Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • MET JOSÉ OP TOURNÉE. De Cauwer interviewt Corinne Poulidor: “Mathieu in de gele trui, ik blijf het jammer vinden dat mijn papa dat niet heeft kunnen meemaken”
  • COLUMN. Patrick Lefevere: “Koersen met een blessure of niet, uiteraard had Julian Alaphilippe daarover zelf het laatste woord”
  • “Ik mis Remco op de startlijst”: topfavoriet Tadej Pogacar kijkt uit naar duel met Mathieu van der Poel, maar baalt om ontbrekende Evenepoel
  • “Bij mijn eerste voetbalmatch was ik bijna blind aan één oog”: 45 vragen aan Bilal El Khannouss van RC Genk
  • Nooit saai met ‘geniale gek’ Ronnie O’Sullivan: “Geweldig als mijn psychiater erbij is tijdens WK snooker”
  • Verwacht het onverwachte: niemand kan kansen van titelverdediger Brecel inschatten, ook hijzelf niet
  • Onderhoudstechnicus Timothy Herman is op z’n 33ste voor het eerst profatleet: “Toen ik nog werkte, had ik minder stress”
  • “Hasselaren wachten op sociale woningen, terwijl de nieuwbouwprojecten zich snel ontwikkelen ”
  • Hasseltse priester ontsnapte dertig jaar geleden aan Rwandese genocide: “Moordenaar van mijn familie omhelsd”
  • Podcastfirma uit Hasselt vertaalt Nederlandstaligen naar het Frans met eigen stem: “Klinkt levensecht”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jubo
    blog.seniorennet.be/jubo
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfie
    blog.seniorennet.be/alfie
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    09-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nootjes van reefilet met braam en bosbessen (hoofdgerecht)

    Ingrediënten

    600 g schoongemaakte filet van ree
    4 dl fond, getrokken van ree-afval (of bokaal wildfond)
    1 bakje braambessen
    1 bakje bosbessen
    5 cl rode-wijnazijn
    1 soeplepel suiker
    5 cl coulis van frambozen
    5 cl sinaasappelsap
    boter
    olijfolie 

    Bereiding

    Snijd de reefilet in nootjes van 50 g (voorzie per persoon 3 mooie stukjes). Kruid met peper en zout en bak het vlees kort in een pan met antikleeflaag waarin wat olie en een klontje boter werden verwarmd (tot het schuimt). De dichtgeschroeide stukken vlees uit de pan nemen en het braadvet verwijderen. Een vers klontje boter in de pan doen en onmiddellijk de braam- en bosbessen toevoegen. Bestrooien met fijne suiker en kort laten karameliseren. De warmte blussen met rode-wijnazijn en het vocht laten inkoken. Voeg de ongesuikerde coulis van frambozen toe en enkele druppels sinaasappelsap. Breng kort aan de kook. Zeef de saus en houd de vruchten appart. Voeg fond toe aan de saus en laat inkoken tot de gewenste dikte. Bind de saus van het vuur af door een klontje boter door de saus te kloppen en breng op smaak met zout en peper. Plaats het vlees enkele minuten in een voorverwarmde oven op 150° C.

     Tip van de chef:

    Een recept van sterrenkok Rik Vandersanden van restaurant "De Barrier"  in Houthalen.
     

    09-10-2005 om 13:02 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsoester in walnotensaus

    Ingredienten: 8 à 10 personen

    1,5 kg kalfshaas, in oestertjes gesneden
    bloem om te bestuiven
    zout
    125 gram boter
    5 theelepels cognac
    600 gram crème fraîche
    125 gram gepelde walnoten
    versgemalen zwarte peper

    Bereiding:

    Haal de oestertjes door een mengsel van bloem met wat zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de biefstukjes als het schuim is weggetrokken een paar minuten per kant.
    Neem ze uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal.

    Blus de braadboter af met cognac en roer goed om de aanbaksels van de panbodem los te maken. Roer en de crème fraïche en de noten door en laat de saus al roerend zachtjes indikken.

    Breng op smaak met wat peper en zo nodig wat zout en schep over de kalfsoester

    08-10-2005 om 10:27 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculoos voor Marie-Rosè
    Ingredienten:

    - 1,5 kg. bloem
    - 1 kg donkerbruine suiker (kandij)
    - 500 gr boter
    - 6 eieren
    - 2 eetlepels kaneelpoeder ofwel speculooskruiden(aveve)
    - 1 pakje bakpoeder

    Bereiding

    Boter laten smelten maar zeker niet bruinen.
    Alle andere benodigheden toevoegen en mengen met de handen tot je een glad deeg bekomt.
    Hoopjes van +/- 60 gr. maken.(Het gewicht is alleen belangrijk omdat ze allemaal ongeveer hetzelfde moeten zijn, dit in verband met de baktijd.)
    Van de hoopjes hamburgers maken. (Ik krijg anders niet uitgelegd welk model ze moeten hebben)
    Bakken op 180° gedurende 15 à 20 minuten.

    Tip van de chef:

    De kindjes zijn verzot op deze koekjes, dus maak zeker maar genoeg deeg.
    Dit is echte Hasseltse speculaas.Het deeg moet niet rusten.

    07-10-2005 om 19:37 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozenlikeur

    Ingrediënten:

    250 g verse frambozen (diepgevroren vruchten zijn ook goed)
    200 witte kandijsuiker
    1 vanillestok
    0,5 liter wodka


     

    Bereidingswijze:

    Neem 250 gram vers geplukte en gezonde frambozen (indien geen verse frambozen beschikbaar zijn, zijn diepgevroren bessen een goed alternatief).
    Spoel de frambozen kort en laat ze uitlekken.
    Neem een vanillestokje en snij het met een mes overlangs open zodat de smaak ervan ten volle kan ontplooien in de drank.


    WEETJE: de vanillestok is de vrucht van de vanilleorchidee (Vanilla planifolia)?
    Doe de frambozen, vanillestok en de kandijsuiker in een propere bokaal (1 liter) en overgiet met de wodka.
    Sluit de bokaal goed af en plaats hem op een koele plaats.
    Laat het mengsel trekken gedurende een 6–tal weken, daarna kan je het geheel zeven en overgieten in een mooie fles of karaf.
    Deze frambozenlikeur kan zeker 4 maanden bewaard worden.


    Goed om weten:
    Het eten van frambozen kan mensen aantrekkelijker maken. Dat kondigde British Summer Fruits aan bij de officiële opening van het Britse frambozenseizoen. Volgens een Brits specialist krijg je van de bessen een typische blos in het gezicht, gelijkend op de blos bij seksuele opwinding.
    Frambozen zouden de bloedsomloop versnellen en dat heeft invloed op de haarvaten in het aangezicht. Zowat twintig minuten na het eten van frambozen verschijnt een roze blos die tot vijf uur lang kan aanhouden. Als je meer frambozen eet, duurt het effect nog langer, aldus de onderzoekers.
    Volgens de vorsers leggen de hersenen onbewust de link tussen de blos en seksuele opwinding. Ze beweren ook dat alle bessen goed zijn voor de potentie, maar dat frambozen er door de vele zaden met kop en schouders bovenuit steken. Daarnaast zouden het zink en de hoge concentratie aan vitamine A en E goed zijn voor het libido.
    De onderzoekers stellen ook voor de lippen "te bevlekken" met frambozensap, want "natuurlijk glanzende rode lippen maken je tien keer aantrekkelijker".

    06-10-2005 om 18:43 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoriabaars met coulis van erwten. (warm voorgerecht)

    Ingrediënten:8 personen

    1,2 kg victoriabaars
    3 schijven ardeense ham (gerookt)
    500 gr champignons
    olie en margarine
    Saus:
    2 dl gevogelte fond + een scheut voor de coulis
    1 geutje witte wijn
    1 sjalot

    Voorbereiding:

    De victoriabaarsfilet opkuisen.

    Bereidingswijze
    :
    De vis aanbakken in een pan met olie en margarine.
    Schikken op een ovenplaat. Kruiden met peper en zout.
     
    Saus:

    De fond met de witte wijn en de fijn gesneden sjalot inkoken,zeven en room toevoegen.
    De erwtjes voorkoken in een weinig fond en pureren met de mixer.Dit mengsel goed kruiden en net voor het opdienen aan de saus toevoegen.
    De gerookte hesp in jullienne snijden en krokant bakken.
    De champignons kuisen, in vier snijden en aanbakken.
    De vis in de oven van 180° plaatsen en bakken (8 min.)

    Afwerking:

    De borden ondersausen,in het midden de champignons en hierop de victoriabaars schikken.
    Overstrooien met de jullienne van gerookte ham en versieren met een toefje kervel

    Tip van de chef:

    Dit kan ook met andere stevige vissoorten
    Dit gerecht heeft zowat de smaak van heerlijke ewtensoep
    Het is eigenlijk èèn van mijn favorieten.

    05-10-2005 om 19:10 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolmops met appel en curry (hapje)
    Ingrediënten:

    2 rolmopsen in marinade
    Vulling:
    1/4 appel
    1/4 sjalot
    mayonaise
    curry
    Groene sla van het seizoen voor de garnering
    Saus:
    schepje mayonaise
    vinaigrette(2 delen olie 1 deel azijn)mag ook azijn van de rolmops zijn.


    Bereidingswijze:

    De appel schillen en samen met de sjalot in fijne blokjes snijden vermengen met mayonaise en parfumeren met zachte curry(dit alles naar smaak)
    De saus bereiden: een weinig vinaigrette maken en onder de mayonaise mengen.Op smaakbrengen.De saus moet vloeibaar zijn.
    De rolmops open rollen en bedekken met de mengeling van appel en dicht rollen.
    Laten koelen en in plakjes snijden.
    Wordt geserveerd in een ondertasje (koffie bordje) versierd met een blaadje sla.Rondom een beetje saus druppelen

    04-10-2005 om 17:33 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!