Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Berouw na de plundering? Fraudeproces mijnwerkersheld Michel Dylst vrijdag aan de beurt
  • Fiets naar Sanicole airshow en krijg een cadeautje
  • Muzikant Stijn Segers brengt met ‘Haeivers’ ode aan zijn geboortedorp: “Mijn bijdrage om het Zutendaalse dialect levend te houden”
  • De uitnodigingen voor een nieuwe coronaprik zijn verstuurd, maar heeft een zoveelste booster nog wel zin?
  • Verdachte van steekpartij in Oostende geïdentificeerd
  • FC Barcelona ziet salarislimiet stijgen, maar nieuwkomer Dani Olmo voorlopig slechts ingeschreven tot 31 december
  • STVV-aanwinst over samenwerken met halfbroer, debuut tegen ex-club en nieuwe ploegmaats: “Hij maakte snel indruk op me”
  • Waarom koos Adrian Newey voor Aston Martin? En komt Max Verstappen mee?
  • Campagnes om te gaan stemmen schieten uit de grond: “Is de democratie u geen uurtje op zondag waard?”
  • Geboren in Nederland, maar koersen doet hij voor Vaticaanstad: maak kennis met de opvallendste EK-deelnemer
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    luz
    blog.seniorennet.be/luz
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wijsneusje
    blog.seniorennet.be/wijsneu
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    04-06-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beurre blanc ''De Swaen'' (saus)

    Ingredienten:


    500 gr fijngesneden sjalotten
    1 fles droge witte wijn
    1 kg roomboter

    Bereiding:


    Kook de sjalotten in de wijn helemaal gaar (dit is belangrijk, omdat een saus met een 'rauwe uiensmaak' niet lekker is).
    Pureer ze met de staafmixer en laat de puree afkoelen.
    Klop de boter luchtig en romig en klop de sjalottenpuree erdoor.
    Vries de boter in kleine porties in.
    Verwarm een portie bevroren boter voor het gebruik, zonder erin te roeren.
    Neem de pan van het vuur en klop de boter op.
    Verwarm ze weer even en klop ze met de staafmixer weer op.
    Breng de beurre blanc op smaak met peper, zout en eventueel peterselie, mosterd, kerrie enz.

    04-06-2005 om 13:12 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beignet van zoetwatergarnaal met dille mayonaise
    Benodigdheden (6 personen)
    200 gr bloem; circa 3 dl bier of water; 2 scampi per persoon
    Voor de saus : 2 eieren; soeplepel mosterd; scheutje azijn; ¾ liter olie; bosje dille


    Bereiding

    Maak van de bloem en het bier een homogeen deeg dat niet te vloeibaar is, kruid met peper en zout.
    Laat de scampi in lauw water ontdooien en ontdoe hen van de schaal, laat eventueel een tukje aan het staartje, dit maakt het dippen makkelijker.
    Haal ze door het beslag en frituur ze dan een 4 tal minuten in een frituurpan aan 190 graden.
    Dip ze droog op keukenpapier en serveer onmiddellijk.
    Doe de eieren met mosterd en azijn in een hoge pot en klop met behulp van de mixer de mayonaise door beetje per beetje de olie toe te voegen.
    Hak de dille fijn en voeg toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

    04-06-2005 om 13:07 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!