ingrediënten
120 g pure chocolade 1 dl room 120 g witte chocolade 8 bolletjes vanille-ijs 50 g rozijntjes 2 cl rum 4 eetlepels frambozencoulis 20 g frambozen
Bereiding
Smelt de witte chocolade en laat de rozijnen weken in de rum. Roer het roomijs, de room en de witte chocolade met de rozijnen om tot een gladde massa. Verdeel deze massa in de vormpjes en laat harden in de diepvries. Smelt de pure chocolade en maak met een spatel 12 ringen op boterhampapier. Haal het roomijs uit de vormen en snijd ze in tweeën. Maak een torentje met afwisselend roomijs en chocoladeringen. Werk af met de frambozen en de munt serveertips
Geef de frambozencoulis apart in een kommetje. Een coulis is een dunne puree van bessen, gekookt fruit of groenten.
P.S. ik gebruik altijd de goeiekoopste ijsroom van colruyt die is goed schepbaar en zeer lekker
|