Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Meerderheid van VN-leden erkent Palestina, maar belangrijkste westerse landen ontbreken
  • “Zeep in haar mond en in het gezicht geslagen”: meisje dat ooit wereldnieuws werd, blijkt doodgemarteld door stiefvader
  • Sovjet-automerk Volga maakt comeback
  • Björn Soenens neemt na acht jaar afscheid van de VS: “Hoe langer ik hier woon, hoe minder ik met de bullshit om kan”
  • Red Lions en Panthers zetten vandaag laatste rechte lijn naar Parijs in: 12 topduels om plek in de selectie te veroveren
  • LIVE GIRO. Klimmen van bij de start, ideaal terrein voor wie nog wat in de tank heeft
  • Zo ging het eraan toe op dodelijke vlucht met extreme turbulentie: “Één beeld blijft me het meest bij”
  • Ondanks plechtige beloftes stijgen Belgische subsidies aan fossiele brandstoffen
  • Fake news of niet, farce rond Marc Brys bij Kameroen duurt voort: ex-sterspeler Samuel Eto’o is kop van jut, politieke inmenging kan leiden tot uitsluiting
  • Zizou Bergs en Joris De Loore maken zich op voor Belgisch onderonsje op Roland Garros: “We zijn elkaar waard”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    martjuh
    blog.seniorennet.be/martjuh
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jubo
    blog.seniorennet.be/jubo
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    02-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte Zuid Limburgse hoofdkaas (kip kap)
    Ingredienten:

    - 1/2 varkenskop
    - 150 gr varkenslever
    - 1 varkenshart
    - 1 varkenspoot
    - 1 varkensoor
    - 2 ajuinen
    - laurierblad
    - peper en zout
    - nootmuskaat
    - geut azijn

    Bereiding :

    Alle vlees zeer goed spoelen en zuiver maken
    Ajuin versnipperen (Grof)
    De kop samen met het hart gaarkoken en ontbenen
    Poot + oor appart gaarkoken samen met een laurierblad(mag niet teveel water zijn)bruikbaar vlees bijhouden.
    In het kookvocht van poot en oor de ajuin stoven totdat hij zacht is.
    Dit mengsel is de lijm van de kipkap
    Het gare vlees fijnmalen
    De lever eventjes appart stoven.en meemalen met het vlees. Ook de gestoofde ajuin meemalen
    Alle gemalen vlees (kop ,hart, lever, poot,oor + ajuin) samen stoven in het overgebleven vocht van poot + oor.
    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat .
    Azijn toevoegen naar smaak. ( zuur of minder zuur )
    In kommen doen en laten opstijven.
    Smakelijk!!!

    P. S. Verdere uitleg is altijd mogelijk .






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!