Ingrediënten:8 personen
1,2 kg victoriabaars 3 schijven ardeense ham (gerookt) 500 gr champignons olie en margarine Saus: 2 dl gevogelte fond + een scheut voor de coulis 1 geutje witte wijn 1 sjalot
Voorbereiding:
De victoriabaarsfilet opkuisen.
Bereidingswijze : De vis aanbakken in een pan met olie en margarine. Schikken op een ovenplaat. Kruiden met peper en zout. Saus:
De fond met de witte wijn en de fijn gesneden sjalot inkoken,zeven en room toevoegen. De erwtjes voorkoken in een weinig fond en pureren met de mixer.Dit mengsel goed kruiden en net voor het opdienen aan de saus toevoegen. De gerookte hesp in jullienne snijden en krokant bakken. De champignons kuisen, in vier snijden en aanbakken. De vis in de oven van 180° plaatsen en bakken (8 min.)
Afwerking:
De borden ondersausen,in het midden de champignons en hierop de victoriabaars schikken. Overstrooien met de jullienne van gerookte ham en versieren met een toefje kervel
Tip van de chef:
Dit kan ook met andere stevige vissoorten Dit gerecht heeft zowat de smaak van heerlijke ewtensoep Het is eigenlijk èèn van mijn favorieten.
|