Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    17-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ani zette mij aan het mijmeren...

    Onlangs op TV lieten ze zien dat die extreme droogte voor grote problemen zorgt bij de aardappelboer. Hij krijgt de aardappelen niet gerooid omdat de grond te droog is en de aardkluiten zich mengen met de aardappelen tijdens het rooien en toen waren ze daar weer die herinneringen...

    Toen ik kind was, kende men dit probleem nog niet. De boeren en thuis aardappelkwekers staken met de riek eigenhandig de aardappelen uit en die werden dan met de hand opgeraapt en gesorteerd! Mijn grootouders hadden twee stukken grond waarop ze op het ene tarwe zaaiden en op het andere aardappelen plantten . Elk jaar werd de oogst gewisseld. Mijn grootvader stond ’s morgens - voor hij ging werken- vroeg op om zo’n 10/12 rijen aardappelen ( zo’n 30 m lang en 5 m breed ) met de riek uit te doen en dat gedurende een kleine week . Omdat het toch vakantie was “ mochten = moesten” we die oprapen en niet zomaar . De grote werden in een mand gegooid , de middelmatige in een andere mand en de kleine en de gestoken aardappelen ( door de riek ) in een emmer . De eerste dagen was dat plezant en kwamen mijn vriendjes helpen want hoe vlugger ik klaar was hoe rapper ik met hen kon gaan spelen maar na een dag of 3 gaven die het op en sakkerde ik van de eerste opgeraapte patat tot de laatste.

    Als de oogst binnen was dan raapten we de paar kleintjes die waren blijven liggen op en toen werd het droge loof op een stapel gelegd en in brand gestoken en daar gooiden we die aardappeltjes in het vuur om ze te bakken, heerlijk was dat.

    De tarwe werd ook met een zeis afgedaan, de vrouwen bonden die in bundels en wij kinderen hielpen dan om die aan te brengen toen ze in driehoekige schoven gestapeld werden om te drogen. Als alles opgezet was dan zochten wij tussen de “stoppels” naar overgebleven aren die nog op het veld lagen en kauwden dan op de graantjes . Het was precies kauwgom.

    Als de aren droog waren dan werd de tarwe gedorst met een vlegen , een zwaar en intens werk waar ik vaak heb staan naar kijken en mij afvroeg hoe het kon dat 4 mannen die ritmisch klopten nooit op mekaar klopten! Als beide oogsten achter de rug waren dan bakte mijn grootmoeder stapels pannenkoeken op haar Leuvense stoof en mocht iedereen die geholpen had pannenkoeken eten… zalig was dat…

    Nu blijft alleen stof achter als de aardappelen gerooid zijn en de tarwe door een machine is verwerkt. Wat een rijkdom aan herinneringen hebben wij kinderen van de buiten toch, dat meeleven met de seizoenen was toch veel intenser dan bij stadskinderen en nu begrijp ik waarom ik nooit in een stad zou kunnen wonen. Ik ben een buitenmens!

    17-08-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (22)
    16-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een korte update

    Onze BBQ gisteren is optimaal verlopen. De dag begon nochtans niet optimaal want rond 6u15 werd ik wakker door de donder en de regen. We kregen zo'n 3l water maar gelukkig waren later op de dag de Goden ons goed gezind. Het werd zonnig en niet te heet. Ze plaagden ons wel heel even bij de koffietafel maar tegen de tijd dat we alles binnen gezet hadden, was het weer over!!!

    Het was een aangename dag qua warmte en ook qua familiehappening! Er werd over koetjes en kalfjes gepraat maar ook over de realiteit ...

    Vandaag rustig alles terug opruimen en verder genieten en volgend jaar staat weer al genoteerd in onze agenda bij leven en welzijn!

    Maar veel dichterbij staat de volgende BBQ nl vrijdag! Of het dan ook nog droog zal blijven is maar de vraag!!

     Een gezellige dag  lieve blogvrienden!

    16-08-2022 om 16:35 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    15-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buien en het weer

     Je hoeft echt niet te denken dat een bui altijd met het weer te maken heeft. Bijlange niet! Buien kunnen evenzeer te maken hebben met de mens, hij is in een slechte bui of zij is in een zotte bui..... Maar vaak hebben dié buien dan wel weer te maken met het weer.Volg je nog want weer en weer zijn twee verschillende zaken, zegt de taalpluizer in mij hahaha

    Als de zon schittert in een hemelsblauwe lucht, dan stralen de meeste mensen ook als een aureool rond een heiligenbeeld. Ze voelen zich goed in hun vel, zijn goedgeluimd en tevreden en ook al doet hun hoofd wel wat zeer of zijn hun knoken een beetje stijf, wat kan hen dat ook allemaal schelen. Ze draven door het leven als jonge veulens in een sappig groene weide en projecteren hun problemen door een fuchsiaroze bril, rècht de vergeetpunt in. Hun glimlach reikt tot ver buiten hun veelal verkrampte gezicht en hun ogen schitteren als diamanten die net werden opgeblonken door een overijverige diamantenoppoetser-van-dienst tegen 180 in d'uur. Ze grijpen voor hun kleding naar kleuren waar een regenboog bij zou verbleken en zijn zo vriendelijk tegen alles en iedereen, dat verbaasde blikken hen goedkeurend aankijken. Mensen zijn dan in een 'goeie' bui!

    Als men echter 's morgens uit bed stapt en de wereld ligt er grauw en troosteloos bij verzopen onder de liters regen die 's nachts uit de bewolkte lucht naar beneden kwamen vallen, dan is de mens maar al te vaak geneigd om dadelijk rechtsomkeer te maken richting bed en zich vervolgens terug onder de dek-, dons- of andere dekens te installeren om er nooit meer uit te komen. Vermits dit echter niet altijd te koppelen is aan dagelijkse plichten, zetten de meesten onder de werkende of studerende (natuurlijk) mensenmassa een gezicht op als een regelrechte donderwolk-met-migraine om er vervolgens de hele dag de pest in te hebben. Ze slepen zich als het ware naar de badkamer, grijpen de eerste de beste donkergekleurde oufit die ze in hun buurt tegenkomen en lopen er met een gezicht bij dat lijkt op een moordenaar die naar de dodencel wordt geleid en zijn in staat om wie of wat er voor hun voeten loopt een trap te geven en de huid vol te schelden zodat deze slachtoffers ter plaatse zowat gereanimeerd dienen te worden. Die mensen zijn dan in wat men noemt 'een slechte bui'!

    Het wordt hier natuurlijk door mij allemaal misschien wel wat te extreem voorgesteld, maar één ding is wel waar : net zoals het weer heeft ook de mensheid dus inderdaad last van 'buien' goede zowel als slechte. De meesten onder ons zijn hier echter nog niet aan gestorven, hebben er zelfs nog niet al te veel aan overgehouden. Er zullen er ook weinigen zijn in hun directe omgeving die het ook niet hebben overleefd. Zelfs de huisdieren die op dàt moment in de buurt waren, hebben er waarschijnlijk geen gebroken botten aan overgehouden of werden niet finaal platgeknuffeld. Wat ik maar wil zeggen is dat het weer wel degelijk invloed heeft op het humeur van de mens. Ach, het beste is dat het weer ook maar z'n gewone gangetje gaat. Geen dodelijke sneeuw- of ijzelstormen in de winter, geen te erge maartse buien of aprilse grillen in de lente, geen verzengende hittegolven of verwoestende onweders in de zomer, maar ook geen zware stormen of onzichtbare mistbanken in de herfst. Wat wil een mens nog meer ? We hebben het echter niet altijd voor 't zeggen hé en dat is maar goed ook. Als we ons nu ook nog met het weer konden bemoeien, dan kwam het zeker nooit meer goed. De mens wordt immers gewoon té slim; veel te slim! Maar vooral ook veel te bemoeiziek en dat moet uiteindelijk wel naar zijn eigen ondergang leiden.

    Mensen, trek je in elk geval niet al te veel aan van het weer. Mocht morgen de zon niet schijnen, ga er dan alstublieft niet bijlopen als een donderwolk-op-retour. Grijp voor mijn part de eerste de beste verschijning die je tegenkomt eens goed beet (is die verschijning dan ook nog knap om zien, dan is dat weeral mooi meegenomen) en geef me daar een smakkerd ... je zult zien jouw bui verdwijnt als 'sneeuw voor de zon'! Je kan natuurlijk ook wel een oorveeg krijgen, maar kom ... da's bijzaak.

    15-08-2022 om 23:45 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    12-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tijd van toen, herinneringen...

    Bij Ani las ik over gewoontes uit onze kindertijd en zie deze warme zomer roept ook verre herinneringen op.

    Ik heb het hier ook al wel eens gezegd dat die buurtgezelligheid van vroeger er niet meer is hoewel wij niet mogen klagen. De mensen zaten in de zomer ’s avonds meestal buiten gezellig te keuvelen met de buren bij een pint of zo tot het bijna donker was. Wij kinderen mochten dan langer opblijven in de vakantie en dat was genieten. We speelden dan wat of deden alsof terwijl we met rode oortjes luisterden naar wat er allemaal verteld werd. Als het te “ aangebrand “ werd dan vlogen we naar bed maar dan mochten de rolluiken nog wat omhoog blijven zodat we nog wat konden lezen of stiekem verder mee luisteren naar de verhalen over koppeltjes in de tarwe verder in de straat of andere spannende verhalen die normaal niet voor onze oortjes bestemd waren!!   Onze pa riep dan na een tijdje naar boven dat het tijd was om te slapen en dan moesten de rolluiken naar beneden en gehoorzaam als wij waren, deden we dat ook!

    Een andere zomerse herinnering ..

    We hadden thuis niets tekort maar als je een extra zakcentje wilde dan gingen ze er thuis van uit dat je er ook iets voor deed . Zo ging ik helpen bij de boeren in de buurt om bonen te trekken aan 1frank/kg. Ik heb dagen gehad dat ik ts de 100/150 fr verdiende ( =evenveel kg bonen!!) en dat mocht ik dan houden. Zo bleven we ook van de straat weg en blijkbaar was ik een goede plukster want soms kwamen de boeren aan ons ma vragen of ik de volgende dag wilde terugkomen omdat ze extra plukkers nodig hadden. Ik deed dat meestal met een paar vriendinnetjes en het was nog plezant ook want dan zongen we liedjes van die tijd en snel deden de oudere vrouwen mee...Het was geen kinderarbeid want ik ” moest” dat niet doen. Noem het de studentenjob van die tijd op “ den buiten” al begon ik er op een vroegere leeftijd aan!! Ik heb er wel geleerd mijn handen uit te steken als ik iets wilde hoewel ik het soms ook beu was na een uur of 4 maar meestal had ik iets op het oog met dat geld zoals een uurwerk kopen of een fotoapparaat en dus beet ik door!

    Jaja, de tijd van toen, herinneringen… !

    12-08-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    11-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trop is teveel en teveel is trop..

    Vanaf vandaag kunnen we beter een paar dagen binnenblijven om het hoofd nog wat koel te  houden want we krijgen hier lokaal boven de 30 gr.en dat is van het goede teveel!

    Maandag hebben we hier onze jaarlijkse BBQ met de schoonfamilie en daarom probeer ik nog wat van de bloemen te redden tegen dan .Wij hebben hier een 10 tal tonnen regenwater van zo'n 200l staan en elke avond probeer ik een beetje de dorst van mijn bloemen te lessen maar het wordt stilaan een hopeloze zaak... 

    Vertellen ze vandaag op het nieuws dat uitgerekend maandag de kans op onweer bestaat. Nu zit ik met een dubbel gevoel. De natuur heeft dringend water nodig maar ik wil de BBQ ook niet in het water zien vallen dus heb ik een compromis voorgesteld aan de weerman... Als het eindelijk regent  dan pas tegen de avond want we willen de middag en namiddag graag buiten doorbrengen. Afwachten of we tot een akkoord gekomen zijn!

    hot-weather

    11-08-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    06-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een aangenaam weekend iedereen!

    Alles ok hier maar de hitte maakt dat ik een luie bui heb en het bloggen even uitstelde.

    Ik zag vanmorgen eerst die geit en bereep direct waarom ik me zo voel al komt de vogel er ook meer en meer door .

    Wat zie jij eerst?

    geit-of-vogel

    06-08-2022 om 16:05 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (26)
    01-08-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo gaat het jaar langzaam maar zeker vooruit...

    Vandaag begint weeral een nieuwe maand met nieuwe voornemens.

    water-tekort

    01-08-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (26)
    28-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemenweelde

    Voor de droogte alle frisheid in mijn bloementuin wegneemt , ben ik er eens doorgegaan om hier en daar een fotootje te nemen zo hebben jullie een idee waarom ik zoveel tijd in mijn tuin bezig ben....Dit jaar zal het kort genieten zijn van die bloemenweelde als het nog lang zo droog blijft...

    juli-2022-cinco juli-2022-quatro juli-2022tris juli022vijftien juli2022-dies juli2022-nueve
    afbildingen
    juli2022ocho juli2022dertien jullie-2022

    28-07-2022 om 10:17 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (20)
    26-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is nog steeds nagenieten..

    Het doek over de tour 2022 is gevallen althans voor de mannen, de vrouwen zijn nu aan hun historische eerste tour de France bezig!

    Ik heb mij hier 3 weken heel rustig gehouden wat de tour de France 2022 betreft al was het de meest spannende tour sinds jaren. Ik was in ieder geval elke dag present en daarom stemt het mij nu wat weemoedig dat er zondag een einde kwam aan dit spektakel al zullen hier zeker veel bezoekers superblij zijn dat dit - voor hen- “circus” voorbij is. Ieder zijn “ folieke” zeg ik dan. 🙂

    Na de traditionele slotrit die door een Belg Jasper Philipsen gewonnen werd , moeten we weer een jaar wachten op het grote spektakel want dat was het wel dit jaar. Er ging geen rit voorbij of er gebeurde wel iets waarbij monden openvielen. Bergritten beklijfden letterlijk van de eerste tot de laatste meter. En ondanks alle strijd vierden sportiviteit en wederzijds respect hoogtij. Dit was een Tour om duimen en vingers bij af te likken Jonas Vingegaard heeft de Ronde van Frankrijk gewonnen op basis van zijn groot talent en met dank aan een uitzonderlijke ploeg Jumbo Visma. Tadej Pogacar was deze keer de verliezende uitdager maar is nog altijd de beste jongere. Vingegaard en Pogacar deden elkaar slag om slinger de duvel aan maar telkens in een sfeer van sportiviteit en wederzijds respect. Maar de renner van deze tour 2022 is met stip onze Wout van Aert.

    Wout van Aert verzamelde voldoende punten om de groene trui te verdienen en werd bovendien uitgeroepen tot meest strijdlustige renner van de Tour. Niemand deed beter dan hij met zijn drie ritzeges, het groen ophalen was slechts een formaliteit maar bovendien toonde de Kempenaar zich de ideale ploegmaat voor gele trui Jonas Vingegaard, onder meer door in twee bergritten vanaf kilometer nul in de aanval te trekken. Van Aert heerste over de Tour zonder hem te winnen en kreeg daarvoor de erkenning die hem toekomt met de prijs van ‘Supercombatif’. Voor eender wie met een beetje interesse in de wielersport is Wout Van Aert het uithangbord van een generatie wielrenners die kiezen voor de strijd met het open vizier.

    Gisteren stonden de kranten pagina’s vol met alle top momenten van deze tour en wees maar zeker dat ik alles nog eens van harte heb nagelezen. Hopelijk waait dit berichtje niet weg door de vele zuchten van opluchting hier omdat de tour gedaan is. 🙂

    PS ik val niet in een leeg gat qua sport want de voetbalcompetitie is terug begonnen en ik kan weer supporteren voor mijn club FCB!!

    26-07-2022 om 09:38 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    23-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fijn weekend voor iedere passant

    De week zit er weer op en we kunnen ons klaarmaken voor een zomersweekend!

    er-zijn-drie-dingen

    23-07-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (17)
    22-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze tricolore

    Voilà, vandaag zit er ook weer bijna op, de "tricolore" mag weer naar beneden. Maar weet jij waarom onze vlag die drie kleuren heeft? Het wordt zo duidelijk.

    Vandaag liep ik langs het stadhuis waar de Belgische driekleur vrolijk wapperde. Er stond een Amerikaanse toerist in alle ernst naar de vlag te staren. Hij vroeg me wat de betekenis van rood, geel en zwart is.

    Ik zei tegen hem: ”Dat heeft te maken met de belastingen in België.”

    “ Als we de belastingaangifte in de bus krijgen, dan worden we rood van woede. Als we het te betalen bedrag lezen, trekken we geel weg om ons daarna zwart te betalen”.

    De Amerikaan knikte begripsvol en antwoordde: “ Bij ons is dat precies hetzelfde alleen zien wij er nog sterretjes bij!”

    Voilà, voor straks slaapwel en morgen gezond weer op!

    22-07-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (2)
    21-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juli drets (= regenbui)

    Het regent, het regent, we worden allemaal nat maar .....

    Juich Belgen juich... we hebben onze " Nationale dresch" en weten dus zeker dat het vandaag de 21st juli is .

    Na de Belgische Revolutie in 1830, die leidde tot de Belgische onafhankelijkheid, werd door het Nationaal Congres besloten van België een koninkrijk te maken. Datzelfde Nationaal Congres verkoos op 4 juni 1831 Leopold van Saksen-Coburg-Gotha tot eerste Koning der Belgen.

    De intrede van Leopold I in België begon op 16 juli 1831 toen hij per boot vanuit Dover, in Engeland, afreisde naar het Franse Calais, waarna hij 's anderendaags per koets naar het Belgische grensdorp De Panne werd gebracht. Hij trok de volgende dagen langs onder andere Brugge en Gent verder door het land en op 21 juli 1831 legde hij op het Koningsplein te Brussel de grondwettelijke eed af als eerste koning der Belgen.

    nationale-vlag

    21-07-2022 om 11:17 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    19-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook viervoeters hebben last van de hitte

    Elke zomer zitten de hondenasiels vol omdat mensen hun huisdier niet willen meenemen op reis.

    Elk jaar zie je langs de weg honden vastgebonden aan een boom of paal achtergelaten door eigenaars die zonder hun hond op reis willen!

    Ook wandelen bij de hitte die we nu hebben, is voor een hond niet gezond.. Die beestjes kunnen niet alleen minder gemakkelijk zweten maar dan zijn er ook nog hun voetzooltjes op die hete ondergrond... Ja, ook hondenpootjes kunnen verbranden!

    Maar waar ik me ook aan erger is dat elke zomer honden sterven omdat hun baasjes hen alleen in de auto achterlaten (bij warm weer). De auto verandert al snel in een snikhete oven en het dier sterft een langzame en pijnlijke dood.

    Een hond is een deel van het gezin hopelijk houden hondenbaasjes bij heet weer rekening met hun viervoeters..

    te-heet

    19-07-2022 om 07:51 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (14)
    14-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag niet gelachen is een verloren dag...

    In de gevangenis.

    Er waren eens een Amerikaan een Nederlander en een Belg die in de gevangenis zaten.

    De bewaker kwam langs en vroeg aan de Amerikaan: `"Hoe hoog kan jij springen"?

    Zei de Amerikaan: "1 meter"`.

    Zei de bewaker: "Goed zo jij krijgt van mij 1 broodje".

    Toen liep de bewaker naar de Nederlander en vroeg: " Hoe hoog kan jij springen"?

    Zei de Nederlander: "2 meter".

    " Goed zo" zei de bewaker," nu krijg jij van mij 2 broodjes".

    Toen dacht de belg: als ik nu 5 meter zeg dan krijg ik misschien wel 5 broodjes.

    Toen kwam de bewaker bij de Belg en vroeg hem van: "Hoe hoog kan jij springen"?

    " 5 meter hoog", zei de Belg!!!

    De bewaker draaide zich om en zei : "SCHIET HEM DOOD WANT HIJ KAN OVER DE MUUR SPRINGEN"!!!

    14-07-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (24)
    12-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat is een goeie hé Jos?

    Voilà zo zie je maar

    een-goeike

    12-07-2022 om 00:24 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (10)
    09-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedicht ouder worden

    Als iemand me vraagt hoe gaat het dan zeg ik :

    Ik ben best nog in orde voor mijn lentes, dank je!!

    Er is niets aan de hand en ik voel mij nog fris

    want ik ben zo gezond als het maar mogelijk is.

    ‘t Is alleen dat ik wat last in mijn knieën krijg

    en lang praten gaat soms met een beetje gehijg.

    Mijn rug protesteert als hij veel bewegen moet.

    Maar ik ben voor mijn leeftijd nog redelijk goed.

    Die steunzolen onder mijn voeten dat gaat.

    Anders zou ik niet best kunnen lopen op straat.

    Soms wordt mij de slaap nachtenlang niet gegund.

    Maar ik merk dat je ook wel eens zonder kunt.

    Mijn geheugen wordt minder, soms duizelt mijn hoofd.

    Maar dat valt niet zo op, geen mens die het gelooft.

    Denk niet dat ik daar vaak in zorg over zit

    want ik ben voor mijn leeftijd nog werkelijk fit.

    Ze zeggen wel dat je de oude dag

    als de “gouden” leeftijd beschouwen mag.

    Maar af en toe twijfel ik daar toch wel aan

    als ik ‘s avonds wat moe weer naar bed ben gegaan.

    Met mijn oren in de la en mijn tanden in een glas,

    met mijn ogen op tafel als ik uitgelezen was.

    En voor dat ik inslaap, bedenk ik mij dan.

    Zit er niet nog iets los dat ik wegleggen kan?

    Terwijl het mij toch zo slecht nog niet zit,

    want ik ben voor mijn leeftijd nog redelijk fit.

    Elke morgen weer stof ik mijn hersens wat af

    en ben ik blij met de dag die het lot mij weer gaf.

    Dan haal ik de krant en ik lees na mijn bad

    de overlijdensberichten in het ochtendblad.

    Als mijn naam er niet bij staat dan is’t dat ik nog leef.

    Het was dus de bedoeling dat ik nog wat bleef.

    Ik ontbijt dan met zorg als de thee is gezet.

    En regent het erg dan kruip ik weer in bed.

    Ik geloof dat daar toch wat heilzaam in zit

    want ik ben voor mijn leeftijd nog tamelijk fit.

    Toen ik jong was waren mijn pantoffels rood

    mijn lichaam was sterk en mijn lenigheid groot.

    Toen ik ouder werd waren mijn slippers blauw.

    Ik kon dansen en feesten zoveel als ik wou.

    Nu ik oud ben zijn mijn pantoffeltjes zwart.

    Ik loop hijgend wat rond en ben soms wat verward.

    Af en toe ben ik blij dat ik eventjes zit.

    Maar ik ben voor mijn leeftijd toch heus nog wel fit.

    Wat is van dit alles tot slot de moraal

    die te leren valt uit dit moedig verhaal?

    Voor elk die het ouder zijn glimlachend draagt

    als een ander je weer eens “hoe maak je het “ vraagt.

    Is het beter te zeggen :” ik voel me best nog ok.”

    dan die lui te vertellen ik zit soms in de puree!

    Fijn weekend iedereen!

    09-07-2022 om 10:51 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (16)
    05-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met die PHPD

    Een mens is toch een raar wezen al zeg ik het zelf! Je regelt iets, je kijkt er naar uit, je vliegt er vol energie in om alles goed te laten verlopen en dan komt " le moment suprême" dat je met je dierbaren gezellig kan BBQen en je geniet met volle teugen en vergeet die pijntjes hier en daar en je gaat 's avonds bekaf maar met een glimlach op je lippen slapen....

    Maar dan komt de volgende morgen en daar is die PHPD heel ostentatief aanwezig... je weet direct dat die cijfertjes op jouw kalender toch wel een aanduiding zijn dat je een " beetje" oud aan het worden bent maar je verzet je door een ganse dag te niksen en te bekomen en zie... twee dagen later begin je opnieuw te plannen en vooruit te kijken naar nog meer van die momenten en steek je jouw tong uit naar die levenscijfers... je bent er nog en je wil er nog volop voor gaan zolang het kan want dat gevoel van samen te zijn en te genieten van dat jong volk ( en ook een paar oudere 🙂 ) dat wil je zo lang mogelijk beleven. Waarmee ik wil zeggen dat ik weer boven water aan het komen ben 🙂

    05-07-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (18)
    03-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even een update

    Gisteren hadden we hier de kinderen en kleinkinderen op BBQ ttz de zoon en co en daarvan de schoonfamilie want de dochter en co waren bezet. Dus later deze zomer doen we het nog eens over met de dochter en haar bende kwestie dat oma en opa bezig blijven . Spijtig genoeg was de kleinzoon er niet bij want die heeft nu voor de derde keer in 1 jaar corona en hij is er telkens ziek van nochtans heeft hij al 3 inentingen gehad! Ik begin zo stilaan te denken dat sommige mensen meer gevoelig zijn voor dat virus dan andere. Gelukkig heeft hij zijn examens achter de rug dus waar hij het opgedaan heeft weet hij ook niet want examenperiode is geen uitgaansperiode! Soit, hopelijk is hij spoedig beter want ze vertrekken volgende week op fietsvakantie en hij zal dus moeten kunnen meefietsen!!! 

    Er werd natuurlijk ook gedronken op de goede resultaten van onze 3 meisjes daar.. de kleinzoon moet nog wachten tot donderdag voor zijn punten on line staan... spannend want hij twijfelt wat aan zijn laatste examen!...

    We hadden geluk met het weer, zalig BBQ weer onder de luifel op het terras.....De batterijen zijn weer opgeladen bij iedereen want we hadden heel wat bij te praten... deze oma is nu aan het bekomen van de drukte want je bent met zo'n bende toch een ganse dag in de weer. Deze namiddag lig ik dus vanuit mijn zetel te kijken naar de Tour terwijl ik de kruiswoordraadsels van de krant gisteren oplos . Ach neen, hier ligt nog een marathonstrijk dat wordt dus multitasken hahaha!

     Nog een fijne en knusse zondag iedereen!

    03-07-2022 om 17:59 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    01-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met een knipoog!

    zeg het eens...

    mei-of-juli

    01-07-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (15)
    30-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fasten your seat belts

    De Tour de France editie 2022 start morgen in ….Denemarken. Kopenhagen is dan het epicentrum van de Grand Départ en ze blijven er drie dagen hangen!

    Waarom Denemarken hoor ik je vragen?

    De tijd dat de tour enkel door Frankrijk toerde is verleden tijd zoals zoveel andere gewoontes de laatste tijd! De laatste jaren vertrekt men steevast vanuit één of andere Europese stad.

    Waarom?

    Dit is natuurlijk vooral een kwestie van centen en in dit geval van Deense kronen! Ergert de sportman zich daaraan? Och we hebben de dag van vandaag al zoveel gewoontemodellen achter ons gelaten dat dit er ook nog bij kan zeker? Dit is gewoon een staaltje van citymarketing, een ordinaire verkooptruc met de tour als melkkoe maar het werkt!

    In ieder geval de kuiten zijn hier weer eens gesmeerd want passief meerijden dat mag je niet onderschatten. Je moet geen sprinter of klimgeit zijn om vanuit je luie stoel de pijn of de spanning niet te voelen. Als je het parcours bekijkt dan belooft de Tour weer drie weken smullen voor de wielerfreaks met enkel 3 – ongetwijfeld welgekomen- rustdagen. Hete namiddagen zullen hier dus al supporterend voor onze Belgen goed gevuld worden!

    Jij kijkt toch ook?

    30-06-2022 om 10:21 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)







    Laatste commentaren
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe (Jos Vande Ghinste)
        op
  • hopelijk wat zon vandaag ! (meeuw)
        op
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op
  • DINSDAGGROETJES !!! Maak er een gezellige dag van lieve blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • haha , lijken me allemaal wat ---- en rood is zo hebberig ? dus geen drankjes voor mij ---smile ! wel blij dat het gisteren hier een bijzonder mooie dag was !! vandaag weer regen (ani)
        op
  • Dag Natoken (Monique)
        op
  • Hezký večer. (flora173)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!