Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    15-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buien en het weer

     Je hoeft echt niet te denken dat een bui altijd met het weer te maken heeft. Bijlange niet! Buien kunnen evenzeer te maken hebben met de mens, hij is in een slechte bui of zij is in een zotte bui..... Maar vaak hebben dié buien dan wel weer te maken met het weer.Volg je nog want weer en weer zijn twee verschillende zaken, zegt de taalpluizer in mij hahaha

    Als de zon schittert in een hemelsblauwe lucht, dan stralen de meeste mensen ook als een aureool rond een heiligenbeeld. Ze voelen zich goed in hun vel, zijn goedgeluimd en tevreden en ook al doet hun hoofd wel wat zeer of zijn hun knoken een beetje stijf, wat kan hen dat ook allemaal schelen. Ze draven door het leven als jonge veulens in een sappig groene weide en projecteren hun problemen door een fuchsiaroze bril, rècht de vergeetpunt in. Hun glimlach reikt tot ver buiten hun veelal verkrampte gezicht en hun ogen schitteren als diamanten die net werden opgeblonken door een overijverige diamantenoppoetser-van-dienst tegen 180 in d'uur. Ze grijpen voor hun kleding naar kleuren waar een regenboog bij zou verbleken en zijn zo vriendelijk tegen alles en iedereen, dat verbaasde blikken hen goedkeurend aankijken. Mensen zijn dan in een 'goeie' bui!

    Als men echter 's morgens uit bed stapt en de wereld ligt er grauw en troosteloos bij verzopen onder de liters regen die 's nachts uit de bewolkte lucht naar beneden kwamen vallen, dan is de mens maar al te vaak geneigd om dadelijk rechtsomkeer te maken richting bed en zich vervolgens terug onder de dek-, dons- of andere dekens te installeren om er nooit meer uit te komen. Vermits dit echter niet altijd te koppelen is aan dagelijkse plichten, zetten de meesten onder de werkende of studerende (natuurlijk) mensenmassa een gezicht op als een regelrechte donderwolk-met-migraine om er vervolgens de hele dag de pest in te hebben. Ze slepen zich als het ware naar de badkamer, grijpen de eerste de beste donkergekleurde oufit die ze in hun buurt tegenkomen en lopen er met een gezicht bij dat lijkt op een moordenaar die naar de dodencel wordt geleid en zijn in staat om wie of wat er voor hun voeten loopt een trap te geven en de huid vol te schelden zodat deze slachtoffers ter plaatse zowat gereanimeerd dienen te worden. Die mensen zijn dan in wat men noemt 'een slechte bui'!

    Het wordt hier natuurlijk door mij allemaal misschien wel wat te extreem voorgesteld, maar één ding is wel waar : net zoals het weer heeft ook de mensheid dus inderdaad last van 'buien' goede zowel als slechte. De meesten onder ons zijn hier echter nog niet aan gestorven, hebben er zelfs nog niet al te veel aan overgehouden. Er zullen er ook weinigen zijn in hun directe omgeving die het ook niet hebben overleefd. Zelfs de huisdieren die op dàt moment in de buurt waren, hebben er waarschijnlijk geen gebroken botten aan overgehouden of werden niet finaal platgeknuffeld. Wat ik maar wil zeggen is dat het weer wel degelijk invloed heeft op het humeur van de mens. Ach, het beste is dat het weer ook maar z'n gewone gangetje gaat. Geen dodelijke sneeuw- of ijzelstormen in de winter, geen te erge maartse buien of aprilse grillen in de lente, geen verzengende hittegolven of verwoestende onweders in de zomer, maar ook geen zware stormen of onzichtbare mistbanken in de herfst. Wat wil een mens nog meer ? We hebben het echter niet altijd voor 't zeggen hé en dat is maar goed ook. Als we ons nu ook nog met het weer konden bemoeien, dan kwam het zeker nooit meer goed. De mens wordt immers gewoon té slim; veel te slim! Maar vooral ook veel te bemoeiziek en dat moet uiteindelijk wel naar zijn eigen ondergang leiden.

    Mensen, trek je in elk geval niet al te veel aan van het weer. Mocht morgen de zon niet schijnen, ga er dan alstublieft niet bijlopen als een donderwolk-op-retour. Grijp voor mijn part de eerste de beste verschijning die je tegenkomt eens goed beet (is die verschijning dan ook nog knap om zien, dan is dat weeral mooi meegenomen) en geef me daar een smakkerd ... je zult zien jouw bui verdwijnt als 'sneeuw voor de zon'! Je kan natuurlijk ook wel een oorveeg krijgen, maar kom ... da's bijzaak.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (14)

    16-08-2022
    Zonnige groetjes op deze heerlijke dinsdag aan al mijn blogvrienden.
    hieroie-1673446y45-OAVIf

    Goedemorgen lieve vrienden.Hier maken we ons op voor een zeer warme en zwoele dinsdag.Hier is de hittegolf nog niet uitgeraasd.De 30 graden komen nogmaals op ons af en wie geluk heeft kan een stevige bui verwachten.Tot aan het weekend koelt het het af en zou iedereen wat regen krijgen van geen betekenis,maar vanaf het weekend zullen de temperaturen terug stijgen tot 30 graden en meer en het zou kurkdroog blijven voor de rest van deze maand en dit zijn heel slechte vooruitzichten voor mens en natuur.Vandaag zullen de wolken meer in beeld zijn,doch als de zon erdoor komt zal het terug bakken en braden worden.Ik wens Jullie een fijne en een zonnige zomerdinsdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos en veel water drinken is de boodschap.Fijne dinsdag Nancy.Hier breekt de zon door het zal het straks bakken en braden zijn.Geniet van die paar mindere warme dagen want volgende week brengen ze terug een nieuwe laag lava aan.Het zal weer snikheet worden.

    16-08-2022 om 09:57 geschreven door Jos Vande Ghinste


    fijne dinsdag
    animaatjes-dinsdag-60867.png
    Tussen vriendschap en een roosje is
    er een heel groot onderscheid.
     Rozen bloeien slechts een poosje,
    maar vriendschap duurt een eeuwigheid.
    Veel liefs van Freddy en Patty

    16-08-2022 om 03:11 geschreven door Patty en Freddy


    15-08-2022
    Dag Nancy waar haal je al die insperatie vandaan om zo`n verhaal te schrijven , maar het is wel de waarheid

    ae9d854da4941b2e60d057ad5b887cd6-423-x-633

    De grootste hitte is voorbij ! een gezellige avond met een mooi begin van weer een nieuwe zomerweek !

    15-08-2022 om 17:33 geschreven door Tiny en Ans


    Ik wens al mijn blogvrienden een Zalig Hoogfeest van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart.
    oie-15153427-ECu-Zq-FCE

    Goedenamiddag lieve vrienden.Door onvoorziene omstandigheden heb ik mijn blogronde deze voormiddag moeten staken.Toch kom ik Jullie een hele zonnige maandagnamiddag en een fijne nieuwe week toewensen en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne nieuwe week Nancy.Je hebt geluk want ik denk dat Je de weergoden aan Je zijde hebt voor Jullie familireunie.

    15-08-2022 om 16:03 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Oef

    OEF ik spreek je niet gaarne tegen... beetje bang... maar toch... toen ik deze ochtend die grijze hemel zag kon ik wel een gat in de lucht springen... en dat beetje regen smaakt naar meer... de vorige dagen ging het nog maar nu heb ik zo'n plakkerig gevoel... dat vocht in de lucht zou er beter uitvallen... tja... ik ben niet zo'n fan van hittegolven.

    15-08-2022 om 13:21 geschreven door Myette34


    Fijne moederdag Natoken

    Ik neem het zoals het komt en bekijk het vandaag door de roze bril,ik heb in ieder geval de tafel voor alle zekerheid onder het terras gezet  voor ons bezoek,we zullen wel wat benepen zitten,maar dicht bijeen is warm, toch?

    ik heb een moeilijk weekend gehad door de hitte, mijn saduratie was wederom gezakt onder de 92, een gevolg van mijn copd,mijne energie is ver te zoeken,we gaan het maar in een slakkegangetje

    http-www-seniorennet-be-Pages-Mailgroepen-attachements-29970f708b1bc2826ae9ef8128a428a9c291cy-B2-ZXJ Wat was ik blij om wakker te worden met een frisse regenbui,mens,fauna en flora hebben het nodig

    Een nieuwe week met nieuwe kansen , geniet er alvast van lieverd

    Groetjes en een knuffel xx

    15-08-2022 om 11:40 geschreven door rita


    zotte kont ---

    jij kan het nogal uit leggen hoor , ik heb ook soms een bui , maar geen een die jij beschrijft hahaha ik ben dan ook niet zo'n spraak waterval als jij ! en dat laatste , van die smakkerd geven aan wie je tegen komt === af te raden hoor met die rare ziekten van tegenwoordig ----
    je ziet , ik kom uit een andere tijd , spontaan was ik wel , maar nooit zo uitbundig als jij hahaha
    en nu ---- ze zouden nogal verschieten als een oud gek mens rond hun nek wil hangen --- niet dus !
    maar doe jij maar , ik kan er tegen smile FIJNE MOEDERDAG DAAR !

    animaatjes-ani-1279213-1.gif

    15-08-2022 om 11:30 geschreven door ani


    Goedemorgen

    boeket.jpg

    Goedemorgen start van een nieuwe week
    het weer is wat aan het veranderen nu.
    we gaan het  weer van zien te maken
    wens iedereen een fijn week
    gr.Dirk

    15-08-2022 om 10:49 geschreven door Dirk


    . . .

    Blijkbaar bekijken wij het leven door dezelfde bril, niet dat ik er altijd opgewekt en blij bij loop maar dat zal iedereen wel eens hebben zeker ?!  En reageren op het weer is normaal denk ik dan, ik laat me daardoor niet kennen, als ik er doorheen moet en het regent dan nemen we een paraplu, als het regenen te fel blijkt te zijn om er doorheen te gaan dan wachten we totdat het ietwat minder is en doen dan wat we moeten doen, ik vind het een heel goede instelling in de plaats van het weer te willen aanpassen aan wat wij willen, ook al lopen we tussendoor er wel eens over te zagen als het te warm is of we kunnen weeral niet doen wat we willen gaan doen, dan is het even mis maar vlak daarna herpakken we ons en we gaan er door, net zoals er eerder werd voorzien.  

    Zo ook zal jij vandaag doorgaan met die geplande bbq en waarom niet ?  Dat deden wij vroeger ook toen we nog in een woonhuis waren ondergebracht met onze dochters, ons eigen huis had een groot afdak en daar installeerden we iedereeen onder zodat we toch nog wat hadden aan die dag, regen of geen regen, het ging door zoals gepland.  Maar het weer heeft wel wat invloed op mijn gedrag, ik hou me iets meer in als het zo warm is dan anders, nu geen poetsen en schrobben en dergelijke, ik hou me gedeisd maar is dat mis, neen, ik spaar mezelf om daarna er eens zo hard weer tegen in te gaan . . . en ik sta nu daarvoor reeds te trappelen.  Eerst wil ik de regen nog afwachten en daarna is het weer zoals voorheen, we hebben nu een voor- en na de droogteperiode.  Hopelijk is hetnu zo goed als gedaan maar we willen ook nog van de zomer en de bloemen en planten genieten, laten we dat doen en onze dag is weer zo goed als goedgemaakt, ook al is het weer nu wat minder, we zijn er ook dankbaar voor !  Geniet van jullie bbq en laat het smaken !!!

    15-08-2022 om 10:43 geschreven door Chris


    Mooi geschreven!
    Maarten-nieuw.gif

    15-08-2022 om 10:13 geschreven door maarten


    Hier is de Rebecca eindelijk eens lieve Nancy...
    Image794-png11.png

    Ondanks de veel te warme temperaturen, tracht er toch maar
    een leuke week en Feestdag van te maken. Veel dank voor je telkens zo leuke
    respons en je bezoekjes. Rust en drink veel en
    warme zomerknuffels van je blogvriendinnetje Rebecca,
    die hier volop heeft genoten van je zo prachtig blogje.
    Laat het je zeker smaken, is lekker fris nu. xxxxx

    ete07.gif

    Schitterend geschreven en heb het net ook gezen bij Ani over
    "de goede oude tijd" en hing aan haar lippen zoals bij jou Nancy.smiley-laughing.gif
    Prachtige bloemen heb je staan die HOPELIJK nog leven en ik
    denk niet dat jullie BBQ in het water is gevallen.
    Lieveke, het spijt mij enorm dat ik zo weinig kom,
    maar die zware valpartij blijft mij parten spelen.smiley-frown.gif
    Lang kan ik niet blijven zitten aan de pc en dan die hittegolf...
    Denk AUB niet dat je alleen bent, bij sommigen is het bijna 3 weken,
    alhoewel het hier ook niet veel zal schelen en ik kom
    hier zo graag mijn gazetje lezen Nancy.smiley-cool.gif
    Ik doe echt mijn best, hopelijk heb je daar begrip
    voor, want ik mis jou ook enorm veel.
    Draag goed zorg voor jezelf, hopelijk ben je nog niet gesmolten Nancy.smiley-kiss.gif

    15-08-2022 om 08:53 geschreven door Rebecca


    wens je een verfrissende dag !

    6c6f29cd05de990e8748e683c7d5d228.jpg
    het geluk
    ligt in kleine dingen
    kijk  ,  beleef en geniet   ...
    liefs meeuw

    15-08-2022 om 08:47 geschreven door meeuw


    We nemen zoals het is Natoken ,, en mensen ja met een korrel zout zeker op afstand .
    Goede morgen en weer beginnen we aan een nieuwe week ,, half august wat gaat alles snel voorbij . Dus snel een groetje van mij ,, liefs Ingrid
    maandag

    15-08-2022 om 08:01 geschreven door Ingrid


    fijne maandag en een goede start van de nieuwe week.
    animaatjes-maandag-98131.gif

    Wij hebben geen hartje van zilver
    of een hartje van goud.
    Maar wel een hartje dat van
    onze blogvrienden houdt.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    15-08-2022 om 02:14 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne nieuwe week ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Voetbal (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne weekend voor jou ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Prettig weekend (Jan en Elena )
        op Het is al wat verteerd
  • veel kijkplezier met de ronde Natoken (mariska)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!