Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Nog een stapje dichter bij de titel: leider Real Madrid wint zonder vedetten met kleinste verschil van Sociedad
  • ‘Panter’ Dries Vrancken keept Hasselt naar derbywinst in play-offs: “Het nu afmaken in eigen huis”
  • Geen nieuw gelijkspel voor Genk Ladies: Gent wint na twee vroege goals
  • Bocholt boekt in Wezel vierde zege op rij en zet druk op andere kandidaten op eindronde
  • Antwerp Giants zijn vanaf volgend seizoen de Windrose Giants Antwerp, Telenet blijft aan boord: “Een grote stap voor onze club”
  • Ondermaats Limburg United doet slechte zaak in het klassement na flinke nederlaag tegen Den Bosch
  • Europees Muziekfestival in Neerpelt start met indrukwekkend vuurwerk
  • Rik De Mil flikt het weer: Charleroi na zege tegen Eupen (1-2) zeker van behoud in Jupiler Pro League
  • VIDEO. Hallo kroket! Dimitri Van den Bergh met magistrale finish naar tweede ronde Austrian Darts Open
  • Geen luidsprekers met kinderliedjes en vuurwerk meer: zoektocht naar Arian (6) moet plots “muisstil” verlopen
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gazetteprovencal
    blog.seniorennet.be/gazette
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    anastacia
    blog.seniorennet.be/anastac
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    26-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met spinazie, kipfilet en roquefortsaus (hoofd gerecht)

    Ingrediënten  (2 pers.):

    200 gr tagliatelle
    2 el olijfolie
    2 kipfilets
    3 dl kippenbouillon van tablet
    2 el Nolly Prat(droge vermouth)
    50g roquefort, als je het lekker vindt mag meer ook.
    3 el creme fraiche
    1 el fijngesneden bieslook
    400g verse spinazie
    peper en zout

    Bereiding:

    Tagliatella in ruim kokend water met zout gaar koken. 1 el olie in de koekenpan verhitten en de kipfilets bruin en gaar bakken(is ook heel lekker als je een grillpan gebruikt). De bouillon met de Nolly Prat in een pannetje aan de kook brengen en tot de helft laten inkoken. Roquefort al roerende in de bouillon laten smelten. Creme fraiche en bieslook er door roeren en op smaak af maken met peper en eventueel nog wat zout. In een wok of koekenpan 1 el olie verhitten en hierin de spinazie 5 min. roerbakken. Kipfilets in schuine plakjs snijden. Pasta op de borden scheppen, spinazie verdelen, plakjes kip erboven op en dan lekker wat van die smaakvolle roquefortsaus erover schenken.

    Tip van de chef:

    Als de grillpan gebruikt word, alleen gebruiken om lijntjes te grillen en daarna afbakken in de oven

    26-08-2005 om 12:34 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met frambozensaus (hoofdgerecht)
    Ingrediënten:

    4 eendenborsten
    75 g boter
    200 g frambozen
    1 citroenschil geraspt
    8 el frambozenconfituur
    2 el frambozen azijn
    ½ dl port
    ½dl rode wijn
    2 tl maïzena
    zout
    peper

    Bereiding
    :
    Verwarm wijn, port, frambozenazijn en frambozenjam met het citroenschilletje. Laat het zachtjes tot 2/3 inkoken. Zeef eventueel de pitjes eruit en bind met een beetje maïzena. Laat hierin de frambozen doorwarmen. Zout en peper de eendenborsten. Verhit de boter tot ze bruin wordt en bak de eendenborsten, eerst met de velkant, dan aan de andere kant, tot ze goudbruin van buiten en rose van binnen zijn. Serveer met de frambozensaus. Lekker met geglaceerde jonge groentjes.

    Tip van de chef:

    Eendenborst kan natuurlijk ook aangebakken worden in de pan en dan op het laatste ogenblik afbakken in de oven.

    25-08-2005 om 20:01 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeer vlugge kabeljouw maar toch lekker (hoofdgerecht)

    Ingrediënten  (2 pers.):

    300 gram kabeljauwfilet
    250 gram champignons in 4 gesneden
    1 klein blik champignon crèmesoep
    20 cl  crème fraîche
    1verpakking  Boursincuisine met peper
    1 teentje knoflook

    Bereiding:

    Vet een ovenschaal in en leg daarin de kabeljauwfilet, verdeel de champignons over de kabeljauw. Meng in een pan de champignonsoep, de crème fraîche, de Boursin en het uitgeperste teentje knoflook, verwarm dit tot er een gladde saus ontstaat. Schenk de saus over de kabeljauw. Laat de schotel in de oven op 180° C gaar worden.

    Tip van de chef:

    De oventijd hangt af van de dikte van de stukken vis.
    Regelmatig eens in de vis prikken om te kontroleren
    20 min. zal een gemiddelde zijn.

    24-08-2005 om 19:21 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haringrolletjes met mosterdsaus (voorgerecht)

    Ingrediënten:

    8 enkele haringfilets
    1 grote augurk
    1/2 rwortel
    1 rode ui
    1/4 l zure room
    2 el mayonaise
    1 el grove mosterd
    1 el kummelzaadjes
    cocktailprikkers

    Bereiding:

    Snijd de augurken de wortel in reepjes (julienne), meng door elkaar en verdeel in acht porties. Snijde ui in dunne ringen.
    Leg in elke haringfilet een portie augurk-wortelreepjes, rol dit losjes op en et vast met een cocktailprikker. Meng de zure room met de mayonaise, mosterd, kummelzaadjes en uiringen. Garneer de haringrolletjes op een schaal met een schep mosterd-kummelsaus en de rest van de saus in een schaaltje.
    Serveer met grof roggebrood.
    Heerlijk met een glas ijskoude aquaviet.

    23-08-2005 om 19:12 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeebaars met een korst van parmezaanse kaas en met tijm geroosterde groenten

    Ingrediënten:

    100 g versgeraspte parmezaanse kaas
    25 g vers wittebroodkruim
    schil van een ½ citroen
    4 zeebaarsfilet van ± 175 g per stuk, met vel
    2 eieren, losgeklopt
    8 el olijfolie
    25 g boter
    zout en peper naar smaak

    voor de groenten:

    250 g courgette, in plakjes van ½ cm
    12 groene asperges
    2 gekookte artisjokharten, in kwarten (of uit blik)
    1 el tijmblaadjes
    5 el olijfolie
    2 el balsamico-azijn

    Bereiding:

    Schep de courgetteplakjes, asperges en de artisjokkenharten op een bakplaat, bestrooi ze met wat zout en peper en tijm en schep er olijfolie over, rooster ze 5 tot 6 minuten onder een voorverwarmde ovengrill totdat ze licht geblakerd zijn, maar nog wel beet hebben. Laat ze afkoelen en dek het geheel af in een schaal met gladfolie en laat dit een nacht in de koelkast staan.
    Giet de volgende dag het vocht af en vang dit op. Verwarm de oven voor tot 180 graden Celsius.
    Meng de parmezaanse kaas, het broodkruim, de citroenrasp en wat zout en peper door elkaar, bestrooi de visfilets aan beide kanten met wat zout en peper, klop de eieren los in een ondiepe schaal, haal de visfilets er aan beide kanten door en doop ze daarna in het kaasmengsel. Druk het parneerlaagje goed aan.
    Warm de geroosterde groenten op in de oven, klop 3 tot 4 eetlepels van het achtergehouden groentevocht door de balsamico-azijn.
    Verhit de olie met de boter in een grote koekenpan tot er damp afkomt en leg er de visfilets in, bak ze 3 a 4 minuten per kant gaar en goudbruin. Verdeel de met tijm geroosterde groenten over de borden, schep er de visfilets op en druppel er de vinaigrette omheen.
     
    Tip van de chef:

    De tijm kan vervangen worden door een mengsel van rozemarijn en oregano, en de courgette, asperges en artisjok door groenten als paprika en aubergine. Gebruik balsamico-azijn van een goede kwaliteit om de smaaksensatie te verhogen.

    22-08-2005 om 19:06 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!