Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (556)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (67)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    10-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan toch een winterprik

    Deze morgen was het hier grijs en grauw  en lagen de hagen en de gazon wit . De eerste echte winterprik is een feit want hier was het zelfs rond de middag nog steeds -1,5gr.

    Ben ik blij met deze koude, natuurlijk niet maar voor de natuur zou het goed zijn dat het eens een tijdje  vriest zodat het ongedierte dat al een x aantal jaren de winters overleefde toch eens een flinke knauw krijgt.

    Ik weet dat de lezers hier mij naar de verdoemenis wensen... geen probleem doe maar ik begrijp het volop maar ik ben nog van " den ouden stempel" waar de seizoenen nog afgetekend van het ene in het andere overliepen en hoorde van de boeren dat elk seizoen zijn zin had....vandaar. 

    Maar om iedereen gerust te stellen dat ik ze nog allemaal op een rij heb - niettegenstaande ik winters niet echt afkeur- wil ik er gerust aan toevoegen dat ik ook liever de zon zie en van haar warmte profiteer .. En voor onze portemonnee is die koude echter niet ok maar voor de natuur zou het goed zijn dat het eens echt wintert.

    Soit, als er iets is wat voor iedereen gelijk is en voorlopig nog niet manipuleerbaar is dan is dat wel het weer en dat is maar best in deze moeilijke tijden waar mensen zo onverdraagzaam geworden zijn en voor het minste uit de bol gaan of boel maken ... Goed weer kan gelukkig nog niet gekocht worden en is dus geen privilege van de happy few!

    Een fijn weekend iedereen of wat er van over blijft.

    10-12-2022 om 18:30 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    08-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is bijna weer zo ver...

    Ze beloven een korte winterprik en dat is misschien voor velen het moment om aan Cocoonen te denken! Cocoonen is voor velen hun allerliefste winterhobby en als het even kan nemen ze de herfst er ook vast bij om al warm te draaien. 

    Waar sommigen in de zomer elke glimp van daglicht aangrijpen om de deur uit te gaan (terras, strand, park, de stad, zelfs de eigen tuin) hebben anderen van zodra de herfst en de winter aanbreken twee woorden die ze het liefst met Tipp-ex uit hun vocabulaire wist: 'naar buiten'.

    Zelf vind ik het best oké om in de winter te zeggen: 'basta, ik ga mollen'. Het is het moment om heerlijk in de zetel te hangen .

    Voor mij geldt het credo 'een jaar heeft twee seizoenen'. In de zomer en de lente ben ik 24/7 buiten te vinden - en vraagt onze huismuis ( als we die al hebben ) zich misschien af of ze nu eindelijk het rijk alleen heeft? Maar zodra de laatste bladeren van de bomen gevallen zijn ,gaat de knop om. Dan gaat de tuinhuisdeur dicht, beginnen de bloemen aan hun winterslaap, blijven ongedane klussen liggen tot het volgende jaar en start mijn mutatie en ga ik over van bezige bie naar een luie genieter, lees ik de boeken die al een hele zomer lang wachten op mij of bekijk ik documentaires die al maanden geleden opgenomen werden of bekijk ik films die hier ook al lang liggen wachten .

    In de eerste maanden van het jaar stoom me ik ( soms letterlijk) - samen met mijn half bedde – weer klaar voor de volgende zomer en dat ergens in het Zuiden . Eindelijk volop tijd om de slagtanden eens goed te flossen, die teennagels eens grondig te vijlen (en te lakken) en de complete corpus na een verfrissende zwembeurt in de bodylotion te zetten - én te laten drogen. …

    Die tijd komt er bijna weer aan....

    08-12-2022 om 02:06 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (20)
    05-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staat je schoentje klaar?

    Wie zoet is krijgt lekkers , wie stout is de roe....

    Hoe vaak hebben we dat als kind gezongen en het liedje doet het blijkbaar ook nog bij de kinderen van 2022 die met stralende ogen en hun onschuldig geloof in de Sint een mensenhart week maken!  Hoe heerlijk is dat.

    Sinterklaas , een traditie die wel veranderd is maar gelukkig nog bestaat en dan liefst nog met een Echte Sint en echte Zwarte Pieten... laat een kind een kind zijn zolang het kan..denk ik dan maar.

    Wij weten intussen wel beter maar toch .....stiekem ligt er hier en daar toch een briefje voor de Sint zoals het volgende...

    beste-sint

    05-12-2022 om 14:18 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (9)
    03-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder op zijn/haar manier...

    Het leven... als zand door de vingers.

    Maak er op je eigen manier iets moois van!

    zand

    03-12-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (16)
    01-12-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In aftelmodus

    Vandaag was de eerste dag van de laatste maand van 2022 en over exact een maand rekenen we op de Spaanse zon…. Gewoon de batterijen gaan opladen om 2023 op te vangen maar eerst nog een paar agendapunten afwerken, nog wat bezoekjes afleggen en nog wat calorieën opslaan door geplande feestjes of bijeenkomsten.

    Ik heb al een afspraak voor mijn strak schema in het zwembad hoewel… ik hoorde van mensen die er nu al zijn dat de eigenaar niet van plan is om veel te stoken .Momenteel heeft het water daar 21 gr….Dus de extra vetlaagjes die ik eventueel nog opsla, zullen er niet afsmelten maar eerden vastvriezen…. Hoe geraak ik die dan kwijt? Un serio problema… jaja ik ben mijn Spaans al aan het oefenen EN ..Ik kijk al uit om onze Noorderburen terug te zien .

    01-12-2022 om 23:52 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste maand van het jaar 2022 beginnen met een glimlach...

    Wat die man daar als tweede wens had dat is toch heel simpel of niet?

    Ik twijfelde even of ik deze plaagstoot naar de vrouw toe zou posten want op mijn FB kreeg ik al tegen mijn voeten dat ik zo'n zever durfde plaatsten gewoon omdat de naam God erbij betrokken werd. Jongens toch wat leven we in een verzuurde wereld waar humor geen plaats meer heeft en sommigen heel lange tenen hebben want het gaat hem hier NIET om God belachelijk te maken maar gewoon een knipoog naar de vrouw!

    Hopelijk reageren de vrouwen die hier langs komen ook niet alsof ze door een bij gestoken zijn ... mensen de tijden zijn al triestig en ernstig genoeg... Ik ben een vrouw en vind gewoon dat zelfspot moet kunnen ik heb helemaal geen intentie om de Godsdienstige toer op te gaan. . Als we van nu af aan ook het woord GOD op de censuurlijst moeten zetten omdat een groep zich aangesproken voelt ... dan kan ik beter stoppen met bloggen.  Dat moest ik even zeggen voor ik hier ook uitgescholden word!

    eenzame-man

    01-12-2022 om 00:12 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (6)
    28-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eventjes lachen

    Het is de laatste tijd overal zorgen en kwel dus probeer ik een lach op jullie gezicht te toveren .. al is het misschien een rare vorm van humor maar moet kunnen, vind ik

    Een fijne week iedereen!

    johanna-jan

    28-11-2022 om 18:15 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (8)
    27-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder zijn taaltje

    Tis echt spietig voar mien Antwerpse vriedn daze gièn dialect en…ze wetn ziedre ni watasse missn.. humor

    27-11-2022 om 19:07 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (5)
    26-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is er eentje jarig

    Vandaag is onze jongste van de familie jarig, 15 jaar wordt onze knappe kleindochter en dat gaan we vanavond bij hen vieren. Dat is de 2e keer in één week dat we de voetjes onder tafel mogen steken om een jarige te vieren… Zolang ik niet zelf moet koken vind ik dat helemaal niet erg ! 😀

    Gelukkige verjaardag Kitiara en zet je al maar klaar om de verjaardagsknuffel van oma en opa op te vangen!! 😘🥳🍸

    26-11-2022 om 00:09 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (15)
    23-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker blijven vlammen ....

    Vanavond is het zover!

    Eigenlijk zou de focus op voetbal moeten liggen ipv op het controversiële Qatar dat het WK organiseert of het dragen van de regenboogband of loveband door bepaalde spelers, maar niets is minder waar. Daarom hoop ik dat vanavond om 20u onze Duivels met of zonder Lukaku of Eden Hazard of een generatie die op zijn retour is zoals vanouds weer een topprestatie neerzetten tegen Canada dat niet te onderschatten is. Deze ploeg is zelfbewust en speelt met passie wat onze Duivels in hun oefenmatch tegen Egypte vorige week misten.

    Ik zal in ieder geval present zijn om samen met onze kleinzoon Thanis en de bompa te supporteren . Ik vrees dat opa meer zal liggen soezen dan te kijken tenzij we hem af en toe kunnen wakkerroepen met GOAL.

    Ik weet in ieder geval al wat ik zal zingen tijdens de match : “ Lekker blijven vlammen…ooo ooo lekker blijven vlammen... “

    23-11-2022 om 12:52 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (14)
    21-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misschien iets voor jou?

    Aandacht , aandacht... ben jij ook een vroege planner en wil je er volgend jaar eens even uit om in alle comfort te relaxen en te genieten van de rust dan kan ik jullie een paar locaties aanraden! www.chaletmontana.be , is een gezellige houten Chalet in de omgeving van Durbuy ( Barvaux) ideaal voor 4 volwassenen en 6 kinderen. Je geniet er van alle comfort binnenin, een groot terras om te BBQen en buiten te eten of te relaxen, een sauna, hottub en zonneterras. Voor de kids twee playstations, of een grote tuin met speeltuigen!

    Wil je er even uit met de familie of vrienden dan is www.villadakota.be een ideale plek. Het is een huis voor 12 personen op het golfdomein van Durbuy met jacuzzi, groot zonneterras, grote speeltuin voor de kids, play Stations binnenin en vanaf half juni tot half september een verwarmd openluchtzwembad!

    Je kan natuurlijk ook kiezen voor www.chaletcolorado.be een luxueuze nieuwbouw chalet vlakbij Durbuy ( Barvaux) met 4 slaapkamers en 2 badkamers en uitermate geschikt voor 8 personen. De chalet is volledig uitgerust om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Er is tevens gratis WiFi, een jacuzzi, voldoende entertainment voor groot en klein en gratis parking!

    Wil je op zekerheid spelen en verkies je het Zuiden en de Spaanse zon dan is www.lazeniacocoon.com een absolute aanrader! Het is een gloednieuw luxueus appartement in Orihuela Costa ( Alicante) geschikt voor 6 personen. Je wordt er verwend met een privé solarium en jacuzzi een mooi buitenterras,4 TV’s en 2 Playstations . Het ligt in Residentia Green Hilles en daardoor kan je ook genieten van een spa area met verwarmd binnenzwembad, sauna en fitness center en 2 buitenzwembaden alles inbegrepen in de huur! Nesky en Stefan heten jullie van harte welkom op één van hun locaties!

    Eenieder zegge het voort

    21-11-2022 om 15:58 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een beestenboel haha..

    Zijn jullie de namen van de meeste van onze Nationale sportploegen ook al eens opgevallen en waarom die in het Engels moeten is dan mijn 2e vraag.  Even een overzicht:

    De Yellow Tigers: volleybal vrouwen

    De Red Panthers: hockey vrouwen

    De Red Lions: hockey mannen

    De Belgian Cats: basket vrouwen

    De Belgian Lions: basket mannen

    De Red Wolves: handbal mannen

    Je zou er al voor minder schrik van krijgen! Gelukkig zijn er ook nog :

    De Belgian Red Flames: voetbal vrouwen

    De Red Dragons: volleybal mannen

    De Red Knights: motorcross mannen

    De Belgian Diamonds: korfbal mannen

    De Belgian Bullets: bobslee vrouwen en uiteindelijk

    De Red Devils: voetbal mannen.

    Over die laatste zullen we de volgende maand wel meer horen tenzij ze natuurlijk al snel met kun “ klikken en klakken” uit het WK tornooi in Qatar geschopt zijn.Gisteren hielde ze wel geen goeie generale repetitie!!

    Als je van bepaalde zenders het TV programma voor de komende weken bekijkt dan moet ik zelfs toegeven dat trop teveel en teveel trop is . Voetbal ‘s morgens, voetbal ‘s middags en voetbal ‘s avonds .. je zou al van minder een indigestie krijgen. Mij halfbedde is nu al aan het sakkeren en velen met hem denk ik .

    Ik heb hem gerustgesteld dat ik enkel de Rode Duivels volg want ik wil op zijn West Vlaams gezegd “ de koave in tmiddn hoedn.” Maar jullie horen er nog wel van!

    19-11-2022 om 11:41 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (15)
    17-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goeie avond beste blogmaatjes

    De inspiratie staat laag maar daar juist kreeg ik een boost!!!

    scheenbeen

    17-11-2022 om 17:57 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (14)
    15-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hij komt , hij komt, de lieve Goede Sint...

    Dit weekend meerde de Sint op veel plaatsten aan of werd hij met de auto naar de afspraak met de kinderen gevoerd. Ik vond het maar niks dat de Pieten niet meer dat roetgezicht en dat kroezelkapsel hadden. Die zwarte snoeten die hebben er altijd bij gehoord en nu nog vind ik! Sinterklaas en Zwarte Piet dat is toch al sinds mensenheugenis een perfect duo maar nu mag het niet meer want dat is racisme! De authenticiteit van onze samenleving zijn we beetje bij beetje aan het verliezen en waarom of door wie? Ik laat het een open vraag want wil hier geen polemiek uitlokken maar zo ver is het al gekomen dat tradities niet meer mogen en dat een eigen mening ook niet zomaar mag geschreven worden…. Daar gaat een stuk van onze “ vrije meningsuiting” … en ik vrees dat dit nog maar een begin is!

    Maar ik eindig met een vrolijke noot… Heb jij je brief of een gebed voor de sint al klaar? Dit meisje hieronder wel! 

    gebed

    15-11-2022 om 00:13 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (11)
    12-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat najaarzonnetje.... wat een welgekomen warmte..

    Naast alle negatieve geluiden op radio en Tv en in de kranten blijf ik me toch optrekken aan het prachtig najaarsweer dat we krijgen. We zijn bijna half november en nog steeds verwarmt de herfstzon ons stekje.. Uitzondelijk nog nooit meegemaakt al tel ik al 76 lentes.

    In mijn geheugen staat november gelijk aan winterse koude , soms met sneeuw en aangevroren adem die als bloemen op het raam schittert.... Voor één keer zijn ze hierboven barmhartig en helpen ze ons aardbewoners om te besparen nu de energieprijzen maar blijven oplopen! Ik denk dat velen die najaarszon koesteren en er dankbaar voor zijn .... En als het dan toch winters koud wordt en de kosten de pan uit swingen dan stel ik het volgende voor...

    Een fijn weekend iedereen!

    energoeleveranciers

    12-11-2022 om 16:56 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Humor
    >> Reageer (16)
    09-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.die oude foto's..

    Toen ik één van de voorbije dagen door oude foto’s bladerde , vond ik een foto van zo lang geleden en van een gebeurtenis die helemaal uit mij gedachten verdwenen was…. En ik zuchtte want waar is dat lijntje gebleven? …

    In de school waar ik les gaf voor we naar het buitenland vertrokken, was er ook een technische afdeling en een afdeling snit en naad. Elk jaar hielden de laatstejaars van die richting een modeshow . Ik gaf geen les aan die leerlingen maar omdat ik toen hoofdleidster was van de VKSJ( een jeugdbeweging =Vlaamse Katholieke Studerende Jeugd) op die school kwam ik er wel mee in contact en op zekere dag kreeg ik de vraag of ik een eindwerk van die laatstejaars wilde showen … Het overviel me wel wat want de “catwalk” was nu niet direct mijn ding maar aan de andere kant vond ik het wel tof dat ik als leerkracht gevraagd werd dus daar ging ik dan in de jaren 1968…

    modeshow-1968

    09-11-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    08-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 november 1969/2022

    De dag maakt me wakker met een waterige zonnetje. Ik kan de koude van de winter stilaan voelen en ruiken.. Mijn ogen houden die zwakke, zonnestralen even vast want het is een speciale dag voor ons .

    Vandaag, 53j geleden hebben mijn "halfbedde" en ik Ja gezegd tegen elkaar  en daarom wil ik zorgeloos genieten van alles wat de dag ons brengt en "proberen"  me even weer 24j te voelen al sieren rimpels mijn gelaat en zijn de zilveren draden in mijn haar in de meerderheid...  

    De tijd is voorbij gevlogen maar vandaag beleef ik in mijn herinnering nog eens die dag waar ons leven samen echt begon. Verliefd, vlinders in de buik, dat gevoel... Ik herinner het me nog, ik zou er nog  veel meer woorden kunnen aan geven want de herinnering eraan geeft vandaag dat speciaal randje...!

    Ik hoop dat dit gevoel nog een tijd mag duren .Het kan nog - zelfs in de herfst van je leven - als je partner nog steeds naast je staat.

    trouwfoto-jpg2

    08-11-2022 om 08:23 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    05-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even updaten

    Na een weekend Ardennen vorige week was er niet teveel tijd om te bekomen want er waren nog feestplannen want kleinzoon twee werd deze week 18 en gisteren ben ik een ganse dag op zwier geweest met onze 17jarige tweeling om - zoals we de laatste 5 j gewoon zijn - te shoppen in Wijnegem shopping center.

    Wat geef je 17jarigen ( volgende week) voor hun verjaardag en met Kerst? Ok je kan ze geld geven maar ik geef nog steeds graag een cadeautje en zij krijgen er ook nog graag . Op mijn vraag of ze niet liever centen kregen om met hun vriendinnen te shoppen ipv met een oude oma volgde nog al snel "neen we shoppen graag met jou!" Wie kan daar dan neen te zeggen ook al weet je dat je tegen het einde van zo'n dag bekaf bent. Zij leiden en ik volg, wacht met een stoïcijns geduld aaan de pashokjes en betaal.. Ik bemoei me niet meer met hun keuze al geef ik tijden het kiezen wel mijn mening . We eten dan samen een hapje rond de middag en voor we terug naar huis gaan tracteer ik hen nog op een wafel of ijsje dus .... het is toch duidelijk  waarom ze graag shoppen met oma!!!!

    Dit weekend probeer ik te bekomen om er dan volgende week terug in te vliegen al moet je dat vliegen met een korreltje zout nemen!!

    Fijn weekend iedereen!

    05-11-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Onze jaren in het buitenland D: Nigeria
    >> Reageer (21)
    02-11-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waarom zetten we chrysanten op het kerkhof?

    Waarom zetten we chrysanten op het kerkhof en welke betekenis zit daar achter?

    Wanneer je deze week een kerkhof bezoekt dan is dat weer wit, geel, roze, rood en paars gekleurd van de chrysanten. Zo gedenken we onze overleden familieleden en die kleurrijke bloemen zijn daar onlosmakelijk mee verbonden. Hoe komt dat?

    Ik zocht het eens op… Chrysanten waren oorspronkelijk goudgeel en danken daaraan ook hun naam: 'chryso' is het Griekse woord voor ‘goud’ en 'anthemom' betekent ‘bloem’ in dezelfde taal. In het begin van onze jaartelling werden in China al chrysanten gekweekt en daar werden ze als heilige bloemen beschouwd. Vanaf de 18e eeuw raakte die bloemensoort ook bij ons ingeburgerd.

    Inmiddels zijn chrysanten niet alleen meer geel of wit. De grote zowel als de kleinere varianten bloeien in een zeer rijk kleurenpalet. Het zijn typische najaarsbloemen die zeer lang houdbaar zijn, wat ze ideaal maakt als kerkhofbloem.

    Maar er is ook nog een andere onderliggende reden waarom wij chrysanten op de graven zetten. Hoewel wij de chrysant nu met de dood associëren, staat deze bloem in Azië - en dan vooral in Japan en China - symbool voor geluk, lang leven en gezondheid. Met een chrysant wensen we onze geliefde overledene dus eigenlijk het eeuwige leven toe.

    Voor ons geen chrysanten op het graf van ons ma omdat er geen graf is maar toch denk ik aan haar want we missen haar al 14j .ma-2-nov2021

    02-11-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (19)
    31-10-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat was genieten

    Het zit er weeral op maar niemand neemt ons de herinnering af en als alles meezit doen we het volgend jaar voor de 5e keer over! Het weer was top want buiten kunnen toosten op het terras in een prachtige omgeving en dat op een 30ste oktober ….niet te geloven. Het gezelschap van kids en kleinkinderen voelde zo hartverwarmend aan en de verjaardagen werden gekleurd door unieke verrassingen... m.a.w. iedereen genoot en op de vraag doen we het volgend nog eens over protesteerde niemand!!

    MAAR daar moeten de oudjes ook iets voor over hebben zoals een wandeling naar het bos en dan maar proberen om die jonge benen te volgen.Af en toe moesten we de koplopers eraan herinneren dat ons groepje

     barvaux-2022

    31-10-2022 om 00:00 geschreven door Natoken

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)







    Laatste commentaren
  • Onze Lieve Heer Hemelvaart !!! (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Zalige Hoogdag! (Martin)
        op
  • Goedemorgen blog vrienden (Dirk)
        op
  • Gezellige woensdag (Jan en Elena )
        op
  • Ik wens al mijn blogvrienden een fijne midweek toe (Jos Vande Ghinste)
        op
  • hopelijk wat zon vandaag ! (meeuw)
        op
  • Dag Natoken ,, (Ingrid )
        op
  • DINSDAGGROETJES !!! Maak er een gezellige dag van lieve blogvrienden. (Jos Vande Ghinste)
        op
  • Lieve groetjes (annie)
        op
  • Dag Nancy (Tiny en Ans)
        op
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!