Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • “Ik heb geen doping nodig om te winnen, alleen bergen”: hoe stuntzege op Oropa ook de definitieve val van Marco Pantani inluidde
  • 50 miljoen uit Singapore en assistkoning als draaischijf: wat u moet weten over kandidaat-eersteklasser Deinze
  • Onze chef voetbal over de eerste cruciale zondag: “Union of Anderlecht. Als één van de twee wint, is de ander KO”
  • INTERVIEW. 45 vragen aan Union-revelatie Cameron Puertas: “Mijn strafblad telt slechts zes woorden”
  • Vandaag Super Sunday met Antwerp-Club en Union-Anderlecht: ontdek hier de vermoedelijke opstellingen
  • AA Gent klaart de klus maar Vanhaezebrouck waarschuwt: “Blij met overwinning, niet met prestatie”
  • Álle kinderen naar de crèche of betalen naar inkomen en betere ‘kindnorm’: zo willen de politieke partijen de opvang aanpakken
  • LIVE EERSTE KLASSE. Schmeichel en Dreyer keren terug in selectie bij RSCA, hersenbloeding voor RWDM-speler Reine-Adélaïde?
  • Cercle-uitblinker Félix Lemaréchal prijkt hoog op Genks verlanglijstje: “Hij is de allersnelste”
  • Van de vitello tonnato tot het hoofdgerecht: in deze Zwartbergse keuken heerst la mamma
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    vivianne
    blog.seniorennet.be/viviann
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfredlagarde
    blog.seniorennet.be/alfredl
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    24-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken kip met snijbiet en aardappelen
    Ingredienten:

    - 4 kippenbillen
    - 2 ajuinen (waarvan 1 fijn gesnipperd)
    - 5 teetjes look
    - 1 struik snijbiet of packsoi
    - 1 kuipje boursin look en fijne kruiden
    - 1/2 flesje solo deliphine of alpro soya of room
    - 200 gr gerookt spek in reepjes
    - aardappelen
    - 1 takje rozemarijn
    - peper, zout en kippenkruiden
    - olie om te bakken

    Bereiding:

    - Stoom of kook de aardappelen gaar voor 80%
    - Kruid de kippenbillen met peper, zout en kippenkruiden
    - Bak de kip goed aan in  olie en laat verder garen onder deksel ( laatste 10 min. deksel verwijderen) samen met 1 in 4 geseden ajuin en 3 ganse tenen look.
    - Snijbiet kuisen en snijden, niet te grof.( reepjes van 1/2 cm.
    - Nerven en blad eventjes appart houden.
    - In een wokpan (of ander pan) het spek aanbakken
    - De fijn gesnipperde ajuin en 2 gesnipperde teentjes look toevoegen alsook de nerven van de snijbiet.
    - Roerbakken tot alles knapperig gaar is, dan de fijngesneden bladeren van de biet toevoegen en verder roerbakken. Dit slinkt zoals spinazie.
    - Kruiden met peper en zout en het potje boursin cuisine erdoor roeren
    - Saus naar smaak verdunnen met solo delipine en proeven.
    - Nog heel even laten sudderen.
    - Ondertussen  aardappelen in een ovenschotel doen en overgieten met wat braadvocht van de kip en kruiden met zeezout en rozemarijn blaadjes
    - Als alles klaar is op een bord smijten en verorberen

    Tip van de chef:

    Kruiding in het oog houden bijkruiden kan altijd ,eruit halen is iets moeilijker.

    Snijbiet is ongeveer hetzelfde als warmoes
    Dit werd vroeger in de tuin rond de abdijen gekweekt van daar warmoeshof of in het zuid - limburgs wermestof




    24-07-2005 om 13:56 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelcannelloni met scampi, salsa verde en caesardip( Voorgerecht)
    Ingredienten:

    - 2 grote vastkokende aardappelen (nicola)
    - 12 scampi ( grote van 16 à 20 in een zakje)
    - 50 gr verse spinazie
    - 1 tl. dijonmosterd
    - 4 el. mayonaise
    - 2 ansjovisfilets
    - 2 teentjes look
    - 1 bussel verse basilicum
    - verse rozemarijn (enkele blaadjes)
    - 2 dl olijfolie( extra vierge)
    - zout en peper

    Bereiding:

    - Schil de aardappelen. Snijd ze rechthoekig en daarna in dunne schijfjes (chipsdikte) met een dunschiller.
    - Rol de plakjes rond de scampi.Dankzij het zetmeel blijven de plakjes er makkelijk rond zitten.
    - Breng op smaak met peper en zout.
    - Bak de aardappelcanneloni rondom krokant in een pan met hete olie.
    - Mix de spinazie, basilicum en mosterd in een keukenrobot of met een staafmixer tot een salsa verde.Voeg de olie langzaam toe en kruid met peper en zout.
    - Voor de caesardressing mix je de mayonaise, ansjovis en look in een blender.
    - Serveer de canneloni met salsa verde en de dressing.Werk af met een beetje citroensap en rozemarijnblaadjes.

    Tip van de chef

     De dressing past ook heel goed bij een slaatje

    23-07-2005 om 12:41 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje met roodbaars en kerrie

    Benodigdheden:

    - 600 g roodbaarsfilet
    - 1 ui
    - 1 teentje knoflook
    - 8 lente-uitjes
    - 1 rode paprika
    - 5 dl visfumet
    - 2,5 dl room
    - 40 g bloem
    - 35 g boter
    - bieslook
    - 1 eetlepel kerrie
    - 1 mespuntje gemberpoeder

    Bereiding

    1. De roodbaarsfilets spoelen, droogdeppen, op graatjes controleren en in grote dobbelstenen snijden. De kerrie mengen met het gemberpoeder en hiermee de stukken roodbaars bestrooien.
    2. De ui pellen en fijnsnijden, het knoflook persen en beide even aanstoven in boter. Daarna bestrooien met bloem en de visfumet samen met de room toevoegen. Aan de kook brengen en wat laten inkoken op een zacht vuurtje.
    3. De lente-uitjes en de rode paprika schoonmaken en fijnsnijden. Beide ingrediënten aan de saus toevoegen en alles nog 5 minuutjes laten doorkoken.
    4. Op het einde van de bereiding de stukken vis toevoegen, de saus goed omroeren en nog 4 minuten verder laten sudderen op een zacht vuurtje. Op smaak brengen met peper, zout en eventueel kerrie. Op voorverwarmde borden serveren en garneren met steeltjes bieslook.


    TIP :
    U kan dit gerecht als voorgerecht serveren of als hoofdgerecht met rijst of pasta.
    - peper en zout

    Ooit gemaakt op een feestje van de wijngilde  iedereen dacht dat het iets thais was
    Wanneer men de saus lang laat inkoken word ze heel diep geel

    22-07-2005 om 18:48 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeebaars mettapenade van zwarte olijven,gratin van tomaat en mediterane pesto (hoofdgerecht)

    Benodigdheden:

    700 g zeebaarsfilet
    4 schijven. Gandaham
    40 g zwarte olijven
    10 g ansjovisfilets ingelegd
    10 g kappertjes
    5 g tomatenpuree
    200 g C-tomaten
    200 g kleine courgettes
    150 g zongedroogde tomaten
    1 bosje basilicum
    40 g pijnboompitten
    1 citroen
    50 g boter
    40 g parmezaanse kaas
    200 g Watoukaas
    1 dl olijfolie
    3 teentje look
    1 potje groene kruiden voor de afwerking

    Bereidingswijze:

    1. Groene pesto: plet pijnboompitten in een vijzel of in een snijmolen met de parmezaanse kaas, look, basilicumblaadjes en wat citroensap. Breng op smaak met peper en zout.
    2. Rode pesto: plet pijnboompitten in een vijzel of in een snijmolen met de parmezaanse kaas, look, zongedroogde tomaten, basilicumblaadjes en breng op smaak met peper en zout.
    3. Tapenade van zwarte olijven: zwarte olijven, ansjovisfilets, kappertjes, tomatenpuree, look fijnhakken in een snijmolen en dikken met olijfolie tot een stevige brij.
    4. De schijven Ganda een 3-tal uur laten drogen op boterpapier in een op 75°C verwarmde oven.
    5. De zeebaarsfilets in porties snijden, bakken in olijfolie en boter (dichtschroeien) en een 5-tal minuten verder laten garen in de oven op 180°C.
    6. Kleine tomaten en courgettes in schijven snijden en trapsgewijs schuin tegen elkaar schikken. Met wat lookboter bestrijken, kruiden met peper en zout en een reep Watoukaas bovenop de groenten schikken. In de oven gratineren op 180°C tot de kaas gesmolten is.

    Presentatie:

    Lijntjes pesto op bord trekken, vis erop schikken en garneren met de gratin van courgettes en Watoukaas. Daar bovenop de tapenade en afwerken met gedroogde Gandaham en wat groene kruiden

    21-07-2005 om 12:47 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Assiette glace au chocolat

    Ingrediënten

    Chocolade ijs 
    grote soezen,
    chocoladesaus,
    koffie likeur,
    slagroom, 
    walnoten, 
    verse mintblaadjes



    Bereidingswijze


    Zorg voor goed gekoelde borden.
    Vermeng de chocolade saus met een beetje koffie likeur.
    Schenk een spiegeltje van deze saus op het gekoelde bord
    Plaats hierin de onderkant van de doormidden gesneden soes.
    Schep hierin een mooie bol chocolade ijs.
    Plaats de deksel van de soes er schuin boven op.
    Voor de soes een mooie rozet slagroom spuiten.
    Slagroom garneren met verse mintblaadjes.
    Tot slot nog een paar halve walnoten plaatsen. 

    Tip

    Soezen zelf bakken is heel simpel

    20-07-2005 om 13:25 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coupe picobello

    Ingrediënten

    twee bollen citroenijs,
    een bol aardbeienijs,
    een bal pistacht-ijs
    maraschino kersen met vocht 
    een scheutje kersenlikeur, 
    een koek rolletje, (sigaret)
    een chocolademaantje,
    een schuim ijsje (meringue)
    en een rozet slagroom

    Bereidingswijze

    Spuit een toefje slagroom in de gekoelde coupe. Leg één maraschino-kers onderin. Schep dan de bollen aardbeien-, citroen-, en pistache-ijs en nog een bol citroenijs in de coupe. Leg drie maraschino-kersen in de "gaatjes". Giet er kersenlikeur overheen. Afgarneren met slagroom, een scheutje maraschino-saus, koekrolletje, chocolade maantje, maraschino-kers. Een schuimijsje op het schoteltje plaatsen.
    PS
    Een schuimijsje maakt u van opgeklop eiwit met suiker en daarvan spuit u mooie rozetten die u in een oven van ± 90°C enkele uren laat drogen. Ze moeten wel helemaal droog zijn, dan kunt u ze ook bewaren.

    20-07-2005 om 13:11 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coupe choco

    Ingrediënten

    2 bollen stracciatella-ijs,
    1 bol chocolade-ijs,
    chocolade topping of saus 
    chocolade versiering,
    slagroom

    Bereidingswijze


    Zorg voor goed gekoelde diepe ijscoupes.
    Onderin de coupe een klein rozetje slagroom.
    Hierop 2 bollen stracciatella-ijs.
    1 bol chocolade-ijs.
    Overgieten met wat chocolade topping of saus.
    Als laatste het chocoladeversieringske plaatsen.

    18-07-2005 om 11:02 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.coupe margarita

    Ingrediënten

    groene limoensiroop,
    suiker,
    cointreau,
    Tequila of jenever,
    tonic,
    citroenijs ,
    limoen,
    munt en een klein rietje

    Bereidingswijze

    Doop de rand van een ijscoupe in groene limonade siroop en vervolgens in suiker.
    Schenk een ½ borrelglas cointreau, ½ borrelglas Tequila of jenever en 1 borrelglas tonic in de coupe.
    Schep nu drie bolletjes citroenijs daarop.
    Garneer met een paar partjes limoen, een blaadje munt en steek er een klein rietje in.

    Genieten maar!

    18-07-2005 om 10:57 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!