Gisteren haalden we hier lokaal 29gr en vandaag meer dan 30gr en dat in september... gewoon van het goede teveel tenzij je wil geroosterd worden!!
Braden in de oven wordt vaak toegepast bij grotere stukken vlees, wild of gevogelte want het is makkelijker om deze producten in de oven te bereiden dan in een pan of aan het spit. Ok, maar wat met al die honderden of duizenden die als een mals of taai stuk vlees op de stranden liggen te braden weliswaar niet aan het spit maar het scheelt niet veel?
Het weekend dat eraan komt zal het weer van dat zijn. Als je er ook zin in zou hebben hier een paar tips! 😉
Magere individu’s garen beter afgedekt om uitdroging te voorkomen. Dit kan gebeuren door een flinke laag zonnecrème over het stuk vlees te smeren!
Vetter vlees kan beter met de vetlaag naar boven in de zon liggen zo kan tijdens het braadproces het vlees meerdere malen bedropen worden met het braadvocht in dit geval het zweet om uitdroging te voorkomen. 🙂
Normaal geniet men als een mals stukje geroosterd vlees geserveerd wordt , maar in ons geval hier wordt dat gegarandeerd " blaasje prik" “ velletjes trek” en veel ai's en oei's na een paar dagen afzien en ongemak! Dus lieve mensen …bak en braad zoveel je maar wil maar dan liever een echt “ lekker eetbaar” stukje vlees!
|