Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
04-06-2005
Beurre blanc ''De Swaen'' (saus)
Ingredienten:
500 gr fijngesneden sjalotten 1 fles droge witte wijn 1 kg roomboter
Bereiding:
Kook de sjalotten in de wijn helemaal gaar (dit is belangrijk, omdat een saus met een 'rauwe uiensmaak' niet lekker is). Pureer ze met de staafmixer en laat de puree afkoelen. Klop de boter luchtig en romig en klop de sjalottenpuree erdoor. Vries de boter in kleine porties in. Verwarm een portie bevroren boter voor het gebruik, zonder erin te roeren. Neem de pan van het vuur en klop de boter op. Verwarm ze weer even en klop ze met de staafmixer weer op. Breng de beurre blanc op smaak met peper, zout en eventueel peterselie, mosterd, kerrie enz.
Benodigdheden (6 personen) 200 gr bloem; circa 3 dl bier of water; 2 scampi per persoon Voor de saus : 2 eieren; soeplepel mosterd; scheutje azijn; ¾ liter olie; bosje dille
Bereiding
Maak van de bloem en het bier een homogeen deeg dat niet te vloeibaar is, kruid met peper en zout. Laat de scampi in lauw water ontdooien en ontdoe hen van de schaal, laat eventueel een tukje aan het staartje, dit maakt het dippen makkelijker. Haal ze door het beslag en frituur ze dan een 4 tal minuten in een frituurpan aan 190 graden. Dip ze droog op keukenpapier en serveer onmiddellijk. Doe de eieren met mosterd en azijn in een hoge pot en klop met behulp van de mixer de mayonaise door beetje per beetje de olie toe te voegen. Hak de dille fijn en voeg toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken. En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken Als ik mag meeeten tenminste!!!!.