Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Maaseik opent titelplay-offs met vlotte winst tegen Roeselare in Lotto Volley League
  • Nathan Aspinall wint tweede keer op rij Premier League-avond in Rotterdam
  • Bart Verhaeghe wil steun voor Club Brugge in halve finale Conference League: “We gaan vragen om onze matchen uit te stellen”
  • MULTILIVE EUROPEES VOETBAL. AS Roma naar halve finale, ook Atalanta met invaller De Ketelaere haalt laatste 4 van Europa League
  • Rechter proces Trump: “We hebben onze jury”
  • REACTIE. Hans Vanaken: “We moeten durven dromen om voorbij Fiorentina in de finale te raken”
  • “Currie geeft een vleugje peper in het gat”: onze huisanalist ziet dat Maaseik bulkt van het vertrouwen in eerste finale
  • “Slechts één woord: klasse!”: onze chef voetbal steekt zijn bewondering voor de prestatie van Club Brugge niet weg
  • ONZE PUNTEN. “Danste de sirtaki, haast élke baltoets was prima”: vervanger van Thiago leidt Club naar de halve finale
  • Carrasco zet Al Shabab met twee doelpunten en assist op weg naar ruime zege
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    claudette61
    blog.seniorennet.be/claudet
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lisettejsr
    blog.seniorennet.be/lisette
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    14-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofpotje met snijbiet (bijgerecht)
    Ingredienten:

    - snijbiet (3à 4 grote stengels met blad)
    - 1 ajuin (gesnipperd)
    - 3 teentjes knoflook (gesnipperd)
    - 1 kleine groene paprika (1/2 grote) fijngesneden
    - 250 gr champignons
    - 1 bakje gerookt spek zonder teveel vet
    - 1/2 kippenboullontablet
    - 1 flesje solo delifine
    - 1/2 bakje boursin cuisine 3 pepers
    - een weinig boter

    Bereiding:

    - Stelen van snijbiet afsnijden en in kleine blokjes snijden (mirrepoix) blad appart houden
    - Blokjes snijbietstengels voor 90% gaarstomen
    - Spek in een grote pan of pot aanbakken zonder boter
    - Knoflook, ajuin en paprika toevoegen
    - Wanneer ajuin glazig is het gesneden blad van de snijbiet + de gestoomde blokjes toevoegen
    - Altijd alles goed ondereen scheppen.
    - bouillon blokje toevoegen
    - Champignons in vieren snijden en toevoegen
    -Wanneer het dreigd te droog te worden een stukje boter toevoegen. Dit hangt af hoeveel vet het spek bevatte
    - Eventjes laten stoven en boursin kaas toevoegen
    - Goed onderroeren tot de kaas helemaal is opgelost
    - Solo delifine toevoegen. Normaal is èèn flesje juist genoeg voor onze hoeveelheid groenten.
    - Eventjes laten stoven, proeven en mischien iets bijkruiden.

    Tip van de chef:

    Dit stoofpotje doe ik bij vlees of vis.

    v.b. Een stukje in de oven gebakken kabeljouw in het midden van een groot bord leggen en  overvloedig bedekken met ons stoofpotje. Versieren met een blaadje platte peterselie en opdienen met een krokketje of zelfs een stukje stokbrood.
    De felicitaties van uw tafelgenoten zullen niet achterwege blijven.

    14-08-2005 om 15:11 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noordzeetong met champignons en witte wijn saus
    Benodigdheden:

    12 Noordzeetongfilets
    12 krielaardappelen
    1 kg champignons
    5 sjalotjes
    5 dl visfumet
    1 dl wijn (Sauvignon)
    2 dl room
    30 g boter
    olijfolie
    peper en zout

    Bereiding:

    :
    1. Kruid de tongfilets met peper en zout, rol ze op en prik ze vast.
    2. Kook de krielaardappelen beetgaar in gezouten water.
    3. Champignonpuree : hak de champignons fijn in de cutter. Snipper 4 sjalotjes fijn, stoof ze even in olijfolie en bedek ze dan met de gehakte champignons. Laat stoven tot alle vocht verdwenen is en werk af met 1 dl room.
    4. Pocheer de tongrolletjes gaar (2 minuten) in de visfumet, haal de tongrolletjes uit en kook de visfumet tot 1/3 in.
    5. Witte-wijnsaus: snij de resterende sjalot fijn en smoor ze in de witte wijn, voeg de ingekookte visfumet toe en laat inkoken tot sausdikte. Werk af met 1 dl room en 30 g boter. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Giet een sausspiegel op het bord, schik in het midden de champignonpuree en langs de rand afwisselend de tongrolletjes en een aardappel. Versier met gehakte peterselie.
     

    Tip van de chef:

    Inplaats van noordzeetong kan men ook een andere platvis gebruiken (schartong,hondstong enz)

    13-08-2005 om 16:15 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajuinsaus met haring

    Ingrediënten

    4 uien
    klont boter
    2 soeplepels bloem
    melk
    peper, zout, muskaatnoot
    zure haring (1à2 per persoon)
    aardappelen

    Bereiding:

    De uien in grove stukken snijden en aanbraden in een kookpot in de boter. Als de uien goed aangebraden zijn er 2 soeplepels bloem bijvoegen en roeren. Al roerend aanlengen met melk en laten inkoken. Steeds blijven roeren. Net zoveel melk bijvoegen tot de saus op dikte is. Kruiden met peper, zout en muskaatnoot. Deze saus past perfekt bij gekookte aardappeltjes. Wij eten er altijd zure haring bij.


    Tip van de chef:

    Dit is een hollands recept maar ook een simpele belg lust dit wel.
    Ajuinsaus mag tamelijk goed gepeperd zijn.

    12-08-2005 om 15:42 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Timbaaltje van mierikswortel-zalmmousse

    Ingrediënten: 

    1 blikje rode zalm (nettogewicht 212 g, )
    4 eetlepels sinnasappelsap (vers geperst)
    1 bakje verse roomkaas met mierikswortel (125 g Catadou)
    1 zakje gelatine poeder (13 g Imperial)
    1/8 liter slagroom
    1/2 kropje lollo rosso
    1 eetlepel citroensap1 theelepel groene kruiden mosterd (Maille)
    1 theelepel vloeibare honing
    2 eetlepels (hazelnoot)olie
    zout, peper
    100 gram gerookte zalm
    4 takjes verse dille
    1 theelepel olie om in te vetten
    keukenmachine
    4 timbaaltjes of kopjes, inhoud 1,25 dl 

    Bereidingswijze:
     
    Voorbereiden:
    Kan een dag van tevoren

    Zalm boven maatbeker afgieten. Zalmvocht met 3 eetlepels sinaasappelsap aanvullen tot 3/4 dl. Graatjes en vellen uit zalm verwijderen.
    In keukenmachine zalm met roomkaas pureren.
    Gelatine poeder aan zalm-sinaasappel vocht toevoegen. Met handmixer in ca. 2 minuten tot luchtig mengsel kloppen.
    In kom slagroom stijf kloppen. Slagroom luchtig door gelatine mengsel scheppen.
    Timbaaltjes dun invetten. Mierikswortel-zalmmousse erover verdelen. Bovenkant gladstrijken. In koelkast timbaaltjes in ca. 2 uur laten opstijven.


    Kan 1/2 dag van tevoren

    Sla wassen, droog slaan en in dunne reepjes snijden.
    In kommetje sausje roeren van citroensap, mosterd, honing, olie, rest van sinaasappelsap, zout en peper.
    Gerookt zalm in lengte in heel dunne reepjes snijden. Reepjes losjes oprollen tot kleine roosjes.

    Bereiden:

    Sla-reepjes door sausje scheppen en in vergiet laten uitlekken.
    Timbaaltjes enkele seconden in bak met heet water houden en op vier bordjes storten. Sla-reepjes om timbaaltjes leggen. Garneren met zalmroosjes en dille. Serveren met vers geroosterde toast.
     


     

    11-08-2005 om 20:03 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonensoep met varkenspoten
    Ingredienten:

     - 4 liter water
     - 3 varkenspoten
     - 250 gr. gedroogde bonen
     - 2 laurierblaadjes
     - zout
     - peper
     - 1 bouillonblokje
     - selder
     - 2 ajuinen
     - 1 kg. aardappelen
     - 3 stammen prei.

    Bereiding:

    Zet de bonen 1 dag vooraf te weken. Zet de varkenspoten op in koud water, schuim af als het begint te koken. Voeg de bonen, de gesneden groenten en de in blokjes verdeelde aardappelen toe. Laat alles samen koken tot de bonen en de varkenspoten gaar zijn. Voeg nu het bouillonblokje toe en peper en zout naar believen. Laat even doorkoken en dien op met bruin boerenbrood

    Tip van de chef

    Gebruik liefst zo dik mogelijke bonen, zoveel te malser wordt de soep

    10-08-2005 om 18:32 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haspengouwse varkensribben met bier ,appel en siroop
    Ingredienten :

    1,200 kg. vleesribben
    1,5 flesje Binkbier van Kerkom.
    2 dikke ajuinen
    4 jonagoldappels
    4 volle soeplepels appelsiroop van Vrolingen
    2 geutjes azijn
    1oo gr. bakboter
    peper en zout
    verse thijm, laurier, en gesneden bieslook.

    Bereiding :

    Boter laten bruinen in sudderpan.
    Ribben goed laten aanbakken en kruiden met peper en zout.
    De in ringen gesneden ajuin toevoegen samen met de azijn., het bier, de siroop, laurier en thijm.
    Alles laten gaar sudderen.
    Nu de appels schillen, klokhuis verwijderen, in halve maantjes snijden en bij het vlees voegen.
    Verder laten stoven zonder deksel tot klaar.
    Bij het opdienen bestrooien met verse bieslook.
    Opdienen met bruin hoevebrood en boerenboter.

    Tip van de chef:

    Hele dikke vleesribben nemen  en niet van die spare- rib toestanden want dan is het al van bij het begin naar de kl.......  !!.

    09-08-2005 om 20:08 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haspengouwse veldstoverij
    Ingredienten:

     - 700 g mager spek in dunne reepjes
     - 4 middelgrote sjalotten
     - 15 aardappelen in schijven gesneden
     - 1/2 fles droge witte wijn.
     - 1/2 l Vleesbouillon (blokje)
     - 25cl room
     - 350 gr veldsla

    Bereiding:

    Snij het spek in dobbelsteentjes of reepjes en bak aan
    Eenmaal half aangebakken de fijn gesneden sjalotten toevoegen en wanneer de sjalotten glazig worden, alles blussen met de wijn.
    De aardappelen op het spek en de sjalotten leggen en overgieten met de vleesbouillon.
    Alles laten inkoken tot op 1/3vh vocht of tot de aardappelen gaar zijn
    De room toevoegen. De helft van de veldsla op het gerecht leggen en met een gesloten deksel even laten verwelken.(enkele minuten)
    De andere helft van de sla over de borden verdelen. Met een schuimspaan de stoverij voorzichtig op het bedje van veldsla dressere

    08-08-2005 om 20:06 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!