Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
06-07-2005
Lasagna van chocolade vanilleroomijs rozijnen en rum
ingrediënten
120 g pure chocolade 1 dl room 120 g witte chocolade 8 bolletjes vanille-ijs 50 g rozijntjes 2 cl rum 4 eetlepels frambozencoulis 20 g frambozen
Bereiding
Smelt de witte chocolade en laat de rozijnen weken in de rum. Roer het roomijs, de room en de witte chocolade met de rozijnen om tot een gladde massa. Verdeel deze massa in de vormpjes en laat harden in de diepvries. Smelt de pure chocolade en maak met een spatel 12 ringen op boterhampapier. Haal het roomijs uit de vormen en snijd ze in tweeën. Maak een torentje met afwisselend roomijs en chocoladeringen. Werk af met de frambozen en de munt
serveertips
Geef de frambozencoulis apart in een kommetje. Een coulis is een dunne puree van bessen, gekookt fruit of groenten.
P.S. ik gebruik altijd de goeiekoopste ijsroom van colruyt die is goed schepbaar en zeer lekker
- 1 dl. room - 250 gr chocolade - 250 gr zachte boter - 250 gr bloem - 5 gr zout - 100 gr suiker - 2 eieren - 1 dl schuimwijn - 3 appels
Bereiding:
- Verwarm de room en meng er de chocolade onder. Laat afkoelen en roer er 200 gr zachte boter door. - Laat opstijven in de koelkast. Wanneer het opgesteven is maakt ge er truffels van. - Deeg: 250 gr bloem, zout, suiker en 2 eierensamen met de schuimwijn mengen tot een gladde massa. - Schil de appels en laat gareb met 50 gr suiker tot een lichte puree.Breng op smaak met een weinig schuimwijn. - Schik de appelmoes op een bord. Haal de chocoladetruffels net voor het opdienen door het beslag en frituur zeer kort op 180°C.Zorg dat het frituurvet goed zuiver is. - Werk het geheel af met een takje munt en bloemsuiker
Tip:
Dit is een zeer vreemde combinatie maar zelfs chocoladefreaks likken duim en vingers af.
Varkenshaasje met gorgonzola en groene asperges (hoofdgerecht)
Ingredienten:
800 g varkenshaasje (in plakjes van 4 cm) 120 g gorgonzola 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels boter 2 eetlepels droge witte wijn 4 eetlepels kippenbouillon bieslook (fijngesneden) peper en zout 12 groene asperges (1 minuut in gezouten water gekookt en in ijskoud water afgekoeld)
Bereiding
1. Breek de harde uiteinden van de asperges en kook ze 1 minuut in gezouten water. Leg ze dan onmiddellijk in ijskoud water om de mooie kleur te bewaren. 2. Verwarm de oven tot 200°C. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit de olijfolie en boter in een pan. Bak de varkenshaasjes gedurende 4 minuten. Gaar het vlees verder in de oven in een vuurvaste schaal en bedek met de gorgonzola. 3. Blus de braadjus in de pan met witte wijn op een hoog vuur. Voeg de kippenbouillon toe en laat alles koken tot er een dunne saus overblijft. Giet die over het vlees met de gorgonzola. 4. Bak het vlees nog eens 5 minuten en doe de asperges er na 3 minuten bij. 5. Serveer het vlees met wat saus, asperges en gesnipperde bieslook.
De zalm versnijden in kleine teerlingen, de gerookte zalm fijnhakken en samen met de verse zalm ondermengen in de boven beschreven marinade. Laat de marinade 12 uur trekken. Verdeel de zalmtartaar in de lepeltjes en garneer met een toefje viseitjes
Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken. En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken Als ik mag meeeten tenminste!!!!.