Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • SJOTCAST LATE NIGHT. “Club moet zondagmiddag al opnieuw aan de bak… Eigenlijk heeft Bart Verhaeghe wel een punt”
  • Vlucht uit spaarboekjes brengt schatkist honderden miljoenen euro’s op
  • Twee auto’s botsen op kruispunt in Meeuwen: een gewonde naar ziekenhuis
  • Experts vastgoedsector waarschuwen voor “ongeziene wooncrisis”: “De Wetstraat wil het niet inzien”
  • Het voicemailbericht dat voor een doorbraak zorgde in zaak-Maddie McCann
  • Ouders getuigen over verlies van Sidra (4) na ongeval op school: “Nog geen 48 uur nadat we feest vierden, waren we haar kwijt”
  • Scholen klagen lange wachtlijsten aan voor leerlingen die dreigen uit te vallen: “Zo geraken we hen helemaal kwijt”
  • Belgische werknemers in 2023 minder vaak afwezig op werk dan voorgaande jaren
  • Kapitein van rampschip met 34 doden krijgt vier jaar cel in VS
  • Echtgenoten van Belgische diplomaten kunnen genaturaliseerd worden tot Belg
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lenie_1945_en_sjaak
    blog.seniorennet.be/lenie_1
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    crea_powerpointgroep
    blog.seniorennet.be/crea_po
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    05-10-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoriabaars met coulis van erwten. (warm voorgerecht)

    Ingrediënten:8 personen

    1,2 kg victoriabaars
    3 schijven ardeense ham (gerookt)
    500 gr champignons
    olie en margarine
    Saus:
    2 dl gevogelte fond + een scheut voor de coulis
    1 geutje witte wijn
    1 sjalot

    Voorbereiding:

    De victoriabaarsfilet opkuisen.

    Bereidingswijze
    :
    De vis aanbakken in een pan met olie en margarine.
    Schikken op een ovenplaat. Kruiden met peper en zout.
     
    Saus:

    De fond met de witte wijn en de fijn gesneden sjalot inkoken,zeven en room toevoegen.
    De erwtjes voorkoken in een weinig fond en pureren met de mixer.Dit mengsel goed kruiden en net voor het opdienen aan de saus toevoegen.
    De gerookte hesp in jullienne snijden en krokant bakken.
    De champignons kuisen, in vier snijden en aanbakken.
    De vis in de oven van 180° plaatsen en bakken (8 min.)

    Afwerking:

    De borden ondersausen,in het midden de champignons en hierop de victoriabaars schikken.
    Overstrooien met de jullienne van gerookte ham en versieren met een toefje kervel

    Tip van de chef:

    Dit kan ook met andere stevige vissoorten
    Dit gerecht heeft zowat de smaak van heerlijke ewtensoep
    Het is eigenlijk èèn van mijn favorieten.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!