netelige situatie gestaan.Schrik kende ik blijkbaar niet en toch is daar nu die vrees Blijkbaar heb ik iets met grachten.
    Als kleuter van zo’n jaar of 5 ben ik ooit eens met mijn fiets in een gracht vol netels terecht gekomen. Tegen ’s avonds zat ik vol netelblaasjes en pijn dat dit deed maar heb ik daar iets van overgehouden ? Neen.
    Als 8 jarige ben ik nog eens in de gracht terecht gekomen. Ik reed op een tussenmaat fietsje waarvan de pedalen altijd bleven draaien van zodra de fiets bewoog. We hielden dikwijls een race om het hardst fietsen om dan met één been recht op een draaiende pedaal te staan en zo lang mogelijk uitbollen….Daar ben ik ook eens te driest geweest om toch maar te winnen waardoor ik mijn bocht niet goed nam en in de gracht terecht kwam en met mijn hoofd op een betonnen plaat viel waarmee de voortuin van een huis afgezoomd was. Een gat in mijn voorhoofd , bloed langs alle kanten en de dokter opgebeld die de wonde dichtte met 4 haakjes. Toen werd een wonde nog niet genaaid.. Dat heeft me er niet van weerhouden om nog te fietsen dat met ding.
    Dus scande ik verder en toen viel mijn frank ..Zelf weet ik er niets meer van enkel van het te horen vertellen door mijn ma en mijn grootouders.
    Zoals ik al zei trok ik veel met de jongens op ook met grotere en dat van toen ik nog klein was. Op een dag moet ik in een gracht gekropen zijn waar water in stond om een bal te halen uit de betonnen buis die onder de straat liep naar de andere kant van de gracht. Ik was zo’n jaar of 4 en de enige die in die buis paste. Op de één of andere manier geraakte ik onder de straat niet meer verder en bleef ik vastzitten in die buis. Ik moet ook een paar keer door mij armpjes gezakt zijn want ik zat van kop tot teen onder de modder. Een buurman was zich buiten aan het scheren en wilde zijn scheerborstel uitspoelen onder de buitenpomp toen hij mijn speelkameraadjes hoorde roepen dat ik vastzat in de gracht. Hij heeft toen alles op de grond gegooid en is beginnen rennen om mij uit die gracht te halen. Ik was blijkbaar één bolleke modder.. Hij is me zo aan ons ma - die bezig was in haar kapsalon - gaan afgeven . Op het eerste zicht schrok ze zich bijna een bult maar toen ze zag dat ik ok was , schoot ze in de lach want blijkbaar zag alleen het wit van mij ogen nog wit. Ik heb daar eigenlijk geluk gehad want mijn vriendjes kregen mij er niet uit …Zit daar diep in mijn onderbewuste de oorzaak van de schrik die ik nu heb van grachten en zo? Zou best kunnen want een mens is een rare machine he?
    Wat doen ze als men denkt dat iemand een onbewust trauma heeft? Jou naar een psychiater sturen….. Ik heb het hier verteld, dat bespaart me heel wat centen en wie weet verdwijnt die schrik? Ik betwijfel het sterk maar je weet maar nooit!😃
    En nu maak ik een rare switch…. Ze maken mensen na met AI denk aan Jean Luc Dehaene onlangs. Zouden ze met AI ook de interne data van een mens kunnen overzetten? Zo ja, dan hebben we alle redenen om schrik te hebben van die wetenschappelijke vooruitgang maar dat is een ander onderwerp!
    .


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (17)

    20-12-2023
    Gezellige woensdag

    Lopende-bijenkorven Mensen als lopende bijenkorven te moet er maar opkomen. Mijn hobby is het niet. Groetjes van Jan en Elena pps

    20-12-2023 om 11:36 geschreven door Jan en Elena


    Christmas is coming !!!
    oie-TSxt-BVgq6-IYz-1

    Goedemorgen lieve blogvrienden.Toen ik nog een broekventje was hoorde ik vanuit de kerktoren Stille Nacht - Susa Nina - Adeste Fideles en de Herderkes lagen bij nachte.Toen was Kerstmis nog Kerstmis.Op Kerstavond was geen enkel cafe dancing of retaurant open.Kerstmis is een familiefeest en werd gevierd in de huiskring.Om kwart voor twaalf stapten we door de sneeuw naar de middernachtmis en de kerk was te klein want vele mensen stonden gedrumd recht in de beuken en langs achteren in de kerk.Ik was toe misdienaar en moest met de schaal rondgaan.Nu zijn de meeste kerkdeuren gesloten om middernacht zodat we nu met de auto naar een kerk moeten rijden waar er nog een nachtmis is en die zit nu gelukkig ook bomvol.Ik zelf wordt op 25 mei de gezegende leeftijd van 80 jaar wat ik zelf niet kan geloven en volg ik nu de middernachtmis op mijn groot televisiescherm.Daarna ga ik slapen.Met Kerstmis ben ik alleen en ga ik iets lekker kopen bij de trateur en daarna een grote kerstbuche van 4 of 5 personen en na 2 dagen is er niets meer van over.Vandaag hebben ze het kersfeest tot een commercieel feest gemaakt,zelfs met vuurwerk erbij en dit jaar zal het niet anders zijn want vuurwerk is in Harelbeke toegelaten tussen 22 en 2 uur in de morgen.We zijn dus woensdag en stilaan naderen we Kerstmis,de geboorte van een kind dat Jezus werdt genoemd,doch velen kennen het Kerstgebeuren niet meer.Jammer,heel jammer want dit is het mooiste feest op aarde.Ik wens Jullie een mooie en een gezellige woensdag toe en deze namiddag zou er hier en daar een buitje kunnen vallen,doch het blijft overwegend droog en dit met vele lieve en hartelijke groeten vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne woensdag Nancy.Ik denk dat Je het druk hebt om alles in gereedheid te brengen voor Kerstavond tenzij Je bij Je kinderen kunt Kerstavond vieren.Geniet van Je midweek.Hier hebben we reeds de zon gezien,nu is het bewolkt maar het zal over het algemeen droog blijven volgens Frank Deboosere.

    20-12-2023 om 11:02 geschreven door Jos Vande Ghinste


    wens jou een gezellige dag !

    istockphoto-1063239772-612x612.jpg
    blij kindergezichtje bij de fonkelende boom
    wat een verrukking
    het zou bij alle kinderen moeten zijn   !
    liefs meeuw

    20-12-2023 om 07:13 geschreven door meeuw


    19-12-2023
    Kerst groetjes

    Ik weet nog heel veel van vroeger, want mijn speelkameraadjes en ik staken dikwijls kattekwaad uit

    Het-kersthuis-Annie
    Kerst komt dichterbij

    19-12-2023 om 21:13 geschreven door annie


    Kertkaaten

    Ook ik ben begonnen met kerstkarten te schrijven, en er kruipt daar veel tijd in!

    Maarten-nieuw.gif

    19-12-2023 om 11:16 geschreven door Martin


    Christmas is coming !!!
    oie-19726361gi6-Hcj5

    Goedemorgen lieve blogvrienden.Op deze dinsdag op weg naar Kerstmis zal het hier deze voormiddag puzzelen worden.De verpleegster was hier om 8u10 en de lekkere krokante pistoleetjes met een laagje smeerkaas ertussen zijn reeds aan het verteren.Maar om kwart voor 10 komt ook Wendy van de pedicure.en dat duurt zo tot tegen elven.Mijn voeten worden tot in de puntjes verzorgd wat moet omwille van mijn diabetes.Zopas las ik het weerbericht van Frank Deboosere en hij voorspelt plaatselijk lichte regen en de temperaturen klimmen niet boven de 8 graden.Dus zet Jullie paraplu maar dicht bij de voordeur als Jullie even naar buiten moeten.Ik wens Jullie een fijne dinsdag op weg naar Kerstmis en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne dinsdag Nancy.Tis hier reeds heel druk geweest.Eerst deverpleegster en het was een vervanging en ik moest ze een cadeautje geven.Gisteren belde de verpleegster van de diabetes aan met een cadeau en ik moest deze morgen zeggen dat er cadeautje was voor de vervangster ( Fleur ).Dit is een soort spel dat de verpleegsters voor elkaar iets kopen en het bij een toevallige patient leggen waar die verpleegster de dag erna moet komen en ze weet niemand op het moment van wie het is.Enkels als ze het thuis openen denk ik dat ze weten van wie het is ofwel zit er niks in en niemand weet dan in hun groep van wie het is dan is het een geheim cadeau.Ik vind dit wel leuk en dus zijn de patienten er ook in betrokken.Hier is het nog drood en koud.Allez we gaan stap per stap naar Kerstmis toe waar de reis eindigt.Fijne dinsdag Nancy.

    19-12-2023 om 10:34 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Goedemorgen Natoken mooi om jouw verhaal te lezen...ja vroeger zagen we het gevaar niet zo en we hebben toen ook vaak geluk gehad,fijne dag gewenst...knufies xxx
    victorian.gif

    19-12-2023 om 10:23 geschreven door Lenie


    fijne dinsdag Nancy !

    istockphoto-872460230-612x612.jpg
    dagen voor Kerst
    herinneringen blijven boven komen
    stil maar krachtig  ...
    liefs meeuw

    19-12-2023 om 07:19 geschreven door meeuw


    Dag Natoken ,,
    19-12
    Goede morgen Natoken ,, op deze dinsdag ,, we zijn alweer klaar om u een fijne dag te komen wensen vandaag . Dat de lichtjes mogen blijven schijnen ;; en grote zorgen en verdriet mogen verdwijnen , voor jullie allemaal ,, geniet ervan vandaag ,, groetjes Ingrid . Maak u daar geen zorgen over Natoken vergissen is mensenlijk ,, ik had het gezien en ik weet het dat het een vergissing was ,, mijn kerstkaartje zitten al op de post ,, ik vind het ook veel leuker om naar persoonlijke vrienden een kaartje te schrijven ,, en vandaag regen alweer Natoken, ppffff

    19-12-2023 om 07:00 geschreven door Ingrid.


    18-12-2023
    . . .

    Raar maar waar, iedereen heeft zo wel van die herinneringen die door een bepaalde trigger weer naar het voorplan komen.  Zo zag ik vroeger altijd letterlijk een koe op een boom verder lopen, gewoon bergop naar de top toe en daarna werd ik al zwetend wakker.  Wat dat heeft getriggerd weet ik nu wel, ik had koorts en ja, ik heb eens een moment koorts gekregen door een serieuze ontsteking op mijn knie na het vallen, niet goed ontsmet en er zaten nog kleine korreltjes in mijn knie blijkbaar die er daarna echt wel uitzworen !  Het deed pijn en ik was ziek thuis omdat ik moest rusten en die knie heel goed laten verzorgen en ontsmetten en dat heeft heel wat dagen geduurd ook !  Ook nu als ik hoge koorts heb, wat heel weinig voorvalt bij mij, dan droom ik daar nog van, koeien die een boom op lopen !  En ik kan die koeien echt wel voor mijn ogen zien lopen !  Ik kan ze ook beschrijven, een aantal koeien van die witte met zwarte vlekken en ze lopen op een zilverberk omhoog, leg dat nu eens uit hoe dat kan allemaal.  En ik weet ook van waar dat beeld komt, in ons dorp waar ik vroeger woonde waren in het centrum een paar mensen die een aantal koeien hielden en we zagen die dan ook als het school uit was, die koeien naar binnen halen om te melken, maar veel verder gaat mijn geheugen dus niet meer !  

    18-12-2023 om 11:35 geschreven door Chris


    Angst

    Zo kleurrijk omschreven dat wij het ons levendig kunnen voorstellen wat je toen moet hebben meegemaakt. Gelukkig kun je het na al die jaren nog navertellen!

    Maarten-nieuw.gif

    18-12-2023 om 11:18 geschreven door Martin


    Amaaaaaaaiiiiii!!!

    Nee een waaghals was ik nooit... ik kreeg er ook niet de kans voor want ik mocht nooit buiten spelen en zelfs de giro was verboden... daar heb ik dus geen heimwee naar...vandaag doet man heel raar en verdwaasd... hij loopt rond te dolen en ik vertrouw het niet erg... en ja dààr ben ik dan weer bang voor... ik kan er niet de hele dag achter lopen en weet niet wat hij nu weer gaat doen... de feestdagen zullen hier voorbij gaan zonder feesten... zoon wilde komen maar zit met de griep nu... dus ik moet me niet afbeulen met een feestmenu... alvast mijn beste wensen voor de Kerst en het nieuwe jaar... hopelijk is dat minder zwaar.

    18-12-2023 om 10:34 geschreven door Myette34


    Maandaggroetjes en een goede start van deze nieuwe week !!!
    oie-1889481-BXH761-P

    Goedemorgen lieve vrienden.Hier is de nieuwe week gestart met 2 vrouwen.Eerst de verpleegster en nu is de poetsvrouw aan de strijk bezig.We krijgen vandaag terug een droge dag maar qua temperaturen zal het wel gene vetten worden want we geraken niet aan de dubbele cijfers.Voor mij was de maandag de minst prettige werkdag en ik denk dat dit voor velen hetzelfde zal zijn.Ik wens Jullie een goede start van deze weeral kersverse nieuw week toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne maandag Nancy.Ik heb zojuist gebeld met de dokter voor mijn bloeduitslag en die is niet goed.Mijn nieren zijn slechter geworden.Mijn suiker ontspoord licht en in plaats van 16 moet ik nu 20 eenheden spuiten.Hij heeft de resultaten nu doorgemaild op mijn vraag.Dus ik ga terug een beetje anders moeten leven want ik weeg 90 kgr en ik meet maar 1m59.Niet goed he.Verder wens Ik je nog een goede,gezonde nieuwe week toe.Ook moet ik een medicament laten maar een nieuw innemen in de plaats.

    18-12-2023 om 09:37 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Goeie morgen lieve Nancy....
    Capucine-Christmas-JOY.jpg

    Een pakje heb ik mee voor jou, het zit vol met liefde en
    vriendschap, maar zeker ook met een goede gezondheid.
    Geniet als je kan van deze gezellige warme liefdevolle
    Feestdagen en ik vond het fijn op jouw blogje. Tot later en
    vriendelijke Kerstknuffels van je blogmaatje, Rebecca.xxxx

    cadd.gif

    Ja Nancy, heb dit hier al dikwijls gelezen van jou, dat
    je graag op "avontuur" ging, ikke niet zelle...
    Zoals Ingrid schrijft, kinderen zijn niet snel bang.
    Nancy, onlangs schreef je hier nog over "afkortingen".
    Ik ben weer stom, ik weet echt NIET wat AI betekent.
    Heb ook dat TV programma niet gezien, pffffff.....
    Hou je goed Nancy en draag zorg voor mekaar. xxx

    18-12-2023 om 07:16 geschreven door Rebecca


    Dag Natoken ,,

    Natoken vroeger als we jong en kind waren hebben we nooit veel schrik ,, omdat we de gevaren ook niet kende ,, met ouder worden is dat wel zo ,, ik denk dat iedereen daar wel wat last van heeft ,, maar nu heb ik ook hoogtevrees hoor hihihih ik kruip ook niet meer op een dak ,, en nu gaat het zeker niet pfffffff ik heb het ook gezien van Jean Luc Dehaene,, en laast nog van Nicole van Hugo ,, waar gaat dat naartoe ,, er zijn andere nuttige dingen om te doen .

    18-12
    In deze nieuwe week ,, de laatste voor Kerstmis ,, kijk gewoon naar de dagelijkse wonderen,, en maak van elke dag iets bijzonder .,, dus een aangename maandag gewenst ,, met een groetje erbij van mij Ingrid .

    18-12-2023 om 07:05 geschreven door Ingrid.


    met die Ai ben ik er toch niet gerust op hoor Nancy ...

    fur-baby-600x468.jpg
    kleine dingen in je leven
    kunnen je dag een stuk mooier maken   !
    liefs meeuw

    18-12-2023 om 06:42 geschreven door meeuw


    17-12-2023
    goede avond

    6d6a599ae163d2d88f004de480988805

    17-12-2023 om 19:02 geschreven door Liliane









    Laatste commentaren
  • hello Nancy (Klaproosje1)
        op
  • Onze Lieve Heer Hemelvaart !!! (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Zalige Hoogdag! (Martin)
        op
  • Goedemorgen blog vrienden (Dirk)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe (Jos Vande Ghinste)
        op
  • hopelijk wat zon vandaag ! (meeuw)
        op
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op
  • DINSDAGGROETJES !!! Maak er een gezellige dag van lieve blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!