Ingrediënten
twee bollen citroenijs, een bol aardbeienijs, een bal pistacht-ijs maraschino kersen met vocht een scheutje kersenlikeur, een koek rolletje, (sigaret) een chocolademaantje, een schuim ijsje (meringue) en een rozet slagroom
Bereidingswijze
Spuit een toefje slagroom in de gekoelde coupe. Leg één maraschino-kers onderin. Schep dan de bollen aardbeien-, citroen-, en pistache-ijs en nog een bol citroenijs in de coupe. Leg drie maraschino-kersen in de "gaatjes". Giet er kersenlikeur overheen. Afgarneren met slagroom, een scheutje maraschino-saus, koekrolletje, chocolade maantje, maraschino-kers. Een schuimijsje op het schoteltje plaatsen. PS Een schuimijsje maakt u van opgeklop eiwit met suiker en daarvan spuit u mooie rozetten die u in een oven van ± 90°C enkele uren laat drogen. Ze moeten wel helemaal droog zijn, dan kunt u ze ook bewaren.
|