Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Vrachtwagen verliest lading betonblokken op E313 in Hasselt en veroorzaakt verkeershinder
  • Pep Guardiola legt uit waarom hij Kevin De Bruyne en Erling Haaland naar de kant haalde tijdens Champions League-uitschakeling: “Ze vroegen er zelf om”
  • Geen vleestaks en geen verplichte gemeentefusies: hier zijn alle partijen het over eens
  • Kanaalgalm Kesselt speelt de komedie Caramba, Marinja
  • NBA. Philadelphia 76ers naar play-offs ten koste van Miami Heat
  • Philippe Clement morst met Rangers opnieuw met kostbare punten in de Schotse titelstrijd
  • NBA-ster Jontay Porter levenslang geschorst voor het overtreden van de gokregels
  • Uitschakeling Manchester City en Arsenal betekent waarschijnlijk dat Duitsland en Italië extra Champions League-ticket krijgen
  • Felle woningbrand in Schaarbeek: zeven gewonden en ook brandweerman wordt onwel
  • Neergestoken bisschop uit Sydney roept op tot kalmte en vergeeft dader
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hennie
    blog.seniorennet.be/hennie
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    hexaeder
    blog.seniorennet.be/hexaede
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    11-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedworst met appelen, krieken en spekjes

    Ingredienten:

    - 8 bloedworsten en evenveel appelen
    - 200gr mager gerookt spek
    - boter, kaneelpoeder,citroensap,kerriepoeder
    - bruine suiker, vanille suiker en kristalsuiker
    -muscaatnoot,
    - 2 uien
    - peper en zout
    - aardappelen voor 4 personen

    Bereiding:

    Met een scherp mes een grote inkerving maken in de lengte van de  bloedworsten; daarin bruine suiker strooien.
    Uit de geschilde appelen het klokhuis boren en deze holte opvullen met het spek dat in dobbelsteentjes is.
    Deze spekjes bestrooien met kaneelpoeder,vanillesuiker, kristalsuiker en het sap van èèn citroen.(pitjes verwijderen)
    Ondertussen werd de oven opgewarmd tot 150° (niet te heet dus) en kunnen de worsten + de appelen er een kwartier in.
    De aardappelen dienen om er een klassieke puree van te maken, doch aangerijkt met in boter gestoofde ui en kerriepoeder.
    De biersaus wordt gemaakt door alle ingredienten behalve de krieken en de fijn gesnipperde zilveruitjes te laten inkoken
    Pas op het allerlaatste de krieken en zilverui erbij doen want anders koken ze tot moes.
    Ook de gehakte peterselie komt in laatste instantie in de saus, die zeer warm over de gebarsten worsten wordt gegoten.

    Tip van de chef:

    Veel minder werk dan men denkt
    In de aardappel puree kan de ajuin vervangen worden door kaas

    11-09-2005 om 11:15 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelgratin op wijze van .........mezelf

    Ingredienten

    - 5 aardappelen
    - 450 gr erwtjes liefst vers doch diepvries kan ook
    - 3 sneetjes vers spek
    - 1/2 l melk en bloem om de saus te binden
    - 1 dl room, een drietal teentjes look
    - geraspte oude kaas
    - 1/2 ui

    Bereiding

    Het spek in fijne reepjes snijden, de halve ui even fijn in ringen snijden en dit samen fruiten in hete boter totdat de ringen glazig zijn.De gekookte aardappelen in schijfjes snijden terwijl de erwtjes in nauwelijks gezouten water een tiental minuten beetgaar worden, en alles in èèn grote ovenschotel regelmatig verdeeld wordt.(ook spek en ajuin)
    Ondertussen kan je een nogal vloeibare bechamelsaus maken van de melk en de bloem, deze flink kruiden met peper en minder met zout,nootmuscaat en de geperste knoflook toevoegen.
    Nog even flink doorroeren en over de aardappelschotel gieten.
    Een handvol geraspte kaas en een scheut room zijn de laatste ingredienten  alvorens de schotel voor 20 min de voorverwarmde oven (200°)ingaat.

    Tip van de chef:

    Een gegrild stuk vlees,  mischien wat salade en we kunnen er weral eventjes tegen
    Ik heb de vorige keer dat ik het klaar gemaakt heb, een half  bakje light kruidenkaas onder de bechamel geroerd en geen room toegevoegd.

     

    10-09-2005 om 11:00 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde champignons

    Nodig voor 15 stuks:

    15 grote champignons
     70 gr kruidenboter,
     5 fijne sneden gerookt spek,
     2 teentjes knoflook,
     4 eetl olijfolie
     1 eetl citroen
    , aluminiumfolie

    Bereiding:

    Verwijder de steeltjes en hou ze opzij.  Meng het citroensap, de olijfolie en de 2 geperste teentjes knoflook dooreen. Leg er de champignonhoedjes in. Snij de champignonsteeltjes en het spek zeer fijn en meng onder de kruidenboter.  Vul de champignonhoedjes.  Laat ong. 10 minuutjes bakken


    09-09-2005 om 11:20 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met trapistenkaas en biersaus

    Benodigdheden: (16 personen)

    - 8 varkenshaasjes
    - 16 plakjes trappistenkaas
    - verse groenten 32 asperges
    - 500 gram boontjes
    - 2 courgettes
    - 16 reepjes Gandaham
    - aardappelen, wortelen, eventueel broccoli en nootmuskaat
    - 4 flesjes trappistenbier
    - 8 dl bruine fond
    - 225 gram boter
    - olijfolie
    - eventueel 1koffielepel suiker

    Voor de garnering:
    - 16 grote champignons

    Bereiding:


    Varkenshaasjes rondom bruin bakken,op matig vuur laten garen.Versnijden in medaillons en op ieder een plakje trappistenkaas leggen en de kaas laten smelten in de oven.
    Blancheer de groentjes en verpak de boontjes in bundeltjes in een plakje Gandaham. Versier  deze bundeltjes  met een takje dille.
    Maak van de aardappels en de wortels een puree en breng op smaak met een beetje nootmuskaat. Voeg eventueel aan de puree enkele toefjes broccoli toe.
    Laat voor de saus de jus van de varkenshaasjes met het bier even inkoken. Voeg de fond toe,laat het geheel even inkoken en monteer de saus met de boter. 
    Snijd de champignon in een kroontje om boven op de varkensmedaillon te plaatsen.

     
     
    Bordschikking:

    Plaats de medaillon van het varkenshaasje onderaan het bord.
    Giet er de saus rond.
    Schik de groentjes en de wortelpuree langs weerszijden van de varkensmedaillon bovenaan het bord.
     


    08-09-2005 om 18:49 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde mosselpotjes

    Ingrediënten (4 pers.):

    500 gr gekookte mosselen
    125 gr zachte boter
    3 cl platte fijngesneden peterselie
    3 teentjes geperste knoflook
    geraspte oude kaas

    Bereiding:

    Verdeel de mosseltjes over ovenschaaltjes, meng boter, peterselie, knoflook, en kaas, je maakt er een smeuig geheel van, de hoeveelheden moet je zelf wat zoeken, en verdeel over de ovenschaaltje. Zet ze een 10 a 12 min in de voorverwarmde oven van 200 graden en serveer met stokbrood.

    Tip van de chef:

    Dit receptje is heel handig om een restant gekookte mosseltjes te verwerken, al moet ik zeggen dat er thuis nooit mosselen  over zijn.
    Maar toch ge weet maar nooit.

    07-09-2005 om 19:44 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen met witbier en room (hapje)

    Benodigdheden: (16 personen)

    - 1 kg mosselen
    - 1,5 flesje witbier (Hoegaarden)
    - 0,375 l. room
    - 1 sjalot, 1 stengel van groene selder, 1 ui en 1 wortel
    - kerrie, kurkuma, cayennepeper
    - peterselie

    Bereiding:

    Was de mosselen
    Snij de groentjes in een fijne brunoise. Doe er de mosselen bij alsook het witbier
    Breng met een gesloten deksel aan de kook tot de mosselen goed geopend zijn.
    Verwijder de bovenste schelp van elke mossel en schik ze naast elkaar in een ovenschotel. Houd warm.
    Recupereer het kookvocht, zeef het en laat het inkoken met de toegevoegde room tot gewenste sausdikte.
    Kleur de saus met kurkuma, pezo en cayennepeper. Voeg de brunoise van groentjes nog even aan de saus toe.
    Nappeer de saus over de mosselen.
    Zet de mosselen een minuutje in de oven en strooi er voor het opdienen fijngehakte peterselie over.
     
    Tip van de chef:

    Serveren op een klein bordje als hapje met 3 mosseltjes per bord

    06-09-2005 om 18:48 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oosters hapje met scampi en leffe bruin
    Benodigdheden: (16 personen)

    - 500 gr. scampi (pellen en darmkanaal verwijderen)
    - 60 cl. room
    - 1 flesje Leffe bruin
    - 4 eetlepels citroensap
    - 250 gr. verse sojascheuten
    - 2 eetlepels fijngehakte kervel,peterselie en bieslook
    - 1 preiwit (frituren)
    - peterselie 

     Bereiding:

    Laat de room en het bier inkoken.
    Breng op smaak en voeg het citroensap toe. NIET MEER LATEN KOKEN
    Voeg de sojascheuten erbij en pas in de laatste minuut de scampi.
    Frituur wat prei.
    Verdeel de scampi, sojascheuten en prei over de bordjes en garneer met wat kervel en peterselie en een  paar sprietjes bieslook.

    Tip van de chef:

    Men kan ook de scampi appart bakken en heel eventjes in de saus doen

    05-09-2005 om 18:19 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!