Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    16-06-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteit en modernisme

    Omdat mijn (v)echtgenoot zijn portefeuille verloor in Spanje moest hij - eenmaal thuis - een nieuwe identiteitskaart aanvragen .De aanvraag verliep snel want alles gaat nu via computer. Wat een verschil met vroeger maar ja ook onze identiteit moet het modernisme volgen hé.

    Ik herinner mij nog dat we naar het gemeentehuis moesten om een kaartje aan te vragen voor onze kleine kinderen zodatze mee naar het buitenland konden. In feite was het niet meer dan een stukje wit karton dat men met een lint rond de nek kon hangen. Omdat kinderen rap veranderen, ben ik toch een paar keer naar het gemeentehuis moeten gaan om een” lifting” te laten doen van hun identiteit.

    Rond een jaar of twaalf mochten ze de echte identiteitskaarten gaan halen. Nadat ze schoon gewassen waren en hun haar netjes gekamd, moest er een pasfoto getrokken worden. Ja, je moet er deftig opstaan want het was voor lange tijd. Later evolueerde ook de administratieve wereld en werden onze identiteitskaarten geplastificeerd, een harde plastieken kaart waar jouw naam, adres en het geslacht op vermeld stonden. In feite stond alles er op zodat je zeker niet aan jezelf kon twijfelen. Ja, er stond zelfs een vervaldatum op maar na een tijdje kreeg je toch een oproepingsbrief in de bus om een elektronische kaart te laten maken.

    Ik weet nog dat een oudere persoon voor mij nogal luid praatte en wat ik hoorde deed me glimlachen De dame aan het loket:

    -Goeiendag, kan ik u helpen?

    -Euh…ja ik kom voor mijn elektrieken pasport.

    -Uw elektrieken pasport?

    -Awel ja, ik heb hier een papier in de bus gekregen dat ik mij moest….

    -Ha ja ik zie het al, het is voor uw elektronische identiteitskaart.

    -Ja, als gij het zegt.

    -U mag mij volgen!

    Verder weet ik het niet meer want ik zat nog na te gniffelen.... Opgelet uw identiteit is iets wreed serieus en daarmee moet je niet teveel gaan lachen. De foto moet tegen een witte achtergrond getrokken zijn en wat jouw gezicht betreft, hebben ze liever dat je niet teveel je tong uitsteekt of je neus naar omhoog krult, daarom sta je er dan meestal ook wreed serieus en bijna onherkenbaar op. Als alles goed is moet je ook nog eens een handtekening zetten op een blad papier. De dag van vandaag moet dat op een klein scherm van het toestel dat jouw gegevens opslaat! Heb je dat al eens geprobeerd? Niet simpel.

    Als alles geregeld is moet je nog enkel 19€ betalen al heb je daar niks gegeten of gedronken, dat is de prijs van uw elektronische identiteitskaart . Tsja, de aansluiting op het modernisme mag wat kosten hé en in feite is het maar de aanloop naar de volgende stap van onze evolutie. Wie weet hoe onze identiteitskaart er over twintig jaar zal uitzien?

    Misschien krijgen we dan zoals bij sommige dieren wel een chip ingeplant met alle details op? Misschien krijgen we aan ons lichaam wel een aansluiting waarmee we op een computer kunnen aangesloten worden? Misschien zijn we tegen het einde van deze eeuw wel allemaal robotten? Och…we kunnen er eens mee lachen, hoewel we vijftig jaar geleden waarschijnlijk ook nooit zouden gedacht hebben dat de toekomstmuziek een serenade van elektronica zou geweest zijn. We kunnen niet anders dan met onze tijd mee lopen hoewel de tijd steeds sneller loopt en onze benen een dagje ouder worden hé.

    De dag van vandaag gaan we ook bij de dokter om de nodige pillen en vitamientjes en wie weet lopen we binnen een paar decennia zoals dat konijn op de televisie met batterijen die langer meegaan? Ik weet het niet maar als ik mag kiezen kunnen ze mij best aansluiten op zonne-energie. 🙂

    In elk geval het doet niks terzake want onze identiteit zal waarschijnlijk niet meer veranderen of het zou moeten zijn dat we ons nog laten opereren.

    Voor diegenen die dit epistel ten volle gelezen hebben, chapeau en ik beloof het voor de rest van de week korter te houden 🙂



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (13)

    18-06-2022
    . . .

    Een fijn weekend Nancy, ikzelf ga het goed beginnen met mijn boodschappen te laten leveren aan huis, ik ga er deze keer niet door die hitte naartoe en ik hoop dat mijn levering dan ook zal meevallen.  Het kan bijna niet tegenslagen, ik weet zelfs al van gisteren rond welke tijd ze die gaan brengen, ik hoop dat dit voor herhaling vatbaar is.  Gisteren had ik zo'n last van mijn rug en ik steek dat dan op het weer, met onweerachtig weer, dat er toch ook aan komt, doen mijn gewrichten dan heel wat pijn, maar nu is het die verdomde spier waarop wat kalk zich heeft afgezet die mijn martelt en dat is aan het heupgedeelte van de rug, ik hield me er al naar na een tijdje hier te hebben rond gelopen in huis en wil toch maar voorzichtig zijn, dat was de reden van mijn bestelling en omdat het ook een grotere is dan anders heb ik het maar gewaagd om ook nog wat andere spullen mee te bestellen.  Ik denk dat ik vandaag veel binnen zal te vinden zijn als ik niet voor het één of ander naar buiten moet, 'k zou niet weten wat maar soms is het wel eens goed dat je naar buiten komt ook !  Meestal zit ik nu op mijn terras te genieten van de nog redelijk frisse lucht.  Groetjes.

    18-06-2022 om 08:49 geschreven door Chris


    weekend groetjes
    animaatjes-zomer-83218.gif

    Het geluk is als de zon,
     je mag er niet met open ogen naar kijken.
    Samen met onze  schatjes
    komen wij een fijn weekend wensen.
    Veel liefs van Freddy en Patty .

    18-06-2022 om 01:30 geschreven door Patty en Freddy


    17-06-2022
    zomers warm vandaag ...

    image.jpg
    geef het leven een kans
    pak met beide handen aan
    jijzelf
    bepaalt de weg   !
    liefs meeuw

    17-06-2022 om 15:10 geschreven door meeuw


    Goedemorgen Natoken
    Welkom bij Ella
    Het leven is niet altijd even gemakkelijk
    Maar het blijft de moeite waard
    Een lieve groet Meintje

    17-06-2022 om 10:53 geschreven door Ella


    lieve groetjes

    Dat is de moderne tijd hé

    Beauty-in-Bloom-Annie
    Het zal puffen zijn vandaag en morgen, hopelijk nadien geen hevig onweer.

    17-06-2022 om 06:36 geschreven door annie


    Dag Natoken
    vrijdag
    We beginnen de dag alweer met de zon erbij ,, zo mag dat van mij elke dag wel zijn ,, ergens aan het water of schaduwplekje is het beste te vertoeven liefs Ingrid . Er zijn veel manieren op diervriendelijke wijze om slakken uit U tuin te houden Natoken ,,

    17-06-2022 om 06:18 geschreven door Ingrid


    bijna weekend
    animaatjes-vrijdag-26916.gif

    Begin de dag met een dansje,
    begin de dag met een lach
    want wie vrolijk kijkt in de morgen
    die lacht de hele dag.
    Dikke knuffels van ons allemaal

    17-06-2022 om 02:07 geschreven door Patty en Freddy


    16-06-2022
    Jeetje Nancy jij kunt er wat van maar het is toch steeds nog interessant om te lezen wat er zoal in jouw brein omgaat...knuffies xxx
    400x500-groetjes-meisje-met-parasol.gif

    16-06-2022 om 22:07 geschreven door Lenie


    wel , ik las het helemaal ---




    en heb het allemaal , net als jij mee gemaakt , van die kaartjes voor de kinderen tot het laatste paspoort en nu het laatste identiteitskaartje , want , 't is geldig tot 2042 !!!!! ze zullen in het ministerie gedacht hebben , al die " ouden " daar verspillen we geen papier meer aan !!
    wat ik niet las bij jouw en mij altijd erg is opgevallen , is dat je op die pas foto altijd ZO LELIJK staat , ik denk echt dat ik er normaal BETER uitzie ! ( alle kpeize dadde toch ) en khopet nog meer , want dia pasportretje is vre lelik
    ol liggik da nie me wakkre van hahaha
    daaag



    16-06-2022 om 16:26 geschreven door ani


    Een heel leuk epistel!

    Doe vooral zo voort!

    Maarten-nieuw.gif

    16-06-2022 om 11:35 geschreven door maarten


    Dag Natoken ,,

    Alles is veranderd Natoken ,, en ja papieren verliezen is hier een hele papieren boel om ales weer terug te krijgen ,, het gaat nog komen dat ze ons ook een chip zullen inplanten denkt U dat niet ???? en ja ik heb helemaal U epistel gelezen hoor hihihih maar nu genieten maar zou ik zeggen .

    donderdag-2
    Goede morgen en we staan alweer op met de zon ,, dus deze dag kan niet meer stuk ,, we zullen verkoeling moet zoeken ,, groetjes Ingrid .

    16-06-2022 om 07:38 geschreven door Ingrid


    een fijne donderdag
    animaatjes-donderdag-67193.jpg

    We zoeken allemaal de sleutel tot het geluk,
    zelfs vaak in verre oorden.
    Maar we vinden hem meestal dichtbij,
    in een paar bemoedigende woorden.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    16-06-2022 om 02:54 geschreven door Patty en Freddy


    15-06-2022
    Midweeksegroetjes.
    animaatjes-woensdag-19335.gif

    Vriendschap kun je niet kopen maar zorg
     dat je het verdient. Als iemand hulp komt
    zoeken toon je dan een ware vriend.
    Lieve groetjes van Freddy en Patty

    15-06-2022 om 02:19 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • je niet opwinden Nancy , is niet gezond ! (ani)
        op EK voetbal
  • Dag Nancy ja voetbal mij zegt het niets (Roosje)
        op EK voetbal
  • Voetbal (Maarten)
        op EK voetbal
  • HEY nANCY (Klaproosje1)
        op EK voetbal
  • Goede morgen lieve Nancy.... (Rebecca)
        op 8 kippen en een haan
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op 8 kippen en een haan
  • Dag Nancy leuk toch samen met vrienden genieten (Roosje)
        op Eindelijk
  • Midweek bezoekje (Jan en Elena )
        op Eindelijk
  • Dag Nancy (Tiny & Ans)
        op Eindelijk
  • BBQ (Maarten)
        op Eindelijk
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!