Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    12-05-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leve de natuur!

    De koekoek roept, de merel fluit, de mus tsjilpt opgetogen. Sa, jongen, wipt de nesten uit, de velden ingevlogen.... Wie kent nog dat Vlaams volkslied?

    We zijn bijna half mei en de natuur wurmt zich al een tijd uit haar winterverpakking. Bomen en struiken tonen trots hun pril gebladerte, bloemen maken reclame om insecten aan te trekken, vogels repeteren eindeloos, kikkers concerteren luidruchtig, de zon geeft van katoen …

    Ik zat op een bank aan de rand van het bos hier in de buurt van al dat glorieuze fraais te genieten toen plots twee dames in mijn blikveld opdoemden, gehuld in roekeloos strakke broeken en tietse borstrokjes in opzichtig fluoroze en fluogeel en voorzien van panoramische halsuitsnijdingen, waarin je met een smak omlaag stortte, indien je al niet kopje-onder ging.:) Ja ik heb goed gekeken al ben ik geen man :)

    Niettegenstaande hun “ sportieve outfit” gaven ze zich geen van beiden aan sportieve activiteiten over. Wat ze deden, kon je zelfs moeilijk wandelen noemen. Ze kwamen aandweilen en hadden volstrekt geen oog voor de natuur rondom, want ze staarden onafgebroken naar de schermpjes van de Ipones die ze in hun hand hielden en tokkelden als bezetenen op de ruitjes ervan. Ze liepen me zelfs voorbij zonder me te zien hoewel ik toch een wezen ben waar de Schepper extra aandacht aan besteedde. Eigen lof stinkt, ik weet het, maar als ik mezelf niet kietel, lach ik niet in deze stomme na-corona en onrustige tijden!.

    Kijk, als ik Moeder Natuur was en ten prooi viel aan zoveel onverschilligheid dan zou ik die dames met bliksems bestoken, hun oren teisteren met gedonder als kanongebulder, snoeiharde regen op hen laten neergutsen, stormwinden laten waaien, vulkanen laten uitbarsten, de aarde laten beven, tsunami’s op ze afsturen......

    Oei ik heb mij precies nogal laten gaan maar deed dat even deugd!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (10)

    13-05-2022
    Gras toch gemaaid

    Ik kon het niet meer aanzien!

    Maarten-nieuw.gif

    13-05-2022 om 11:25 geschreven door maarten


    Goede morgen lieve vrienden.Het is vrijdag vandaag.We naderen het weekend !!!!!
    oie-1374827-Ll15w-Osg

    Goedemorgen lieve vrienden.Oei wat zie ik als ik het scheurblaadje van de druivelaar van gisteren verwijderde.We zijn vandaag vrijdag de dertiende.Voor degenen die bijgelovig zijn raad ik hen aan vandaag in bed te blijven liggen.Hier zal geen zwarte kat lopen en een ladder heb ik hier ook nog niet gezien tijdens deze nu weeral luidruchtige werken.Nee ik ben wel gelovig maar niet op zulke dagen.Het zal terug een warme lentedag worden maar die venijnige wind zal de kop weer opsteken eer we een zeer warm weekend tegemoet gaan.Morgen een dikke 25 graden en zondag een dikke 28 graden en volgende week blijven we van het warme weer genieten met zeer hoge temperaturen,doch helaas te droog.En die geluk heeft kan van een plaatselijk buitje genieten.Het zou echt moeten doorregenen voor de natuur en voor de landbouwers die niet kunnen planten of zaaien.Aan de andere kant van de medaille,geniet van het mooie lenteweer en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en vergeet niet te bidden voor vrede in Ukraine want het word alsmaar gevaarlijker voor ons als Finland en Zweden zich aansluiten met de NAVO.Fijne vrijdag Nancy en ik denk dat Je ook niet gelooft in die vrijdag de dertiende of toch pas maar op voor Je hoofd als Je uit de auto stapt.

    13-05-2022 om 08:34 geschreven door Jos Vande Ghinste


    geniet van een mooie dag Nancy !

    R-9.jpg
    geef niet op
    dans op het ritme
    van jouw lied
    de melodie blijft mooi  !
    liefs meeuw

    13-05-2022 om 07:32 geschreven door meeuw


    Leve de natuur Natoken

    En ja de mens ,,,, ??? er zit erg veel verschil in maar laat iedereen er lopen zoals ze willen als ze daar gelukkig meer zijn ,, ooit belachelijk maar dat is voor hun he wij kunnen er dan maar eens om lachen ,, de natuur doet wat die wil ,, maar het kan wel tekeer gaan ja , U eens laten gaan kan deugd doen he .

    vrijdag
    Op deze vrijdag alweer kom ik U zoals altijd een fijne dagje wensen ,, en van deze lente mogen we niet klagen he ,, vriendelijke groetjes Ingrid .

    13-05-2022 om 07:25 geschreven door Ingrid


    12-05-2022
    Dag Nancy

    d093e3755668b3a6c39b68838dce0282

    Een gezellige en zonnige namiddag , het heeft hier vannacht flink geregend is goed voor de tuin die knapt ervan op !!

    12-05-2022 om 17:44 geschreven door Tiny en Ans


    . . .

    'k Heb me gisteren ook wat laten gaan door zo lang te gaan wandelen in de namiddag.  Maar het heeft me deugd gedaan, ik leef dan weer wat op en nadien heb ik me rustig in de zetel op ons terras gezet, samen met wat fruit, al was het fruit met een schepje ijs erbij, aardbeien in stukjes gesneden en een weinig zwarte chocoladeschilfers samen met wat bresiliennenootjes !  En smaken dat dit deed !  Ik bleef tot rond 18u daar zo rustig zitten, heb me wel een andere stoel erbij gehaald en na even me gedraaid met mijn rug naar de zon toe op een gewone stoel, geen zetel meer, was handiger om in dat boekje te puzzelen en een stoel aan de tafel is steeds handig om je spullen vlakbij te hebben zoals de gsm, je weet maar nooit !

    Er was een dame op het kerkhof die me al herkende en dadelijk even heeft goede dag gezegd, die dame met de fiets die steeds belt als ze iemand voorbij rijdt, weet je nog van eerdere logjes bij mij.  Wel die was blij dat ze iemand bekend zag en fietste daarna terug lustig verder, ook op het kerkhof, ja, tegenwoordig kan dat allemaal.  Ik had me even op een bankje gezet in de zon om te bekomen van mijn eerste stuk van de wandeling.  Op de rest van de wandeling staan helemaal geen banken maar ik genoot toch van de stilte en de rust van het bos waar ik doorheen ben gelopen.  Ook wanneer ik tijdens de avond nog wat op ons terras zit met in de omgeving het geluid van de vogels, wel dat is echt wel een feest te noemen, zeker als de merel van de partij is, zijn die jongen reeds uitgevlogen ?!  Alleen dat geelgroene van de pollen in de lucht is het ergste, die liggen ook overal op en telkens ligt mijn tafel groenvol en moet ik poetsen, jammer maar helaas hoort dat bij de natuur !

    Groetjes Nancy en je computer weer terug in orde zie ik, redelijk snel gegaan blijkbaar, gelukkig maar !

    12-05-2022 om 11:11 geschreven door Chris


    Die schermpjes

    Zo zien ze niemand meer om hen heen!

    Maarten-nieuw.gif

    12-05-2022 om 10:27 geschreven door maarten


    Goeie morgen lieverd....
    2163673-18b26563e49ed2dd08cabaf284562c89-jpg11-jpg11.jpg

    Hier is de Rebecca terug, maar ik ga in blogpauze vanaf
    maandag. Geniet van mooie lentedagen en bedankt voor
    de bezoekjes. Rebecca, je blogmaatje geeft jou

    signature-31.gif
    Ja, iedereen loopt met zo'n Smartphone rond lieve Nancy,
    denk dat ze dat ding zelfs meenemen naar de WC.smiley-wink.gif
    Je grapjes van die dames vind ik echt goed gevonden
    en "Waar is de tijd?" vele dingen zag ik terug, maar
    niet alles, ik ben er pas 62 lieveke.smiley-smile.gif
    Naar ik las ben je ook lerares geweest, wist dit niet.
    Allez zeg, hoe ben je nou gehackt geweest...smiley-surprised.gif
    Hopelijk is er al het een en ander in orde, maar
    tja, gouden regel, back-up nemen.
    Hopelijk heb je ook een fijne Moederdag gehad Nancy,smiley-laughing.gif
    jij verdient dit zeker.
    Hou jullie goed en ik kom terug in juni. xxxx smiley-kiss.gif

    12-05-2022 om 09:30 geschreven door Rebecca


    Aan iedereen een gezellige donderdag en stillekes sluipt het weekend dichterbij !!!!!
    oie-1273746-Juu6x-I6-M

    Goedemorgen lieve vrienden.En de lente gaat op haar elan verder en we krijgen terug een dag om U tegen te zeggen.Wel enkele graden minder,doch de wind zal vandaag geen spelbreker zijn en het zonneke heeft er zin in om ons gans de dag te vergezellen.Wat moeten we nog meer hebben.Ja ne keer goed doorregenen.Gisteren heeft het in Brugge ietske geregend tijdens de voetbalwedstrijd.En hier gaat het lawaai maar verder.Bergen aarde voor onze neus.Hopelijk gaat alles vlug voorbij en ook maar stof binnenkrijgen.Ze steken fiberkabels voor snel internet en voor 5G.Vandaag als de 2 vorige dagen ga ik terug beperkt op bezoek en eenmaal per week de rest zoals zij doen.Ik wens Jullie nog een fijne en een heel zonnige donderdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne donderdag Nancy.Ik zit hier met dopjes in mijn oren.

    12-05-2022 om 09:26 geschreven door Jos Vande Ghinste


    geniet van je dag !

    R-8.jpg
    dankbaar voor een prachtige lente
    besef ik nu
    het leven
    met beide handen aan te pakken  !
    liefs meeuw

    12-05-2022 om 08:12 geschreven door meeuw









    Laatste commentaren
  • Nancy, sinds lang weer op 'n terras gezeten vandaag. (eddy meuris)
        op Handig als je een woordje Engels kent
  • leuk plaatje Natoken (mariska)
        op Handig als je een woordje Engels kent
  • Prettig weekend (Jan en Elena )
        op Handig als je een woordje Engels kent
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe. (Jos Vande Ghinste)
        op Handig als je een woordje Engels kent
  • Goeie morgen lieve Nancy... (Rebecca)
        op Handig als je een woordje Engels kent
  • geniet van je weekend ! (meeuw)
        op Handig als je een woordje Engels kent
  • Dag Natoken,, (Ingrid.)
        op Handig als je een woordje Engels kent
  • Nancy, dat moet ik verder vertellen, homotrainer .... (eddy meuris)
        op Bijna juist
  • Bijna juist (Maarten)
        op Bijna juist
  • Hallo lieve Natoken fijn weekend gewenst xxx (Lenie)
        op Bijna juist
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!