Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • VIDEO. Even opschudding in de Tour: gele trui Tadej Pogacar moet voet aan grond zetten bij valpartij
  • Jaar cel geëist voor twintigers die fietsdiefstallen plegen in Genk: “Hij deed het om te overleven”
  • Hasseltse veelpleger voor de 26ste keer veroordeeld: 14 maanden voor drugs en diefstal
  • Eendracht Aalst wil uitwijken naar stadion van Heusden-Zolder, maar... dat kan helemaal niet
  • Soap rond Eendracht Aalst duurt verder: club wil uitwijken naar stadion van Heusden-Zolder maar... dat kan helemaal niet
  • Primeur: drone filmt hoe twee leeuwen anderhalve kilometer zwemmen in rivier vol krokodillen
  • Op nieuwe website zie je eenvoudig waar de dichtste geldautomaat is
  • Kanaries naderen einde van oefenkamp onder stralende zon
  • BK rallycross is na ruim vier jaar terug op de Duivelsberg
  • Nicolas Rommens is klaar voor sportieve revanche met Zulte Waregem: “We moeten niets, maar willen vooral heel graag”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    galliano1995
    blog.seniorennet.be/gallian
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wiki_schilderkunst
    blog.seniorennet.be/wiki_sc
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    06-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagna van chocolade vanilleroomijs rozijnen en rum

    ingrediënten

     120 g pure chocolade
     1 dl room
     120 g witte chocolade
     8 bolletjes vanille-ijs
     50 g rozijntjes
     2 cl rum
     4 eetlepels frambozencoulis
     20 g frambozen 


     
    Bereiding

    Smelt de witte chocolade en laat de rozijnen weken in de rum. Roer het roomijs, de room en de witte chocolade met de rozijnen om tot een gladde massa. Verdeel deze massa in de vormpjes en laat harden in de diepvries. Smelt de pure chocolade en maak met een spatel 12 ringen op boterhampapier. Haal het roomijs uit de vormen en snijd ze in tweeën. Maak een torentje met afwisselend roomijs en chocoladeringen. Werk af met de frambozen en de munt
     
    serveertips

     Geef de frambozencoulis apart in een kommetje. Een coulis is een dunne puree van bessen, gekookt fruit of groenten.

    P.S. ik gebruik altijd de goeiekoopste ijsroom van colruyt die is goed schepbaar en zeer lekker

    06-07-2005 om 18:52 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Choccoladebeignets met appelmoes (dessert)
    Ingredienten:

    - 1 dl. room
    - 250 gr  chocolade
    - 250 gr zachte boter
    - 250 gr bloem
    - 5 gr zout
    - 100 gr suiker
    - 2 eieren
    - 1 dl schuimwijn
    - 3 appels

    Bereiding:

    - Verwarm de room en meng er de chocolade onder. Laat afkoelen en roer er 200 gr zachte boter door.
    - Laat opstijven in de koelkast. Wanneer het opgesteven is maakt ge er truffels van.
    - Deeg: 250 gr bloem, zout, suiker en 2 eierensamen met de schuimwijn mengen tot een gladde massa.
    - Schil de appels en laat gareb met 50 gr suiker tot een lichte puree.Breng op smaak met een weinig schuimwijn.
    - Schik de appelmoes op een bord. Haal de chocoladetruffels net voor het opdienen door het beslag en frituur zeer kort op 180°C.Zorg dat het frituurvet goed zuiver is.
    - Werk het geheel af met een takje munt en bloemsuiker

    Tip:

    Dit is een zeer vreemde combinatie maar zelfs chocoladefreaks likken duim en vingers af.

    06-07-2005 om 18:39 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met gorgonzola en groene asperges (hoofdgerecht)

    Ingredienten:


    800 g varkenshaasje (in plakjes van 4 cm)
    120 g gorgonzola
    1 eetlepel olijfolie
    2 eetlepels boter
    2 eetlepels droge witte wijn
    4 eetlepels kippenbouillon
    bieslook (fijngesneden)
    peper en zout
    12 groene asperges (1 minuut in gezouten water gekookt en in ijskoud water afgekoeld)


    Bereiding

    1. Breek de harde uiteinden van de asperges en kook ze 1 minuut in gezouten water. Leg ze dan onmiddellijk in ijskoud water om de mooie kleur te bewaren.
    2. Verwarm de oven tot 200°C. Kruid het vlees met peper en zout. Verhit de olijfolie en boter in een pan. Bak de varkenshaasjes gedurende 4 minuten. Gaar het vlees verder in de oven in een vuurvaste schaal en bedek met de gorgonzola.
    3. Blus de braadjus in de pan met witte wijn op een hoog vuur. Voeg de kippenbouillon toe en laat alles koken tot er een dunne saus overblijft. Giet die over het vlees met de gorgonzola.
    4. Bak het vlees nog eens 5 minuten en doe de asperges er na 3 minuten bij.
    5. Serveer het vlees met wat saus, asperges en gesnipperde bieslook.

     

    05-07-2005 om 18:45 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperkoek met wildpasteivulling (hapje)

    Ingredienten:

     een paar sneden peperkoek
     een doosje wild of hazepastei
     wat cognac
     peper van de molen
     2 soeplepels room

    voorbereiding

     meng de wildpastei met de cognac en de room; smaak af met wat peper vd molen- koel bewaren

    bereidingswijze

     snij vierkantjes (toastvormpjes) van de peperkoek en leg er wat van de bereide vulling op
    Versier naar keuze

    05-07-2005 om 18:41 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lepeltje van gemarineerde zalm en dille (hapje)

    ingrediënten:

     200 g verse zalm
     50 g gerookte zalm
     1 bokaaltje donkerkleurige viseitjes (zwart)
     
    Voor marinade:

     2 koffielepels korrelmosterd
     1 koffielepel suiker
     1 eetlepel wijnazijn
     1 citroen
     1 eetlepel olijfolie
     1 eetlepel tomatenketchup
     peper en zout
     paprikapoeder
     dille

    bereiding:

     De zalm versnijden in kleine teerlingen, de gerookte zalm fijnhakken en samen met de verse zalm ondermengen in de boven beschreven marinade. Laat de marinade 12 uur trekken. Verdeel de zalmtartaar in de lepeltjes en garneer met een toefje viseitjes

    04-07-2005 om 18:38 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!