Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (562)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    15-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie herinnering

    Wintertijd is vaak herinneringstijd omdat je minder actief bent en binnen zit. Vandaag ging ik op zoek naar een oude foto en botste op deze foto.

    Jeugdbewegingen en ik dat is altijd een match geweest al van in de lager school. Ik zat op een katholiek school gerund door nonnen wat toen normaal was. Die hadden voor de kinderen van hun lagere school een soort jeugdbeweging opgericht nl de Eucharistische Oecumene. Ik moet niet veel uitleggeven waar het accent op lag de naam vertelt alles maar er werd ook gespeeld en veel geknutseld en dit op zondagnamiddag en ik ging er ook naar toe. Ooit had ik een boekje met teksten en plaatsjes erin van die tijd maar dat vind ik niet meer terug. Misschien vinden de kinderen het terug als hier ooit moet opgeruimd worden na ons… spijtig dat ik dan hun reacties niet meer zal zien … ik kan me er al iets bij voorstellen …

    Na de lagere school , volgde ik de humaniora zoals dat toen heette en daar werd ik lid van de VKSJ wat stond voor Vlaamse Katholieke Studerende Jeugd. Ik vond er mijn draai , groeide mee met de jeugdbeweging en werd er in de laatste jaren humaniora zelfs leidster ( een deel uit vrije keuze en een deel omdat me dat de kans gaf om op woensdagnamiddag en soms ook op andere dagen te ontsnappen aan urenlang in de studie te zitten om te studeren want op internaat was er toen niet veel keuze, studeren of …. Studeren.:) Lezen mocht ook als je maar iets deed .)

    Toen ik afgestudeerd was en les gaf in de school van mijn dorp werd ik al snel gebombardeerd tot hoofdleidster toen ze hoorden dat ik VKSJ minded was. Voor mij was het een non die hoofdleidster was maar dat bleek geen succes. Na 2 jaar waren we een flinke groep geworden en de jaarfeesten met optredens van de leden en een soort fancy fair erna brachten steeds een flinke frank op zodat we het zomerkamp aan een verminderde prijs konden organiseren en zo meer leden de kans kregen om mee te gaan.

    Op één van die kampen werd de foto hieronder genomen met biebie mooi in uniform….. Ik was eigenlijk altijd fier als ik die mocht aandoen. Van de 6 kleinkinderen is er ééntje dat precies die microbe overgeërfd heeft want de Chiro is ook haar ding en oh wee als je daaraan raakt!...Der is dan toch iets van mijn overgebleven in onze nazaten hahaha.

    VKSJ



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (13)

    17-12-2023
    Derde zondag van de Advent.Maak er een mooie dag van !!!
    oie-177307r-Axf-WRq5

    Goedemorgen lieve blogvrienden.Vandaag steken we het derde kaarsje van de Advent aan en dit wil zeggen dat we nog een week van het Kerstfeest verwijderd zijn.Ik ben ietske vroeger naar de warme bakker gereden want het is terug Jasmien de verpleegster die komt en gisteren was ze hier om 7u30 doch ze is nog steeds niet te bespeuren.Daarom is het zo moeilijk om te starten met mijn zondag en Adventgroetjes.Vandaag blijft het terug droog en zien we na de middag de zon doch we krijgen wel niet meer dan 8 graden.Gisteren heeft mijn lievelingsploeg KRC.Harelbeke gaan winnen met 0 - 2 op het veld van KSV.Oudenaarde.Prachtige afsluiter van de eerste ronde.Deze namiddag staan er nog twee toppers aan de start en hopelijk mag het weekend voor iedereen gesmeerd lopen en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne zondag Nancy.Mooie foto.Ik heb da meiske nog gezien.Het is een mooie zondag.Het zonneke schijnt op mijne computer en het zal waarschijnlijk voor de ganse sag zo zijn.Geniet ervan.Gisten won Harelbeke met 0 - 2 op het veld van Oudenaarde.

    17-12-2023 om 10:27 geschreven door Jos Vande Ghinste


    mooie herinneringen en mooie foto Natoken

    welkom bij Mariska

    Een gezellige tijd naar de feestdagen toe

    Warme groetjes Mariska

    17-12-2023 om 10:25 geschreven door Mariska


    Dag Natoken ,,
    17-12

    Fijne zondag,, en geniet van deze dag en doe gewoon waar u zin in hebt ,, ook hebben we al het 3 kaarsje mogen aansteken ,, dus nog een weekje en we zitten in de kerstdagen ,,vriendelijke groetjes en hou u goed hoor ,, Ingrid .

    17-12-2023 om 08:26 geschreven door Ingrid.


    fijne zondag , maak het gezellig !

    istockphoto-1406795041-612x612.jpg
    zondag binnenshuis
    genieten van warmte en sfeer voor Kerst
    iedereen leeft mee  !
    liefs meeuw

    17-12-2023 om 07:41 geschreven door meeuw


    Fijne zondag

    Santa-02

    17-12-2023 om 00:28 geschreven door Bernward DF6JL


    16-12-2023
    Jan en Elena wensen u een prettig weekend

    kerstdisney12 Morgen weer een advents zondag en 2 advents ppsjes op mijn blog. Groetjes van Jan en Elena pps

    16-12-2023 om 17:28 geschreven door Jan en Elena


    Mooi verwoord

    Zelf heb ik tot mijn achtiende van de Chiro lid geweest. in die tijd draaide de beweging zo goed dat je pa veel later leider kon worden.Jammer dat ik niet leiding zie die niet eens een beetje volwasen zijn!

    Maarten-nieuw.gif

    16-12-2023 om 12:06 geschreven door Martin


    jaaa , ieder zijn mooie herinneringen , en je bent geen haar veranderd !

    16-12-2023 om 11:33 geschreven door ani


    Ik wens al mijn blogvrienden een fijne zaterdag en een prettig weekend toe.
    oie-1681827v-CTPPYg-R

    Goedemorgen lieve vrienden.Hier is het weekend een beetje paniekerig in gang geschoten.Toen ik om 7u30 thuis kwam van de warme bakker ging onmiddellijk de bel en mijn telefoon.Ik nam de parlofoon op en het was de verpleegster.Daar een van de twee Inges ziek is was het een vervanging Jasmien die ik nog nooit gezien had.Ook terug een lieve verpleegster maar de andere twee Inges nemen eerst een patient voor in blok 2 omdat er veel werk aan is maar nu kwam Jasmien stipt om 7u30 omdat dit zo gepland was op haar laptop.En ja alles moest opeens vlug gaan voor mij want ik was er zo vroeg niet op voorzien doch alles is perfect verlopen want we hebben achteraf nog een babbelke gedaan.Ik weet dat ze morgen terugkomt .Dus wat vroeger naar de warme bakker.Voor mij is bloggen een beetje een dagboek.Deze avond speelt mijn lievelings ploeg KRC.Harelbeke om 19u30 hun wedstrijd op het veld van KSV.Oudenaarde.Terug een aartsmoeilijke wedstrijd maar in een goede doen kan er wel minimum een gelijkspel inzitten.Ik wens Jullie allen een droge zaterdag toe en dit met vele lieve en hartelijke groetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne zaterdag Nancy.Heel mooie foto en Je zag er nog gelukkig uit ook.De jeugdbewegingen zijn nog steeds hot en tellen overal veel leden.Gisteren ben ik dus naar de dokter geweest.Perfecte bloeddruk 13-8.Dan zette hij de spuit tegen griep en nam 4 tubes bloed af.Maandag mag ik vanaf 8 uur bellen voor den uitslag.Ik denk dat hij minder zal zijn of de vorige.Verder wens ik Je een mooie en een droge zaterdag toe en hopelijk tot morgen.

    16-12-2023 om 09:56 geschreven door Jos Vande Ghinste


    15-12-2023
    Hallo lieve Nancy wat gaat de tijd toch snel,fijn weekend gewenst xxx
    Groetjes-Kerstpaartje-nostagie.gif

    15-12-2023 om 17:21 geschreven door Lenie


    . . .

    Ik denk dat vroeger bijna ieder kind wel eens wat te maken had met een jeugdgroepering, de ene hier en de andere daar, in de steden was het vaak wat minder maar eens daarbuiten liepen er veel groeperingen rond op bepaalde dagen dat het geen school was of maar een halve dag naar school werd gegaan.  Ook ik heb daar mijn hartje kunnen ophalen en jezelf uitleven tegen dat stil zitten op school, dat was welkom en ik zou geen enkele keer hebben overgeslagen, ik ging iedere dag dat ik kon, zelfs toen ik met een deftige ontsteking aan een wonde op mijn knie zat en wat moest rusten van de dokter, wou ik nog gaan maar daar staken ze thuis dan wel een stokje voor !  Het mocht gieten en vriezen, sneeuwen, alles wat er tussen komt en dan zeker in de winter, dat mocht en ik reed er doorheen met het fietsje !  Ik zou het nu zeker niet meer doen maar het is goed voor jongeren om zich daar wat te kunnen uitleven, ik kan het iedereen aanraden en ja, onze kinderen en kleinkinderen zijn er ook wel bij geweest maar of hun kinderen dat later zullen doen, ik zie het Floor en Loua zeker niet doen, al kan dat snel veranderen !  Groetjes en fijn weekend !

    15-12-2023 om 14:48 geschreven door Chris


    Dag lieve Nancy...
    naamloos-png12.png

    Met veel plezier kom ik jou een leuk weekendje wensen.
    Wat is het toch gezellig nu in onze mooie blogwereld.
    Nog steeds doe ik het rustig aan, ben nog niet genezen.
    Veel dank voor de bezoekjes, tot later eens en Rebecca,
    je blogvriendinnetje geeft jou dikke Kerstknuffels.xxxx

    kerstboom.gif

    OOOOOOOOOO, wat een schitterend verhaal is dit Nancy,
    herinneringen ophalen kunnen leuk zijn en hoe ouder
    je wordt, hoe meer herinneringen natuurlijk.
    Wat een prachtige foto van jou, als ik nog goed kan
     rekenen ben je daar 22 jaar op, je ziet er véél jonger uit.
    Ja, die afkortingen zijn echt niet meer te doen. Als je
    geen kinderen hebt, kan je moeilijk volgen tegenwoordig.
    P.S.: Lieve Nancy, denk AUB niet dat ik jou was vergeten,
    maar ik ben hervallen en zwaar ziek geweest. En blog je
    zelf niet, dan krijg je weinig bezoekers, maar ik heb gezien
    dat je mij niet liet vallen tijdens mijn afwezigheid, waarvoor
    veel dank Nancy, dat is ECHTE blogvriendschap.
    Draag goed zorg voor mekaar lieverd. xxxx

    15-12-2023 om 12:17 geschreven door Rebecca


    Mooie foto Natoken,,

    Wat leuk al die herinneringen ophalen ,, ja dat is echt iets om nu te doen in deze winterdagen , waar is al die tijd naartoe he Natoken ,, maar ze kunnen dat niet meer afnemen ,,de tijden zijn veel veranderd ondertussen .

    15-12
    Goede morgen Natoken en we zijn weer op het eind van de week ,, het weekend staat weer voor de deur , nog even en het kerstfeest kan beginnen,,laat ons gewoon genieten van deze dag en laat het u vooral goed gaan . Vriendelijke groetjes Ingrid .

    15-12-2023 om 07:53 geschreven door Ingrid.









    Laatste commentaren
  • Ik mis je! Tot heel gauw! (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Lieve groetjes (annie1201)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne nieuwe week ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Voetbal (Maarten)
        op Het is al wat verteerd
  • Goedemorgen (Dirk)
        op Het is al wat verteerd
  • fijne weekend voor jou ! (meeuw)
        op Het is al wat verteerd
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Het is al wat verteerd
  • Prettig weekend (Jan en Elena )
        op Het is al wat verteerd
  • veel kijkplezier met de ronde Natoken (mariska)
        op Het is al wat verteerd
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!