Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (555)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    30-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaarswensen!
    Aan iedereen een goed en gezond 2023 en maak er iets moois van kers-op-de-taart-wens-voor-2023

    30-12-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (31)
    27-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke laatste week van 2023

    Ik ben stilaan de papieren aan het checken die we nodig hebben voor onze vakantie….rijbewijs –check- bankkaart –check- Europese cm kaart – check- identiteitskaart ….. en toen kwam het avontuur van vorig jaar terug naar boven toen mijn half bedde zijn portefeuille verloren was en hij - eenmaal thuis - een nieuwe identiteitskaart moest aanvragen .De aanvraag verliep snel want alles gaat nu via computer wat een verschil met vroeger maar ja ook onze identiteit moet het modernisme volgen hé.

    Ik herinner mij nog dat we naar het gemeentehuis moesten om een kaartje aan te vragen voor onze kinderen zodat ze mee naar het buitenland konden. In feite was het niet meer dan een stukje wit karton dat men met een lint rond de nek kon hangen . Omdat kinderen rap veranderen, ben ik toch een paar keer naar het gemeentehuis moeten gaan om een” lifting” te laten doen van hun identiteit.

    Rond een jaar of twaalf mocht ik dan de echte identiteitskaarten gaan halen .Nadat ze schoon gewassen waren en hun haar netjes gekamd, moest er een pasfoto getrokken worden .Ja, je moet er deftig opstaan want het was voor lange tijd. Later evolueerde ook de administratieve wereld en werden onze identiteitskaarten geplastificeerd, een harde plastieken kaart waar jouw naam, adres en het geslacht op vermeld stonden .In feite stond alles er op zodat je zeker niet aan jezelf kon twijfelen .Ja, er stond zelfs een vervaldatum op maar na een tijdje kreeg je een oproepingsbrief in de bus om een elektronische kaart te laten maken.

    Ik weet nog dat toen ik mijn anvraag deed een oudere persoon voor mij nogal luid praatte en wat ik hoorde deed me glimlachen.

    De dame aan het loket: -Goeiendag, kan ik u helpen?

    -Euh…ja ik kom voor mijn elektrieken pasport.

    -Uw elektrieken pasport?

    -Awel ja ik heb hier een papier in de bus gekregen dat ik mij moest….

    -Ha ja ik zie het al, het is voor uw elektronische identiteitskaart.

    -Ja, als gij het zegt.

    -U mag mij volgen!

    Opgelet uw identiteit is iets wreed serieus en daarmee moet je niet teveel gaan lachen. De foto moet tegen een witte achtergrond getrokken zijn en wat jouw gezicht betreft, hebben ze liever dat je niet teveel je tong uitsteekt of je neus naar omhoog krult . Meestal sta je er dan wreed serieus en bijna onherkenbaar op. Als alles goed is, moet je ook nog eens een handtekening zetten op een blad papier. De dag van vandaag moet dat op een klein scherm van het toestel dat jouw gegevens opslaat! Niet simpel .

    Voor al dat “ werk” moet je natuurlijk betalen, ik denk 19 Euro de dag van vandaag? En al heb je daar niks gegeten of gedronken, dat is de prijs van uw elektronische identiteitskaart . Ja, de aansluiting op het modernisme mag wat kosten hé en in feite is het maar de aanloop naar de volgende stap van onze evolutie. Wie weet hoe onze identiteitskaart er over twintig jaar zal uitzien? Misschien krijgen we zoals de dieren wel een chip ingeplant met alle details op .Misschien krijgen we aan ons lichaam wel een aansluiting waarmee we op een computer kunnen aangesloten worden. Ik hoor een oude vriend nog zeggen “binnen 50jaar zijn we allemaal robotten” en dat is ondertussen ook al een tijd geleden, straks krijgt die mens nog gelijk .

    Och…we kunnen er eens mee lachen we kunnen niet anders dan met onze tijd mee lopen hoewel de tijd steeds sneller loopt en onze benen een dagje ouder worden. Maar daar is een oplossing voor. De dag van vandaag gaan we bij de dokter vitamientjes halen om terug fit te zijn en wie weet lopen we binnen een paar jaar zoals dat konijn op de televisie met batterijen die langer meegaan. Ik weet het niet maar als ik mag kiezen kunnen ze mij best aansluiten op zonne-energie.

    27-12-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (17)
    25-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kerstwens

    Onze Kerstwens voor iedereen

     

    kerst

    25-12-2022 om 08:44 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    23-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiaanse wijsheid..

    Toen ik deze Indiaanse wijsheid las, dacht ik met Kerst voor de deur en het nieuwe jaar dat er aan komt om 2023 ook eens anders aan te pakken.

    "Ik leer langzaam dat ik niet hoef te reageren op alles wat me dwars zit.

    Langzaam leer ik dat de energie die nodig is om te reageren op elk slechte wat je overkomt, je uitput en je weerhoudt om de andere goede dingen in het leven te zien.

    Langzaam leer ik dat ik niet iedereens troost kan zijn en dat ik niet iedereen kan laten behandelen zoals ik wil behandeld worden en dat is niet erg.

    Langzaam leer ik dat zo hard je best doet om iemand te "winnen" gewoon verspilling van tijd en energie is en dat het je alleen maar vult met leegte.

    Langzaam leer ik dat niet reageren niet betekent dat ik het met dingen eens ben, het betekent gewoon dat ik ervoor kies om er boven te staan. Ik kies voor mijn gemoedsrust want dat is wat ik echt nodig heb. Ik heb niet nog meer drama nodig.Ik wil niet dat mensen me laten voelen dat ik niet goed genoeg ben. Ik heb geen ruzie nodig, argumenten en valse connecties.

    Langzaam leer ik dat soms helemaal niets zeggen alles zegt.

    Langzaam leer ik dat reageren op dingen die je dwarszit iemand anders macht geeft over je emoties. Je hebt geen controle over wat anderen doen, maar je hebt wel controle over hoe je reageert, hoe je ermee omgaat, hoe je het waarneemt en hoeveel je er persoonlijk wil op ingaan.

    Langzaam aan leer ik dat al die teleurstellingen er misschien gewoon zijn om ons te leren lief te hebben want dat zal het schild zijn dat we nodig hebben tegen de mensen die ons proberen neer te halen.

    Langzaam leer ik dat zelfs als ik reageer het niets zal veranderen, het zal er niet toe leiden dat mensen me liefhebben en me plots respecteren, het zal niet zomaar hun gedachten veranderen. Soms is het beter om dingen los te laten, mensen te laten gaan, niet vechten om begrepen te worden, geen uitleg vragen, niet achter antwoorden aan gaan en niet verwachten dat mensen begrijpen wat je echt bedoelt.

    Langzaam leer ik dat het leven beter geleefd wordt als je het niet uitsluitend richt op wat er om je heen gebeurt maar ook kijkt wat er in je gebeurt.

    Werk aan jezelf en je innerlijke rust en je zult beseffen dat niet reageren op elk klein ding dat je dwars zit het eerste ingrediënt is om een gelukkig en gezond leven te leiden. "

    Rania Naim Indiaanse wijsheid

    23-12-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    21-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag begint de winter

    Vandaag begint de winter maar het weer voelt eerder herfstachtig aan. Hadden ze vorige week gezegd dat de winter al bezig was dan had iedereen het geloofd. Velen hoopten zelfs al stiekeml op een witte Kerst maar vergeet het, we krijgen terug de nationale drets zoals we die al jaren gewoon zijn in deze periode van het jaar! En dat de dagen lang donker zijn en ook 's avonds vroeg donkeren dat zie je op de bijgevoegde foto....

    regentafereelbis

    21-12-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    19-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerst nadert..

    Kerstmis nadert. Ben je er klaar voor? Het wordt alvast geen witte Kerst , dat is misschien wel mooi en romantisch maar kan ook gevaarlijk zijn dus voor mij best ok zoals het nu is!

    Ik wens jullie een goeie aanloop naar 25 December.

    Kerstmis nadertneedles

    19-12-2022 om 11:36 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (9)
    15-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd van toen... herinneringen...

    Niet alleen de koude ( hier -9,1gr ) herinnerde mij deze morgen aan vroeger maar ook ons gesprek aan tafel bracht herinneringen naar boven.

    Mijn slaapgenoot: “ Wat snijdt dat mes goed! Het heeft zijn beste tijd gehad”.

    Ikke: “ Dat mes snijdt al wat het hoort en ziet maar tegenkomt niet”.. 

    Mijn slaapgenoot: “ Ik kan het niet bijslijpen want het is er eentje met tandjes..”

    Ikke : “ Weet jij wel hoe oud dat mes is? Het hoort bij het bestekset dat ik als jong meisje kocht voor mijn uitzet. "

    Als jij de tijd nog kent dat je als jong meisje beetje bij beetje keuken- en andere benodigdheden verzamelde dan zit je op hetzelfde treintje als ik of nog een paar perrons verder. Was dat sparen van huisgerief heel tuttig of juist heel nuttig?

    Vroeger spaarden veel meisjes letterlijk of met spaarpunten van één of ander product voor de uitzet. Als je dan het ouderlijk huis verliet en ging trouwen, had je al heel wat spullen bij elkaar.

    Een paar spullen van die eerste uitzet heb ik nog steeds al zijn ze niet meer compleet. Van het servies blijven nog steeds wat soepborden en dessertborden over wellicht omdat ik pas na vele jaren besloot om ze dagelijks te gebruiken.

    Een paar dagen geleden was ik mijn kast met tafellakens eens aan het bekijken en hield ik een tafellaken met 12 servetten in damast vast. We hebben die gekregen als trouwcadeau!. Omdat het echte damast was , gebruikte ik die enkel voor belangrijke gelegenheden en sinds jaren liggen ze hier maar te liggen . Dat ze al na al die tijd nog zo mooi wit gebleven zijn, verwondert me . Ze zijn nu zoals die andere spullen meer dan 53 jaar oud. Het zal aan de kwaliteit van de spullen liggen, of omdat er altijd met liefde voor gezorgd is zeker? 

    En jij? Spaarde jij voor je uitzet? Had je ook een bestek cassette, helemaal compleet? En kreeg je ook keukenhanddoeken en laken sets voor je verjaardag? En vooral … heb jij ook nog steeds van die verzamelde uitzetspullen die je nu nog gebruikt?

    Kent iemand nog die porseleinen bordjes van de foto? Ik heb ze als jong meisje met spaarpunten gekocht maar ben vergeten met welke punten…Het ligt op het topje van mijn tong maar komt maar niet….

    bestekset borden

    15-12-2022 om 09:55 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (22)
    10-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan toch een winterprik

    Deze morgen was het hier grijs en grauw  en lagen de hagen en de gazon wit . De eerste echte winterprik is een feit want hier was het zelfs rond de middag nog steeds -1,5gr.

    Ben ik blij met deze koude, natuurlijk niet maar voor de natuur zou het goed zijn dat het eens een tijdje  vriest zodat het ongedierte dat al een x aantal jaren de winters overleefde toch eens een flinke knauw krijgt.

    Ik weet dat de lezers hier mij naar de verdoemenis wensen... geen probleem doe maar ik begrijp het volop maar ik ben nog van " den ouden stempel" waar de seizoenen nog afgetekend van het ene in het andere overliepen en hoorde van de boeren dat elk seizoen zijn zin had....vandaar. 

    Maar om iedereen gerust te stellen dat ik ze nog allemaal op een rij heb - niettegenstaande ik winters niet echt afkeur- wil ik er gerust aan toevoegen dat ik ook liever de zon zie en van haar warmte profiteer .. En voor onze portemonnee is die koude echter niet ok maar voor de natuur zou het goed zijn dat het eens echt wintert.

    Soit, als er iets is wat voor iedereen gelijk is en voorlopig nog niet manipuleerbaar is dan is dat wel het weer en dat is maar best in deze moeilijke tijden waar mensen zo onverdraagzaam geworden zijn en voor het minste uit de bol gaan of boel maken ... Goed weer kan gelukkig nog niet gekocht worden en is dus geen privilege van de happy few!

    Een fijn weekend iedereen of wat er van over blijft.

    10-12-2022 om 18:30 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    08-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is bijna weer zo ver...

    Ze beloven een korte winterprik en dat is misschien voor velen het moment om aan Cocoonen te denken! Cocoonen is voor velen hun allerliefste winterhobby en als het even kan nemen ze de herfst er ook vast bij om al warm te draaien. 

    Waar sommigen in de zomer elke glimp van daglicht aangrijpen om de deur uit te gaan (terras, strand, park, de stad, zelfs de eigen tuin) hebben anderen van zodra de herfst en de winter aanbreken twee woorden die ze het liefst met Tipp-ex uit hun vocabulaire wist: 'naar buiten'.

    Zelf vind ik het best oké om in de winter te zeggen: 'basta, ik ga mollen'. Het is het moment om heerlijk in de zetel te hangen .

    Voor mij geldt het credo 'een jaar heeft twee seizoenen'. In de zomer en de lente ben ik 24/7 buiten te vinden - en vraagt onze huismuis ( als we die al hebben ) zich misschien af of ze nu eindelijk het rijk alleen heeft? Maar zodra de laatste bladeren van de bomen gevallen zijn ,gaat de knop om. Dan gaat de tuinhuisdeur dicht, beginnen de bloemen aan hun winterslaap, blijven ongedane klussen liggen tot het volgende jaar en start mijn mutatie en ga ik over van bezige bie naar een luie genieter, lees ik de boeken die al een hele zomer lang wachten op mij of bekijk ik documentaires die al maanden geleden opgenomen werden of bekijk ik films die hier ook al lang liggen wachten .

    In de eerste maanden van het jaar stoom me ik ( soms letterlijk) - samen met mijn half bedde – weer klaar voor de volgende zomer en dat ergens in het Zuiden . Eindelijk volop tijd om de slagtanden eens goed te flossen, die teennagels eens grondig te vijlen (en te lakken) en de complete corpus na een verfrissende zwembeurt in de bodylotion te zetten - én te laten drogen. …

    Die tijd komt er bijna weer aan....

    08-12-2022 om 02:06 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (20)
    05-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staat je schoentje klaar?

    Wie zoet is krijgt lekkers , wie stout is de roe....

    Hoe vaak hebben we dat als kind gezongen en het liedje doet het blijkbaar ook nog bij de kinderen van 2022 die met stralende ogen en hun onschuldig geloof in de Sint een mensenhart week maken!  Hoe heerlijk is dat.

    Sinterklaas , een traditie die wel veranderd is maar gelukkig nog bestaat en dan liefst nog met een Echte Sint en echte Zwarte Pieten... laat een kind een kind zijn zolang het kan..denk ik dan maar.

    Wij weten intussen wel beter maar toch .....stiekem ligt er hier en daar toch een briefje voor de Sint zoals het volgende...

    beste-sint

    05-12-2022 om 14:18 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (9)
    03-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder op zijn/haar manier...

    Het leven... als zand door de vingers.

    Maak er op je eigen manier iets moois van!

    zand

    03-12-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    01-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In aftelmodus

    Vandaag was de eerste dag van de laatste maand van 2022 en over exact een maand rekenen we op de Spaanse zon…. Gewoon de batterijen gaan opladen om 2023 op te vangen maar eerst nog een paar agendapunten afwerken, nog wat bezoekjes afleggen en nog wat calorieën opslaan door geplande feestjes of bijeenkomsten.

    Ik heb al een afspraak voor mijn strak schema in het zwembad hoewel… ik hoorde van mensen die er nu al zijn dat de eigenaar niet van plan is om veel te stoken .Momenteel heeft het water daar 21 gr….Dus de extra vetlaagjes die ik eventueel nog opsla, zullen er niet afsmelten maar eerden vastvriezen…. Hoe geraak ik die dan kwijt? Un serio problema… jaja ik ben mijn Spaans al aan het oefenen EN ..Ik kijk al uit om onze Noorderburen terug te zien .

    01-12-2022 om 23:52 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste maand van het jaar 2022 beginnen met een glimlach...

    Wat die man daar als tweede wens had dat is toch heel simpel of niet?

    Ik twijfelde even of ik deze plaagstoot naar de vrouw toe zou posten want op mijn FB kreeg ik al tegen mijn voeten dat ik zo'n zever durfde plaatsten gewoon omdat de naam God erbij betrokken werd. Jongens toch wat leven we in een verzuurde wereld waar humor geen plaats meer heeft en sommigen heel lange tenen hebben want het gaat hem hier NIET om God belachelijk te maken maar gewoon een knipoog naar de vrouw!

    Hopelijk reageren de vrouwen die hier langs komen ook niet alsof ze door een bij gestoken zijn ... mensen de tijden zijn al triestig en ernstig genoeg... Ik ben een vrouw en vind gewoon dat zelfspot moet kunnen ik heb helemaal geen intentie om de Godsdienstige toer op te gaan. . Als we van nu af aan ook het woord GOD op de censuurlijst moeten zetten omdat een groep zich aangesproken voelt ... dan kan ik beter stoppen met bloggen.  Dat moest ik even zeggen voor ik hier ook uitgescholden word!

    eenzame-man

    01-12-2022 om 00:12 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (6)
    28-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eventjes lachen

    Het is de laatste tijd overal zorgen en kwel dus probeer ik een lach op jullie gezicht te toveren .. al is het misschien een rare vorm van humor maar moet kunnen, vind ik

    Een fijne week iedereen!

    johanna-jan

    28-11-2022 om 18:15 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (8)
    27-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder zijn taaltje

    Tis echt spietig voar mien Antwerpse vriedn daze gièn dialect en…ze wetn ziedre ni watasse missn.. humor

    27-11-2022 om 19:07 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (5)
    26-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is er eentje jarig

    Vandaag is onze jongste van de familie jarig, 15 jaar wordt onze knappe kleindochter en dat gaan we vanavond bij hen vieren. Dat is de 2e keer in één week dat we de voetjes onder tafel mogen steken om een jarige te vieren… Zolang ik niet zelf moet koken vind ik dat helemaal niet erg ! 😀

    Gelukkige verjaardag Kitiara en zet je al maar klaar om de verjaardagsknuffel van oma en opa op te vangen!! 😘🥳🍸

    26-11-2022 om 00:09 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    23-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker blijven vlammen ....

    Vanavond is het zover!

    Eigenlijk zou de focus op voetbal moeten liggen ipv op het controversiële Qatar dat het WK organiseert of het dragen van de regenboogband of loveband door bepaalde spelers, maar niets is minder waar. Daarom hoop ik dat vanavond om 20u onze Duivels met of zonder Lukaku of Eden Hazard of een generatie die op zijn retour is zoals vanouds weer een topprestatie neerzetten tegen Canada dat niet te onderschatten is. Deze ploeg is zelfbewust en speelt met passie wat onze Duivels in hun oefenmatch tegen Egypte vorige week misten.

    Ik zal in ieder geval present zijn om samen met onze kleinzoon Thanis en de bompa te supporteren . Ik vrees dat opa meer zal liggen soezen dan te kijken tenzij we hem af en toe kunnen wakkerroepen met GOAL.

    Ik weet in ieder geval al wat ik zal zingen tijdens de match : “ Lekker blijven vlammen…ooo ooo lekker blijven vlammen... “

    23-11-2022 om 12:52 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (14)
    21-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misschien iets voor jou?

    Aandacht , aandacht... ben jij ook een vroege planner en wil je er volgend jaar eens even uit om in alle comfort te relaxen en te genieten van de rust dan kan ik jullie een paar locaties aanraden! www.chaletmontana.be , is een gezellige houten Chalet in de omgeving van Durbuy ( Barvaux) ideaal voor 4 volwassenen en 6 kinderen. Je geniet er van alle comfort binnenin, een groot terras om te BBQen en buiten te eten of te relaxen, een sauna, hottub en zonneterras. Voor de kids twee playstations, of een grote tuin met speeltuigen!

    Wil je er even uit met de familie of vrienden dan is www.villadakota.be een ideale plek. Het is een huis voor 12 personen op het golfdomein van Durbuy met jacuzzi, groot zonneterras, grote speeltuin voor de kids, play Stations binnenin en vanaf half juni tot half september een verwarmd openluchtzwembad!

    Je kan natuurlijk ook kiezen voor www.chaletcolorado.be een luxueuze nieuwbouw chalet vlakbij Durbuy ( Barvaux) met 4 slaapkamers en 2 badkamers en uitermate geschikt voor 8 personen. De chalet is volledig uitgerust om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Er is tevens gratis WiFi, een jacuzzi, voldoende entertainment voor groot en klein en gratis parking!

    Wil je op zekerheid spelen en verkies je het Zuiden en de Spaanse zon dan is www.lazeniacocoon.com een absolute aanrader! Het is een gloednieuw luxueus appartement in Orihuela Costa ( Alicante) geschikt voor 6 personen. Je wordt er verwend met een privé solarium en jacuzzi een mooi buitenterras,4 TV’s en 2 Playstations . Het ligt in Residentia Green Hilles en daardoor kan je ook genieten van een spa area met verwarmd binnenzwembad, sauna en fitness center en 2 buitenzwembaden alles inbegrepen in de huur! Nesky en Stefan heten jullie van harte welkom op één van hun locaties!

    Eenieder zegge het voort

    21-11-2022 om 15:58 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een beestenboel haha..

    Zijn jullie de namen van de meeste van onze Nationale sportploegen ook al eens opgevallen en waarom die in het Engels moeten is dan mijn 2e vraag.  Even een overzicht:

    De Yellow Tigers: volleybal vrouwen

    De Red Panthers: hockey vrouwen

    De Red Lions: hockey mannen

    De Belgian Cats: basket vrouwen

    De Belgian Lions: basket mannen

    De Red Wolves: handbal mannen

    Je zou er al voor minder schrik van krijgen! Gelukkig zijn er ook nog :

    De Belgian Red Flames: voetbal vrouwen

    De Red Dragons: volleybal mannen

    De Red Knights: motorcross mannen

    De Belgian Diamonds: korfbal mannen

    De Belgian Bullets: bobslee vrouwen en uiteindelijk

    De Red Devils: voetbal mannen.

    Over die laatste zullen we de volgende maand wel meer horen tenzij ze natuurlijk al snel met kun “ klikken en klakken” uit het WK tornooi in Qatar geschopt zijn.Gisteren hielde ze wel geen goeie generale repetitie!!

    Als je van bepaalde zenders het TV programma voor de komende weken bekijkt dan moet ik zelfs toegeven dat trop teveel en teveel trop is . Voetbal ‘s morgens, voetbal ‘s middags en voetbal ‘s avonds .. je zou al van minder een indigestie krijgen. Mij halfbedde is nu al aan het sakkeren en velen met hem denk ik .

    Ik heb hem gerustgesteld dat ik enkel de Rode Duivels volg want ik wil op zijn West Vlaams gezegd “ de koave in tmiddn hoedn.” Maar jullie horen er nog wel van!

    19-11-2022 om 11:41 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (15)
    17-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goeie avond beste blogmaatjes

    De inspiratie staat laag maar daar juist kreeg ik een boost!!!

    scheenbeen

    17-11-2022 om 17:57 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (14)
    15-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij komt , hij komt, de lieve Goede Sint...

    Dit weekend meerde de Sint op veel plaatsten aan of werd hij met de auto naar de afspraak met de kinderen gevoerd. Ik vond het maar niks dat de Pieten niet meer dat roetgezicht en dat kroezelkapsel hadden. Die zwarte snoeten die hebben er altijd bij gehoord en nu nog vind ik! Sinterklaas en Zwarte Piet dat is toch al sinds mensenheugenis een perfect duo maar nu mag het niet meer want dat is racisme! De authenticiteit van onze samenleving zijn we beetje bij beetje aan het verliezen en waarom of door wie? Ik laat het een open vraag want wil hier geen polemiek uitlokken maar zo ver is het al gekomen dat tradities niet meer mogen en dat een eigen mening ook niet zomaar mag geschreven worden…. Daar gaat een stuk van onze “ vrije meningsuiting” … en ik vrees dat dit nog maar een begin is!

    Maar ik eindig met een vrolijke noot… Heb jij je brief of een gebed voor de sint al klaar? Dit meisje hieronder wel! 

    gebed

    15-11-2022 om 00:13 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (11)
    12-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat najaarzonnetje.... wat een welgekomen warmte..

    Naast alle negatieve geluiden op radio en Tv en in de kranten blijf ik me toch optrekken aan het prachtig najaarsweer dat we krijgen. We zijn bijna half november en nog steeds verwarmt de herfstzon ons stekje.. Uitzondelijk nog nooit meegemaakt al tel ik al 76 lentes.

    In mijn geheugen staat november gelijk aan winterse koude , soms met sneeuw en aangevroren adem die als bloemen op het raam schittert.... Voor één keer zijn ze hierboven barmhartig en helpen ze ons aardbewoners om te besparen nu de energieprijzen maar blijven oplopen! Ik denk dat velen die najaarszon koesteren en er dankbaar voor zijn .... En als het dan toch winters koud wordt en de kosten de pan uit swingen dan stel ik het volgende voor...

    Een fijn weekend iedereen!

    energoeleveranciers

    12-11-2022 om 16:56 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (16)
    09-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.die oude foto's..

    Toen ik één van de voorbije dagen door oude foto’s bladerde , vond ik een foto van zo lang geleden en van een gebeurtenis die helemaal uit mij gedachten verdwenen was…. En ik zuchtte want waar is dat lijntje gebleven? …

    In de school waar ik les gaf voor we naar het buitenland vertrokken, was er ook een technische afdeling en een afdeling snit en naad. Elk jaar hielden de laatstejaars van die richting een modeshow . Ik gaf geen les aan die leerlingen maar omdat ik toen hoofdleidster was van de VKSJ( een jeugdbeweging =Vlaamse Katholieke Studerende Jeugd) op die school kwam ik er wel mee in contact en op zekere dag kreeg ik de vraag of ik een eindwerk van die laatstejaars wilde showen … Het overviel me wel wat want de “catwalk” was nu niet direct mijn ding maar aan de andere kant vond ik het wel tof dat ik als leerkracht gevraagd werd dus daar ging ik dan in de jaren 1968…

    modeshow-1968

    09-11-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    08-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 november 1969/2022

    De dag maakt me wakker met een waterige zonnetje. Ik kan de koude van de winter stilaan voelen en ruiken.. Mijn ogen houden die zwakke, zonnestralen even vast want het is een speciale dag voor ons .

    Vandaag, 53j geleden hebben mijn "halfbedde" en ik Ja gezegd tegen elkaar  en daarom wil ik zorgeloos genieten van alles wat de dag ons brengt en "proberen"  me even weer 24j te voelen al sieren rimpels mijn gelaat en zijn de zilveren draden in mijn haar in de meerderheid...  

    De tijd is voorbij gevlogen maar vandaag beleef ik in mijn herinnering nog eens die dag waar ons leven samen echt begon. Verliefd, vlinders in de buik, dat gevoel... Ik herinner het me nog, ik zou er nog  veel meer woorden kunnen aan geven want de herinnering eraan geeft vandaag dat speciaal randje...!

    Ik hoop dat dit gevoel nog een tijd mag duren .Het kan nog - zelfs in de herfst van je leven - als je partner nog steeds naast je staat.

    trouwfoto-jpg2

    08-11-2022 om 08:23 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    05-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even updaten

    Na een weekend Ardennen vorige week was er niet teveel tijd om te bekomen want er waren nog feestplannen want kleinzoon twee werd deze week 18 en gisteren ben ik een ganse dag op zwier geweest met onze 17jarige tweeling om - zoals we de laatste 5 j gewoon zijn - te shoppen in Wijnegem shopping center.

    Wat geef je 17jarigen ( volgende week) voor hun verjaardag en met Kerst? Ok je kan ze geld geven maar ik geef nog steeds graag een cadeautje en zij krijgen er ook nog graag . Op mijn vraag of ze niet liever centen kregen om met hun vriendinnen te shoppen ipv met een oude oma volgde nog al snel "neen we shoppen graag met jou!" Wie kan daar dan neen te zeggen ook al weet je dat je tegen het einde van zo'n dag bekaf bent. Zij leiden en ik volg, wacht met een stoïcijns geduld aaan de pashokjes en betaal.. Ik bemoei me niet meer met hun keuze al geef ik tijden het kiezen wel mijn mening . We eten dan samen een hapje rond de middag en voor we terug naar huis gaan tracteer ik hen nog op een wafel of ijsje dus .... het is toch duidelijk  waarom ze graag shoppen met oma!!!!

    Dit weekend probeer ik te bekomen om er dan volgende week terug in te vliegen al moet je dat vliegen met een korreltje zout nemen!!

    Fijn weekend iedereen!

    05-11-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (21)
    02-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waarom zetten we chrysanten op het kerkhof?

    Waarom zetten we chrysanten op het kerkhof en welke betekenis zit daar achter?

    Wanneer je deze week een kerkhof bezoekt dan is dat weer wit, geel, roze, rood en paars gekleurd van de chrysanten. Zo gedenken we onze overleden familieleden en die kleurrijke bloemen zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. Hoe komt dat?

    Ik zocht het eens op… Chrysanten waren oorspronkelijk goudgeel en danken daaraan ook hun naam: 'chryso' is het Griekse woord voor ‘goud’ en 'anthemom' betekent ‘bloem’ in dezelfde taal. In het begin van onze jaartelling werden in China al chrysanten gekweekt en daar werden ze als heilige bloemen beschouwd. Vanaf de 18e eeuw raakte die bloemensoort ook bij ons ingeburgerd.

    Inmiddels zijn chrysanten niet alleen meer geel of wit. De grote zowel als de kleinere varianten bloeien in een zeer rijk kleurenpalet. Het zijn typische najaarsbloemen die zeer lang houdbaar zijn, wat ze ideaal maakt als kerkhofbloem.

    Maar er is ook nog een andere onderliggende reden waarom wij chrysanten op de graven zetten. Hoewel wij de chrysant nu met de dood associëren, staat deze bloem in Azië - en dan vooral in Japan en China - symbool voor geluk, lang leven en gezondheid. Met een chrysant wensen we onze geliefde overledene dus eigenlijk het eeuwige leven toe.

    Voor ons geen chrysanten op het graf van ons ma omdat er geen graf is maar toch denk ik aan haar want we missen haar al 14j .ma-2-nov2021

    02-11-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (19)
    31-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat was genieten

    Het zit er weeral op maar niemand neemt ons de herinnering af en als alles meezit doen we het volgend jaar voor de 5e keer over! Het weer was top want buiten kunnen toosten op het terras in een prachtige omgeving en dat op een 30ste oktober ….niet te geloven. Het gezelschap van kids en kleinkinderen voelde zo hartverwarmend aan en de verjaardagen werden gekleurd door unieke verrassingen... m.a.w. iedereen genoot en op de vraag doen we het volgend nog eens over protesteerde niemand!!

    MAAR daar moeten de oudjes ook iets voor over hebben zoals een wandeling naar het bos en dan maar proberen om die jonge benen te volgen.Af en toe moesten we de koplopers eraan herinneren dat ons groepje

     barvaux-2022

    31-10-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    27-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt

    In naam van de zoon bedank ik iedereen die hier verjaardagswensen voor hem naliet, we zullen dit weekend eens goed al de jarigen van deze en volgende maand vieren 6 jarigen in 't totaal....Het is hier dus elk jaar een uitgebreid verjaardagsfeest rond deze periode van het jaar. Dit jaar vieren we in de Ardennen omdat er speciale verjaardagen bij zitten ... eentje zag Sara , de zoon zag Abraham, 2 kleinkinderen werden/worden 18 en dan nog een paar gewone verjaardagen. .

    Als we met al dat feesten maar niet vergeten om de klok een uur terug te zetten zaterdagavond!

    zomertijd

    27-10-2022 om 23:52 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    26-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen

    Mijn vraag is gewoon is dit nu herfst of niet?Je hoort mij niet klagen, bijlange niet maar toch is het niet normaal dat we temperaturen ts de 18 en 20 gr mogen verwachten eind oktober!

    Voor mij staan oktober en begin november in mijn geheugen gelijk aan barre winterse koude waarbij de Kerkhofbloemen er bevroren bij stonden en mensen warm ingeduffeld hun afgestorvenen gingen groeten op een ijzige Allerheiligen dag. Omdat vroeger enkel witte chrysanten de graven sierden, voelde alles nog kouder en doodser aan....

    Als je nu op 1 nov naar een kerkhof gaat dan word je verrast door de kleurenvariatie die helemaal niet doods aanvoelt integendeel.... Daar komt  nu de laatse jaren ook nog zacht herfstweer bij en zeker dit jaar zodanig dat het serene en sombere Allerheiligengevoel ver zoek is. Alleen de stilte, schuivende voeten op de gevallen bladeren en het gefluister van de bezoekers herinneren je eraan dat gemis of respect voor een overleden familielid herdacht wordt!

    En nochtans is het herfst daar zijn de gevallen bladeren in onze tuin getuige van...

    tinten-herfst-jpg3bis

    26-10-2022 om 10:41 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    24-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rellen maar toch iets te vieren

    Wat op voorhand werd gevreesd, is gisterenavond ook werkelijkheid geworden. Na de rellen eerder deze maand veroorzaakt door hooligans van Anderlecht in West Ham united ( Engeland) gebeurde het opnieuw toen de match werd stilgelegd. Uit onvrede met de gang van zaken binnen hun club lieten supporters van RSC Anderlecht de wedstrijd tegen Standard stilleggen door met vuurwerk op het veld te gooien. Dieper kan Anderlecht niet meer zakken.

    Op het uur moest de wedstrijd tegen Standard een eerste keer stilgelegd worden nadat fans van paars-wit vuurwerk en stoeltjes op het veld hadden gegooid. Na een kwartier pauze kon de partij hervat worden, maar een paar minuten later moest ref Bram Van Driessche de match definitief stopzetten. Hoe is het toch in hemelsnaam mogelijk vraag ik me af, dat die kilo’s vuurwerk steeds opnieuw het stadion wordt binnengesmokkeld? Iedereen wordt gefouilleerd als hij binnenkomt, maar op een of andere manier slagen amokmakers er altijd in dat vuurwerk tot in het stadion te krijgen. En wat is de zin van het afbreken van de zitstoeltjes? Boelmakers zijn het en ze zouden levenslang stadionverbod moeten krijgen .Veel clubs kennen die relzoekers en toch blijven ze naar voetbalwedstrijden komen.

    Waar halen een groepje zogezegde “supporters “ het recht om het plezier van duizenden anderen te vergallen zelfs met gevaar voor lijf en leden voor die anderen? Vinden die zogenaamde fans echt dat een profvoetballer of andere supporter door een vuurpijl vanuit het publiek een domme blessure of erger waard is? Ja, blijkbaar. Het is angstaanjagend dat kortzichtigen en amokmakers het leven van anderen in gevaar blijven brengen omdat de resultaten hen niet zinnen. Kom dan niet meer kijken. Zoek een andere hobby. Get a life.

    Veel echte supporters zullen zich weer eens doodgeërgerd hebben aan die Anderlecht hooligans maar gelukkig hebben we vandaag toch een reden om te vieren. Onze zoon heeft vandaag Abraham gezien. Gelukkige verjaardag zoon…dat wordt gevierd! Vandaag brengt me even terug naar Venezuela 50 geleden

    24-10-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    21-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als dat geen goed idee is!

    Goeie dag lieve bezoekers. Terwijl ik toch bezig ben om de alternatieve toer op te gaan wat denk je van het volgende? Voor alle fietsende bloggers... zing nu maar uit volle borst op je fiets geen probleem meer met vliegende stoorzendertjes die jou willen aan het jodelen krijgen!

    t='vliegenfilter'/>

    21-10-2022 om 11:37 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (16)
    19-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben aan het opruimen

    Goeie morgen iedereen.

    Elk jaar na de zomer slingeren er tientallen bloempotjes rond die ik dan opstapel om volgende lente bloemen en plantjes in te zaaien. Maar eigenlijk kunnen ze ook een andere functie hebben.... Wat denk je, interesse? 

    luisterpot

    19-10-2022 om 08:01 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (17)
    15-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie middag

    De dag startte hier droog en met een waterzonnetje maar intussen is het buiten grijs en miezerig geworden. Het wordt dus een dag om binnen te blijven en bezig te houden. Dat laatste zal geen probleem zijn want er is altijd wel iets dat ligt te wachten of moet gedaan worden!

    De herfst laat zich stilaan zien en vooral de verkleuring van de bladeren zorgt weer voor mooie herfsttaferelen vooral hier in de bossen .. Ik denk dat dit weekend weer veel wandelaars zullen langskomen als het weer een beetje meezit!

    Voor iedere passant een fijn en gezellig weekend!

    herfstbis

    15-10-2022 om 18:19 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (21)
    12-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een avond

    Ik ben vanavond wel 10 keer bijna dood gegaan, de spanning werd bij momenten teveel, ik hield het bijna niet meer zeker niet na de rode kaart voor Brugge en ze nog een kwartier verder moesten met 10 man...en dan kwam na een hectische match en na 5 min verlengingen de verlossing ...CLUB BRUGGE DEED HET! En hoe! Ronduit indrukwekkend. Na amper vier speeldagen zit blauw-zwart in de tweede ronde van de Champions League. Het is zelfs op weg naar groepswinst. Dit is ongezien. Imponerend. Een prestatie voor de geschiedenisboeken in hoofdletters. 

    Na een uitzonderlijke en absolute topprestatie sleept het een gouden punt uit de brand in het hol van Atlético Madrid en weet nu al dat het door stoot in de Champions League . De manier waarop FCB zich kwalificeert en zonder tegendoel in 4 matchen dat is fenomenaal zeker als je al na 4 speeldagen zeker bent .Daarvoor mogen ze vooral hun keeper Mignolet die uitpakte met één, twee, drie, vier... waanzinnige reddingen bedanken. Het bleef echt bibberen voor Club, zeker wanneer Sowah een domme tweede gele kaart pakte na het wegtrappen van de bal na een fluitsignaal. Mignolet moest in de laatste seconden van de reguliere speeltijd alles uit de kast halen om een schot van de kleine baklijn te redden. De Brugse doelman van het jaar redde zowaar met zijn gezicht....

    Nu moet ik even decompresseren en dan slapen als een roosje ( misschien!!  )

    12-10-2022 om 23:26 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    10-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen iedereen

    Geen nieuw is goed nieuws is het gezegde niet Maarten? Hier ook zo, de weken vloeien in elkaar en wij proberen het tempo te volgen.

    Vandaag komen ze eindelijk de zonnepanelen leggen die in mei besteld zijn.. geduld wordt dus toch beloond. Wij wachten op nog een dringender levering van een auto in juni besteld  en als alles meezit dan komt die er misschien eind december aan en dat allemaal door die oorlogstoestanden in Oekraïne. Nooit gedacht dat we op onze "oude" dag nog zoiets zouden moeten meemaken!!!

    Voor iedereen hier een hartelijke groet en hopelijk krijgen we deze week nog wat warmte van een najaarszonnetje!

    10-10-2022 om 09:21 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    07-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar een redelijk goed weekend qua weer

    Goeie morgen iedereen, geniet van de zonnestralen die we nog krijgen.

    opgroeien-met-waarden

    07-10-2022 om 10:43 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (20)
    05-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fenomenaal

     9 op 9: is Club Brugge nu al zeker van historische 1/8ste finale in Champions League of niet? Nog één punt en kwalificatie is binnen.

    Een sprookje, fenomenaal, ongelooflijk, viva club Brugge…. Winnen met 2-0 tegen een Spaanse topploeg niet alleen wij maar ook Europa moet eens flink de ogen uitwrijven!!! Moeten er nog meer superlatieven zijn?

    Gisterenavond was onze woonkamer weer te klein om de decibels op te vangen na elke goal die Brugge scoorde en dit tegen Atlético Madrid dat een budget heeft dat x keer dat van Brugge overtreft en topspelers die veel miljoenen waard zijn. Uit drie kansen twee keer scoren tegen zo’n club dat moet je maar doen, maar die klasse heeft club momenteel en als er al een dreiging komt van de tegenstander dan staat Mignolet als een muur in zijn doel! De dol geworden fans in het stadion scandeerden de ene naam na de andere en wisten gewoon niet meer waar ze het hadden. Ikzelf hield het bij een paar keer gillen kwestie van mij slaapgenoot in de kamer ernaast op de hoogte te houden!  Nog 1 punt uit de 3 resterende matchen halen en de 1/8 finale is een feit dan gaat Brugge naar de 2e ronde in de Champions League. Wie deed het ons in België voor? Volgende week in Madrid er nog eens een lap op geven dat zou de max zijn en wie durft nog zeggen dat het niet kan? Ik teken in ieder geval weer present.

    Deze morgen ben ik dan ook met een smile opgestaan dat kan niet van iedereen gezegd worden. Thanis - onze kleinzoon- supportert ook mee en we zitten op afstand de match te volgen en tussenin berichten te sturen. Maar door de stakingen van de treinen ging onze kleinzoon vroeger slapen en mistte hij de tweede helft. Wilde hij de cursussen volgen dan moest hij er voor 6u uit deze morgen om een vroegere trein te nemen. Hij is tot Mechelen geraakt en daar kreeg hij te horen dat de volgende trein naar Hasselt ( hij moet naar Diepenbeek) pas om 11u was. Zijn ouders zijn hem zelfs moeten gaan ophalen in Mechelen om terug thuis te geraken… Dan heb je eens een gemotiveerde student en dan spelen ze zo met de mensen hun voeten. Ik weet het, hij zal niet de enige zijn die in z’n situatie belandde vandaag maar wat ik niet begrijp is dat in het huidig economisch klimaat de vakbonden nog durven oproepen om te staken! Heeft niet iedereen het moeilijk of willen ze onze economie helemaal naar de vaantjes brengen…. Dat is dan de keerzijde van een blijde ochtend.

    05-10-2022 om 10:48 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    04-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierendag

    Vandaag is het dierendag dus onze beestjes zullen het graag hebben . Op veel blogs wordt naar die speciale dag verwezen.

    Zelf hebben we momenteel geen dieren meer maar hebben jaren lang twee poezen gehad voor elk van onze kinder één en ook schildpadjes die na een tijd uit hun bokaal kropen 's nachts en dan was het zoeken waar die deugnieten zaten. We hebben ook lang kippen en eenden gehad maar de vijver was aan vernieuwing toen en toen zijn we met eenden gestopt. Omdat we in de winter er voor een tijdje uit trekken, hebben we besloten geen dieren meer te houden want we wilden de buurman niet teveel belasten! Als het nodig is miauw of blaf ik zelf wel dat lukt nog ... eieren leggen daarentegen... maar kakelen dan weer wel .

    Gisteren en vandaag was /is het weer hier ok wat zon en niet teveel wind. We hebben daar net nog een wandeling gemaakt in het bos hier in de buurt en de herfst komt er aan dat zie je aan de bomen en aan het bladerdek dat zich aan het vormen is!

    Dus als je een dier hebt , verwen het maar vandaag in het ander geval als je er geen hebt verwen dan jezelf!

    04-10-2022 om 17:05 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    02-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie middag

    Dag blogvrienden... aan iedereen een aangename zondag en geniet ervan want zoals iemand in Spanje ooit zei: cada dia es un regalo = elke dag is een geschenk.

    De dag van gisteren was ook een geschenk in gezelschap van familie... dat geeft weer extra vitamientjes .

    people-in-your-life

    02-10-2022 om 12:27 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    29-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat zeggen ze dan..

    Ik had vandaag een paar attente bloggers die gezien hadden dat mijn blogje jarig is ! Ikzelf had er niet bij stilgestaan dat ik al 15 jaar hier iets zinnigs of dwaas neerzet en sommigen komen al even lang op bezoek . Dus ik moet jullie danken die blijven komen, lezen EN REAGEREN. Dat doet een mens verder bloggen want als ik mijn teller zie dan komen er veel meer langs per dag maar weinigen voelen zich geroepen om te reageren.

    Bedankt lieve mensen en hopelijk houden we het allemaal nog een paar jaar vol!

    29-09-2022 om 15:23 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (18)
    26-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunnen ze het nog?

    Wat voor ons sportliefhebbers een prachtige afsluiter van de dag had kunnen worden door een zegen van de Rode Duivels tegen onze Noorderburen na de stunt van Remco in Australië werd helaas een afknapper. Na de euforie door de WK trui in de morgen hadden we hoop dat gisterenavond de kers op de sporttaart zou gezet worden door onze Duivels. Helaas ze verloren met 1-0 tegen Oranje. Onze bondscoach - die wegens een rode kaart opgelopen in de vorige match van de Duivels) - vanuit de tribunes de match volgde, vond achteraf wel dat hij een goeie match gezien had waaruit hij veel geleerd had.. Dan zat hij ofwel naar een andere match te kijken ofwel was hij zoals velen onder ons in slaap gedommeld door de trage en onbezielde match van beide ploegen.

    Wij hebben er ook veel uit geleerd nl dat onze Duivels niet meer staan voor wie ze een paar jaar terug waren en nog veel boterhammekes zullen moeten eten willen ze niet heel snel een retourticket krijgen daar in Qatar. Waar was hun schwung?

    Voor het eerst in 50 interlands konden de Duivels niet scoren. Een paar nieuwe, jonge aankomende talenten kregen hun kans maar hebben nog werk voor de boeg maar ook de “ anciens” haalden niet het niveau dat we van hen mogen verwachten. Martinez mag dan wel zeggen dat we evengoed, misschien beter waren dan de Nederlanders maar dat moet dan ook op het scorebord te zien zijn. Bepaalde spelers zoals Courtois gaan mee in de denkpiste van de bondscoach en vonden dat ze Nederland toch gedomineerd hadden en dat ze makkelijk 4 goals hadden kunnen maken MAAR daar knijpt het schoentje de kansen zijn er maar ze maken ze niet af!! Niet dramatisch beweert de beste keeper van het moment op het WK is het de vorm die telt niet die van sept!

    Mijn conclusie.. er zijn nog veel vragen na de laatste test voor Qatar…en wij supporters blijven voorlopig op onze honger zitten of zijn we teveel verwend geweest in het verleden?

    26-09-2022 om 11:04 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    25-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een prestatie

    FE- NO- ME- NAAL

    .Remco Evenepoel is wereldkampioen geworden in Wollongong Australië en hoe… Na het perfecte voorbereidende werk van de Belgische ploeg trok Remco op 34km van de streep in de aanval en slechts één renner kon hem volgen. Op de laatste klim liet hij ook die achter zich en reed hij de resterende 24km alleen naar het ultieme nl Wereldkampioen worden op zijn 22ste en dat na een top jaar waar hij klassieke Monumenten zoals Luik Bastenaken, San Sebastian , een Grote Ronde nl de Vuelta en het WK in één en hetzelfde seizoen op zijn naam schreef, wat een combinatie! Du jamais vue zeggen de Fransen dan.

    IK had mijn wekker op 6u45 gezet om de finale te volgen maar mijn inwendige klok maakte mij al om 6u30 wakker zodat ik de apotheose van dit WK in volle actie kon volgen . En dan zie je hem daar staan op het podium, de kleinste van de drie maar oh zo beretrots als hij uit volle borst de Brabaçonne meezingt. IK krijg daar natte oogskes van .. wat moet dit dan niet doen met zijn ouders en verloofde…..?

    De reactie van Michel Wuyts na de aankomst: “Merckxiaans, het Remcoïsme valt nu niet meer te stoppen. " Voor wat die kerel dit jaar al gepresteerd heeft, zijn geen woorden noch superlatieven groot genoeg! .Ik denk dat we voor enkele jaren goed zitten met het Remcoïsme..als hij gezond mag blijven en het hoofdje erbij houdt. In ieder geval Remco heeft ons landje op de kaart gezet daar in het verre Australië en in de hele wielerwereld!

    Vreugde en euforie bij de Belgen, ongeloof en ontgoocheling in het Nederlandse kamp om wat hun topman overkwam! Het gebeurt wel eens dat WK-favorieten een slapeloze nacht kennen voor een WK-wegrit. Maar wat Mathieu van der Poel in Wollongong overkwam, was ongezien. De Nederlander werd gearresteerd door de Australische politie na een uit de hand gelopen ruzie op hotel. Er waren op zijn gang twee kamers met kinderen en er was continu gedoe. Er werd op deuren geklopt, na de derde keer is Mathieu in de gang gegaan en is hij uitgevlogen tegen 2 meisjes die beweren dat ze hard geduwd werden. Uiteindelijk werd de politie gebeld en moest Mathieu een verklaring afleggen en zat hij een paar uren in de cel Volgens bepaalde bronnen zou Van der Poels paspoort afgenomen zijn en moet hij dinsdag voor de rechtbank verschijnen.

    Een serieuze streep door de rekening van de Nederlanders maar die krijgen de kans vanavond om weerwraak te nemen door te winnen tegen onze Duivels…Jullie kijken toch ook ?

    PS Zelfs het herfstweer heeft een dag van rust ingeschakeld om met een stralende zon de prestatie van Remco nog meer te accentueren. 

    25-09-2022 om 11:16 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (6)
    24-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is herfst

    Dat het niet alleen officieel herfst is maar dat het ook een feit is dat weten we direct als we naar buiten kijken…. regen en koud. Niet dat het nu definitief gedaan moet zijn met mooi weer, ik reken toch nog op een paar zonnige dagen deze maand en in oktober. Maar wij zijn toch al een beetje aan de winterinstelling begonnen.

    De hele zomer hadden we genoeg aan een laken of lege dekbedovertrekken. Daar zitten sinds een paar dagen toch terug dekbedden in. ‘s Avonds brandt hier al een paar dagen de houtkachel om de avondkilte te verdringen. Momenteel klopt die ook overuren bij zo'n weer!

    De tuin bereiden we ook stilaan voor op een winterslaap .De potplanten die de hele zomer buiten stonden, hebben we in de serre gezet waar ze de winter kunnen doorbrengen. Uitgebloeide bloemen zijn kort afgeknipt en de stammen en blaadjes door de compostmolen gedraaid . De lavendel moet wel nog de najaarssnoei krijgen dwz de bloemetjes eraf snoeien met een heggenschaar. In het voorjaar gebeurt dan de definitieve snoei. Een goeie tip we hebben allemaal wel eens last van vliegjes of van die vieze, witgele maden in de groen-afvalbakken. Nu heb ik ergens gelezen dat een dun laagje lavendel in de bak die beesten weg houdt. Kijken of dat werkt!

    De tuinstoelen staan terug in het tuinhuis en de stoelovertrekken verhuizen tot volgende zomer naar de zolder. Nog 2 stoelen blijven staan voor een eventuele zonnige herfstdag.

    Met in het achterhoofd de energiefactuur hebben we de cv nog niet opgezet maar ’s avonds zorgt de houtkachel voor dat tikkeltje warmte dat de kilte en de vochtige lucht verjaagt.

    Ook onze menu werd al aangepast aan de herfst met lekkere pompoensoep en puree met boerenkool en worst en tomatensoep met veel groenten en balletjes!

    Straks wordt de lucht weer gevuld met ganzen-en andere geluiden en zullen we overal trekkers horen en zien overvliegen op zoek naar warme plekjes! Maar vandaag doet de herfst zijn naam eer aan want we kregen tot nu al 15,2l regen en dat bij 12,6gr en het ziet er niet naar uit dat we zon krijgen vandaag! We zullen dan maar binnen voor een gezellige zaterdag zorgen bij wat warmte van de houtkachel! Een hartelijke groet.

    24-09-2022 om 12:42 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    21-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overmorgen begint de herfst

    We hebben een paar herfstdagen achter de rug en zie vandaag krijgen we terug een zonnige dag . Voor mij mag dat nog een paar dagen zo blijven hoor met die energieprijzen die de pan uit swingen zal niemand klagen, denk ik. De herfst hoeft zich echt niet aan de officiële datum te houden!

    Dus mensen profiteer ervan dat zal ik ook doen!

    verwarming

    21-09-2022 om 14:48 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (24)
    16-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toepasselijk met dat weer
    Fijn weekend iedereen
    als-het-regent

    16-09-2022 om 18:33 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (30)
    14-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Heeft me deugd gedaan

    De superlatieven voor wat Remco in de Vuelta presteerde en ons na 44 j terug een winnaar in een grote ronde bezorgde zijn nog niet opgedroogd of een andere sportieve stunt zet België opnieuw in de picture. Wat mijn club FCB gisteren presteerde gaat ook de annalen in als de stunt van het jaar door te winnen tegen Porto een club met superspelers en een budget dat het veelvoud is van dat van Brugge ! Niet iedereen gaat zomaar Porto met een dergelijke kater opzadelen omdat ze 0-4 verliezen tegen een ploeg met veel minder naam…. Dit gaat de sportwereld rond!!

    Mijn halfbedde heeft zich beslist 4 maal een bult verschoten door de decibels die ik bij elke goal produceerde . Tsja ne mens moet toch op één of andere manier kunnen meejuichen hé? 

    Gelukkig heeft toch één van de kleinzonen mijn voetbalmicrobe overgekregen want Thanis ( zoon van de dochter) en ik geven volop commentaar via SMSjes want om samen te kijken wonen we te ver vaneen! Ik heb daar stiekem mijn plezier in want toen de dochter nog thuis woonde , kon ze nogal vol onbegrip sakkeren op mijn voetbalgekte en nu zit ze zelf met eentje in huis dat ook de microbe heeft hahahaha.

    In ieder geval mijn sporthart heeft een flinke booster gekregen de laatste dagen eerst met Remco en nu met MIJN CLUB! Ok wij zijn er nog niet want nog 4 wedstrijden te gaan maar we staan toch mooi aan de leiding in onze groep met het max van de punten. Ik duim dat hun droom om te overwinteren en de tweede ronde in de Champions League te kunnen spelen eindelijk eens verwezenlijkt wordt! Maar ik wil niet te vroeg juichen want je kent dat gezegde van de beer en het vel.. maar:

    FCB IS BEST OK!

    14-09-2022 om 09:55 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    13-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op een septemberdag
    Als de mist de ochtend nevelt
    Op een zondag in september
    En de weemoed overheerst
    Terwijl het leven verder gaat….
    Als de zon zich langzaam boort
    Door de lage, grijze wolken
    En de weemoed ook jouw hart benevelt
    Terwijl het leven verder gaat…
    Als de bloemen dauwen in de morgen
    Klaar om nog eenmaal open te gaan
    En je ook jouw wereld ziet vergrijzen
    Terwijl het leven verder gaat…
    Omarm dan dit grijs omhulsel
    En voel de zachtheid van jouw bestaan
    Terwijl de jaren vervagen alsof ze er niet waren
    In de nevel van een mistig niets…..
    N@ 11sep.

    13-09-2022 om 11:18 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (6)
    10-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer al weekend

    Geen nieuws is goed nieuws zegt men dan maar af en toe een teken van leven zegt nog veel meer vandaar..

    Hoe het hier gaat?

    Zoals overal zeker waar trammetje 7 bolt met ups en downs, met kleine of wat grotere problemen, met vallen en opstaan en zeker DOORGAAN een andere optie is er niet!

    Voilà mijn intro staat er.

    De regentonnen zijn hier al dik bijgevuld tot groot "contentement" van ons en de natuur die ook van het gevallen water gesnoept heeft. Mijn Daktura die af en toe met de oren - in dit geval bladeren en bloemen - naar beneden hing, heeft een boost gekregen en staat nu opnieuw in volle glorie te bloeien. Zonnebloemen die eraan dachten om te verdrogen, draaien weer frivools hun bloem naar de zon als die er is , de rozen kunnen eindelijk genieten van de mest die ik al een tijdje gegeven heb en hun laatste botjes in volle bloei zetten en niet te vergeten... het onkruid toont zich welig op zijn best!!! Dat belooft!!

    Voor ons aardbewoners scheelt het een truitje en als je buiten komt een parapluutje ipv parasolletje maar we hebben erom gevraagd ... Voor één keer werden we niet depri van de regen maar verwelkomden we die met een diepe zucht van opluchting! Hopelijk krijgen we daar geen spijt van want de ervaring leert ons dat de natuur zich altijd herstelt vandaar : " na regen komt zonneschijn" dus omgekeerd ook zeker?"

    Hoe dan ook, geniet van het weekend en doe je ook mee aan de Remco mania?

    daktura-sep2022

    10-09-2022 om 14:26 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    06-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logisch antwoord in deze tijd

    Tsja, je hebt  gevoel voor humor of niet ....

    jehova-getuigen

    06-09-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (25)
    03-09-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdagavond

    Ani vroeg of ik het druk had of geen zin meer had.. Wel het eerste is waar.

    Deze week was er elke dag wel wat en een paar noodzakelijke doktersbezoeken stonden ook op de lijst en je weet dat je bij die mannen niet direct buiten bent niettegenstaande alles op afspraak gebeurt de dag van vandaag. Twee keer kine per week brengt mijn dagritme ook wat in de war en als dan ook een paar toestellen het nodig vinden om allemaal samen de pijp aan Maarten te geven dan begrijpen jullie hopelijk dat ik even geen tijd had voor sennet!  Neem daarbij de dagdagelijkse taken die ook moeten gedaan worden en een tuin die mijn aandacht af en toe nodig heeft niettegenstaande de triesige toestand ervan en zo is een week snel gevuld.

    Vrijdag was dan ook weer onze maandelijkse bijeenkomst met een paar vriendinnen en DAT probeer ik toch mee te nemen als het kan en zeg dat het deugd doet een namiddag even bijpraten en zagen en luisteren!

    Maar om te tonen dat ik er nog steeds ben, heb ik toch maar snel gereageerd op Ani's vraag

    Aan iedereen een aangename zondag en houd de paraplu maar in de buurt want volgende week zou het kunnen regenen!

    03-09-2022 om 20:42 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    29-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve justitie

    Ik had zaterdag een tekstje in mekaar gestoken maar door andere bezigheden nog niet geplaatst tot ik bij Ani een zelfde verzuchting las......

    Waarover gaat het dan? Lees maar verder

    Elke dag luisteren we naar het nieuws ’s middags op VTM en ’s avonds op de VRT en eigenlijk zouden we dat beter niet doen want het is echt geen goed nieuws show de laatste maanden en dan erger ik me wel aan dat nieuws. Je wordt er niet bepaald vrolijk van! Maar vorige week vrijdag ergerde ik me nog meer toen ik het volgende hoorde …. Het zal maar je kind geweest zijn of je kleinkind!!!

    Sinds vrijdag 26 augustus mag Michelle Martin opnieuw gaan en staan waar ze wil. De ex-vrouw van Marc Dutroux is helemaal vrij, zonder voorwaarden. Hoe kan het dat iemand die medeplichtig is aan één van de grootste misdaden in ons land de laatste decennia al 10 jaar voorwaardelijk vrij is en toen geholpen werd door die " barmhartige nonnen" ( hoeveel zullen die daar aan verdiend hebben?) en nu 10 j later door een rechter definitief vrij en VAN ALLE BLAAM VERLOST IS?

    GELOOF JIJ DAN NOG in gerechtigheid ?

    Voor de ouders van de vermoorde meisjes was het een moeilijk moment toen Justitie dit liet weten. Martin werd voor haar rol bij de ontvoering en dood van de slachtoffers van Dutroux veroordeeld tot 30 jaar cel. In 2012 kwam ze vrij onder voorwaarden, waaraan ze zich 10 jaar moest houden. Die termijn is nu verstreken. Paul Marchal, de vader van de vermoorde An reageerde op de brief van Justitie met de mededeling dat Martin de 26ste augustus zou vrijkomen en dat net op de dag waarop An en Eefje op 23 augustus 1995 werden ontvoerd! . Kon justitie niet een andere dag uitkiezen om dat te melden ?

    Ik denk dat iedereen achter de ouders van de vermoorde meisjes staan en de klacht (hieronder) van Paul Marchal, vader van de vermoorde An begrijpt.

    “ Het blijft moeilijk... zeker op een dag als vandaag. Zovele jaren geleden werd An op 23 augustus uit ons leven gerukt. Het wordt allemaal nog zoveel moeilijker als je net nu een gerechtsbrief krijgt met de zakelijke melding dat de voorwaarden gekoppeld aan de voorlopige vrijheid van Martin worden geschrapt en dat zij vanaf vrijdag 26/08 helemaal vrij is te gaan en staan waar ze wil. Ze is dan VRIJ... VERVROEGD... Tijdens haar gevangenschap haalde de onderwijzeres nog enkele bijkomende diploma’s waaronder dat van jurist. En alles uiteraard op kosten van de belastingbetaler en opgevangen eerst door de Katholieke kerk, daarna door een rechter. Wat je mij niet moet vragen is om dit uit te leggen." 😡😢😡😢😡😢

    Justitie beweert dat wanneer de straf uitgesproken is een ander principe op de voorgrond komt nl : het principe van re-integratie. Dan gaat men naar de toekomst kijken. Wat moet er gebeuren zodat die persoon weer op een veilige manier zijn of haar intrede kan doen in de samenleving. Iedereen verdien een tweede kans zegt men dan…

    Mijn reactie NOUGABOLLEN in zo’n geval die meisjes en ouders kregen geen tweede kans!

    29-08-2022 om 17:21 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (23)
    24-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Een tweetal weken terug was ik de wandkast met boeken aan het uitmesten en opeens vond ik in een vergeten hoekje een boekje dat ik al bijhoud sinds ik jong was nl mijn poëzie boekje. Misschien was jij ook zo’n meisje dat in een klein persoonlijk boekje vrienden of dierbaren iets liet neerpennen voor het leven? Ik was er zo eentje en zie ongeveer 16 j later lees ik met een beetje weemoed wat vriendinnen , familie, leerkrachten na het regentaat en verder reisvrienden en mijn slaapgenoot ooit neergeschreven hebben of getekend hebben en het doet me wat.. Zouden die mensen nog leven? Sommige van die vrienden misschien wel maar familie of leraars of reisgenoten en andere” ouderen” uit die tijd wellicht niet want we zijn allemaal maar passanten in het leven.

    Ik werd er even stil van bij de herinneringen. Het boekje ging terug de kast in maar nu wat meer zichtbaar en ik zal het zeker nog wel eens in handen nemen want na mij vliegt dat gegarandeerd ergens bij het oud papier. Tsja.. het zijn mijn herinneringen hé. De teksten en intieme bijdrages zet ik hier natuurlijk niet neer maar ik laat jullie wel even meegenieten van het tekentalent dat sommige van mijn vrienden toen hadden.

    mijn-poezie poezie-bis poezie-tres poezieboek-cecile poezieboek

    24-08-2022 om 22:15 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (24)
    21-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen blogvrienden

    Vandaag is het hier rustdag en dat mag na een drukke week met 2 BBQ .. Het was telkens best gezellig en aangenaam maar uiteindelijk is het Biebie die 's avonds bekaf in haar zetel neervalt. Eigenlijk ook een beetje mijn eigen schuld want ik wil alles tot in de puntjes goed hebben en zelf doen dus... ik zal maar niet klagen.

    Gisteren was het deels bekomen en voor een ander deel een megastrijk die was blijven liggen uit de voeten doen! Ik was er zomaar een 2u30 mee bezig maar alles ligt weer netjes in de kast en vandaag is het GENIETEN want het weer zit terug mee en doordat we vrijdagavond zo'n 20l regen gekregen hebben, (gelukkig niet bij de BBQ) moet ik vandaag niet sproeien en dat is ook een hele karwei minder met die bloementuin hier!

    Dus lieve mensen, geniet er ook maar van al zijn we nog niet direct van de zon verlost. Het hoeft voor mij ook niet alleen die tropische  hitte daar ben ik geen fan van.

    21-08-2022 om 10:19 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    17-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ani zette mij aan het mijmeren...

    Onlangs op TV lieten ze zien dat die extreme droogte voor grote problemen zorgt bij de aardappelboer. Hij krijgt de aardappelen niet gerooid omdat de grond te droog is en de aardkluiten zich mengen met de aardappelen tijdens het rooien en toen waren ze daar weer die herinneringen...

    Toen ik kind was, kende men dit probleem nog niet. De boeren en thuis aardappelkwekers staken met de riek eigenhandig de aardappelen uit en die werden dan met de hand opgeraapt en gesorteerd! Mijn grootouders hadden twee stukken grond waarop ze op het ene tarwe zaaiden en op het andere aardappelen plantten . Elk jaar werd de oogst gewisseld. Mijn grootvader stond ’s morgens - voor hij ging werken- vroeg op om zo’n 10/12 rijen aardappelen ( zo’n 30 m lang en 5 m breed ) met de riek uit te doen en dat gedurende een kleine week . Omdat het toch vakantie was “ mochten = moesten” we die oprapen en niet zomaar . De grote werden in een mand gegooid , de middelmatige in een andere mand en de kleine en de gestoken aardappelen ( door de riek ) in een emmer . De eerste dagen was dat plezant en kwamen mijn vriendjes helpen want hoe vlugger ik klaar was hoe rapper ik met hen kon gaan spelen maar na een dag of 3 gaven die het op en sakkerde ik van de eerste opgeraapte patat tot de laatste.

    Als de oogst binnen was dan raapten we de paar kleintjes die waren blijven liggen op en toen werd het droge loof op een stapel gelegd en in brand gestoken en daar gooiden we die aardappeltjes in het vuur om ze te bakken, heerlijk was dat.

    De tarwe werd ook met een zeis afgedaan, de vrouwen bonden die in bundels en wij kinderen hielpen dan om die aan te brengen toen ze in driehoekige schoven gestapeld werden om te drogen. Als alles opgezet was dan zochten wij tussen de “stoppels” naar overgebleven aren die nog op het veld lagen en kauwden dan op de graantjes . Het was precies kauwgom.

    Als de aren droog waren dan werd de tarwe gedorst met een vlegen , een zwaar en intens werk waar ik vaak heb staan naar kijken en mij afvroeg hoe het kon dat 4 mannen die ritmisch klopten nooit op mekaar klopten! Als beide oogsten achter de rug waren dan bakte mijn grootmoeder stapels pannenkoeken op haar Leuvense stoof en mocht iedereen die geholpen had pannenkoeken eten… zalig was dat…

    Nu blijft alleen stof achter als de aardappelen gerooid zijn en de tarwe door een machine is verwerkt. Wat een rijkdom aan herinneringen hebben wij kinderen van de buiten toch, dat meeleven met de seizoenen was toch veel intenser dan bij stadskinderen en nu begrijp ik waarom ik nooit in een stad zou kunnen wonen. Ik ben een buitenmens!

    17-08-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (22)
    16-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een korte update

    Onze BBQ gisteren is optimaal verlopen. De dag begon nochtans niet optimaal want rond 6u15 werd ik wakker door de donder en de regen. We kregen zo'n 3l water maar gelukkig waren later op de dag de Goden ons goed gezind. Het werd zonnig en niet te heet. Ze plaagden ons wel heel even bij de koffietafel maar tegen de tijd dat we alles binnen gezet hadden, was het weer over!!!

    Het was een aangename dag qua warmte en ook qua familiehappening! Er werd over koetjes en kalfjes gepraat maar ook over de realiteit ...

    Vandaag rustig alles terug opruimen en verder genieten en volgend jaar staat weer al genoteerd in onze agenda bij leven en welzijn!

    Maar veel dichterbij staat de volgende BBQ nl vrijdag! Of het dan ook nog droog zal blijven is maar de vraag!!

     Een gezellige dag  lieve blogvrienden!

    16-08-2022 om 16:35 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    15-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buien en het weer

     Je hoeft echt niet te denken dat een bui altijd met het weer te maken heeft. Bijlange niet! Buien kunnen evenzeer te maken hebben met de mens, hij is in een slechte bui of zij is in een zotte bui..... Maar vaak hebben dié buien dan wel weer te maken met het weer.Volg je nog want weer en weer zijn twee verschillende zaken, zegt de taalpluizer in mij hahaha

    Als de zon schittert in een hemelsblauwe lucht, dan stralen de meeste mensen ook als een aureool rond een heiligenbeeld. Ze voelen zich goed in hun vel, zijn goedgeluimd en tevreden en ook al doet hun hoofd wel wat zeer of zijn hun knoken een beetje stijf, wat kan hen dat ook allemaal schelen. Ze draven door het leven als jonge veulens in een sappig groene weide en projecteren hun problemen door een fuchsiaroze bril, rècht de vergeetpunt in. Hun glimlach reikt tot ver buiten hun veelal verkrampte gezicht en hun ogen schitteren als diamanten die net werden opgeblonken door een overijverige diamantenoppoetser-van-dienst tegen 180 in d'uur. Ze grijpen voor hun kleding naar kleuren waar een regenboog bij zou verbleken en zijn zo vriendelijk tegen alles en iedereen, dat verbaasde blikken hen goedkeurend aankijken. Mensen zijn dan in een 'goeie' bui!

    Als men echter 's morgens uit bed stapt en de wereld ligt er grauw en troosteloos bij verzopen onder de liters regen die 's nachts uit de bewolkte lucht naar beneden kwamen vallen, dan is de mens maar al te vaak geneigd om dadelijk rechtsomkeer te maken richting bed en zich vervolgens terug onder de dek-, dons- of andere dekens te installeren om er nooit meer uit te komen. Vermits dit echter niet altijd te koppelen is aan dagelijkse plichten, zetten de meesten onder de werkende of studerende (natuurlijk) mensenmassa een gezicht op als een regelrechte donderwolk-met-migraine om er vervolgens de hele dag de pest in te hebben. Ze slepen zich als het ware naar de badkamer, grijpen de eerste de beste donkergekleurde oufit die ze in hun buurt tegenkomen en lopen er met een gezicht bij dat lijkt op een moordenaar die naar de dodencel wordt geleid en zijn in staat om wie of wat er voor hun voeten loopt een trap te geven en de huid vol te schelden zodat deze slachtoffers ter plaatse zowat gereanimeerd dienen te worden. Die mensen zijn dan in wat men noemt 'een slechte bui'!

    Het wordt hier natuurlijk door mij allemaal misschien wel wat te extreem voorgesteld, maar één ding is wel waar : net zoals het weer heeft ook de mensheid dus inderdaad last van 'buien' goede zowel als slechte. De meesten onder ons zijn hier echter nog niet aan gestorven, hebben er zelfs nog niet al te veel aan overgehouden. Er zullen er ook weinigen zijn in hun directe omgeving die het ook niet hebben overleefd. Zelfs de huisdieren die op dàt moment in de buurt waren, hebben er waarschijnlijk geen gebroken botten aan overgehouden of werden niet finaal platgeknuffeld. Wat ik maar wil zeggen is dat het weer wel degelijk invloed heeft op het humeur van de mens. Ach, het beste is dat het weer ook maar z'n gewone gangetje gaat. Geen dodelijke sneeuw- of ijzelstormen in de winter, geen te erge maartse buien of aprilse grillen in de lente, geen verzengende hittegolven of verwoestende onweders in de zomer, maar ook geen zware stormen of onzichtbare mistbanken in de herfst. Wat wil een mens nog meer ? We hebben het echter niet altijd voor 't zeggen hé en dat is maar goed ook. Als we ons nu ook nog met het weer konden bemoeien, dan kwam het zeker nooit meer goed. De mens wordt immers gewoon té slim; veel te slim! Maar vooral ook veel te bemoeiziek en dat moet uiteindelijk wel naar zijn eigen ondergang leiden.

    Mensen, trek je in elk geval niet al te veel aan van het weer. Mocht morgen de zon niet schijnen, ga er dan alstublieft niet bijlopen als een donderwolk-op-retour. Grijp voor mijn part de eerste de beste verschijning die je tegenkomt eens goed beet (is die verschijning dan ook nog knap om zien, dan is dat weeral mooi meegenomen) en geef me daar een smakkerd ... je zult zien jouw bui verdwijnt als 'sneeuw voor de zon'! Je kan natuurlijk ook wel een oorveeg krijgen, maar kom ... da's bijzaak.

    15-08-2022 om 23:45 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    12-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd van toen, herinneringen...

    Bij Ani las ik over gewoontes uit onze kindertijd en zie deze warme zomer roept ook verre herinneringen op.

    Ik heb het hier ook al wel eens gezegd dat die buurtgezelligheid van vroeger er niet meer is hoewel wij niet mogen klagen. De mensen zaten in de zomer ’s avonds meestal buiten gezellig te keuvelen met de buren bij een pint of zo tot het bijna donker was. Wij kinderen mochten dan langer opblijven in de vakantie en dat was genieten. We speelden dan wat of deden alsof terwijl we met rode oortjes luisterden naar wat er allemaal verteld werd. Als het te “ aangebrand “ werd dan vlogen we naar bed maar dan mochten de rolluiken nog wat omhoog blijven zodat we nog wat konden lezen of stiekem verder mee luisteren naar de verhalen over koppeltjes in de tarwe verder in de straat of andere spannende verhalen die normaal niet voor onze oortjes bestemd waren!!   Onze pa riep dan na een tijdje naar boven dat het tijd was om te slapen en dan moesten de rolluiken naar beneden en gehoorzaam als wij waren, deden we dat ook!

    Een andere zomerse herinnering ..

    We hadden thuis niets tekort maar als je een extra zakcentje wilde dan gingen ze er thuis van uit dat je er ook iets voor deed . Zo ging ik helpen bij de boeren in de buurt om bonen te trekken aan 1frank/kg. Ik heb dagen gehad dat ik ts de 100/150 fr verdiende ( =evenveel kg bonen!!) en dat mocht ik dan houden. Zo bleven we ook van de straat weg en blijkbaar was ik een goede plukster want soms kwamen de boeren aan ons ma vragen of ik de volgende dag wilde terugkomen omdat ze extra plukkers nodig hadden. Ik deed dat meestal met een paar vriendinnetjes en het was nog plezant ook want dan zongen we liedjes van die tijd en snel deden de oudere vrouwen mee...Het was geen kinderarbeid want ik ” moest” dat niet doen. Noem het de studentenjob van die tijd op “ den buiten” al begon ik er op een vroegere leeftijd aan!! Ik heb er wel geleerd mijn handen uit te steken als ik iets wilde hoewel ik het soms ook beu was na een uur of 4 maar meestal had ik iets op het oog met dat geld zoals een uurwerk kopen of een fotoapparaat en dus beet ik door!

    Jaja, de tijd van toen, herinneringen… !

    12-08-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    11-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trop is teveel en teveel is trop..

    Vanaf vandaag kunnen we beter een paar dagen binnenblijven om het hoofd nog wat koel te  houden want we krijgen hier lokaal boven de 30 gr.en dat is van het goede teveel!

    Maandag hebben we hier onze jaarlijkse BBQ met de schoonfamilie en daarom probeer ik nog wat van de bloemen te redden tegen dan .Wij hebben hier een 10 tal tonnen regenwater van zo'n 200l staan en elke avond probeer ik een beetje de dorst van mijn bloemen te lessen maar het wordt stilaan een hopeloze zaak... 

    Vertellen ze vandaag op het nieuws dat uitgerekend maandag de kans op onweer bestaat. Nu zit ik met een dubbel gevoel. De natuur heeft dringend water nodig maar ik wil de BBQ ook niet in het water zien vallen dus heb ik een compromis voorgesteld aan de weerman... Als het eindelijk regent  dan pas tegen de avond want we willen de middag en namiddag graag buiten doorbrengen. Afwachten of we tot een akkoord gekomen zijn!

    hot-weather

    11-08-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    06-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een aangenaam weekend iedereen!

    Alles ok hier maar de hitte maakt dat ik een luie bui heb en het bloggen even uitstelde.

    Ik zag vanmorgen eerst die geit en bereep direct waarom ik me zo voel al komt de vogel er ook meer en meer door .

    Wat zie jij eerst?

    geit-of-vogel

    06-08-2022 om 16:05 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (26)
    01-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo gaat het jaar langzaam maar zeker vooruit...

    Vandaag begint weeral een nieuwe maand met nieuwe voornemens.

    water-tekort

    01-08-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (26)
    28-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemenweelde

    Voor de droogte alle frisheid in mijn bloementuin wegneemt , ben ik er eens doorgegaan om hier en daar een fotootje te nemen zo hebben jullie een idee waarom ik zoveel tijd in mijn tuin bezig ben....Dit jaar zal het kort genieten zijn van die bloemenweelde als het nog lang zo droog blijft...

    juli-2022-cinco juli-2022-quatro juli-2022tris juli022vijftien juli2022-dies juli2022-nueve
    afbildingen
    juli2022ocho juli2022dertien jullie-2022

    28-07-2022 om 10:17 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (20)
    26-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog steeds nagenieten..

    Het doek over de tour 2022 is gevallen althans voor de mannen, de vrouwen zijn nu aan hun historische eerste tour de France bezig!

    Ik heb mij hier 3 weken heel rustig gehouden wat de tour de France 2022 betreft al was het de meest spannende tour sinds jaren. Ik was in ieder geval elke dag present en daarom stemt het mij nu wat weemoedig dat er zondag een einde kwam aan dit spektakel al zullen hier zeker veel bezoekers superblij zijn dat dit - voor hen- “circus” voorbij is. Ieder zijn “ folieke” zeg ik dan. 🙂

    Na de traditionele slotrit die door een Belg Jasper Philipsen gewonnen werd , moeten we weer een jaar wachten op het grote spektakel want dat was het wel dit jaar. Er ging geen rit voorbij of er gebeurde wel iets waarbij monden openvielen. Bergritten beklijfden letterlijk van de eerste tot de laatste meter. En ondanks alle strijd vierden sportiviteit en wederzijds respect hoogtij. Dit was een Tour om duimen en vingers bij af te likken Jonas Vingegaard heeft de Ronde van Frankrijk gewonnen op basis van zijn groot talent en met dank aan een uitzonderlijke ploeg Jumbo Visma. Tadej Pogacar was deze keer de verliezende uitdager maar is nog altijd de beste jongere. Vingegaard en Pogacar deden elkaar slag om slinger de duvel aan maar telkens in een sfeer van sportiviteit en wederzijds respect. Maar de renner van deze tour 2022 is met stip onze Wout van Aert.

    Wout van Aert verzamelde voldoende punten om de groene trui te verdienen en werd bovendien uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de Tour. Niemand deed beter dan hij met zijn drie ritzeges, het groen ophalen was slechts een formaliteit maar bovendien toonde de Kempenaar zich de ideale ploegmaat voor gele trui Jonas Vingegaard, onder meer door in twee bergritten vanaf kilometer nul in de aanval te trekken. Van Aert heerste over de Tour zonder hem te winnen en kreeg daarvoor de erkenning die hem toekomt met de prijs van ‘Supercombatif’. Voor eender wie met een beetje interesse in de wielersport is Wout Van Aert het uithangbord van een generatie wielrenners die kiezen voor de strijd met het open vizier.

    Gisteren stonden de kranten pagina’s vol met alle top momenten van deze tour en wees maar zeker dat ik alles nog eens van harte heb nagelezen. Hopelijk waait dit berichtje niet weg door de vele zuchten van opluchting hier omdat de tour gedaan is. 🙂

    PS ik val niet in een leeg gat qua sport want de voetbalcompetitie is terug begonnen en ik kan weer supporteren voor mijn club FCB!!

    26-07-2022 om 09:38 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    23-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijn weekend voor iedere passant

    De week zit er weer op en we kunnen ons klaarmaken voor een zomersweekend!

    er-zijn-drie-dingen

    23-07-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    22-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze tricolore

    Voilà, vandaag zit er ook weer bijna op, de "tricolore" mag weer naar beneden. Maar weet jij waarom onze vlag die drie kleuren heeft? Het wordt zo duidelijk.

    Vandaag liep ik langs het stadhuis waar de Belgische driekleur vrolijk wapperde. Er stond een Amerikaanse toerist in alle ernst naar de vlag te staren. Hij vroeg me wat de betekenis van rood, geel en zwart is.

    Ik zei tegen hem: ”Dat heeft te maken met de belastingen in België.”

    “ Als we de belastingaangifte in de bus krijgen, dan worden we rood van woede. Als we het te betalen bedrag lezen, trekken we geel weg om ons daarna zwart te betalen”.

    De Amerikaan knikte begripsvol en antwoordde: “ Bij ons is dat precies hetzelfde alleen zien wij er nog sterretjes bij!”

    Voilà, voor straks slaapwel en morgen gezond weer op!

    22-07-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (2)
    21-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juli drets (= regenbui)

    Het regent, het regent, we worden allemaal nat maar .....

    Juich Belgen juich... we hebben onze " Nationale dresch" en weten dus zeker dat het vandaag de 21st juli is .

    Na de Belgische Revolutie in 1830, die leidde tot de Belgische onafhankelijkheid, werd door het Nationaal Congres besloten van België een koninkrijk te maken. Datzelfde Nationaal Congres verkoos op 4 juni 1831 Leopold van Saksen-Coburg-Gotha tot eerste Koning der Belgen.

    De intrede van Leopold I in België begon op 16 juli 1831 toen hij per boot vanuit Dover, in Engeland, afreisde naar het Franse Calais, waarna hij 's anderendaags per koets naar het Belgische grensdorp De Panne werd gebracht. Hij trok de volgende dagen langs onder andere Brugge en Gent verder door het land en op 21 juli 1831 legde hij op het Koningsplein te Brussel de grondwettelijke eed af als eerste koning der Belgen.

    nationale-vlag

    21-07-2022 om 11:17 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    19-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook viervoeters hebben last van de hitte

    Elke zomer zitten de hondenasiels vol omdat mensen hun huisdier niet willen meenemen op reis.

    Elk jaar zie je langs de weg honden vastgebonden aan een boom of paal achtergelaten door eigenaars die zonder hun hond op reis willen!

    Ook wandelen bij de hitte die we nu hebben, is voor een hond niet gezond.. Die beestjes kunnen niet alleen minder gemakkelijk zweten maar dan zijn er ook nog hun voetzooltjes op die hete ondergrond... Ja, ook hondenpootjes kunnen verbranden!

    Maar waar ik me ook aan erger is dat elke zomer honden sterven omdat hun baasjes hen alleen in de auto achterlaten (bij warm weer). De auto verandert al snel in een snikhete oven en het dier sterft een langzame en pijnlijke dood.

    Een hond is een deel van het gezin hopelijk houden hondenbaasjes bij heet weer rekening met hun viervoeters..

    te-heet

    19-07-2022 om 07:51 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    14-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag niet gelachen is een verloren dag...

    In de gevangenis.

    Er waren eens een Amerikaan een Nederlander en een Belg die in de gevangenis zaten.

    De bewaker kwam langs en vroeg aan de Amerikaan: `"Hoe hoog kan jij springen"?

    Zei de Amerikaan: "1 meter"`.

    Zei de bewaker: "Goed zo jij krijgt van mij 1 broodje".

    Toen liep de bewaker naar de Nederlander en vroeg: " Hoe hoog kan jij springen"?

    Zei de Nederlander: "2 meter".

    " Goed zo" zei de bewaker," nu krijg jij van mij 2 broodjes".

    Toen dacht de belg: als ik nu 5 meter zeg dan krijg ik misschien wel 5 broodjes.

    Toen kwam de bewaker bij de Belg en vroeg hem van: "Hoe hoog kan jij springen"?

    " 5 meter hoog", zei de Belg!!!

    De bewaker draaide zich om en zei : "SCHIET HEM DOOD WANT HIJ KAN OVER DE MUUR SPRINGEN"!!!

    14-07-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (24)
    12-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is een goeie hé Jos?

    Voilà zo zie je maar

    een-goeike

    12-07-2022 om 00:24 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (10)
    09-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedicht ouder worden

    Als iemand me vraagt hoe gaat het dan zeg ik :

    Ik ben best nog in orde voor mijn lentes, dank je!!

    Er is niets aan de hand en ik voel mij nog fris

    want ik ben zo gezond als het maar mogelijk is.

    ‘t Is alleen dat ik wat last in mijn knieën krijg

    en lang praten gaat soms met een beetje gehijg.

    Mijn rug protesteert als hij veel bewegen moet.

    Maar ik ben voor mijn leeftijd nog redelijk goed.

    Die steunzolen onder mijn voeten dat gaat.

    Anders zou ik niet best kunnen lopen op straat.

    Soms wordt mij de slaap nachtenlang niet gegund.

    Maar ik merk dat je ook wel eens zonder kunt.

    Mijn geheugen wordt minder, soms duizelt mijn hoofd.

    Maar dat valt niet zo op, geen mens die het gelooft.

    Denk niet dat ik daar vaak in zorg over zit

    want ik ben voor mijn leeftijd nog werkelijk fit.

    Ze zeggen wel dat je de oude dag

    als de “gouden” leeftijd beschouwen mag.

    Maar af en toe twijfel ik daar toch wel aan

    als ik ‘s avonds wat moe weer naar bed ben gegaan.

    Met mijn oren in de la en mijn tanden in een glas,

    met mijn ogen op tafel als ik uitgelezen was.

    En voor dat ik inslaap, bedenk ik mij dan.

    Zit er niet nog iets los dat ik wegleggen kan?

    Terwijl het mij toch zo slecht nog niet zit,

    want ik ben voor mijn leeftijd nog redelijk fit.

    Elke morgen weer stof ik mijn hersens wat af

    en ben ik blij met de dag die het lot mij weer gaf.

    Dan haal ik de krant en ik lees na mijn bad

    de overlijdensberichten in het ochtendblad.

    Als mijn naam er niet bij staat dan is’t dat ik nog leef.

    Het was dus de bedoeling dat ik nog wat bleef.

    Ik ontbijt dan met zorg als de thee is gezet.

    En regent het erg dan kruip ik weer in bed.

    Ik geloof dat daar toch wat heilzaam in zit

    want ik ben voor mijn leeftijd nog tamelijk fit.

    Toen ik jong was waren mijn pantoffels rood

    mijn lichaam was sterk en mijn lenigheid groot.

    Toen ik ouder werd waren mijn slippers blauw.

    Ik kon dansen en feesten zoveel als ik wou.

    Nu ik oud ben zijn mijn pantoffeltjes zwart.

    Ik loop hijgend wat rond en ben soms wat verward.

    Af en toe ben ik blij dat ik eventjes zit.

    Maar ik ben voor mijn leeftijd toch heus nog wel fit.

    Wat is van dit alles tot slot de moraal

    die te leren valt uit dit moedig verhaal?

    Voor elk die het ouder zijn glimlachend draagt

    als een ander je weer eens “hoe maak je het “ vraagt.

    Is het beter te zeggen :” ik voel me best nog ok.”

    dan die lui te vertellen ik zit soms in de puree!

    Fijn weekend iedereen!

    09-07-2022 om 10:51 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (16)
    05-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met die PHPD

    Een mens is toch een raar wezen al zeg ik het zelf! Je regelt iets, je kijkt er naar uit, je vliegt er vol energie in om alles goed te laten verlopen en dan komt " le moment suprême" dat je met je dierbaren gezellig kan BBQen en je geniet met volle teugen en vergeet die pijntjes hier en daar en je gaat 's avonds bekaf maar met een glimlach op je lippen slapen....

    Maar dan komt de volgende morgen en daar is die PHPD heel ostentatief aanwezig... je weet direct dat die cijfertjes op jouw kalender toch wel een aanduiding zijn dat je een " beetje" oud aan het worden bent maar je verzet je door een ganse dag te niksen en te bekomen en zie... twee dagen later begin je opnieuw te plannen en vooruit te kijken naar nog meer van die momenten en steek je jouw tong uit naar die levenscijfers... je bent er nog en je wil er nog volop voor gaan zolang het kan want dat gevoel van samen te zijn en te genieten van dat jong volk ( en ook een paar oudere 🙂 ) dat wil je zo lang mogelijk beleven. Waarmee ik wil zeggen dat ik weer boven water aan het komen ben 🙂

    05-07-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (18)
    03-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even een update

    Gisteren hadden we hier de kinderen en kleinkinderen op BBQ ttz de zoon en co en daarvan de schoonfamilie want de dochter en co waren bezet. Dus later deze zomer doen we het nog eens over met de dochter en haar bende kwestie dat oma en opa bezig blijven . Spijtig genoeg was de kleinzoon er niet bij want die heeft nu voor de derde keer in 1 jaar corona en hij is er telkens ziek van nochtans heeft hij al 3 inentingen gehad! Ik begin zo stilaan te denken dat sommige mensen meer gevoelig zijn voor dat virus dan andere. Gelukkig heeft hij zijn examens achter de rug dus waar hij het opgedaan heeft weet hij ook niet want examenperiode is geen uitgaansperiode! Soit, hopelijk is hij spoedig beter want ze vertrekken volgende week op fietsvakantie en hij zal dus moeten kunnen meefietsen!!! 

    Er werd natuurlijk ook gedronken op de goede resultaten van onze 3 meisjes daar.. de kleinzoon moet nog wachten tot donderdag voor zijn punten on line staan... spannend want hij twijfelt wat aan zijn laatste examen!...

    We hadden geluk met het weer, zalig BBQ weer onder de luifel op het terras.....De batterijen zijn weer opgeladen bij iedereen want we hadden heel wat bij te praten... deze oma is nu aan het bekomen van de drukte want je bent met zo'n bende toch een ganse dag in de weer. Deze namiddag lig ik dus vanuit mijn zetel te kijken naar de Tour terwijl ik de kruiswoordraadsels van de krant gisteren oplos . Ach neen, hier ligt nog een marathonstrijk dat wordt dus multitasken hahaha!

     Nog een fijne en knusse zondag iedereen!

    03-07-2022 om 17:59 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    01-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een knipoog!

    zeg het eens...

    mei-of-juli

    01-07-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (15)
    30-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fasten your seat belts

    De Tour de France editie 2022 start morgen in ….Denemarken. Kopenhagen is dan het epicentrum van de Grand Départ en ze blijven er drie dagen hangen!

    Waarom Denemarken hoor ik je vragen?

    De tijd dat de tour enkel door Frankrijk toerde is verleden tijd zoals zoveel andere gewoontes de laatste tijd! De laatste jaren vertrekt men steevast vanuit één of andere Europese stad.

    Waarom?

    Dit is natuurlijk vooral een kwestie van centen en in dit geval van Deense kronen! Ergert de sportman zich daaraan? Och we hebben de dag van vandaag al zoveel gewoontemodellen achter ons gelaten dat dit er ook nog bij kan zeker? Dit is gewoon een staaltje van citymarketing, een ordinaire verkooptruc met de tour als melkkoe maar het werkt!

    In ieder geval de kuiten zijn hier weer eens gesmeerd want passief meerijden dat mag je niet onderschatten. Je moet geen sprinter of klimgeit zijn om vanuit je luie stoel de pijn of de spanning niet te voelen. Als je het parcours bekijkt dan belooft de Tour weer drie weken smullen voor de wielerfreaks met enkel 3 – ongetwijfeld welgekomen- rustdagen. Hete namiddagen zullen hier dus al supporterend voor onze Belgen goed gevuld worden!

    Jij kijkt toch ook?

    30-06-2022 om 10:21 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    28-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fiere oma

    Vandaag kregen onze kleinzoon 2 en onze oudste kleindochter hun einddiploma van hun 6 jaar middelbaar. De kleinzoon verraste ons met grote onderscheiding, de kleindochter had juist geen onderscheiding en is blij dat ze nooit nog  wiskunde en fysica zal hebben. Maar we zijn ook heel trost op haar want Latijn Wetenschappen is geen gemakkelijke richting! Nu nog even wachten op de resultaten van de ander 4. Kleinzoon 1 moet wachten tot 7 juli want aan de universiteit duurt het altijd wat langer voor je de uitslag krijgt.... Deze oma zal in ieder geval goed slapen vannacht want je leeft echt mee met die gasten en het is niet anders dan toen onze kinderen studeerden......

    28-06-2022 om 23:40 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    26-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangename zondag

    Morgen beginnen we weeral aan de laatste week van juni en daarna begint de vakantie. Voor ons wordt het lekker genieten thuis op het terras en in de tuin met af en toe een BBQ voor familie of en vrienden en hopelijk zonnig maar niet te heet weer.

    Voor de sportliefhebbers onder ons - waarbij biebie op de eerste plaats- begint dan ook nog eens de ronde van Frankrijk en kunnen we weer genieten van het zwoegen en het zweten van al die renners in hun kleurrijke outfitt.

    Maar eigenlijk heb ik die tour niet nodig om van kleurenvariaties te genieten. Het kleurenpalet van de tuin waar momenteel klaprozen overwegen en een trekpleister zijn voor de biekes geven een mens toch altijd dat speciaal gevoel ook zonder er stoned van te zijn en weet je waarom?

    applaudiceren

    26-06-2022 om 20:18 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (19)
    22-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne midweek

    Na een tweetal dagen minder zon, straalt ze vandaag weer op volle toeren en dat voelen we! We hebben van de " friste" geprofiteerd om het tuinhuis en de rest achteraan een beurt te geven! Jongens wat verzamelt een mens toch veel nutteloze spullen. Mijn slaapgenoot heeft het altijd moeilijk om spullen weg te doen maar deze keer geen pardon. Alle tuinspullen liggen of hangen hier in het veelvoud en sommige al goed onder de roest , harken, spades, hamers, beitels, tangen, zagen.. noem het en het ligt hier in duplo of meer! Voor de kinderen moeten we het niet bijhouden, die hebben hun eigen " nieuwe" spullen en de kleinkinderen zijn al helemaal niet geinteresseerd in opa's rommel en de vraag is maar of die ooit een tuin zullen hebben waarin kan geteeld of geknutselt worden? Als je de prijzen van vandaag de pan ziet uitvliegen dan gaan velen een moeilijke financiële toekomst tegemoet! Zonder sponsering van de ouders zullen velen zelfs geen eigen huis meer kunnen kopen! Pessimistische opinie.... zie jij de toekomst rooskleurig evolueren?

    Soit, er zullen twee mensen heel content zijn na de " grote kuis" en dat is de ijzerboer en biebie!! De volgende stage is de garage ... misschien gewoon de poorten openzetten en garageverkoop houden dat zou het snelst zijn maar dan loopt het hier zeker fout af hahaha... Mijn klusser is van mening dat zolang hij leeft hij wil bezig zijn. Als alles weg moet dan heeft hij niks meer te doen en dan is hij doodongelukkig! Dat wil ik nu ook niet trouwens kinderen en buren weten hem altijd te vinden als er iets niet werkt of kapot is en meestal lost hij het nog op ook ..Volgens hem dank zij de bijgehouden motoortjes en wieltjes en plaatjes en vijsjes en boutjes en veertjes en alluminium plaatjes en ik kan hier een blad vullen met wat er op de tuinrekken lag en nog ligt !!!

    Dus ik doe wat ons moeder dikwijls zei " hout u inne en verkopt u kiekens"   hahaha ik denk dat enkel een West Vlaming dat gezegde kent " Ani?

    22-06-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (19)
    18-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schitterend..

    EEN PRACHTIG GEDICHT moet je echt lezen !!!

    Mogen oud mogen worden is een zegen,

    maar ‘t zijn de jaren die wegen.

    Het geheugen laat het weten,

    men begint alles te vergeten.

    ’t Gehoor, ’t gezicht is aangetast,

    iedere beweging zorgt voor last!

    Slapen zoals voorheen,

    vergeet dit maar meteen.

    Want slapeloze nachten,

    dat staat u te wachten!

    Medicijnen worden voorgeschreven,

    is voor de rest van uw verder leven.

    Begin iedere morgen,

    je goed te verzorgen!

    Je mag ook niet vergeten,

    wat je niet meer mag eten.

    En voor het drinken, wat zal het zijn?

    Altijd en alleen nog vogelwijn!

    Over vermoeidheid spreek ik niet,

    het volstaat als je ons bezig ziet!

    Trappen werden vroeger op en af gelopen,

    nu is het meer op en af gekropen!

    Reizen, feesten, ‘t was een lust.

    Nu zoekt men alleen nog rust!

    Winkelen of wandelen gaan

    zelf lang recht blijven staan,

    is nu ook al uit den boze,

    ’t zorgt voor pijn, ’t is artrose!

    Dit alles en nog meer

    Zorgt voor last en doet zeer!

    Dit noemt men de schone ouden dag…

    Laat me toe dat ik eens goed lach…

    18-06-2022 om 11:10 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (18)
    16-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteit en modernisme

    Omdat mijn (v)echtgenoot zijn portefeuille verloor in Spanje moest hij - eenmaal thuis - een nieuwe identiteitskaart aanvragen .De aanvraag verliep snel want alles gaat nu via computer. Wat een verschil met vroeger maar ja ook onze identiteit moet het modernisme volgen hé.

    Ik herinner mij nog dat we naar het gemeentehuis moesten om een kaartje aan te vragen voor onze kleine kinderen zodatze mee naar het buitenland konden. In feite was het niet meer dan een stukje wit karton dat men met een lint rond de nek kon hangen. Omdat kinderen rap veranderen, ben ik toch een paar keer naar het gemeentehuis moeten gaan om een” lifting” te laten doen van hun identiteit.

    Rond een jaar of twaalf mochten ze de echte identiteitskaarten gaan halen. Nadat ze schoon gewassen waren en hun haar netjes gekamd, moest er een pasfoto getrokken worden. Ja, je moet er deftig opstaan want het was voor lange tijd. Later evolueerde ook de administratieve wereld en werden onze identiteitskaarten geplastificeerd, een harde plastieken kaart waar jouw naam, adres en het geslacht op vermeld stonden. In feite stond alles er op zodat je zeker niet aan jezelf kon twijfelen. Ja, er stond zelfs een vervaldatum op maar na een tijdje kreeg je toch een oproepingsbrief in de bus om een elektronische kaart te laten maken.

    Ik weet nog dat een oudere persoon voor mij nogal luid praatte en wat ik hoorde deed me glimlachen De dame aan het loket:

    -Goeiendag, kan ik u helpen?

    -Euh…ja ik kom voor mijn elektrieken pasport.

    -Uw elektrieken pasport?

    -Awel ja, ik heb hier een papier in de bus gekregen dat ik mij moest….

    -Ha ja ik zie het al, het is voor uw elektronische identiteitskaart.

    -Ja, als gij het zegt.

    -U mag mij volgen!

    Verder weet ik het niet meer want ik zat nog na te gniffelen.... Opgelet uw identiteit is iets wreed serieus en daarmee moet je niet teveel gaan lachen. De foto moet tegen een witte achtergrond getrokken zijn en wat jouw gezicht betreft, hebben ze liever dat je niet teveel je tong uitsteekt of je neus naar omhoog krult, daarom sta je er dan meestal ook wreed serieus en bijna onherkenbaar op. Als alles goed is moet je ook nog eens een handtekening zetten op een blad papier. De dag van vandaag moet dat op een klein scherm van het toestel dat jouw gegevens opslaat! Heb je dat al eens geprobeerd? Niet simpel.

    Als alles geregeld is moet je nog enkel 19€ betalen al heb je daar niks gegeten of gedronken, dat is de prijs van uw elektronische identiteitskaart . Tsja, de aansluiting op het modernisme mag wat kosten hé en in feite is het maar de aanloop naar de volgende stap van onze evolutie. Wie weet hoe onze identiteitskaart er over twintig jaar zal uitzien?

    Misschien krijgen we dan zoals bij sommige dieren wel een chip ingeplant met alle details op? Misschien krijgen we aan ons lichaam wel een aansluiting waarmee we op een computer kunnen aangesloten worden? Misschien zijn we tegen het einde van deze eeuw wel allemaal robotten? Och…we kunnen er eens mee lachen, hoewel we vijftig jaar geleden waarschijnlijk ook nooit zouden gedacht hebben dat de toekomstmuziek een serenade van elektronica zou geweest zijn. We kunnen niet anders dan met onze tijd mee lopen hoewel de tijd steeds sneller loopt en onze benen een dagje ouder worden hé.

    De dag van vandaag gaan we ook bij de dokter om de nodige pillen en vitamientjes en wie weet lopen we binnen een paar decennia zoals dat konijn op de televisie met batterijen die langer meegaan? Ik weet het niet maar als ik mag kiezen kunnen ze mij best aansluiten op zonne-energie. 🙂

    In elk geval het doet niks terzake want onze identiteit zal waarschijnlijk niet meer veranderen of het zou moeten zijn dat we ons nog laten opereren.

    Voor diegenen die dit epistel ten volle gelezen hebben, chapeau en ik beloof het voor de rest van de week korter te houden 🙂

    16-06-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    15-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen blogvrienden

    Goeie morgen iedereen, ik ben er met dit mooi weer vroeg bij na een goeie nachtrust.

    Gisterenavond hebben onze Rode Duivels eindelijk hun eerste overwinning behaald in de Nations League en zo met een positieve noot hun seizoen 2021-2022 afgesloten. Niet alle problemen zijn opgelost maar de spelers kunnen dan toch met een redelijk goed gevoel op vakantie gaan!

    Uit pure wanhoop - na al hun geklungel van de laatste matchen - had ik een gebed klaargemaakt en zie het heeft blijkbaar geholpen 🙂 🙂

    Rode Duivels, die op vele velden staan,

    verdedig onze eer,

    uw voetbalkunst kome,

    uw inzet geschiede op het veld en ernaast.

    Geef ons heden die broodnodige zegen

    en vergeef ons ons gemopper

    zoals ook wij jullie geklungel vergeven,

    en leid ons niet naar een nieuwe nederlaag

    maar verlos ons van de recente slechte resultaten.

    Amen

    Nog een aangename zonnige dag iedereen!

    15-06-2022 om 07:42 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (2)
    12-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weerspreuken juni

    Ik ben er wel wat laat mee aar ik was vergeten dat ik dit opgeslagen had! 

    Weerspreuken en gezegden over “het weer” zijn van alle tijden. Vroeger was er veel belangstelling voor weerspreuken. Boeren kenden deze weerspreuken uit hun hoofd. Ze lieten zich leiden door weerspreuken en raadpleegden deze spreuken voor het zaaien en oogsten van hun velden. Weerspreken bevatten veel waarheid en kloppen meestal wel. In spreuken over het weer op de korte termijn van het jaar zit dikwijls een kern van waarheid, terwijl deze weersvoorspellingen voor de lange termijn doorgaans onjuist zijn. Toch moeten we toegeven dat de weersvoorspellingen zoals we ze hedendaags kennen er ook meestal naast zitten op lange termijn.

    Juni heeft 30 dagen en is genoemd naar de Romeinse godin, Juno, de vrouw van Jupiter. Juni is een prachtige maand, ook wel de zomermaand of rozenmaand. Juni is de zesde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender.

    De mooiste weerspreuken – juni

    Wat Sint-Medardus 8 juni, geeft droog of nat, zes weken duurt het dit of dat.

    Heeft Sint-Magriet 10 juni geen zonneschijn, dan zal het een natte zomer zijn.

    Regen op Sint-Barnabas 11 juni, dan zwemt de oogst in de waterplas.

    Regen met Sint-Veith 1 juni, dan regen het zes weken in de tijd.

    Het weer van Sint-Jan 24 juni, houdt dertig dagen aan.

    Is juni nat en guur, dan wordt alles slecht en duur.

    In juni dondergevaar, dan is het een vruchtbaar jaar.

    Wie nu zijn vel niet brandt, staat straks als een bleekscheet op het strand.

    Als de noordenwind in juni staat, komt het onweer veel te laat.

    Boeren maaien nu hun grasjes, stedelingen pakken hun terrasjes.

    In juni te veel regen in de nok, schaadt de bij en de bonenstok.

    Juni met veel donder, brengt de oogst ten onder.

    Met een zomerwervelwind, is het weer ons goed gezind.

    Blaast juni uit de noorderkant, verwacht veel koren op het land.

    Donderweer in juni maakt het koren dik. Zware onweers baren dikke korenaren....

    Nu eens afwachten wat er klopt!

    12-06-2022 om 10:54 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (20)
    10-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze taal is soms echt leerrijk!

    Ik neem jullie even mee in de zijstraatjes van het Nederlands:

    Ik zag onlangs een betonmixer - zo’n op een vrachtwagen gebouwde en tijdens het vervoer langzaam draaiende trommel voor betonspecie -men noemt hem ook wel een agitator- en wat las ik op de flank van dat gevaarte? U vraagt, wij draaien. Lang geen slechte slogan, vind ik.

    Er woont een boomverzorger in de buurt en ook zijn voertuig getuigt van spitsvondigheid, want daarop staat: De boom in? Met veel plezier!

    In een West-Vlaamse dorp zag ik ooit eens een bowling met de naam De Goe Smete, hetgeen vertaald De Goeie Worp betekent. Dat is er boenk op niet?

    Ik heb vroedvrouw altijd een raar woord gevonden want het doet me denken aan een wroetende vrouw terwijl ze net wroetende vrouwen dient bij te staan en zelf eigenlijk niet hoeft te wroeten. Of toch?

    MINNESTREEL...Wat een ruim woord….Als ik in de middeleeuwen geleefd had, zou ik ongetwijfeld als minnestreel (ster) door het leven gegaan zijn. Tijdens het uitoefenen van mijn beroep zou mijn zoetgevooisde, in zachtzinnigheid gedrenkte stem  ongetwijfeld talloze beminde oorschelpjes strelen. Om van de rest nog te zwijgen.

    Ravotten was in mijn kindertijd één van mijn favoriete woorden. Het woord is net zo prettig als de handeling zelf.

    Ik heb onlangs zelf ook een nieuw Nederlands woord bedacht, namelijk “DEUGDKNORREN”. Het betekent knorren van genot, maar dat hadden jullie ongetwijfeld al geraden. Ik zal jullie niet verklappen hoe en wanneer ik het woord verzonnen heb, want daar hebben jullie geen affaires mee, maar ik zal wel proberen om het ingang te doen vinden, zodat het eerlang in Van Dale terechtkomt. 

    Kan iemand nog zo’n zijstraatje verzinnen?

    10-06-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (12)
    08-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsja ze moeten maar niet zo lekker zijn....

    Het is al ver gekomen als de natuur zijn vinger naar ons opsteekt om te zeggen dat we niet goed bezig zijn!!! En hoe reageren we? Neen we vegen er deze keer niet ons voeten aan maar steken die waarschuwing gewoon in de mond en genieten er nog van ook! 🙂

    aardbei

    08-06-2022 om 10:56 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (10)
    06-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen blogvrienden

    We zijn weer aan een nieuwe week begonnen en momenteel zelfs met zon! Gisteren kregen we ook zo'n 40l/m2 regen maar op een normale manier zodat de tuin ervan genoten heeft en de watertonnen hier weer vol staan. Op sommige plaatsen is de miserie weer erg... tsja en dan nog zijn er die geloven dat er niets aan de hand is met de natuur!!! Ach ja, de dag van vandaag zijn niet enkel de weersomstandigheden kritisch, onze ganse maatschappij staat op zijn kop door oorlog, geweld, geen respect meer voor het leven en de natuur om dan nog niet te spreken over al die gestoorde gasten die de dag van vandaag langs alle kanten opduiken...Je mag er niet te lang bij stilstaan als je niet in doomdenken wil vervallen! Daarom volgend plaatje om jullie wat op te fleuren..

    ham

    06-06-2022 om 10:10 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (12)
    02-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nuchterheid van nen West-Vlaming

    Een man zijn schoonmoeder is overleden. Op de begrafenis vraagt een vriend:

    'Wat had je schoonmoeder ?

    Hij antwoordt :'E groate villa'.

    De vriend zegt :'Nee nee, wat mankeerde ze?'

    Met als antwoord :'E appartement an zéé!'

    'Maar nee', zegt de vriend, 'hoe is je schoonmoeder gestorven?'

    'Z'is me de frietepot van de trap gerutteld en heur nekke gebroken.'

    'Amaai', zegt de vriend 'en wat heb je dan gedaan?'

    'Stuuten geten...'

    02-06-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (23)
    31-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poepsimpel

    Ik zie weinig reactie op mijn vorig logje ,jullie zullen allemaal vreselijk erg aan het nadenken zijn ...nochtans de oplossing ligt zo voor de hand:

    Je vraagt gewoon aan de mensen van de paardenmolen of je eraf mag!!

    Nog een aangename zonnige dag!

    31-05-2022 om 10:12 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (12)
    29-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag lieve mensen

    Even inspiratieloos dus grijp ik naar iets anders nl een vraag voor hoogbegaafden ! Goed lezen en dan nadenken.

    Je rijdt in een auto, met constante snelheid, met aan je linkerhand een afgrond. Rechts van je rijdt een brandweerwagen, met dezelfde constante snelheid, waarvan het lijkt alsof hij je wil inhalen. Voor je rent een varken, nog groter dan jouw auto, ook met dezelfde constante snelheid. Vlak achter je vliegt een helikopter, vlak boven de grond, ook weer met dezelfde constante snelheid.

    De vraag: Hoe kun je stoppen, zonder dat er ongelukken gebeuren?

    Ik heb het al gezegd alleen iets voor hoogbegaafden...

    29-05-2022 om 22:38 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (5)
    26-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belangrijkste woorden in een leven

    Heb je er ooit al eens bij stilgestaan..

    De 5 belangrijkste woorden zijn: Dat heb je goed gedaan.

    De 4 belangrijkste woorden zijn: IK hou van jou

    De 3 belangrijkste woorden zijn : Het spijt me , je had gelijk .

    De 2 belangrijkste woorden zijn: Dank je!

    Het belangrijkste woord: Wij

    Want het minst belangrijkste woord is IK

    Nog een aangenaam verlengd weekend aan iedereen!

    26-05-2022 om 12:04 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    22-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het blijft leuk

    Misschien kennen jullie dit al maar het blijft grappig!

    het-blijft-leuk

    22-05-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (14)
    20-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen was het heel simpel

    Worden jullie ook wekelijks een paar keer opgebeld door onbekenden die het blijkbaar " altijd goed met je voor hebben" want ze hebben een probleem gezien en willen je uit de nood helpen? Ik begin die nummers al te herkennen, trouwens telefoons vanuit het buitenland ( Groot Brittanië , Oostenrijk, Frankrijk enz) die neem ik zelfs niet meer op! Als het echt iemand is die ons wil spreken den bellen ze wel terug, denk ik dan maar! Het wordt echt een pest hoe men probeert om je privacy te onderscheppen.. Waar en hoe geraken ze aan je privé nr zowel vast als mobiel?  Leven wij eigenlijk nog wel in een wereld waar we vrij en onbezorgd kunnen handelen of is  Big Brother altijd en overal aanwezig?

    Vroeger was het heel simpel.... Je wilde niet gestoord worden dus deed je het volgende.....

    iemand-blokkeren

    20-05-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (13)
    18-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hierbij valt mijn broek af!

    Om over na te denken!

    De schoenen ( sneakers) die jullie onder dit rubriekje zien, zijn het campagnebeeld van de recente dure sportschoenen van Balenciaga! Als je weet dat ze hiervoor zo’n 1.450 euro vragen dan valt mijn broek af! Ik dacht dat ik het ergste al gezien heb met die jeans met gaten en rafels. Je zal als ouder maar moeten betalen voor zo’n kapotte broek, je ergert je daar toch aan dood? Maar neen, het kan nog erger.

    Het is waanzinnig hoe het modehuis Balenciaga hun laatste nieuw product promoot! De afgebeelde schoenen (!!) zien er uit alsof ze al 20 festivals overleefd hebben, vervolgens in brand werden gestoken en dan gedoofd met rioolwater! Op de rand staat nog met alcoholstift “ Balenciaga” geschreven. Ze zijn gelimiteerd tot 100 stuks en kosten 1450 euro per paar! Een collectors item heet dat duidelijk overgedragen exemplaar! Kapotte schoenen aan absurde prijzen wie bedenkt zoiets en vooral wie koopt zoiets?

    In een tijd waar duurzaamheid een hot topic is, kan je de vraag stellen of dit nu getuigt van goede smaak!! Toen wij jong waren ( ik weet het, voor de jongeren ben je een zaag als je zo begint!!) zou het een schande geweest zijn om met zo’n schoenen naar buiten te komen tenzij je echt op de armoedegrens balanceerde. Schoenen werden opgelapt tot ze op waren . Blijkbaar moet je nu zo sjofel en slordig gekleed rondlopen om erbij te horen. Waarbij? Bij diegenen die absoluut willen bewijzen dat ze dat “ kunnen en willen” betalen. Waar is de fierheid en de wens om er netjes bij te lopen naar toe?

    Ik volg al een tijdje niet meer al doe ik nog zo mijn best maar dit…. Neen geef mij maar een paar gemakkelijke, degelijke schoenen waarmee ik durf buiten komen en die nog staan bij mijn outfit ook!.

    sneakers

    18-05-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    16-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het leven wordt duurder...

    Heb je ook al gemerkt dat je winkelkar steeds leger wordt maar je uitgaven steeds hoger? De klacht van vandaag vrees ik en we zitten nog niet aan het einde van die historie en dat allemaal door 1 persoon die de vrede niet nodig vindt en zo de wereld op zijn kop zet!

    Dat bewijst maar weer eens hoe erg afhankelijk we geworden zijn van de industrie....Weinigen telen nog zelf hun groeten of fruit, dieren worden als pets gehouden terwijl vroeger dieren gehouden werden om ze dan te slachten. Pleit ik hier om zelf terug dieren te houden om ze dan te slachten? Neen, maar zo lang we massaal vlees eten kunnen we niet anders dan dieren blijven kweken voor comsumptie! Ik ben geen vegetarier maar heb het eten van vlees toch wat aangepast!

    Voor verwarming en energie moeten we al naar het buitenland om reserve te kopen...al beginnen velen het nut van zonnepanelen en windenergie te waarderen! Niets is meer zoals het vroeger was.

    Moeten we daar triestig om zijn? Neen, maar wel verstandig omgaan met de hedendaagse mogelijkheden en toch ook wat meer aan de toekomst denken want onze kinderen en kleinkinderen willen ook nog een redelijk comfortabel leven!

    Ik denk dat dit onderwerp op veel plaatsen te sprake komt de dag van vandaag want rooskleurig ziet het er niet uit?

    Het plaatje is gewoon maar een andere manier om te zeggen  hoe de realiteit stilaan wordt! En mijn bedenking erbij ... vanaf 4 loop je wellicht op blote voeten!!! 

    schoenen

    16-05-2022 om 11:04 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (5)
    13-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb ze liever buiten

    IK ben niet bang van spinnen maar heb er ook geen sympathie voor....

    spin

    13-05-2022 om 22:59 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (17)
    12-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leve de natuur!

    De koekoek roept, de merel fluit, de mus tsjilpt opgetogen. Sa, jongen, wipt de nesten uit, de velden ingevlogen.... Wie kent nog dat Vlaams volkslied?

    We zijn bijna half mei en de natuur wurmt zich al een tijd uit haar winterverpakking. Bomen en struiken tonen trots hun pril gebladerte, bloemen maken reclame om insecten aan te trekken, vogels repeteren eindeloos, kikkers concerteren luidruchtig, de zon geeft van katoen …

    Ik zat op een bank aan de rand van het bos hier in de buurt van al dat glorieuze fraais te genieten toen plots twee dames in mijn blikveld opdoemden, gehuld in roekeloos strakke broeken en tietse borstrokjes in opzichtig fluoroze en fluogeel en voorzien van panoramische halsuitsnijdingen, waarin je met een smak omlaag stortte, indien je al niet kopje-onder ging.:) Ja ik heb goed gekeken al ben ik geen man :)

    Niettegenstaande hun “ sportieve outfit” gaven ze zich geen van beiden aan sportieve activiteiten over. Wat ze deden, kon je zelfs moeilijk wandelen noemen. Ze kwamen aandweilen en hadden volstrekt geen oog voor de natuur rondom, want ze staarden onafgebroken naar de schermpjes van de Ipones die ze in hun hand hielden en tokkelden als bezetenen op de ruitjes ervan. Ze liepen me zelfs voorbij zonder me te zien hoewel ik toch een wezen ben waar de Schepper extra aandacht aan besteedde. Eigen lof stinkt, ik weet het, maar als ik mezelf niet kietel, lach ik niet in deze stomme na-corona en onrustige tijden!.

    Kijk, als ik Moeder Natuur was en ten prooi viel aan zoveel onverschilligheid dan zou ik die dames met bliksems bestoken, hun oren teisteren met gedonder als kanongebulder, snoeiharde regen op hen laten neergutsen, stormwinden laten waaien, vulkanen laten uitbarsten, de aarde laten beven, tsunami’s op ze afsturen......

    Oei ik heb mij precies nogal laten gaan maar deed dat even deugd!

    12-05-2022 om 07:57 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (10)
    09-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als dat geen reclame voor Orval is!!

    Onze Orval dat is cool

    Moge uw mos geheiligd worden

    Laat uw glas komen

    Laat uw distributie gebeuren

    Op de tafel als aan de bar

    Geef ons vandaag nog

    Onze dagelijkse hop

    Vergeef ons onze katers

    Zoals we ook vergeven

    Aan degenen die coca drinken

    Ondertrek ons niet aan tapbier

    En verlos ons van de dorst

    Want het is aan jou dat bij jou hoort.

    Bubbels, aroma en frisheid

    Eeuwenlang AMÈNE een rondleiding

    Nog een fijne dag toegewenst,

    M.v.g.

    09-05-2022 om 10:37 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (11)
    05-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even niet actief

    Gisteren is mijn PC gehackt en ik ben alles kwijt en moet dus vanaf nul herbeginnen. De laatste back up dateert van november 2021 dus redelijk wat recente zaken ben ik kwijt.  Ik heb dus tijd nodig om mijn PC terug ok te krijgen want veel programma's moeten er terug opgezet worden... Jullie zien me dus een tijdje niet en ik kom daarom ook niet reageren want ben ook voor mijn blog bepaalde dingen kwijt die in Word opgeslagen waren en dat moet ik terugzetten maar de versie vanaf nov. 2021.

    Hopelijk krjigen we hier alles terug ok. En oppassen mensen, wij doen het ook en hebben een virusscanner en toch...Het was geen beller gewoon een serieuze virus die mijn computer volledig deed crashen ..

    05-05-2022 om 21:40 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (23)
    04-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We trekken het ons niet aan...

    We gaan verder..

    la-vie-en-rose

    04-05-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (10)
    02-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie morgen op deze tweede meidag!

    'tIs maar dat je het weet!

    eye-lid

    02-05-2022 om 08:04 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (10)
    30-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is de tijd?

    Awel achter ons zeker, hoewel er ook nog een tijd voor ons ligt waarvan we niet de exacte lengte kennen!!

    Waar is die tijd dat mijn ma mijn boterhammen smeerde en dat ze mijn schoenen dicht deed!

    Waar is de tijd dat ik al eens een paar lappen op mijn gat kreeg om mij op het rechte pad te houden? Waar is de tijd dat ik voor het eerst naar school ging?

    Waar is de tijd dat ik als braaf eerste communicantje bijna heilig verklaard werd, zo devoot liep ik er bij? Op mijn plechtige communie deed ik dat nog eens over maar misschien een ietsie pietsie minder devoot!

    Ja waar zijn al die tijden naartoe??? Misschien voorbij omdat we uit de tijd uitgegroeid zijn en ook niet anders kunnen dan hem los te laten? Er zijn momenten die ons verlaten en waar we dan vol nostalgie aan terug denken....

    Ik zie en kan het bijna nog ruiken hoe mijn kousen rookten tegen de Leuvense stoof terwijl ik boeken aan het verslinden was.

    Ik zie ons ma nog pannenkoeken bakken op diezelfde Leuvense stoof op een koude winteravond.

    Ik zie mij op een omgekeerde bierbak waar peter ijzer op geslagen had over het ijs van de overgelopen weide glijden.

    Ik zie mij op een brede tak van onze kersenboom zitten met aan mijn oren een duo kersentakje en in mijn kinderhand een overvloed aan kersen terwijl niemand mij stoorde bij het lezen…

    Ik zie mij zitten in die ijzeren tobbe die in de zomer een ganse dag in de zon stond zodat het water kon opwarmen en waar we dan ’s avonds in moesten om gewassen te worden.

    Ik zie me  een grote sneeuwman maken met op zijn hoofd een oude versleten klak van peter , twee ronde steenkolen als doordringende ogen, een wortel als neus een wollen sjaal waar de mot in gezeten had rond de nek en in zijn handen een aftandse bezem…

    Ik zie me op donkere winteravonden achter een haag verscholen met aan een touw een uitgeholde biet waarin een kaars brandde, wachtend tot er iemand op de fiets voorbijkwam om dan met die biet te zwaaien . Dat “ spelletje” heeft zolang geduurd tot ik een flink pak slaag kreeg en jankend naar huis trok waar ik dan nog een toemaatje kreeg zodat de volgende dag niet mijn meest comfortabele was om op een harde schoolbank te zitten!

    Ik zie mijn grootmoeder nog aan haar naaimachine zitten om weer eens “een winkelhaak” in mijn jurkje te stoppen.

    Ik zie mij zitten op de pikdorser van de buurboer samen met zijn dochtertje- mijn speelmaatje-

    Ik zie mij de zelfgemaakte draak ( door mijn peter) opsteken op de stoppelvelden als de tarwe met een zeis afgedaan was.

    Ik zie mij zitten in de keuken op woensdagavond terwijl wij naar de radio luisterden en genoten van het cabaret van Will Ferdi en genoten van zijn sketches “ Peterke en Pépé”…

    Ik zie mij als 10 jarige voor de jury van het Davidsfonds staan terwijl ik het gedicht” Boerke Naas” van Guido Gezelle “ naar voor bracht!

    Ik zie mij voor het eerst naar het middelbaar vertrekken met een boekentas vol nieuwe spullen maar ook met een klein hartje… Ik zie mij 6 jaar later de deur van het middelbaar achter mij dichtrekken en vol moed overstappen naar een andere opleiding…

    Ik zie mij zitten aan tafel op zondagavond om de laatste toetsen van mijn leerlingen te verbeteren terwijl de voetbaluitslagen afgelezen werden op de radio en daarna volgde het licht klassieke programma “Funiculì, funiculà” volgde .. een wekelijkse routine!

    Ik zie mij met de armen vol bloemen en cadeautjes en met tranen in de ogen definitief afscheid nemen van de school waar ik les gaf omdat ik gekozen had om mijn liefste te volgen naar het buitenland…

    Ik zie......ik zie........

    Ik zie niks meer want ik ben verplicht met een traan achter mij te kijken naar zaken die nooit meer terugkomen!!!!!

    30-04-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (23)
    28-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een billenkletser!!!!!!!

    Heb je gisteren ook op TV gezien hoe een Nederlandse tv-figuur met hetzelfde gemak als de presentator van de talkshow - die nota bene ging over de recente beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag - zei :“ Heeft niet elke gezonde jonge vent ooit een kaars in een bewusteloze , dronken date achtergelaten? Zo jongens ondereen?" Waarop de hele tafel aan het grappen sloeg en opperde dat het ook een honkbalknuppel had kunnen zijn! En de presentator en de gasten die lachten mee met de “ jeugdzonde” alsof het een billenkletser was!

    Dat je anno 2022 na de Me Too-schandalen nog altijd grappend en grollend een verkrachting kan opbiechten op de nationale TV en dat de hele studio blijft meeschateren , is nauwelijks te geloven. Het is wraakroepend en hemeltergend . Zes jaar Me Too en een paar millennia beschavingen volstaan blijkbaar nog altijd niet om juist – lees: met een minimum aan menselijke empathie en normbesef- te reageren. Plots worden jonge mannen die beter moeten weten weer “ jongens” en wordt zwaar grensoverschrijdend gedrag “ een jeugdzonde”.

    En dan maar roepen dat we niet streng genoeg kunnen zijn naar de huidige tieners toe wat zo’n gedag betreft. Maar .....als een bekende kop die genoeg op de rest van de tafel gelijkt zoiets bekent, dan ziet werkelijk niemand hoe problematisch die “vrolijke anekdote “is .

    Nu is volgens mij de slinger wel heel hard doorgeslagen. Op zo’n moment vraagt men zich zelfs af of die eigenlijk wel in beweging gekomen is? Hebben die mannen dan geen zussen en een moeder en vragen ze zich niet af hoe het zou aankomen als zij iets dergelijks zouden meemaken?

    Jaja, billenknijpen mag niet, dat weet intussen iedereen, maar ongepast billenkletsen als het door de juiste man maar grappig genoeg verteld wordt, dat mag blijkbaar nog altijd! Intussen is er wel een storm van verontwaardiging opgestoken!!

    28-04-2022 om 11:47 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    26-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewoon een simpele vraag..

    Je mag er gerust op antwoorden!

    hoe-gaat-het-met-jou

    26-04-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    24-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig gedicht …. en er zit nog veel waarheid in!!!

    Wil je een treinkaartje kopen,

    Nee, niet naar de balie lopen,

    Daar is niemand meer te zien,

    je kaartje komt uit een machine.

    Je moet dan overal op drukken

    in de hoop dat het zal lukken.

    Pure zenuwsloperij,

    achter jou zie je een rij

    kwaad en tandenknarsend staan,

    want de trein komt er al aan.

    Bij de bank wordt er geen geld

    netjes voor je uitgeteld.

    Want dat is tegen de cultuur,

    nee je geld komt uit de muur.

    Als je maar de code kent,

    anders krijg je nog geen cent.

    Om je nog meer te plezieren,

    mag je internetbankieren.

    Allemaal voor jouw gemak,

    alles onder eigen dak.

    Niemand die er ooit om vroeg:

    blijkbaar is het nooit genoeg.

    Man, man, man wat een geploeter,

    alles moet met een computer

    Anders doe je echt niet mee.

    Op www en punt Be

    vind je alle informatie,

    wie behoedt je voor frustratie?

    Als dat ding het dan niet doet,

    dan word je toch niet goed.

    Maar dan roept men dat je boft,

    je hebt immers Microsoft.

    Ach, je gaat er onderdoor,

    je raakt gewoonweg buiten spoor.

    Nee het is geen kleinigheid,

    oud worden in deze tijd.

    24-04-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (13)
    23-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zin in een lach?

    Op de vlieghaven van Montreal stijgt een vliegtuig op naar Frankrijk. De hoofdpiloot neemt de micro en zegt :

    "Ik verwelkom iedereen aan boord voor de vlucht naar de vlieghaven Charles De Gaulle in Parijs. De vlucht zal verlopen zonder incidenten en ik raad de passagiers aan om na de film even de ogen te sluiten om....." Plots wordt de verbinding enkele seconden verbroken en dan horen de passagiers een verschrikkelijke gil en de kapitein die roept :

    "Oei oei oei ! ! ! ! Oh mijn God !" Daarna is alles stil.

    De passagiers bekijken elkaar angstig. De hostesses lopen heen en weer. Nochtans blijft het vliegtuig op dezelfde hoogte. Plots horen ze wat gekraak uit de luidsprekers en daarna horen ze de kapitein weer. "Dames en Heren, mijn oprechte verontschuldigingen. Maar een hostess heeft een tas hete koffie op mijn schoot laten vallen. Je moest de voorkant van mijn broek eens zien !"

    "Dat is niks !", schreeuwt een passagier. "Je moet die van mij langs achter eens zien!"

    23-04-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (5)
    22-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom...
    shakespeare

    Vertaald vanuit het werk “ As you like it” van Shakespeare:

    " All the world’s a stage, And all the men and women merely players."

    Als we toch maar passanten zijn ,waarom kan dat niet in vrede en gunnen we mekaar het geluk niet? Waarom zijn we zo moeilijk in het aanvaarden dat iedereen anders is en recht heeft om te zijn wie hij/zij is?

    Waarom wordt de wereld egocentrischer ipv socialer? Wie zong er ook al weer : everybody needs somebody sometimes?

    Wat is er bij de schepping fout gegaan dat mensen het zo moeilijk hebben dat een ander het goed heeft en zijn /haar eigen weg gaat en levensvisie heeft? We kunnen het niet blijven op die slang en die appel steken!

    Waarom..... Ik zou nog een paar vragen kunnen neerzetten want ik zit even in de waarom fase maar het komt wel goed!

    22-04-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    20-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij oma op bezoek!
    bezoek-bij-oma

    Even verder breien bij deze foto ...

    Wat er ook gezegd wordt, ik vind het sneu  voor oudjes als iedereen meer aandacht heeft voor zijn/haar mobieltje dan voor de oma of opa...

    Wij hebben ons al dikwijls afgevraagd of jonge mensen wel nog kunnen een gesprek voeren? Je ziet ze in bende binnenkomen in een koffie huis of elders en wat doen ze? Zich neerzetten en hun GSM boven halen . Zeker weten dat ze naar mekaar smssen ... " het ziet er hier best gezellig uit wat denk je, eten we iets of drinken we wat ?"

    Maar ja.. de ouders hebben ook steeds hun GSM naast zich liggen, wie spreekt er dan op als er niet geconverseerd wordt met de oudjes... Ooit hadden we een buur in de straat (ook een West Vlaming en dat zijn meestal de dappersten onder de Belgen 🙂 ) en die was het op zekere dag zo beu dat de kinderen en kleinkinderen steeds aan het tokkelen waren als ze op bezoek kwamen dat hij drastische middelen toepaste . Aan de voordeur stond een mandje en iedereen moest daar zijn GSM inleggen bij het binnenkomen. Zijn argument was.. komen jullie voor ons en om bij te praten of om op de GSM te tokkelen? In het laatste geval moeten jullie niet komen want daar hebben we niets aan! Dat heeft daar gewerkt en na een tijdje mocht het mandje weg want iedereen hield zoveel mogelijk de GSM op zak!

    Ik heb het al lachend - maar eigenlijk ook wat gemeend - ook aan ons groepje voorgesteld ...ik bespaar jullie de commentaar.... 🙂 Dan maar meegaan met de tijd zeker zo goed en zo kwaad als het kan en verdorie ook de GSM in de buurt houden al was het maar om de stand van mijn voetbalploeg te volgen als er een match is!!

    Neen, oma's zijn nog niet afgeschreven... 🙂 🙂 Maar op Tik Tok komen of andere appers... neen .Wat hebben wij op Tik Tok nog te promoten op onze leeftijd .. hoe je kreunend opstaat of door je benen gaat of een hoorapparaat of vals gebit insteekt ......

    Hoewel .. ludiek gebracht zou dat best nog al eens wat volgers kunnen trekken 🙂 🙂

    20-04-2022 om 15:41 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    19-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De feestdagen zitter er op..

    Pasen is achter de rug, de klokken of Paashaas hebben hun taak volbracht en nu kunnen we weer uitkijken naar het volgende  want de communies komen eraan en dan komen die herinneringen weer boven.

    Ja, mijn communie heb ik gedaan zoals de meesten in die tijd want lentefeesten waren toen zeker taboe geweest!. De meesten van mijn leeftijd stonden te springen om hun communie te doen al voelde ik door al die regeltjes thuis van dit mag niet en dat moet stilaan al heilig genoeg. Het is niet zo dat ze thuis zo katholiek waren dat ik zou gedacht hebben dat we familie waren van Jezus of dat die twaalf apostels allemaal nonkels waren van mij neen dat niet maar toch .....maar ja dat was toen de traditie.

    ‘t Was nog niet genoeg dat ik in mijn kinderjaren mijn slaap of speeltijd moest onderbreken om naar de mis of het lof te gaan , ze staken mij dan ook nog eens 6 jaar in een heel streng en katholiek internaat . Al hebben ze al die jaren geprobeerd om mij als voorlezer of zangeres in het kerkkoor klaar te stomen om een “ nonneke” te worden, dan is daar meteen een punt achter gezet op de dag dat ik terug de kapel ingestuurd werd om aan “ Petit Jézus” ( ja eerste jaren internaat waren in het Frans) te vragen wat hij ervan dacht dat ik gelachen en gebabbeld had tijdens de mis . Toen ik na een minuut en een monologue intérieur ipv een gesprek met Petit Jézus terug buitenkwam, vroeg de non mij:

    Hé bien, qu' est -ce qu'il a dit?

    kke, rien ma soeur.

    Zij: Eh bien c’est que vous n’avez pas ecouté. Daar stopte mijn roeping…

    Maar ik zou het over communies hebben! Mijn eerste communie was om te trainen en daarna mijn plechtige communie om alles plechtig te laten verlopen hé. Dat moest allemaal tot in de puntjes geregeld zijn en er mocht zeker niets fout lopen op de weg naar het heiligdom en dus moesten we op school klaargestoomd worden. Een paar weken voor we onze communie was het echt blokken om de catechismus van voor naar achteren en omgekeerd te kennen want we krijgen een examen daarover en ook over andere godsdienstige gebeden zoals het kennen van de zeven sacramenten , de 10 geboden van God, de vijf geboden van de Heilige kerk , de akte van Geloof, Hoop, Liefde en berouw… enz enz..

    En dan kwam de dag van de communie. Van mijn eerste communie herinner ik mij niet veel meer , mijn plechtige communie herinner ik mij nog wel. Die bestond uit 2 dagen viering in de kerk.

    De eerste dag droegen we een lang wit kleed ( we waren precies jonge bruidjes) met witte handschoentje en witte schoenen . Wij , de meisjes hadden meestal lange haarbellen of een kop krullen die door een sluier bijeengehouden werden. Op dag twee droegen de meesten hun eerste “ pakje” of nieuwe zondagse kledij. We moesten per twee ( jongen- meisje) onze intrede doen. De jongen rechts en de meisjes links. Iedereen had een vaste plaats vooraan in de kerk. Het strafste was dat de meisjes -en jongens scholen nog gescheiden waren en we mekaar noch van haar of pluimen kenden. In onze rechter hand droegen we een doopkaars en links onze gloednieuwe “ missaal “die vooral opviel door zijn mooie gouden zijkant en we waren goed duidelijk gemaakt dat we schoon recht voor ons moesten kijken dus geen oogje pink naar je gebuur!!!

    De kerk zat stampvol en wel vier pastoors waren aanwezig ! Er was ook een hogere in graad die zeker al kolonel of generaal van de pastoors was want die droeg een andere kleur van rok. En daar zaten we dan op onze knieën zoals ik vaak als straf al op mijn knieën had gezeten . Op zeker moment moesten we dan allemaal vooraan voor het altaar gaan staan en daar zouden we gezalfd worden. Jawadde dat had je moeten zien! Daar kwam zo’n Heilige aan- precies Sinterklaas want hij had ook een mijter op zijn hoofd - met een kommeken zalf in zijn hand en iedereen kreeg op zijn voorhoofd een kruis getekend met die zalf. Voilà nu waren we ingeënt tegen de mazelen en tegen de pokken en ook tegen al het kwaad dat ons heilig lijf ook maar zou proberen te betreden.

    Na de zalving mochten we rechtstaan en op het ritme van psalmen keerden we terug naar onze stoel. Nadat iedereen aandachtig naar de preek had geluisterd over goed en kwaad en nadat we met ons tong wanhopige pogingen deden om het lichaam van Christus van ons gehemelte te los te maken want je mocht niet op dat lichaam bijten, mochten we eindelijk naar buiten waar de familie je rond de nek vloog met felicitaties en waar je verplicht was om te lachen tegen elke tante die met jou op de foto wou. Meneer pastoor werd nog eens hartelijk bedankt voor zijn goede zorgen en voor de twee strepen vicks die hij op je voorhoofd had gezet en dan moesten we ons haasten om rap in de auto te zitten want de rondgang naar familie en kennissen begon!

    Wij moesten ons gaan “ tonen”, gaven dan een plechtige communie prentje af en kregen als beloning voor ons mooi optreden een cadeautje of een cent. De moeders kregen koffie en de papa’s een “ dreupel’…. Hoe wij heelhuids thuisgekomen zijn na al die borreltjes die op de gezondheid van de communicant gedronken werden, weet ik nog niet. Gelukkig bestond in het zakje blazen nog niet in die tijd!

    Ja, ik kan nog uren tetteren over mijn communie en binnen een paar weken moeten velen naar een communiefeest waar het er waarschijnlijk anders zal aan toegaan. De kinderen hebben nu veel meer in de pap te brokkelen maar of ze zich later nog even veel van die dag zullen herinneren is nog maar de vraag. Ja, de communie was in mijn kindertijd een hele belevenis en had ik mijn communie niet gedaan dan had ik het nu ook niet kunnen navertellen .En dit is nog maar de korte versie van het hele verhaal!!

    19-04-2022 om 11:46 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (5)
    18-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk na 2 j..

    Vandaag is het eindelijk weer zover dat we onze jaarlijkse bijeenkomst met de afgestudeerde klasgenoten van het jaar 1963 terug kunnen verderzetten. Al 56 j gaat dat samenkomen door op dezelfde dag nl Tweede Paasdag tot corona ons 2 jaar afnam.

    We zijn gestart met alle 23 klasgenoten maar dat verminderde stilaan tot 17 trouwe “ beren” want zo heetten wij, de berenklas! De tijd nam ons intussen al 4 klasgenoten af, enkelen zitten in een home of verloren hun man… Ik kijk dus uit naar wie er straks nog zal bij zijn.

    Dat samenkomen is altijd top, eerst een goeie dag zeggen en mekaar keuren , de rimpeltjes weglachen en zeggen dat we er allemaal nog heel goed uitzien en dat bij een aperitief! De perfecte start dus en naar mate de glaasjes bijgevuld worden , komen de tongen weer losser en losser.. Bij een etentje en een glaasje wijn wordt er verteld over de kinderen en kleinkinderen en bij sommigen al achterkleinkinderen en worden hier en daar foto’s bekeken. Naar mate de namiddag vordert, komen de herinneringen van toen weer boven en waait er af en toe een lachgolf door het restaurant bij het ophalen van grappen met leerkrachten en internaat belevenissen… We moeten daarvoor wel de files vanuit Zoersel naar Kanegem trotseren, meestal is dat ruim een 1,5u heen en meestal meer terug omdat kusttoeristen naar het binnenland terugkeren, maar ik heb het er echt voor over. Je moet die paar belangrijke contacten die er op onze leeftijd nog zijn, koesteren zolang je kan want het leven kan alleen maar eenzamer worden…

    Stop Nancy, er wacht jou weer een gezellige namiddag , dus geen doemdenken! Ik zal rap iets fris aantrekken, mijn haren goed leggen, wat lichte camouflage aanbrengen en alles besprenkelen met een vleugje parfum en dan ben ik er klaar voor!

    Beren, “hef de klauw en brul” ..dat was onze klasleuze!

    18-04-2022 om 08:19 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    17-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Paaswens

    't Is maar dat je het weet...

    pasen1

    17-04-2022 om 08:43 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    16-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaszaterdag

    Volgens wat er op mijn identiteitskaart staat zou ik geboren zijn in maart 1945. Toen ik dus deze morgen op onze almanak plots Paaszaterdag 2022 zag staan, heb ik rap mijn telraam genomen om heel zeker te zijn en inderdaad ik kreeg daar het getal 77 voor ogen. Waar is de tijd..

    Vandaag , Paas zaterdag, was zoveel jaren terug een kermis voor de kinderen . Maar eerst was er de lange vastentijd in die periode waar men moest afzien en scheel zien van de honger....Geen karamellen, geen ijsjes, geen chocolade niks! Zelfs tijdens de gewone maaltijden zat er verschil op, geen boterhammen met centimeters dik gekapt erop of een volle laag confituur en elke woensdag en vrijdag geen vlees .Snoep werd op school bewaard in een blikken doos en die ging pas op Paaszaterdag weer open. Als ik dan toch stiekem eens een snoepje at dan had altijd wel iemand het gezien en kreeg ik een paar Heilige lappen rond mijn oren en kon ik nog eens naar de kerk om dat te gaan biechten. Ppfff , ik was potverdikke verplicht om te liegen in die biechtstoel door te zeggen dat ik het nooit meer zou doen om wat geloofwaardig over te komen.

    Maar dan naderde het einde van die 6 weken vasten.. Er was eerst witte donderdag en waarschijnlijk noemden ze dat zo omdat mijn grootvader die dag meestal de kelder witte en ons ma de grote Paaskuis afrondde. De dag erna was er Goede Vrijdag en of die dag nu beter of slechter was dan anderen zou ik echt niet weten. Ik herinner me alleen maar dat uren lang op je knieën zitten op een rieten stoel in de kerk om de kruisweg en het overlijden van Jezus te herdenken!

    En dan was er Paaszaterdag! Eerst naar school om ons Paasrapport af te halen want op zaterdagvoormiddag was er nog schoolplicht en toen we thuis kwamen vroeg ons pa : “ En heb je een goed rapport en ben je braaf geweest?” Dat laatste vroegen ze ook altijd om Sinterklaas te laten verschijnen, raar.. -Ja ja, zei ik . Ik ben zeer braaf geweest en kijk naar mijn rapport, goed hé? “

    Bij dat eerste stuk keek mijn pa soms bedenkelijk maar dat tweede stemde hem dan weer goedgezind. -Kom we zullen eens gaan kijken of de klokken geweest zijn. Ik kreeg een mandje om eventueel de paaseieren in te leggen. Daar liep ik dan als een Paaskieken zonder kop van struik naar struik ,van boom naar boom want we hadden een kleine fruitboomgaard. Maar de paasklokken in de vorm van mijn ma en pa hadden er werk van gemaakt om ze zeker niet snel te vinden. Ja, ons ma wist zelfs hoeveel eieren de klokken hadden gebracht en af en toe nam ze mij bij de hand om me te gidsen tot dicht tegen de plaats waar het ei in één of andere bloempot verstopt lag. En toen ik nog een kleine snotter zonder zoekervaring was mocht ook onze Loekie helpen zoeken.

    Loekie was onze hond, een kruising tussen een Groenendaeler en een Bouvier en hij had een fijnere neus dan ik en dus kwam hij daar eens binnen de kortste keren met een paasgeschenk af. Euh, ’t was maar toen hij naast ons kwam staan dat we zagen dat hij een paaskuiken in zijn muil had en dat peter - die ook bij het zoeken aanwezig was- zijn klak eens moest rechtzetten en dat ik al bleitend terug naar binnen liep omdat de hond het rapper gevonden had dan ik. Het enige zwarte kuiken dat ik op de markt had gekozen tussen de honderden gele en ‘t was al klaar voor de pan voor het een kieken was.

    Maar omdat je juist op Paaszaterdag naar eieren mocht zoeken, moest de zoektocht verder gaan. Ik zocht dus na een tijdje verder en af en toe vond ik een ei of een stuk chocolade dat zeer goed leek op de stukken chocolade die meter meebracht als ze met peter naar de” kaarting “geweest was. De groene en rode echte eieren kwamen echt van de Klokken zei men me al vraag ik me af of die rode en groene kool die de laatste dagen voor een vervelende geur in huis gezorgd hadden daar voor iets tussen zaten! Na wel een half uur zoeken was het zowel voor mij als voor mijn ma en pa tijd om iets anders te doen en dus kreeg ik wat hulp. Fier mocht ik dan mijn mandje tonen aan ma en pa en ook peter keek even naar mijn vondst maar niemand leek echt verwonderd. Het was alsof het de normaalste zaak was dat de klokken in onze hof waren geland.

    -Pa mag ik nu een ei eten? Neen, eerst eten en daarna een ei! Die vastenbeproeving ging dus nog even door. Maar dan kwam “ le moment suprême” .. Voorzichtig deed ik het gekleurde papier van rond het ei en daar zat ik braaf in de zetel met het "chocolatten ei". Mijn tanden beten er een gat in en langzaam werkte ik het naar binnen…. Zalige herinneringen ….

    De dag van vandaag komen de paaseieren van de bakker ( bij sommigen belanden ze toch nog in de tuin) Je vindt ze er in alle vormen zoals een paashaas of een ei in een kartonnen doos met een schone strik rond. Het is een kost die een mens maar ene keer moet doen want als je er niet van eet kan je elk jaar dezelfde doos buiten zetten.  Ja na een paar jaar begint de chocolade dan wel wat wit uit te slaan maar ik heb mij laten wijsmaken dat chocolade nooit slecht wordt.

    Heb je ergens nog zo’n doos staan , dan is het nu misschien tijd om die doos toch eens te openen als er volk komt…en om nog eens te klappen over andere zaken die je na zoveel jaren zijn bijgebleven.

    16-04-2022 om 18:30 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    14-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie dag iedereen..

    Voor die paar trouwe bezoekers kom ik even boven water. Vandaag is het niet enkel Witte Donderdag maar ook nog eens een zonnige donderdag ! Deze morgen hadden we een staalblauwe hemel maar intussen komen de wolken binnen en vrees ik dat we tegen de avond misschien weer wat gedruppel krijgen.

    Onze dagen zijn nog steeds niet druk gevuld al wacht er hier een stapel werk buiten  ( restanten van de storm moeten nog weggewerkt worden), maar we hebben onze tijd en dat werk loopt niet weg!

    We zijn het ergste voorbij maar dat vies beest laat zich af en toe nog eens voelen door ons met een deftige hoestbui op te zadelen. De dokter had gezegd dat die bijverschijnselen ts 2 à 6 weken kunnen blijven hangen  maar wij tekenen voor minder!

    Voor de rest is het hier ok alleen ben ik de laatste weken ook niet aan mijn 15.000 woorden gekomen . In quarantaine zitten met een slaapgenoot die ook geen babbelaar is dan is het hier soms heel stil.Gelukkig zorgt de radio voor wat geluid en doet elk berichtje hier deugd want zo voelt een mens zich minder geïsoleerd!

    Geniet van elk straaltje zon lieve bloggers en hasta la proxima .... zeggen ze wat meer in het  zuiden!  

    14-04-2022 om 12:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    12-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit post ik nu een heel graag .....

    Vrouwen die veel praten zouden gemiddeld gezien langer leven, aldus wetenschappers.

    Als je iedereen de oren van hun hoofd kletst, dan ben je lekker bezig. Veel praten is gezond. Het zit zo.

    Wie veel praat, is vaak ook sociaal en sociaal gedrag doet een mens goed. Vrienden hebben is uitermate belangrijk voor je welzijn – zowel fysiek als mentaal. Daarnaast ontdekten onderzoekers dat als vrouwen veel kletsen, ze vaak ook positief in het leven staan. Het heeft alles te maken met iemands quality of life, zoals ze dat in de psychologie zo mooi zeggen.

    Dat wordt deels bepaald door je genetische aanleg, bijvoorbeeld of je door je DNA vatbaar bent voor depressies of angsten. Maar je hebt er uiteraard ook zélf invloed op, op die quality of life. Je kiest zelf waar je gaat wonen, met wie je samenwoont en met wie je je vrije tijd doorbrengt. Je zit zelf aan het stuur van je eigen leven. Volgens het onderzoek word je van praten blij en als je al blij bent, ga je automatisch meer praten. En blije mensen, die worden dus gemiddeld gezien ouder.

    Hoeveel moet je dan praten om een beetje mee te doen met deze mooie voorspellingen?

    Simpel, volgens de auteur van het boek We Are What We Speak Luis Rojas. Mensen die meer dan 15.000 woorden per dag produceren zijn heel gezond bezig. Iedereen die minder praat, zou volgens hem ook minder oud worden. Volgens Luis is het dan ook op deze manier enigszins uit te leggen waarom vrouwen wereldwijd gezien ouder worden dan mannen. Vrouwen zeggen gemiddeld namelijk 20.000 woorden per dag, tegenover mannen die gemiddeld maar 7.000 woorden per dag uitkramen.

    Kleine kanttekening ... niet moeilijk zeg ik dan, vrouwen moeten ook alles 2 keer herhalen wat ze zeggen omdat mannen niet luisteren!! 

    Natuurlijk hangt niet alles in het leven af van je oneindige gebabbel met vriendinnen, maar het kan zeker geen kwaad om weer eens een hele lange “terrasdag” in te plannen. Science says it, nietwaar?

    Dus ladies wil je oud worden dan weet je wat te doen!! 

    12-04-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (17)
    10-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palmzondag.

    Ben jij als kind ook naar de mis geweest op Palmzondag om dan met een gewijd bosje palmtakjes naar huis te komen?

    Ik dacht eraan omdat Jos in een reactie hier zei dat het vandaag Palmzondag is!

    In de tijd toen ik nog heel gelovig was, gingen we inderdaad met ons gezin naar de mis op Palmzondag . Daar werd de intocht van Jezus in Jeruzalem gevierd en hoe hij op een ezel de stad introk en hoe de mensen hem juichend toe wuifden met palmtakken. Wij zaten dus ook met die palmtakjes in ons hand om de mis te vieren. Dat bij de zegening de kwispel van de pastoor soms te kwistig was met “ gewijd water” en je natter was dan de takjes zelf als je te dicht bij de middengang zat, dat namen we er maar bij want iedereen wilde gewijde palm. Eenmaal thuis begon het ritueel, de oude , vergeelde takjes van het jaar ervoor werden weggehaald en vervangen door verse groene! Tot op zolder en in het kleinste kamertje hingen we palmtakjes. Een vrolijk ritueel. Zelfs op het land werd er door de boeren een palmtak gestoken om de akker te zegenen …

    Zo lang ons ma leefde , kreeg ik altijd een klein bosje mee om het in huis enz op te hangen…Na haar is die tradities verloren gegaan omdat ik er niet meer in geloofde!

    Meteen denk ik ook aan het Hubertus brood dat gewijd werd op 3 november en dat was tegen hondsdolheid. Vroeger namen de kerkgangers ook wel zelf een broodje mee om het te laten wijden. Het moest, na de wijding, droog worden opgegeten alvorens men iets anders mocht eten. Toch speciale herinneringen uit mijn kindertijd!

    10-04-2022 om 15:14 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    09-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat stilaan vooruit!

    Ik heb dit gedicht van Toon Hermans gelezen bij Ani en vond het de moeite om het hier te plaatsten .

    Hier zijn de dagen ook verschillend. Ikzelf ben op goede weg om terug de “oude” te worden 🙂 mijn half bedde vecht nog steeds tegen dat verdomd beest.. de ene dag gaat het beter , de andere dag terug bij af maar vandaag is hij duidelijk beter! Wat ben ik blij dat we die booster gekregen hebben want al is het maar een milde vorm die wij hadden, voor hem zou dat anders zeker het ziekenhuis geweest zijn! Duimen dat het verder de goeie kant opgaat want dat duurt nu al 2 weken!

    Nog een gezellig weekend iedereen!

    dag

    09-04-2022 om 09:31 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    07-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluk is...

    Onze quarantaine zit er op en het gaat ook de betere kant op met ons. Mijn half bedde loopt een beetje achter maar heeft vandaag toch ook een betere dag. Het zal wel nog wachten zijn op zon vooraleer we terug in gang schieten hoewel dat schieten zal eerder met pijltjes zijn want ik vermoed dat de naweeën van onze corona niet zomaar in één twee drie uit ons lijf zullen zijn. Maar .. ik ben al blij dat we niet meer moet opgesloten zitten. Maar het heeft toch deugd gedaan dat we weten dat we hier goed wonen want....

    lieve-buren

    07-04-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (20)
    05-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar hoeft geen uitleg bij

    Vandaag in mijn mailbox ontvangen...

    wereldoorlog

    05-04-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (15)
    02-04-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even kort

    Jaja, we leven nog en ik denk dat we het ergste achter de rug hebben dank zij onze booster want anders had ik hier nog niet achter mijn PC gezeten! De koorts is weg en het hoesten verminderd, alleen de vermoeidheid en dat slap gevoel na griep is er nog maar dat zal ook wel beteren zeker al denk ik dat ik al verder sta dan mijn slaapgenoot!

    Gelukkig hebben we goede buren die voor ons zorgen, dus mogen we nog niet teveel klagen.

    Een aangenaam weekend iedereen en houd het veilig want zie maar, wij dachten dat we goed bezig waren en toch!!

    02-04-2022 om 11:13 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    31-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lap!

    Kort en bondig we hebben het zitten alle twee en steeds voorzichtig geweest en masker aangehouden!

    En even kort een melding ... reacties als Prachtig, mooi gedaan zoals Fran francoiscois neerzette, vind ik momenteel niet gepast.Als je niet leest wat er staat moet je ook niet reageren dan krijgt een mens ook niet van die stomme dingen binnen.

    Typisch voor die buttonzetters , binnenkomen , button zetten en weer weg wat er ook staat en of hun reactie nu past of niet dat trekken ze zich niet aan! Dat maakt me nu eens boos zie , heb dat ook al bij anderen vastgesteld dat een reactie helemaal ongepast was.

    corona

    31-03-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (21)
    29-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeie avond iedereen..

    Een korte feed back...

    De ravage in de tuin is opgekuist nu kunnen we de bestelling voor een nieuw dak plaatsten maar voorlopig zitten we min of meer ok mocht het weer beginnen regenen!

    Zelf heb ik last van een zware hoest die me blijft parten spelen en dus ga ik morgen maar even langs de dokter. Er is hier nog van alles te doen dus veel en lange epistels zal je hier nog niet lezen!

    Houd het veilig en gezond en hopelijk geraken ze daar in Oekraïne tot een akkoord!

    nu-niet

    29-03-2022 om 18:09 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    27-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomertijd

    Geniet van jullie zondag want blijkbaar blijft dat schoon lenteliedje niet duren!

    oma-zomertijd

    27-03-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    24-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een korte update

    Vandaag zijn we terug gekomen van onze jaarlijkse vakantie in het zonnige Spanje. Dat zonnige mogen jullie vergeten, maart was echt niet goed en de 3 laatste weken zelfs slecht altijd maar regen en wind. We zijn dan maar vervroegd teruggekeerd want om daar binnen te zitten ,hebben we niet gekozen.

    De terugrit viel mee want we reden richting zon!!

    Normaal reizen we tijdens het weekend maar nu was het een werkdag en dat hebben we ondervonden toen we op de ring rond Parijs reden. We hebebn er maar liefs 1u30 over gedaan voor we errond waren en dan natuurlijk rond Antwerpen aanschuiven vanaf Haasdonk door die overkappings werken ..pff Thuis zagen we meteen direct de echte schade na de storm van febr. .... tsja daar zullen we ook een tijdje zoet mee zijn....

    Het is dus direct back to reality

    Aan die bezoekers die hier toch regelmatig iets schreven ook al kon ik niet altijd reageren een dikke merçi dat doet deugd dat er toch nog een paar trouwe bezoekers zijn! IK kom een tegenbezoekje brengen van zodra ik hier uitgepakt heb en alles weer op zijn plaatst staan.

    24-03-2022 om 21:36 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    19-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De badkuip-dementie-test!

    Het regtent hier nog steeds en om niet wanhopig te worden een vleugje humor!!

    Tijdens een bezoek aan een verpleeghuis, vroeg ik aan de directeur wat het criterium is om een patiënt opgenomen te krijgen.

    ”Wel” zei de directeur, “We vullen een badkuip met water, dan krijgt de patiënt een theelepel, een theekop en een emmer. Dan vragen we hem/haar om de badkuip leeg te maken.”

    “Oh, ik snap het,” zei ik, “Een normaal persoon gebruikt de emmer, omdat die groter is dan een theelepel of een theekop.”

    “Nee,” zei de directeur, “Een normaal persoon zou de stop uit de badkuip trekken. Wilt u een bed bij het raam of in het midden”?

    19-03-2022 om 12:06 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (31)
    17-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het weer tegenzit

    Het regent hier pijpenstelen zodat het zand van de voorbije dagen weggespoeld wordt maar bepaald vrolijk word je van dit weer niet. De vooruitzichten voor de komende 10 dagen zijn niet ok dus daar gaat ons mooi kleurtje. De Fallas feesten en het St Patricks day feest vandaag vallen dus ook letterlijk in het water.

    Normaal kleurt Benidorm groen vandaag door de vele Britten en Ieren die zich opsmukken voor hun dag maar vandaag - helaas pindakaas- nada niets , rien de knots!! Iedereen blijft " in zijn kot" Ons Maggie zou content zijn!!

    Daarom trek ik me op aan flauwe moppen die ik hier en daar sprokkelde:

    -Een vis botst tegen een andere vis op. De ene vis zegt: 'Hé, kijk eens uit!' Zegt de andere vis: 'Sorry, ik had water in mijn ogen!

    -Twee wc-potten staan naast elkaar. Zegt de ene pot tegen de ander: 'Je hebt daar een vlekje.' Zegt de andere pot: 'Hoe kun jij dat nou zien? Je hebt je bril niet eens op!'

    -Een jongetje zit te vissen. Na een poosje komt er een agent aan: "Zeg manneke, je mag hier helemaal niet vissen." Zegt 't jongetje: "Ik vis helemaal niet! Ik doe alleen maar m'n worm in bad!"

    -Jantje loopt de winkel in met een ladder. 'Waarom heb je een ladder mee?', vraagt de verkoper. Antwoordt Jantje: 'Voor al die hoge prijzen natuurlijk!'

    -Een baas wordt boos op zijn bediende. 'Geef de klant altijd gelijk', zegt hij. 'Ja, baas', antwoordt de bediende. Dan vraagt de baas: 'Trouwens, waar hadden jullie ruzie over?' Zegt de bediende: 'De klant zei dat hij jou een oen vindt!'

    -Twee oenen zitten in een café en bestellen een cola. Achter de bar hangt een spiegel. Zegt de ene oen tegen de andere: ‘Zullen we bij die andere twee oenen gaan zitten?’ Ze staan op en lopen naar de andere kant van de bar. Zegt de andere oen: ‘Oh laat maar, ze komen al naar ons toe!’

    -Marco vraagt aan zijn vader waarom hij eigenlijk Engels moet leren op school. ‘Maar jongen, de halve wereld spreekt toch Engels’, antwoordt zijn vader. Waarop Marco verbaasd zegt: ‘Is dat dan nog niet voldoende?'

    Voilà een goeie dag daar en tot de volgende

    17-03-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (13)
    14-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jaja ik leef nog

    Het wordt tijd dat ik weer iets van mij laat horen als ik niet wil dat iedereen gaat lopen want zo is het als je een tijdje niet actief bent dan haken er velen af en het is hier al geen grote weelde wat bezoekers betreft dus..

    We zijn aan onze 2 laatste weken bezig en de vooruitzichten zijn niet zo denderend, het weer is echt niet zoals we het al die vorige jaren gewoon waren.

    Vandaag is het bewolkt bij 18/19 gr en de bergen staan in de mist , er werd regen voorspeld maar door de felle wind is daar nog niets van gekomen. De volgende dagen zien er ook niet denderend uit en bij elke dag staat een regendruppel.... Jaja als het in België goed is dan is het hier minder en daar zitten de hoge en lage drukgebieden voor iets tussen. Voilà tot daar het weerbericht van hieruit.

    Verder blijven we genieten van het gezelschap van de vrienden hier en er is altijd wel wat te doen. Zoals morgen bv dan ruikt het naar buskruit, op de achtergrond klinkt dan muziek waar we opgewonden van worden en alles vult zich met kleur…. ja, ik heb het over de Fallas! =( fakkels)


    Elk jaar worden Las Fallas - een traditioneel straatfeest ter ere van Sint-Jozef - in Spanje gehouden. Het is een overweldigende, wondere wereld van gigantische, geknutselde beelden, ‘fallas’ genoemd.
    The place to be voor de Fallas is Valencia maar ook andere steden delen die traditie .

    Het hoogtepunt van Las Fallas loopt tijdens de week van 15 tot en met 19 maart, waarbij er dag en nacht wel iets te doen valt! Er wordt geschoten op de stranden en vuurwerk kleurt de avond, een hele gebeurtenis.


    Op 15 en 16 maart wordt er gestart met de opbouw van de Fallas beelden. Een Falla is een groot beeld gemaakt van materialen zoals papier maché en hout. Deze monumenten bereiken vaak enorme hoogtes en worden in het midden van de straat gebouwd. Een Falla bevat meestal een boodschap waarbij van alles en iedereen bekritiseerd wordt. De verschillende wijken strijden ook met elkaar om de mooiste Falla, vaak wordt er een volledig jaar gewerkt aan deze kunstwerken.
    Op de laatste nacht van Las Fallas, rond middernacht op 19 maart, worden deze Fallas poppen verbrand. Dit heet de cremà (het branden), de climax van het hele evenement en de reden waarom de constructies Fallas heten (fakkels). Er zijn 2 soorten Fallas De Fallas Infantiles en de Fallas. Eerstgenoemde kinder-fallas zijn kleinere beelden, met hoogtes tot circa 1,8 meter. De gewone fallas zijn juist enorm, sommige zelfs tot 30 meter hoog. De verbranding staat voor een nieuwe start en kondigt het begin van de lente aan.


    De Fallas komen voort uit een oude gewoonte van timmerlieden. Ze vierden de komst van het voorjaar door op de avond van 19 maart buiten voor hun werkplaatsen de stukken hout (parots) te verbranden die ze gebruikten voor het optillen van lantaarns voor verlichting in de winter. Stukje bij beetje werden aan dit louterende vuur oude spullen en vodden toegevoegd die de parots er menselijk lieten en waaruit de ninots (poppen) ontstonden. De humor van de Spanjaardengaf al gauw een gevoel van kritiek en ironie aan de poppen en deze is er vandaag de dag nog steeds.
    Als het weer wat meezit dan gaan we morgen eens kijken in oud Benidorm waar de meeste poppen ( ninots ) te zien zijn en dan stuur ik wel een paar foto’s door.

    Hasta pronto


    14-03-2022 om 17:24 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    11-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar eindigt dit?

    Stijgende energie prijzen, dreigende tekorten op termijn, mensen die hun verwarming niet meer kunnen betalen! De tijd dat we het binnen lekker opwarmden tot 24 gr is voorbij en de vraag is maar of die ooit terugkomt!

    Oke het leed van de Oekraïners is veel erger en hun toekoms nog meer belast dan de onze maar zoals de wereld nu verder evolueert doet het een mens vrezen dat die " goede tijd" nooit meer terugkomt en dan heb ik het nog maar op economisch vlak. Ik ben geen pessimist maar die kuren van Poetin en zijn onberekenbaarheid doen een mens niet lachen! We kunnen alleen hopen dat finaal het gezond verstand primeert maar ja daar knijpt juist het schoentje .. gezond verstand!!!

    Geniet toch maar van jullie dag dat doen we hier ook al zit het weer de laatste dagen niet echt mee maar soit dat is eigenlijk een luxeprobleem de dag van vandaag!

    Doei..

    benzine

    11-03-2022 om 11:44 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (24)
    08-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale vrouwendag
    vrouwendag

    Vrouwen doen nog steeds het merendeel van onbetaald zorgwerk. Het Europees Parlement wil het probleem, verergerd door de pandemie, in de kijker zetten.

    Door de lockdown telewerken we meer, wat geleid heeft tot conflicten tussen werk en ons privéleven. Vrouwen doen nog steeds het merendeel van de zorgtaken, inclusief het zorgen voor kinderen of oudere familieleden.

    De Covid-19-crisis heeft op dit vlak vermoedelijk genderongelijkheden erger gemaakt, en de combinatie van werk en het gezinsleven heeft een dramatische impact op de mentale gezondheid van vrouwen.

    In de meeste lidstaten zijn er meer vrouwen dan mannen die een minimumloon krijgen - dat is ook zo in de gezondheidssector, dat sinds de pandemie extra onder druk staat.

    In het kader van Internationale Vrouwendag zal het Europees Parlement de aandacht vestigen op gendergelijkheid, mentale gezondheid en onbetaald zorgwerk.

    08-03-2022 om 15:40 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (21)
    03-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is nu eens de nagel op de kop!!!!

     

    Ik snap er niets meer van..

    De Olympische Spelen in Beijing worden gespeeld op 100% kunstsneeuw.

    Het wereldkampioenschap voetbal wordt gespeeld in de woestijn van Qatar, in 8 stadions met airconditioning.

    Lufthansa geeft toe 18.000 "lege" vluchten te maken om haar corridors te behouden.

    Een cruiseschip verbruikt het equivalent van 87.000 dieselauto's.

    Miljardairs maken ruimtereizen...

    Maar bovenal, rij elektrisch, sorteer je afval en demonstreer voor het klimaat!

    Tis toch waar zeker !

    03-03-2022 om 08:02 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (25)
    02-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dat jullie bedankt zijn

    Jullie zijn allemaal geweldig en hebben mijn dag gisteren extra gekleurd door hier een wens of een woordje na te laten voor mijn 77 "lentes" .

    Bedankt en dankjewel voor de simpele woorden die deuren openen en mensen met elkaar verbinden. Ik voel me rijk met blogvrienden zoals jullie!

    bedankt-FB

    02-03-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    01-03-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een beetje zelfspot

    Toen ik deze morgen opstond en die 2 zevens op mijn levenskalender zag staan, heb ik ze eens stevig vastgepakt, ze gedraaid en gekeerd, omhoog gegooid , van links naar rechts gesleurd maar nougabollen ze bleven hardnekkig naast elkaar staan. Bon, dan zal ik ze maar verwelkomen en omarmen zeker?

    Twee keer zeven dus twee keer een geluksgetal .. waarom sakkeren? Ik ben dan wel 77 jaar geworden maar ik zit nog niet achter de geraniums!

    Is het niet zo dat ik inderdaad de handjes mag samenhouden dat ik op dit nieuwe trammetje nog redelijk gezond ben?

    Ik heb nog steeds mijn half bedde naast mij als trouwe gezel. Dat is niet aan iedereen gegeven!

    We wonen nog steeds samen in ons huis en vinden nog steeds onze bezigheid en plezier in onze tuin ( als de storm niet langs geweest is!) want rust roest zeggen ze maar daar is nog geen gevaar voor!

    En vergeet ik al eens iets… ik trek het me niet aan, het is mijn geheugen dat met mij een spelletje speelt en de plezante wil uithangen!

    Het is misschien wat te optimistisch als ik zeg dat ik mijn grijze lokken en zo omarm, maar ik begroet mezelf wel elke morgen met een beetje zelfspot!

    Daarom grijp ik ook op mijn 77ste terug naar wat ik hier al eens neerzette op een zotte morgen…

    Dag wangzakjes als ik ’s morgens wakker word

    Hang hang.

    Dag rimpeltjes in mijn nek en naast mijn ogen.

    Dag lieve walletjes als ik niet uitgeslapen ben.

    Geeuw ,geeuw.

    Dag haar met je zilverdraden.

    Dag zilverdraden.

    Zilverdraden en wangzakjes

    Van mij .

    Goeiendag

    Dag , dag

    01-03-2022 om 07:15 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    23-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat was het een andere tijd, waarin ik ben opgegroeid.

     

    We gingen gingen we naar de platenzaak om singeltjes te beluisteren en eventueel te kopen. Toen hadden winkels gewoon 4 muren in plaats van 3 W's (www).

    Naar de stad gaan was een belevenis en zo gezellig. Er waren tradities, tradities die nu niet meer kunnen of die steeds meer worden afgeschaft omdat men ze discriminerend vindt of omdat het niet bij de multiculti samenleving past. Veel wordt er verboden, waardoor de Tradities verdwijnen.

    Als je in een rode bus🛻 stapte, dan was dat een stadsbus en een gele 🚍een streekbus. En een kaartje kopen bij de chauffeur was normaal. Die man behandelde je met respect.

    Een trein🚄 had een vishakenlogo erop en kaartjes werden voorzien van een gaatje als de conducteur kwam controleren. Dat was een belevenis, want treinpersoneel had aanzien. Om de trein🚄 te laten vertrekken stak de machinist z'n hoofd naar buiten en zwaaide de conducteur met z'n spiegelei. In de Intercity was de koffie☕standaard aanwezig en geen uitzondering op de regel. Dat kan je je niet meer voorstellen...

    Spelen deed je buiten met een hoop herrie en geschreeuw en natuurlijk haalde je kattenkwaad uit. Dat hoorde bij het opgroeien.

    Overvallen, inbraken en zakkenrollerij haalde de krant nog, gewoon omdat ze niet aan de orde van de dag waren. Als je met je kattenkwaad de politie 👮‍♂️👮‍♀️tegenkwam, dan schrok je en gedroeg je je respectvol in de hoop dat ze niet naar je ouders gingen.

    Als het donker werd dan was je thuis binnen. Jeugd 's avonds of 's nachts op straat kwam bijna niet voor behalve als ze op stap gingen naar de disco of de kroeg. Anders keek je TV naar Lassie en Black beauty, de collega's of schipper naast mathilde, of speelde je Monopoly .

    Je luisterde naar de radio en nam je favoriete muziek op met je cassetterecorder. We luisterden naar de plaatselijke piraatzender, piraat zijn was toen nog een kat en muisspel in plaats van een grote misdaad waar tegenwoordig zelfs boobytraps geplaatst worden om de controleurs buiten te houden.

    Koeien🐄 stonden in de wei en niet in een megastal en ze waren nog gewoon onderdeel van de natuur in plaats van slecht voor het milieu.

    De post kwam iedere werkdag en je wist ook dat je post goed verzorgd werd want het waren beëdigde postbeambten in plaats van bijbaantjes voor iedereen.

    Bellen? Als je niet thuis was dan was je niet bereikbaar. Lekker rustig. En als je dan toch moest bellen📞 dan ging je naar een telefooncel tenzij je zelf eentelefoon had wat niet overal evident was.

    Ziektekosten? Je verzekerde je voor 200 belgische frank per maand en van eigen risico en eigen bijdrages hadden we nog niet gehoord. Was er iets ernstigs dan ging je gewoon naar de eerste hulp. Dat was toen normaal. Sommige ouders deden bij de ASLK aan voorhuwelijks sparen voor hun kinderen zodat je een klein startsommetje had!

    Ben ik tegen vooruitgang? Absoluut niet, maar onze vooruitgang voelt langzaam maar zeker aan als onze ondergang. Betalen om te mogen sparen,betalen omdat je niet alles vergoed krijgt van de zorgverzekering waar veel mensen niet eens het geld voor hebben om het te betalen... Overal moet over gediscussieerd worden en zelfs gebakjes 🍰en toetjes moeten van naam veranderen omdat de naam niet meer mag.

    Veel zaken waarvan je je afvraagt wat anderen ermee te maken hebben worden verboden. Niets is nog goed, alles is slecht je auto, je gezondheid, het milieu, de boerderij. Alles moet anders. Zelfs de natuur is slecht voor het milieu.

    Ik mis het België van mijn jeugd. En dat zal helaas nooit terugkomen. 🍀 ❤️ocharme onze kinderen en kleinkinderen😪😪

    23-02-2022 om 18:05 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (53)
    19-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We weten weeral wat gedaan als we thuiskomen

    Eunice heeft gisteren weer haar stempel achtergelaten al zat niemand daar op te wachten. Vandaag kregen we hier precies een nasmaakje want het was een winderige, sombere, bewolkte en frisse dag maar zonder schade hier en voor de Spanjaarden zou regen welkom zijn want het water in de stuwdammen staat verraderlijk laag!

    Van onze buur kregen we foto's doorgestuurd met beelden van hoe onze tuin er bij ligt. Geen omgewaaide bomen maar wel afgerukte daken van tuinhuisje en stapel hokjes achteraan. Een echte ravage en zij zullen proberen om alles met stenen en zo terug wat vast te leggen maar wij weten weer al wat te doen als we terug komen van onze vakantie!!!

    Verder met ons alles ok en een dikke merçi aan iedereen die hier een berichtje achterlaat ook al kom ik niet elke dag langs!

    Houd jullie stevig vast als het nog eens waait en hopelijk zijn jullie van erge schade gespaard!

    19-02-2022 om 18:56 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (29)
    17-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je moeilijke woorden stilaan vergeet ...

    Een oude grap maar nog steeds de moeite .

    Dinske kwam Pierke tegen op de markt in Kortrijk. Pierke vroeg :

    'Heb je nog iets van Fons gehoord ? 'k Heb hem al lang niet meer gezien".

    "Maar die is toch gestorven, Pierke".

    "Dat wist ik niet. Wanneer dan en wat heeft hij gehad ?"

    "Hij leed aan een hartziekte en toen heeft hij een pesewever gekregen. Dat was allemaal goed en wel, ze hebben een runderfoto genomen en er was niets op te zien. Daarna zat hij in zijn rechter knie met een pijnlijke musicus die maar niet wou genezen. Daar kwam nog een bungalow in zijne rug bij.

    Na enkele maanden werd hij ziek aan de protestant. En nu is hij overleden. 'k Ben hem gaan groeten in het dolfinarium in Kortrijk. Hij lag er heel mooi geopenbaard en ik ben ook naar de begrafenisfeest geweest in de St-Maartenskerk van Kortrijk.

    De pastoor heeft een schone homofilie gehouden. Na de viering werd hij niet op het kerkhof begraven. Ze brachten hem naar de crêmerie' in Kortrijk, hij kreeg daar een verrassing.

    17-02-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (15)
    14-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik leef nog hoor!

    Beste blogvrienden en trouwe dagelijkse bezoekers, ik voel me een beetje schuldig als ik jullie reacties lees en dan zie dat ik al een tijdje niets meer geschreven heb. Vandaag probeer ik daar iets aan te doen.

    Ik zal maar kleur bekennen zeker al zijn de meesten wel op de hoogte.. ik ben momenteel op vakantie en daar genieten we ten volle van en is er niet veel tijd voor het bloggen want we genieten hier elke dag van de zon en het mooie weer en het gezelschap.

    Ik hang het niet graag aan de grote klok dat we er even uit zijn dat om geen slapende honden wakker te maken al hebben we fantastische buren langs 2 kanten die de boel in de gaten houden en binnen ook elke dag gaan zien als ze de post gechecked hebben. Dus niemand moet zich iets in het hoofd steken trouwens er is overal controle.

    Dit gezegd zijnde ( wat een oude zin!!) kan ik jullie verklappen dat we medelijden hebben met jullie als we hier de weersberichten van België horen.. wat een triestige winter altijd die regen en somber weer! Dat is de reden waarom wij er even uit wilden om extra vit D op te doen en optimaal van de zon te genieten. Maar ik herhaal het niet meer om dat ik jullie niet wil jaloers maken.

    Valentijn is ook hier een speciale dag al houden wij het sober want je hebt die 14e febr. niet nodig om te bewijzen dat je iemand graag ziet....

    Doch voor diegenen die graag meedoen met al die speciale dagen.. ik hoop dat je een originele manier gevonden hebt om jouw Valentijntje in ze zon te zetten!

    14-02-2022 om 18:10 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (22)
    09-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag niet gelachen, is een dagniet geleefd ...

    Om de kille en sombere dagen te doorbreken, kan soms een lach helpen en daar help ik jullie mee...

    Zeggen ze niet: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd? Daarom dit berichtje...

    Vrouwelijke patient:

    Dokter, ik moet u even spreken over mijn echtgenoot. In de twintig jaar dat we nu getrouwd zijn, is hij altijd een gelukkig en tevreden man geweest en hij heeft altijd veel van me gehouden. Sinds hij bij u geweest is, is hij compleet veranderd. Hij is nooit meer thuis, neemt me nooit meer mee uit, geeft me geen enkel geschenk meer...Hij kijkt me zelfs niet meer aan. Uw behandeling heeft blijkbaar zijn hele persoonlijkheid veranderd!

    DOKTER:Ik heb hem helemaal geen behandeling voorgeschreven, mevrouw, ik heb alleen gezegd dat hij zich een bril moest aanschaffen.

    -Zegt Fritz tegen zijn buurman: "Buur, we zullen geen last meer hebben van die vervelende mol, ik heb hem een half uurtje geleden gevangen, levend nog wel!!".

    Buur: "En wat heb je er dan mee gedaan?"

    Fritz: "Wel, da's simpel, ik heb een put gemaakt en hem levend begraven!!"

    - Alexander kon het verschil tussen de verleden tijd en de tegenwoordige tijd maar niet snappen en moest een taak maken voor school.

    - "Mama, wat voor tijd is: 'Vader speelt biljart' "?

    - "Verloren tijd".

    Tot de volgende en houd jullie goed en gezond!

    09-02-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (41)
    07-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weet je het nog?

    Ja, 't is verschrikkelijk lang geleden

    dat we nog met een driewielerke reden,

    op zijn minst wekelijks naar de mis gingen,

    en in mei " lieve vrouwe van ons land" moesten zingen!

    Af en toe werd er 'n varkentje thuis geslacht,

    dat moest stijven aan de "lere",'n nacht!

    's avonds werden de "vette darms" en niertjes gebakken, 

    een delicatesse om naar te snakken! 

    En terwijl de haan op de "messing" stond te kraaien, 

    waren we met de "vrange" van de vleesmolen, "gekap" aan 't draaien!

    Zelf gebakken leverpaté, "hoofdflakke" "gebruineerde patatjes in 't smout, 

    wie dat allemaal veel heeft gegeten is nu wel straatoud!!!!!!!!

    En weet je nog dat……..

    De bakker nog aan de deur kwam.

    Je een liter melk los kon kopen bij de melkboer.

    Maandag thuis nog wasdag was.

    Je iedere zaterdag in de teil gewassen werd met sunlichtzeep.

    Je nog zondagse kleren hebt gedragen..

    Je ouders een voorraad aardappels voor de winter insloegen.

    Je moeder in het voorjaar alles overhoop haalde voor De Grote Kuis.

    Je oude kleren meegaf aan de voddenman, die langs kwam.

    Je nog op de poef mocht winkelen.

    Je licht op je fiets had.

    De baby's nog katoenen luiers droegen.

    Bij jou thuis nog een kolenboer eens per jaar eierkolen, cokes of briketten kwam brengen.

    Je nog een postzegel van 50 centiem op je brieven plakte.

    Je nog een taksplaat aan je fiets had.

    Je zilverpapier spaarde voor de negertjes in de missies.

    Je nog jaarlijks een hondenmedaille moesten kopen..

    Je prentjes uit de chocoladerepen ruilde .

    Je nog meikevers in een stekkendoosje bewaarde.

    Het verkeer midden op een kruispunt nog geregeld werd door een agent .

    Weet je dat allemaal nog?

    Dan ben je een ‘oudje’ zonder Alzheimer ! 

    07-02-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (19)
    04-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Still alive and kicking haha

    Stel... je gaat eten bij de Chinees , je bestelt een hartelijke schotel en je krijgt bij je groenten het volgende geserveerd! Wat doe jij ermee?

    Ik heb in ieder geval een foto genomen want ik vond dit prachtig maar wel moeilijk om op te eten...

     Finaal kregen we die " kunststukjes" mee en ik heb er heerlijke wortelsoep van gemaakt.

    kreeft vis vogel

    04-02-2022 om 11:27 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (28)
    02-02-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als je weet dat...

    Als je weet dat:

    De uitvinder van de loopband stierf op 54-jarige leeftijd.

    De uitvinder van gymnastiek stierf op 57-jarige leeftijd.

    De wereldkampioen bodybuilding stierf op 41-jarige leeftijd.

    De beste voetballer ter wereld, Maradonna, stierf op 60-jarige leeftijd.

    James Fuller Fix is gecrediteerd voor het helpen starten van de Amerikaanse fitnessrevolutie door de hardloopsport populair te maken.

    Hij stierf aan een hartaanval tijdens het joggen op 52-jarige leeftijd

    MAAR.....

    De uitvinder van het merk Nutella stierf op 88-jarige leeftijd.

    De sigarettenmaker Winston stierf op 102-jarige leeftijd.

    De uitvinder van opium stierf op 116-jarige leeftijd, bij een aardbeving notabene.

    De uitvinder van Hennessey Liquor stierf op 98-jarige leeftijd.

    Hoe kwamen artsen tot de conclusie dat lichaamsbeweging het leven langer maakt?

    Het konijn springt altijd op en neer, maar het leeft maar 2 jaar

    en de schildpad, die helemaal niet traint, leeft 400 jaar.

    Dus ik rust, ontspan, blijf koel, eet, drink en geniet van het leven.

    02-02-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (22)
    30-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oud mopje maar ik blijf het goed vinden

    Alles is welkom om een glimlach op je gezicht te toveren.

    Wat is STRESS?

    Je pikt een liftster op, een mooi meisje. Plotseling valt ze flauw in jouw auto en je brengt haar naar het ziekenhuis. Daar word je gestrest van.

    Maar in het ziekenhuis hoor je dat ze zwanger is en ze feliciteren je dat je vader gaat worden... Jij zegt dat je niet de vader bent, maar het meisje zegt van wel. Dit begint erg stressvol te worden...

    Dus dan... eis je een DNA-onderzoek om te bewijzen dat je niet de vader bent.

    Nadat de test gedaan is krijg je van de arts te horen dat je onvruchtbaar bent en dat waarschijnlijk al vanaf je geboorte. Je bent wel heel erg gestrest maar enorm opgelucht.

    Onderweg terug naar huis denk je na over je 3 kinderen thuis...

    DÁT IS PAS STRESS!!!!!!

    30-01-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (20)
    27-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag blogvrienden

    Het kan al eens gebeuren dat Klaas Vaak niet wil langskomen zoals bij mij nu hier en dat is dan het moment om nog eens even iets te laten horen en liefst iets anders dan corona of die dreiging van oorlog of het leven dat al maar duurden wordt enz. Positieve gedachten dat hebben we nodig nietwaar?

    Als de zon even schijnt dan dromen we al van de komende lente...als een vroege bloem komt piepen dan voelen we ook dat er terug leven in aantocht is zelfs in " oude en stramme" knoken. Als de lucht hier en daar blauw ziet in plaats van dat sombere grijs dan durven we nog steeds plannen maken  en als iemand hier of op jouw blog een lief woord schrijft dan komt die warmte binnen. Contacten iedereen heeft dat nodig zowel jong als oud en daar kijken we allemaal heel erg naar uit, denk ik.

    Ik wil jullie allemaal een heel aangename dag wensen in goede gezondheid en als het kan met wat warmte van de zon of een hartelijk woord!

    Geniet van deze donderdag!

    27-01-2022 om 02:22 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (24)
    23-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.senioren

    Op seniorenNet een goeie visie van Stefaan Van Laere over senioren gelezen. Hier een verkorte versie

    De term 'senioren' heeft vaak nog een negatieve bijklank en dat is jammer. Babyboomers, vijftigplussers en nog andere benamingen voor wie niet meer 'piep' is worden nog te veel beschouwd als zijnde uitgerangeerd, maar niets is minder waar... Senioren hebben een levenslange ervaring. Zelfs als hun gehoor of geheugen niet meer is wat het was, hebben senioren veel wijsheid te vertellen. Ze vormen een generatie die de Grote Depressie, de Tweede Wereldoorlog, Vietnam en de oudsten zelfs Grote Recessie heeft overleefd. Ze kunnen ons veel leren over het doorstaan van verandering en het omgaan met de tegenspoed van het leven.

    Hier zijn verschillende manieren waarop we ons respect kunnen tonen en onze oudere burgers kunnen eren:

    1. Besteed tijd en luister

    Senioren kunnen eenzaam worden of ze nu met pensioen zijn en niet langer hun sociale werkschema hebben, of ze hebben hun partner en vrienden verloren. Hoe dan ook, ze hebben nog steeds een sociale kring nodig voor geluk en om te voorkomen dat ze na verloop van tijd geïsoleerd geraken.

    2. Toon hoffelijkheid en respect

    Beleefd zijn is een blijk van respect. Ouderen groeiden op in een tijd waarin omgangsvormen en respect deel uitmaakten van de dagelijkse etiquette. Respectvol zijn fleurt hun dag op.

    3. Vraag hen om advies

    Helaas bestaat leeftijdsdiscriminatie, ook al behoren ouderen tot de wijste mensen in de samenleving. Het is een schande om te denken dat een bejaarde, met een levenslange ervaring, over het hoofd zou worden gezien vanwege hun inzicht.

    4. Geniet samen van een maaltijd

    Samen eten is een prachtige manier om bij te praten en met iemand in contact te komen. Of je nu naar een favoriet restaurant gaat, een picknick meeneemt of je dierbaren thuis bezoekt samen eten maakt een click

    5. Neem de telefoon op

    Als je te ver van uw oudere geliefden woont om ze regelmatig te zien, pak dan de telefoon en bel ze. In ons drukke leven is het gemakkelijk om te vergeten hoeveel het kan betekenen om gewoon de tijd te nemen om 'hallo' te zeggen en te chatten. Telefoongesprekken zijn een persoonlijke manier om te zeggen dat je om hen geeft.En waarom niet videochatten? Het excuus dat ouderen niet meer de moderne technologie kunnen omgaan gaat steeds minder op. Er is altijd wel iemand die hen op weg kan helpen!

    6. Druk je waardering uit

    Zelfs als je laat zien dat je je ouderen respecteert door je acties, is het belangrijk om ze daadwerkelijk te vertellen hoeveel je hen waardeert en respecteert. Complimentjes geven is een positieve boodschap. Als er een senior is die een positieve invloed op je heeft gehad: deel dit dan met hen en toon je dankbaarheid. Het zal waarschijnlijk een glimlach op hun gezicht toveren en jou ook meteen blij maken.

    Dit artikel slaat de nagel op de kop. Onze maatschappij houdt veel te weinig rekening met senioren. Nochtans is onze huidige welvaart voor een groot deel aan hen te danken en beschikken zij over veel levenservaring.

    23-01-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (32)
    21-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo iedereen

    Hier steek ik weer even mijn neus binnen om jullie allemaal een aangename dag te wensen in die mate dat het in deze tijd zo mag gezegd worden.

    Met ons beiden alles ok , we weten onze dagen goed te vullen en zo schuiven we weer naar het weekend toe.

    Over coronacijfers wil ik het niet hebben daar krijgen we al genoeg van te horen.. het enige dat ik wil horen is dat het einde in zicht is en daar zullen we spijtig genoeg nog even mogen op wachten.

    Over het Belgisch weertje moet ik ook al niet veel opscheppen maar ja het is winter hé dus koude en alles erbij is normaal voor deze periode van het jaar.

    Over het nieuws zwijgen we best ook want wat recent gebeurde met die peuter van 4 tart elke verbeelding. De straffen van het gerecht zijn nog steeds te laks, dat is mijn mening!

    Waar wil ik het dan wel over hebben? Over dat handvol trouwe bezoekers elke dag die mijn dag opfleuren met een kort berichtje. Jullie enkelingen zijn de enige reden waarom ik het hier nog volhoud! Ik kijk al lang niet meer naar mijn teller want die blijft oplopen al reageren de meesten niet...Ik denk dat er veel curieuzeneuzen zijn . Voor mijn part mogen die gewoon wegblijven daar heb je toch niets aan.

    Aan de geïnteresseerden of trouwe lezers een warme groet en knuffel en tot de volgende.

    21-01-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (18)
    17-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter info

    Beste trouwe bezoekers, ik zal voor een tijdje hier minder te lezen zijn maar probeer als het kan toch even iets neer te schrijven . IK probeer  zeker af en toe bij jullie langs te komen om een goeie dag te zeggen. Ik stop niet met bloggen maar momenteel lukt het me niet om regelmatig iets te schrijven.

    Ik probeerde vandaag op verschillende blogs een berichtje te zetten maar kreeg telkens gelieve de robot controle uit te voeren; Hoe robot waar robot? Ik vond daar nergens een link naartoe dus sorry als jullie me niet ontvangen

    Nog een goed weekend en tot de volgende

    17-01-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (34)
    16-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is voor alles een tijd

    Voor alles wat gebeurt is er een uur,

    een tijd voor alles wat er is onder de hemel.

    Er is een tijd om te baren

    en een tijd om te sterven,

    een tijd om te planten

    en een tijd om te rooien.

     Er is een tijd om te huilen

    en een tijd om te lachen,

    een tijd om te rouwen

    en een tijd om te dansen.

    Er is een tijd om te ontvlammen

    en een tijd om te verkillen,

    een tijd om te omhelzen

    en een tijd om af te weren.

    Er is een tijd om te zoeken

    en een tijd om te verliezen,

    een tijd om te bewaren

    en een tijd om weg te gooien.

    Er is een tijd om te scheuren

    en een tijd om te herstellen,

    een tijd om te zwijgen

    en een tijd om te spreken.

    Er is een tijd om lief te hebben

    en een tijd om te haten.

    Er is een tijd voor oorlog

    en er is een tijd voor vrede.

    Er is een tijd voor corona

    En hopelijk een tijd na corona.

    16-01-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (11)
    13-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kop op... even lachen!

    Dingske kwam Pierke tegen op de markt in Kortrijk.

    Pierke vroeg: 'Heb je nog iets van Fons gehoord? 'k Heb hem al lang niet meer gezien".

    "Maar die is toch gestorven, Pierke"

    "Dat wist ik niet. Wanneer dan en wat heeft hij gehad?"

    "Hij leed aan een hartziekte en toen heeft hij een pesewever gekregen.

    Dat was allemaal goed en wel, ze hebben een runderfoto genomen en er was niets op te zien.

    Daarna zat hij in zijn rechter knie met een pijnlijke musicus die maar niet wou genezen.

    Daar kwam nog een bungalow in zijne rug bij.

    Na enkele maanden werd hij ziek aan de protestant. En nu is hij overleden.

    'k Ben hem gaan groeten in het dolfinarium in Kortrijk. Hij lag er heel mooi geopenbaard en ik ben ook naar de begrafenisfeest geweest in de St-Maartenskerk van Kortrijk.

    De pastoor heeft een schone homofilie gehouden. Na de viering werd hij niet op het kerkhof begraven. Ze brachten hem naar de crêmerie' in Kortrijk, hij kreeg daar een verrassing.😁😅

    13-01-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (21)
    11-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als corona de mensen isoleert...

    Er is een tijd van komen.

    Er is een tijd van gaan.

    Er is een tijd van vallen

    Om vervolgens weer op te staan.

    Soms ben je even kwetsbaar

    Om straks weer aan te sterken.

    Soms kost het even tijd

    En moet je aan jezelf werken.

    De sporen die je nalaat

    Ze vertellen een verhaal.

    Het puur geluk, een tranendal

    Het staat er allemaal.

    Dus al maak ik zo mijn fouten

    En loopt mijn pad niet recht

    Mijn verhaal is van het hart

    Elke stap, dat ben ik echt.

    11-01-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:poëzie
    >> Reageer (19)
    07-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RIP Sidney Poitier

    Vandaag stierf de pionier acteur en Oscar-winnaar Sidney Poitier op 94-jarige leeftijd. Het doet me wel wat omdat hij in veel van zijn films de wereld heeft laten zien dat ook mensen met een simpele start in hun leven de wereld kunnen veranderen.’ De wereld verliest een icoon en een held’.

    De film die ik me nog steeds herinner met Sidney Poitier is To sir with love. Zelf stond ik toen nog in de kinderschoenen wat het lesgeven betrof maar ik vond die film sprekend om ook te proberen een goed contact met de klassen op te bouwen. Ik durf zelfs zeggen dat ik toen toch wat dweepte met Sidney Poitier zoals ik ook dweepte met Harry Belafonte. Veel van Belafontes songs heb ik vaak in mijn lessen Engels gebruikt samen met Negro spirituals die toen ook mijn dada waren . Dat was altijd succes verzekerd bij de hogere klassen!!

    sidney-poitiers

    07-01-2022 om 20:06 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (21)
    06-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo eindigde hier 2021

    We werden hier thuis op de laatste morgen dag van het jaar getrakteerd op een mooie zonsopgang. Rode luchten, roze gloeden en de grote oranje zon die aan de horizon verschijnt, het voelt uitzonderlijk. Daarom dat ik die ochtend vastgelegd heb op de gevoelige plaat ... Ik wilde jullie laten meegenieten.

    morgengloed-2021-blog
    image share

    06-01-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    03-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn nieuwjaarsbrief...

    Van harte voor iedereen in 2022

    mijn-nieuwjaarsbrief-bis/center>

    03-01-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (19)
    01-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op hoop van zegen...
    gelukkig-nieuwjaar/center>

    01-01-2022 om 18:37 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)







    Laatste commentaren
  • Goedemorgen lieve Nancy fijn weekend gewenst xxx (Lenie)
        op Bluven goan
  • Fijn weekend gewenst Natoken , (Ingrid )
        op Bluven goan
  • Jan en Elena wensen u een prettig weekend (Jan en Elena )
        op Bluven goan
  • Dag Nancy we hebben al een half aar regen pffff veel te koud voor de tijd van het jaar (Roosje)
        op Bluven goan
  • Inderdaad geen weer de laatste maanden! (Martin)
        op Bluven goan
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • ja , ik heb er staan , maar durf ze nog niet LATEN buiten zetten , kan nog vriezen (ani)
        op
  • Dag Nancy (Roosje)
        op
  • . . . (Chris)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!