Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Steff Schauvlieger wil fans van Okapi Aalst nog een laatste keer in de watten leggen: “We gaan er een groot feest van maken”
  • Voor de roem, maar niet voor het geld: zoveel krijgt Club Brugge bij finaleplaats in Conference League
  • Stadsbestuur en politie van Brugge vragen extra waakzaamheid voor komst supporters Fiorentina: “Temperamentvolle aanhang”
  • Eerste dialectavond in Neeroeteren: koeëlekèpke verkozen tot woord van het jaar
  • Klant van Peltse krantenwinkel wint 2,5 miljoen euro met Lotto
  • Intermarché - Wanty met nieuwe uitrusting naar Giro
  • Auto crasht tegen boom: één persoon in levensgevaar, twee lichtgewonden
  • ‘Diaken des Doods’ Ivo Poppe zes jaar na veroordeling voor vijf moorden opnieuw vrijgelaten
  • Hasseltse parkings leger dan ooit nu het betalend is: “3 euro per uur? Dat wordt een duur examen dan”
  • Zon maakt plaats voor (zware) regenval en onweer, KMI waarschuwt met code geel
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    galliano1995
    blog.seniorennet.be/gallian
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    joeni1
    blog.seniorennet.be/joeni1
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    13-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noordzeetong met champignons en witte wijn saus
    Benodigdheden:

    12 Noordzeetongfilets
    12 krielaardappelen
    1 kg champignons
    5 sjalotjes
    5 dl visfumet
    1 dl wijn (Sauvignon)
    2 dl room
    30 g boter
    olijfolie
    peper en zout

    Bereiding:

    :
    1. Kruid de tongfilets met peper en zout, rol ze op en prik ze vast.
    2. Kook de krielaardappelen beetgaar in gezouten water.
    3. Champignonpuree : hak de champignons fijn in de cutter. Snipper 4 sjalotjes fijn, stoof ze even in olijfolie en bedek ze dan met de gehakte champignons. Laat stoven tot alle vocht verdwenen is en werk af met 1 dl room.
    4. Pocheer de tongrolletjes gaar (2 minuten) in de visfumet, haal de tongrolletjes uit en kook de visfumet tot 1/3 in.
    5. Witte-wijnsaus: snij de resterende sjalot fijn en smoor ze in de witte wijn, voeg de ingekookte visfumet toe en laat inkoken tot sausdikte. Werk af met 1 dl room en 30 g boter. Breng op smaak met peper en zout.
    6. Giet een sausspiegel op het bord, schik in het midden de champignonpuree en langs de rand afwisselend de tongrolletjes en een aardappel. Versier met gehakte peterselie.
     

    Tip van de chef:

    Inplaats van noordzeetong kan men ook een andere platvis gebruiken (schartong,hondstong enz)

    13-08-2005 om 16:15 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajuinsaus met haring

    Ingrediënten

    4 uien
    klont boter
    2 soeplepels bloem
    melk
    peper, zout, muskaatnoot
    zure haring (1à2 per persoon)
    aardappelen

    Bereiding:

    De uien in grove stukken snijden en aanbraden in een kookpot in de boter. Als de uien goed aangebraden zijn er 2 soeplepels bloem bijvoegen en roeren. Al roerend aanlengen met melk en laten inkoken. Steeds blijven roeren. Net zoveel melk bijvoegen tot de saus op dikte is. Kruiden met peper, zout en muskaatnoot. Deze saus past perfekt bij gekookte aardappeltjes. Wij eten er altijd zure haring bij.


    Tip van de chef:

    Dit is een hollands recept maar ook een simpele belg lust dit wel.
    Ajuinsaus mag tamelijk goed gepeperd zijn.

    12-08-2005 om 15:42 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Timbaaltje van mierikswortel-zalmmousse

    Ingrediënten: 

    1 blikje rode zalm (nettogewicht 212 g, )
    4 eetlepels sinnasappelsap (vers geperst)
    1 bakje verse roomkaas met mierikswortel (125 g Catadou)
    1 zakje gelatine poeder (13 g Imperial)
    1/8 liter slagroom
    1/2 kropje lollo rosso
    1 eetlepel citroensap1 theelepel groene kruiden mosterd (Maille)
    1 theelepel vloeibare honing
    2 eetlepels (hazelnoot)olie
    zout, peper
    100 gram gerookte zalm
    4 takjes verse dille
    1 theelepel olie om in te vetten
    keukenmachine
    4 timbaaltjes of kopjes, inhoud 1,25 dl 

    Bereidingswijze:
     
    Voorbereiden:
    Kan een dag van tevoren

    Zalm boven maatbeker afgieten. Zalmvocht met 3 eetlepels sinaasappelsap aanvullen tot 3/4 dl. Graatjes en vellen uit zalm verwijderen.
    In keukenmachine zalm met roomkaas pureren.
    Gelatine poeder aan zalm-sinaasappel vocht toevoegen. Met handmixer in ca. 2 minuten tot luchtig mengsel kloppen.
    In kom slagroom stijf kloppen. Slagroom luchtig door gelatine mengsel scheppen.
    Timbaaltjes dun invetten. Mierikswortel-zalmmousse erover verdelen. Bovenkant gladstrijken. In koelkast timbaaltjes in ca. 2 uur laten opstijven.


    Kan 1/2 dag van tevoren

    Sla wassen, droog slaan en in dunne reepjes snijden.
    In kommetje sausje roeren van citroensap, mosterd, honing, olie, rest van sinaasappelsap, zout en peper.
    Gerookt zalm in lengte in heel dunne reepjes snijden. Reepjes losjes oprollen tot kleine roosjes.

    Bereiden:

    Sla-reepjes door sausje scheppen en in vergiet laten uitlekken.
    Timbaaltjes enkele seconden in bak met heet water houden en op vier bordjes storten. Sla-reepjes om timbaaltjes leggen. Garneren met zalmroosjes en dille. Serveren met vers geroosterde toast.
     


     

    11-08-2005 om 20:03 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bonensoep met varkenspoten
    Ingredienten:

     - 4 liter water
     - 3 varkenspoten
     - 250 gr. gedroogde bonen
     - 2 laurierblaadjes
     - zout
     - peper
     - 1 bouillonblokje
     - selder
     - 2 ajuinen
     - 1 kg. aardappelen
     - 3 stammen prei.

    Bereiding:

    Zet de bonen 1 dag vooraf te weken. Zet de varkenspoten op in koud water, schuim af als het begint te koken. Voeg de bonen, de gesneden groenten en de in blokjes verdeelde aardappelen toe. Laat alles samen koken tot de bonen en de varkenspoten gaar zijn. Voeg nu het bouillonblokje toe en peper en zout naar believen. Laat even doorkoken en dien op met bruin boerenbrood

    Tip van de chef

    Gebruik liefst zo dik mogelijke bonen, zoveel te malser wordt de soep

    10-08-2005 om 18:32 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haspengouwse varkensribben met bier ,appel en siroop
    Ingredienten :

    1,200 kg. vleesribben
    1,5 flesje Binkbier van Kerkom.
    2 dikke ajuinen
    4 jonagoldappels
    4 volle soeplepels appelsiroop van Vrolingen
    2 geutjes azijn
    1oo gr. bakboter
    peper en zout
    verse thijm, laurier, en gesneden bieslook.

    Bereiding :

    Boter laten bruinen in sudderpan.
    Ribben goed laten aanbakken en kruiden met peper en zout.
    De in ringen gesneden ajuin toevoegen samen met de azijn., het bier, de siroop, laurier en thijm.
    Alles laten gaar sudderen.
    Nu de appels schillen, klokhuis verwijderen, in halve maantjes snijden en bij het vlees voegen.
    Verder laten stoven zonder deksel tot klaar.
    Bij het opdienen bestrooien met verse bieslook.
    Opdienen met bruin hoevebrood en boerenboter.

    Tip van de chef:

    Hele dikke vleesribben nemen  en niet van die spare- rib toestanden want dan is het al van bij het begin naar de kl.......  !!.

    09-08-2005 om 20:08 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haspengouwse veldstoverij
    Ingredienten:

     - 700 g mager spek in dunne reepjes
     - 4 middelgrote sjalotten
     - 15 aardappelen in schijven gesneden
     - 1/2 fles droge witte wijn.
     - 1/2 l Vleesbouillon (blokje)
     - 25cl room
     - 350 gr veldsla

    Bereiding:

    Snij het spek in dobbelsteentjes of reepjes en bak aan
    Eenmaal half aangebakken de fijn gesneden sjalotten toevoegen en wanneer de sjalotten glazig worden, alles blussen met de wijn.
    De aardappelen op het spek en de sjalotten leggen en overgieten met de vleesbouillon.
    Alles laten inkoken tot op 1/3vh vocht of tot de aardappelen gaar zijn
    De room toevoegen. De helft van de veldsla op het gerecht leggen en met een gesloten deksel even laten verwelken.(enkele minuten)
    De andere helft van de sla over de borden verdelen. Met een schuimspaan de stoverij voorzichtig op het bedje van veldsla dressere

    08-08-2005 om 20:06 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koude kiwisoep(dessert)
    Ingredienten:

    - 6 kiwi's
    - 2 dl verse sinaasappelsap
    - 2 dl zoete witte wijn
    - 2 eetlepels witte suiker
    - 6 aardbeien
    - 1/4 liter vanille ijs

    Bereiding:

    Schil de kiwi's en pureer ze samen met de sinaasappelsap tot een gladde puree. Roer de wijn en de suiker erdoor heen. Laat dit goedje flink koud worden in de koelkast. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Schep de soep in diepe borden en schep in het midden een bolletje ijs. Garneer met de aardbeien

    Tip van de chef

    Dit dessert kan lang op voorhand gemaakt worden en kan in enkele ogenblikken geserveerd worden

    07-08-2005 om 15:13 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preigerecht uit de oven(hoofdgerecht)
    Ingredienten:

    - 3  middelgrote preien
    - 100  gr geraspte kaas
    - 200 gr gesnipperde gekookte ham
    - 50 gr boter
    - zout, peper
    - 4 eieren
    - 2 el (koffie-)room
    - 4 el bloem

    Bereiding:

    Maak de preien schoon en gebruik uitsluitend het witte en licht geelgroene gedeelte. Snij de prei in brede ringen. Verhit de boter en fruit ca. 10 min. omscheppend de prei totdat ze zacht (maar niet slap) zijn. Schep de prei op de bodem van een beboterde ovenvaste schaal. Strooi royaal peper over het gerecht en verdeel daarna de helft van de kaas en de hamsnippers zo gelijkmatig mogelijk er over. Roer in een kom de eieren los met de room. Zeef er de bloem over en strooi de rest van de kaas erover. Klopt alles met een garde even heel snel door elkaar. Verdeel het over het preimengsel. Verwarm de oven voor op 225 graden. Bak de schotel in het midden van de oven ca. 20 tot 25 min.

    Tip van de chef:

    1 van de zovele ham en kaasbereidingen maar zeker eens te proberen
    Serveren met een gekookte aardappel.
    Altijd handig voor zo'n dagelijks ik weet weer niet wat te koken !!

    06-08-2005 om 21:18 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kibbeling met ravigotesaus
    Ingredienten:

    2 grote zoetzure augurken
    1 ui
    ½ eetlepel mosterd
    125 ml mayonaise
    125 ml crème fraîche
    1 eetlepel citroensap
    zout, peper
    frituurolie
    500 g kabeljauw- of schelvisfilet
    2 eetlepels bloem
    4 eetlepels melk
    1 eiwit
    viskruiden


    Bereiding:


    De augurken en de ui fijnsnijden. De mosterd, de mayonaise, de crème fraîche en het citroensap door elkaar roeren en de augurk, de ui, wat zout en wat peper erdoor scheppen.
    De frituurolie verhitten tot 170°C. De vis in reepjes snijden.
    Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen. De vis door het beslag halen en in de olie in ± 5 minuten goudbruin bakken. De vis uitlekken en met viskruiden bestrooien. De saus apart erbij serveren.

    Tip van de chef

    Wie was nog nooit op een hollandse markt??
    Dit recept is van die warme stukjes vis die ze daar verkopen in bakjes.
    Men kan natuurlijk ook tartaarsaus of mayonaise erbij geven.

    05-08-2005 om 19:38 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselsoep waarmee iedereen met verstomming geslagen is
    Ingredienten :

    - 600 gr mosselen
    - 2 sneden mager spek
    - 2 uien
    - bladselder
    - peterselie
    - paprikapoeder
    - 5 bessenkruiden
    - 1 blik biscque d' hommard
    - peper en zout
    - mosselkruiden

    Bereiding :

    De boter laten smelten in een grote kookpot
    Het in reepjes gesneden spek bruin bakken tesamen met 1 ui
    Daarna op de bodem van de kookpot de bladselder en een beetje peterselie leggen
    Alles goed kruiden met paprikapoeder, mosselkruiden en 5- bessenkruiden
    De mosselen toevoegen met daarop de in ringen gesneden ui.Alles kruiden metpeperen zout.
    Als de mosselen gaar zijn de kookpot van het vuur nemen, de mosselen eruit nemen en uit de schelp doen, mischien een paar houden voor versiering.
    Het blik kreeftensoep toevoegen aan het kookvocht van de mosselen.
    Voeg nu dezelfde hoeveelheid water toe en laat opwarmen
    De mosselen over diepe borden verdelen en de soep erover scheppen
    Serveren met stokbrood.

    Tip van de chef:

    Deze zeer lekkere soep mag flink gekruid zijn.
    Ooit klaar gemaakt voor 60 personen en die kwamen allemaal het recept vragen.

    04-08-2005 om 21:11 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongschar met groene kool en spekreepjes.( hoofdgerecht)
    Ingredienten:

    - 8 dubbele tongscharfilets
    - 12 bladen groene kool
    - 8 reepjes fijn gesneden vers spek
    - 8 aardappelen
    - 5 dl visfumet
    - 1 dl room
    - 100 gr malse boter
    - kervelpluksels
    - peper en zout

    Bereiding:

    Blancheer 8 koolbladen in 5 dl gezouten water.Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water.
    Krui de tongscharfilets met peper en zout. Leg er een geblancheerd koolblad op samen met een reep spek en rol ze op.
    Saus: Kook 5 dl visfumet met 5 dl van de groenekooljus tot de helft in,voeg de room toe en laat verder inkoken tot sausdikte.Werk de saus af met 50 gr boter en breng op smaak met peper en zout.
    Snij de aardappelen in schijven en bak ze in 50 gr boter.
    Stoom de visrolletjes 5 min. in een stoommandje of afgedekt met folie in een 200° warme oven.
    Leg een koolblad op elk bord, schik de gevulde scharrolletjes erop en lepel de saus erover.
    Schik de gebakken aardappelen ernaast en versier met kervelblaadjes.

    Tip van de chef:

    Het koolblad onder de rolletjes mag ook lichtjes gepocheerd worden en daarna afgekoeld in ijskoud water (voor de mooiekleur)
    Fijn gesneden en gestoofd met wat ajuin en spekjes en dan een bedje in het midden van het bord kan natuurlijk ook.

    03-08-2005 om 20:49 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte Zuid Limburgse hoofdkaas (kip kap)
    Ingredienten:

    - 1/2 varkenskop
    - 150 gr varkenslever
    - 1 varkenshart
    - 1 varkenspoot
    - 1 varkensoor
    - 2 ajuinen
    - laurierblad
    - peper en zout
    - nootmuskaat
    - geut azijn

    Bereiding :

    Alle vlees zeer goed spoelen en zuiver maken
    Ajuin versnipperen (Grof)
    De kop samen met het hart gaarkoken en ontbenen
    Poot + oor appart gaarkoken samen met een laurierblad(mag niet teveel water zijn)bruikbaar vlees bijhouden.
    In het kookvocht van poot en oor de ajuin stoven totdat hij zacht is.
    Dit mengsel is de lijm van de kipkap
    Het gare vlees fijnmalen
    De lever eventjes appart stoven.en meemalen met het vlees. Ook de gestoofde ajuin meemalen
    Alle gemalen vlees (kop ,hart, lever, poot,oor + ajuin) samen stoven in het overgebleven vocht van poot + oor.
    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat .
    Azijn toevoegen naar smaak. ( zuur of minder zuur )
    In kommen doen en laten opstijven.
    Smakelijk!!!

    P. S. Verdere uitleg is altijd mogelijk .




    02-08-2005 om 20:48 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honingsaus
    Ingredienten:

    - 5 el mayonaise (calvè met ei)
    - 1 kl mosterd
    - 2 el honing
    - 1/2 el azijn
    - een weinig room
    - 1 kl gehakte kervel

    Bereiding:

    Alles mengen ,room toevoegen tot tamelijk vloeibare saus.

    Tip van de chef:

    Een schijf annanas, daarop een gestoomd tongrolletje een lepeltje saus HEERLIJK!!!!!

    01-08-2005 om 22:46 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep van tante bridget (maaltijdsoep)
    Ingredienten: voor 10 liter soep

    - 5 prei stengels
    - 1 grote selder ( wit of groen)
    - 2 à 3 wortelen
    - 1 varkenshammetje
    - 200 gr soepvlees in stukken
    - 6 schijven vers spek
    - 4 à 5 blaadjes laurier
    - 4 bouillonblokjes
    - 1 ajuin
    - 2 aardappelen in blokjes
    - 2 doosjes spliterwten
    - peper
    - water tot 10 liter soep

    Bereiding:

    Vlees en groenten samen gaar koken
    Erwten een half uur appart laten koken
    Dan alles bij elkaar doen en nog een halfuur laten koken (tot de erwten gaar zijn)
    Proeven en bijkruiden met peper

    Tip van de chef

    Dit is een zeer goed vullende maaltijd soep. Er kan ook nog altijd rookworst aan toe gevoegd worden.Een lekkere bruine boterham erbij en de honger is voor vele uren gestild.


    31-07-2005 om 10:20 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmmoot met spinazie en een sausje van "cristal alken"
    Ingredienten:

    - 1 versnipperde ui
    - 1 fijngehakt teentje knoflook
    - boter en olijfolie
    - 2 dl kippenbouillon
    - 2 dl visfumet
    - 2 dl cristal alken
    - 1 el balsamico azijn
    - 2 dl room of solo deliphine
    - 200 gr klontjes boter
    - peper en zout
    - 800 gr zalmfilet met vel
    - 500 gr spinazie
    - bieslook en kervel

    bereiding:

    Fruit de ui en de look in wat boter.Voeg de bouillon, de visfumet  het bier en de azijn toe en laat tot de helft inkoken.Voeg de room toe en laat inkoken tot een gladde saus. Klop de klontjes boter onder de saus en kruid met peper en zout. Houd warm.
    Bak de zalm in wat olijfolie, eerst aan de velkant.Kruid met peper en zout.Laat de spinazie slinken in wat boter. Kruiden met peper en zout.
    Schik de spinazie in het midden van vier warme borden.Leg daarop de zalm met de velkant naar boven en lepel er wat saus rond
    Werk af met sprietjes bieslook en plukjes kervel.

    30-07-2005 om 13:22 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Navarin van lamsvlees

    Ingredienten

    - 800 gr lamsvlees van nek of, schouder( met been indien mogelijk) been niet meegewogen.
    - 1 ui
    - 1 wortel
    - 2 selderstelen
    - 2 looktenen
    - 2 takjes tym en laurier
    - 400 gr gepelde tomaten
    - 6 dl kalfsfond
    - 200 gr boter  
    - peper en zout

    Garnituur

    - jonge wortelen
    - 200 gr boontjes
    - 8 vastkokende aardappelen (nicola)
    - 2 rapen
    - 300 gr knolselder

    Bereiding:

    Versnijd het vlees in grove stukken, bak het vlees mooi bruin in hete boter
    Doe het vlees en de groenten in een grotere pot en deglaceer met kalfsfond.
    Doe look.tijm, laurier en de gepelde tomaten in de navarin en laat alles heel zachtjes stoven
    Reinig de groenten voor de garnituur, versnijd ze en kook of stoom ze afzonderlijk gaar in gezouten water.
    Verwijder het vlees en passer de saus ( als het vlees zeer mals gaar is).
    Werk de saus af met koude boter en doe er de garnituur en het vlees terug bij.
    Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

    Tip van de chef:

    Als vlees gebruik ik ook al eens een stuk bout, het been erbij gelaten geef een zalige smaak
    In plaats van kalfsfond kan men ook trippel abdijbier gebruiken







    29-07-2005 om 13:31 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip op wijze van mijn ma
    Ingrediënten :

    4 a 6 kippenbillen
    algemene kipkruiden (bus/zakje)
    Bakje champignons
    klein blikje 33 gr. tomatenpuree
    2 flinke stengels prei
    Maizena (of iets anders)
    een weinig kippenbouillon indien nodig

    Bereiding:

    De kip (naar gelieve ontvellen =minder vet) en bestrooien met de kipkruiden. In een braadpan aanbraden. De gesneden champignons, prei + blikje tom. puree toevoegen.
    Zet het vuur laag: Je hoeft het niet door te roeren, wel de deksel op de pan. Houdt de kip in de gaten en draai hem een of twee keer om. De aroma's vermengen zich en zonder veel moeite is de kip na een half uur a 3 kwartier sappig, mals, gaar en verschrikkelijk lekker! Haal de kip uit de pan en bindt de achtergebleven inhoud. Eet dit simpele gerecht met gebakken aardappelen.
    Een lekkere salade maakt het geheel af.

    Tip van de chef:

    Indien het te droog zou zijn kan men een druppel bouillon toevoegen

    28-07-2005 om 15:09 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi in pikante roomsaus van tante Josè (voorgerecht)
    Ingredienten:

    - 20 rauwe scampi of meer.( hangt af van de grootte )
    - 1/4 l verse room
    - 4 eetlepels tomaten ketchup
    - 1 afgestreken eetlepel curry poeder
    - nootje boter
    - gehakte peterselie
    - peper en zout

    Bereiding:

    Scampi pellen en darmkanaal verwijderen. Enkele minuten langs weerszijde bakken in boter,kruiden met peper en zout.
    Uit de pan nemen en warm houden.
    Doe in de pan van de scampi de room, ketchup en het curry poeder.
    Laat een weinig inkoken en breng op smaak met peper en zout.
    Doe de scampi bij de saus en warm nog heel even op.
    Juist voor het opdienen de gehakte peterselie er onder roeren.
    Lekker met stobrood .
    Gekunt ook tagliatelli onder het gekeel scheppen , dit is heel zeker een aanrader.

    27-07-2005 om 16:24 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaattiramisu (dessert)
    Ingredienten:

    - 250 gr mascarpone
    - 3 zakjes vanillesuiker
    - 6 eetlepels advokaat
    - 1/8 l room
    - 2 zakjes expresso koffie
    - 1 pak lange vingers
    - amaretto
    - cacao voor het bestrooien

    Bereiding:

    Roer de mascarpone met de vanillesuiker en de advokaat glad. Klop de slagroom half stijf en spatel hem door het mascarponemengsel. Bereid de expressokoffie in een beker.
    Beleg de bodem van een cacevorm met lange vingers en besprenkel ze met koffie en amaretto.Verdeel het mascarponemengsel erover en herhaal nogmaals.
    Bestrooi voor het opdienen met cacao

    26-07-2005 om 18:40 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse van Marie- Therèse + taart ( dessert)
    Ingredienten:

    - 2 eieren
    - 150 gr. chocolade (choc'dessert van cote d'or, fondant)
    - 100 gr. bloemsuiker
    - 20 gr boter
    - 2 eetlepels koude melk, 2 eetlepels water
    - 2 dl. room (slagroom van campina, zeer goed opklopbaar)

    Bereiding:

    Chocolade + boter + water au bain marie smelten
    roerend bloemsuiker toevoegen + melk
    Lichtjes laten afkoelen (door over te gieten in een ander kom )
    eieren scheiden, eierdooiers in chocolade mengsel roeren + verder laten afkoelen.
    Klop de room goed stijf en het eiwit ook. Hef eerst de room onder het chocolade mengsel en daarna het eiwit.
    Verdeel in kommetjes en daarna 2 dagen opstijven in de koelkast.

    Taart

    Om een taart te maken met een springvorm van 29 cm., vermenigvuldig je de ingredienten met 3. Opde bodem van de springvorm leg je madeira koekjes van Lu en ook tegen de rand worden die geplaatst ( topjes beneden afsnijden voor een stabiele plaatsing)
    Wat koekjes over de boden verkruimelen om de gaatjes te vullen.
    Giet de helft van de mousse erover, opnieuw een laag koekjes + rest mouse.
    Eventueel versieren met chocoladeschilfers, slagroom , ..............
    Ook 2 dagen op voorhand maken.
    Succes verzekerd !!!!!


    26-07-2005 om 13:22 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!