Als de moed je in de schoenen zakt, ga dan op je kop staan.Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. Ik heb alles wel op een rijtje, maar niet in de goede volgorde.Je kan beter een muisarm hebben dan een apestaartje.
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 01/03/1945 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: .

De twee " oudjes"

Foto
Mijn favorieten
  • Ani
  • Jos
  • Marisca
  • Albert en Lenie
  • Michelly
  • Myette
  • Folion
    Mijn favorieten
  • Rud
  • Cecile
  • Chrisje
  • Ingrid
  • Jeske
  • Ria
  • Meeuw
  • Redpoppy
  • Patty enFreddy
    Mijn favorieten
  • Jeannine
  • Dion
  • Rita
  • Myriam
  • Maarten
  • Dirk
  • Rebecca
  • Annie
  • Jansen
    Mijn favorieten
  • Roosje
  • Kinrooiradio
  • Monique
  • Ella
  • Klaproosje
  • Monica
  • Vifke
  • Tiny en Ans
    Categorieën
  • Humor (560)
  • Onze jaren in het buitenland A: Mexico (27)
  • Onze jaren in het buitenland B: Venezuela (19)
  • Onze jaren in het buitenland C: Peru (16)
  • Onze jaren in het buitenland D: Nigeria (69)
  • poëzie (163)
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Een interessant adres?
    Blog als favoriet !
    Een interessant adres?
    Een interessant adres?
    voor-blog-2022

    07-09-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pleidooi voor de jeugd

    Als je de berichten volgt op radio ,TV en in de kranten dan stellen veel burgers zich de vraag “ Waar gaat de wereld naar toe zowel ecologisch als humanitair of in welke wereld komt ons nageslacht terecht”…

    Die vraag heb ik me ook al vaak gesteld, ongerust geworden door het negativisme dat er heerst en waarmee de media ons bijna dagelijks mee confronteert. Er is daarover al veel inkt gevloeid en ik weet dat ik me op glad ijs waag maar toch doe ik het !! “Vroeger was alles beter….” Maar dat zeiden onze ouders en grootouders ook al.

    Elke generatie heeft weer andere dingen waarvan ze beweren dat het vroeger allemaal beter was. Iedereen zegt het steeds en elke generatie neemt het over. Maar is onze jeugd nu zoveel slechter?

    De opvoedingsdoeleinden van ouders zijn in de loop der tijden veranderd. Vroeger werd de nadruk gelegd op het naleven van regels en deden de jongeren dat niet dan kregen ze straf of een pak slaag. Wie van ons heeft nooit een klap om de oren gekregen of een klap tegen zijn achterste?

    Kan jij je inbeelden dat je (klein)zoon of (klein)dochter je aanspreekt met “u”? Zoiets is vandaag eerder een uitzondering dan een regel, nochtans was het in de jaren ’50 heel normaal. Kinderen moesten luisteren naar hun ouders , einde verhaal! Het standaardantwoord als je vroeg “waarom” was dan ook “ omdat ik het zeg”.

    In de jaren ’60 stond er een protestgeneratie op , de hippies Het was gewoon een reactie van de jeugd tegen de strenge opvoeding van hun ouders. Ze vonden hun ouders maar saai, ouderwets enz en deden er alles aan om niet op hen te gelijken? Zijn we dat al vergeten?

    Vroeger hield men een stuk meer regelmaat op na dan nu. De meeste dagen waren hetzelfde : vader ging werken, de kinderen gingen naar school en moeder deed het huishouden. De kinderen kwamen ts de middag naar huis om een boterham te eten en maakten ’s avonds braaf hun huiswerk.

    Tegenwoordig zijn er veel gezinnen waar beide ouders werken. De kinderen gaan naar de opvang of komen thuis in een leeg huis. Iedereen leeft met een eigen agenda met vaak veel sporten, muziekles, clubs , etentjes met vrienden en nog zoveel meer dat “moet” waardoor burn-out’s bij ouders en uitgeblutste kinderen steeds vaker voorkomen. Kinderen worden meer aan hun lot overgelaten of moeten “ hun plan trekken”.

    De kinderen van nu groeien op in een steeds meer veeleisende samenleving met daarbovenop veel meer “ verleidingen “ dan in onze tijd en dat geeft stress. Ze worden voortdurend geprikkeld door televisie, internet, sociale media en vrienden. Geweld zijn schering en inslag in hun wereld van games, internet en beelden op TV en internet. Drinken en drugs zijn niet langer meer taboe voor onze jeugd, ze worden er zowel op school , op straat en in het uitgangsleven mee geconfronteerd en een shotje of pilletje of zakje wiet is gemakkelijk te kopen want de meeste jongeren hebben zakgeld waar ze vrij over beschikken.

    Had jij zakgeld toen je jong was? Wapenbezit is bij lange niet meer verboden, vandalisme is niet meer onder controle te houden , respect voor mensen en hun eigendom wordt blijkbaar niet meer doorgegeven in veel milieus .. Seks en porno waren in “onze tijd” taboe daar werd niet over gesproken of geschreven laat staan getoond, nu experimenteren sommige jongeren al vanaf hun 13/14 j , ze drinken zich regelmatig in het ziekenhuis en zorgen voor overlast en in veel gevallen komt dat omdat er van thuis uit niet genoeg controle is!

    Tegenwoordig zijn er veel gezinnen waarbij beide ouders werken , de kinderen gaan al heel vroeg naar een opvang die in feite voor een deel de rol van ouders overneemt in tegenstelling met “ onze tijd” waar er meestal een moeder thuis die was . Materieel hebben veel jongeren het goed tot zeer goed en geld en luxe zijn geen probleem daar zorgen de ouders wel voor maar wat ze nodig hebben is een leidende hand , aandacht en structuur in kun leven en daar blijven velen in de kou staan in deze materialistische wereld..

    De fout ligt echt niet alleen bij de jongeren. Sommige ouders en opvoeders zeggen te weinig “ neen tegen hun kinderen en voeden eigenlijk niet meer op! Velen hebben het te druk met zichzelf, hun baan hun sociaal leven en willen liever als een vriend van hun kinderen beschouwd worden en denken dat kinderen zo zichzelf wel zullen opvoeden .. Voel je al waar ik naar toe wil?

    Als je alles op een rij zet dan hebben de jongeren het moeilijker om hun weg te vinden de dag van vandaag en liggen veel meer “ verleidingen” op hun pad dan in onze tijd. Sommigen gaan goed met de vele vrijheden om maar anderen hebben het niet in zich om binnen de lijntjes te leven en dan ontsporen ze en vooral over die ontspoorde jongeren wordt geschreven . De media “ snoept” bij manier van spreken van over al die extreme gevallen van geweld en vernieling dat is sensatie en dat verkoopt. Ze gaan geen woorden verspillen aan jou of ik of aan doodgewone jongeren want wij zijn te braaf alledaags. Slecht nieuws verkoopt beter dan opwekkend nieuws.

    Daarom , hoe moeilijk het in sommige gevallen ook is mogen we niet alle jongeren over dezelfde kam scheren . Uitschot was er altijd en zal er altijd zijn maar we moeten oppassen dat we niet alle jongeren over dezelfde kam scheren of stigmatiseren. De meesten komen wel op hun pootjes terecht want er zijn echt nog veel goede gezinnen en jongeren. Ik wil er maar al te graag in geloven ..



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (5)

    08-09-2023
    hallo

    even bij gelezen --- en ja , met sommige dingen ben ik het eens --- zoals : De fout ligt echt niet alleen bij de jongeren. Sommige ouders en opvoeders zeggen te weinig neen tegen hun kinderen en voeden eigenlijk niet meer op! Velen hebben het te druk met zichzelf, hun baan hun sociaal leven en willen liever als een vriend van hun kinderen beschouwd worden. maar ---ik was een werkende moeder , DIE DAARDOOR ALS EEN SLECHTE MOEDER werd benoemd , vooral door de --katholieke zuil --- , die wilden de moeder aan de haard --- niet vergeten ik woonde en woon nog in het dorp waar die strijd heftig werd gevoerd !! maar --- wij hadden geen sociaal leven , de weinige vrije tijd WAS VOLLEDIG VOOR ONS GEZIN ! en --- het is ons gelukt om onze kinderen GOED op te voeden ! moet NU ook nog kunnen , als de ouders minder met zichzelf en uitgaan , zouden bezig zijn ! voilà --- mijn mening ! LIEVE GROET !

    08-09-2023 om 16:08 geschreven door ani


    Zonnige groetjes op deze heerlijke vrijdag aan al mijn blogvrienden.
    oie-882350s-Dd-IQnie

    Goedemorgen lieve blogvrienden.De werkweek loopt alweer op haar laatste pootjes.Velen zullen gelukkig zijn want werken in zo een hitte is niet aan iedereen gegeven.Zoals ik eergisteren schreef was ik er gisteren niet daar ik een afspraak had in het Sint-Jozef ziekenhuis in Izegem voor het zorgtraject.Het zal vandaag terug pudden worden en de schaduw en een fris drankje zullen terug een luxe worden.Ook de barbecues draaien op volle toeren.Ik wens Jullie allen die verfrissing en dit met vele lieve en hartelijke zomergroetjes vanwege Jullie blogvriend Jos.Fijne vrijdag Nancy.De wereld kan niet meer gered worden als Je ziet wat er nu gebeurd,vuur en water.En het staat ook te lezen in het evangelie dat de wereld zal vergaan in water en vuur.Al die rampen brengen massas mensen op de been die vluchten en oorlogen waar ook mensen vluchten voor hun leven.Binnen enkele jaren kan men de werel niet onder controle krijgen want alle mensen zullen grenzen oversteken en elkaar uitmoorden voor een plekje om te leven.Wij hebben de goede jaren gekend maar de kinderen van nu die gaan dit alles meemaken.Jammer,maar het is aan het gebeuren.En toch blijven onze gegoede mensen van hier er onverschillig bij.Ik heb reeds horen zeggen.Ze zullen weer geld naar die overstroomde en afgebrande landen sture in plaats aan oneigen volk te denken.

    08-09-2023 om 09:11 geschreven door Jos Vande Ghinste


    Een knus weekendje kom ik jou wensen lieve Nancy...
    oie-922248-CClor3h4-png11.png

    Profiteer als je kan van deze zomerdagen, want dit zullen wel
    de laatste zijn,(denk ik). Het wordt terug 30 graden, wat voor mij
    en vele anderen teveel is. Hou je rustig en drink veel, ik vond
    het weer fijn op je mooie blogje lieve Nancy.Tot later eens en
    signature-1-5.gif
    Ik was jou zeker niet vergeten hoor Nancy, maar zit bijna niet aan
    mijn pc'tje, ik kan heel slecht tegen die warmte,nu al 19°, pfffff...
    Schitterende teksten die uit die "kindermond" zijn gekomen, hihi...
    Tja, de tijden veranderen alsmaar, en de meesten werken met 2.
    Nu moeten ze wel Nancy, want al die luxe artikelen willen ze ook
    hebben en de meesten hebben ook nog eens een eigen wagen.
    Ik had nog geen gewone huistelefoon bij mijn ouders.
    Vele jongeren komen van school thuis in een leeg huis, tja...
    Zoals je zegt, de ene kan zich er beter aan aanpassen dan de andere.
    Draag goed zorg voor jezelf Nancy en voor je ventje en doe
    zeker alles op je eigen tempo, hou je goed. xxxxx
    P.S.: Heb het net gelezen bij Ani over "je brilletje"....

    08-09-2023 om 07:48 geschreven door Rebecca


    terug een zwoele dag ...

    girl-summer-hair-time-sunset-sunshine-2048x1365.jpg
    leef jouw leven
    denk niet aan morgen
    maak je dag vandaag mooi   !
    liefs meeuw

    08-09-2023 om 06:04 geschreven door meeuw


    bijna weekend
    animaatjes-vrijdag-26916.gif

    Begin de dag met een dansje,
    begin de dag met een lach
    want wie vrolijk kijkt in de morgen
    die lacht de hele dag.
    Dikke knuffels van ons allemaal

    08-09-2023 om 03:08 geschreven door Patty en Freddy









    Laatste commentaren
  • Goedemorgen ('t Vosken)
        op Weeral een nieuwe week
  • liefs voor jou op deze nieuwe dag ! (meeuw)
        op Weeral een nieuwe week
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Weeral een nieuwe week
  • Dag Nancy we hadden vandaag best een mooie dag hier (Roosje)
        op Weeral een nieuwe week
  • natoken (redpoppy)
        op Weeral een nieuwe week
  • Weeral een nieuwe week die we samen mogen starten! (Maarten)
        op Weeral een nieuwe week
  • Maandaggroetjes en een goede start van deze nieuwe week !!! (Jos Vande Ghinste)
        op Ik ben er klaar voor
  • mijn pc protesteerde vanmorgen ... (meeuw)
        op Ik ben er klaar voor
  • Dag Natoken ,, (Ingrid.)
        op Ik ben er klaar voor
  • Nancy, wij storten ons op onze boeken. (eddy meuris)
        op Ik ben er klaar voor
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per jaar
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007

    Archief
  • Alle berichten

    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!