Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Trek USCX hoopt Europese crossers naar VS te lokken met vier opeenvolgende dubbele raceweekends
  • De Vlaamse Bermudadriehoek, waar elk gsm-signaal verdwijnt: “We dreigen een tweede Bokrijk te worden”
  • Cercle-trainer Miron Muslic neemt jonge verdedigers Christiaan Ravych en Jonas Lietaert in bescherming na nederlaag op Anderlecht: “Ik heb veel respect voor ze”
  • Colin Coosemans is tweede doelman bij Anderlecht, en niet Deense nieuwkomer Mads Kikkenborg: “Natuurlijk had ik op meer gehoopt”
  • IN BEELD. Eden Hazard haalt voetbalschoenen nog eens van onder het stof in benefietwedstrijd, Emmanuel Macron steelt de show
  • Kortrijk Spurs speelt op Brussels al zijn laatste uitmatch van het seizoen: “Het defensieve blijft een grote bekommernis”
  • Openstaande boete van 6,2 miljoen euro voor chauffeur was “vermoedelijk een vergissing”
  • VIDEO. Zijn sprong was bijna veertig meter verder, maar het telt niet: hoe de poging van schansspringer Ryoyu Kobayashi toch geen wereldrecord opleverde
  • Maatregel in strijd tegen massatoerisme in Venetië gaat vandaag in, maar inwoners stellen zich vragen: “Zijn we ermee aan het lachen?”
  • Annabelle (9) raakt gewond in zwembad, mama trekt aan alarmbel: “Had ze daar haar hand gezet, dan was een slagader geraakt”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    boomerenmirsa
    blog.seniorennet.be/boomere
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    stonetours
    blog.seniorennet.be/stoneto
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    31-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erwtensoep van tante bridget (maaltijdsoep)
    Ingredienten: voor 10 liter soep

    - 5 prei stengels
    - 1 grote selder ( wit of groen)
    - 2 à 3 wortelen
    - 1 varkenshammetje
    - 200 gr soepvlees in stukken
    - 6 schijven vers spek
    - 4 à 5 blaadjes laurier
    - 4 bouillonblokjes
    - 1 ajuin
    - 2 aardappelen in blokjes
    - 2 doosjes spliterwten
    - peper
    - water tot 10 liter soep

    Bereiding:

    Vlees en groenten samen gaar koken
    Erwten een half uur appart laten koken
    Dan alles bij elkaar doen en nog een halfuur laten koken (tot de erwten gaar zijn)
    Proeven en bijkruiden met peper

    Tip van de chef

    Dit is een zeer goed vullende maaltijd soep. Er kan ook nog altijd rookworst aan toe gevoegd worden.Een lekkere bruine boterham erbij en de honger is voor vele uren gestild.


    31-07-2005 om 10:20 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmmoot met spinazie en een sausje van "cristal alken"
    Ingredienten:

    - 1 versnipperde ui
    - 1 fijngehakt teentje knoflook
    - boter en olijfolie
    - 2 dl kippenbouillon
    - 2 dl visfumet
    - 2 dl cristal alken
    - 1 el balsamico azijn
    - 2 dl room of solo deliphine
    - 200 gr klontjes boter
    - peper en zout
    - 800 gr zalmfilet met vel
    - 500 gr spinazie
    - bieslook en kervel

    bereiding:

    Fruit de ui en de look in wat boter.Voeg de bouillon, de visfumet  het bier en de azijn toe en laat tot de helft inkoken.Voeg de room toe en laat inkoken tot een gladde saus. Klop de klontjes boter onder de saus en kruid met peper en zout. Houd warm.
    Bak de zalm in wat olijfolie, eerst aan de velkant.Kruid met peper en zout.Laat de spinazie slinken in wat boter. Kruiden met peper en zout.
    Schik de spinazie in het midden van vier warme borden.Leg daarop de zalm met de velkant naar boven en lepel er wat saus rond
    Werk af met sprietjes bieslook en plukjes kervel.

    30-07-2005 om 13:22 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Navarin van lamsvlees

    Ingredienten

    - 800 gr lamsvlees van nek of, schouder( met been indien mogelijk) been niet meegewogen.
    - 1 ui
    - 1 wortel
    - 2 selderstelen
    - 2 looktenen
    - 2 takjes tym en laurier
    - 400 gr gepelde tomaten
    - 6 dl kalfsfond
    - 200 gr boter  
    - peper en zout

    Garnituur

    - jonge wortelen
    - 200 gr boontjes
    - 8 vastkokende aardappelen (nicola)
    - 2 rapen
    - 300 gr knolselder

    Bereiding:

    Versnijd het vlees in grove stukken, bak het vlees mooi bruin in hete boter
    Doe het vlees en de groenten in een grotere pot en deglaceer met kalfsfond.
    Doe look.tijm, laurier en de gepelde tomaten in de navarin en laat alles heel zachtjes stoven
    Reinig de groenten voor de garnituur, versnijd ze en kook of stoom ze afzonderlijk gaar in gezouten water.
    Verwijder het vlees en passer de saus ( als het vlees zeer mals gaar is).
    Werk de saus af met koude boter en doe er de garnituur en het vlees terug bij.
    Bestrooi met gehakte peterselie en serveer.

    Tip van de chef:

    Als vlees gebruik ik ook al eens een stuk bout, het been erbij gelaten geef een zalige smaak
    In plaats van kalfsfond kan men ook trippel abdijbier gebruiken







    29-07-2005 om 13:31 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip op wijze van mijn ma
    Ingrediënten :

    4 a 6 kippenbillen
    algemene kipkruiden (bus/zakje)
    Bakje champignons
    klein blikje 33 gr. tomatenpuree
    2 flinke stengels prei
    Maizena (of iets anders)
    een weinig kippenbouillon indien nodig

    Bereiding:

    De kip (naar gelieve ontvellen =minder vet) en bestrooien met de kipkruiden. In een braadpan aanbraden. De gesneden champignons, prei + blikje tom. puree toevoegen.
    Zet het vuur laag: Je hoeft het niet door te roeren, wel de deksel op de pan. Houdt de kip in de gaten en draai hem een of twee keer om. De aroma's vermengen zich en zonder veel moeite is de kip na een half uur a 3 kwartier sappig, mals, gaar en verschrikkelijk lekker! Haal de kip uit de pan en bindt de achtergebleven inhoud. Eet dit simpele gerecht met gebakken aardappelen.
    Een lekkere salade maakt het geheel af.

    Tip van de chef:

    Indien het te droog zou zijn kan men een druppel bouillon toevoegen

    28-07-2005 om 15:09 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi in pikante roomsaus van tante Josè (voorgerecht)
    Ingredienten:

    - 20 rauwe scampi of meer.( hangt af van de grootte )
    - 1/4 l verse room
    - 4 eetlepels tomaten ketchup
    - 1 afgestreken eetlepel curry poeder
    - nootje boter
    - gehakte peterselie
    - peper en zout

    Bereiding:

    Scampi pellen en darmkanaal verwijderen. Enkele minuten langs weerszijde bakken in boter,kruiden met peper en zout.
    Uit de pan nemen en warm houden.
    Doe in de pan van de scampi de room, ketchup en het curry poeder.
    Laat een weinig inkoken en breng op smaak met peper en zout.
    Doe de scampi bij de saus en warm nog heel even op.
    Juist voor het opdienen de gehakte peterselie er onder roeren.
    Lekker met stobrood .
    Gekunt ook tagliatelli onder het gekeel scheppen , dit is heel zeker een aanrader.

    27-07-2005 om 16:24 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaattiramisu (dessert)
    Ingredienten:

    - 250 gr mascarpone
    - 3 zakjes vanillesuiker
    - 6 eetlepels advokaat
    - 1/8 l room
    - 2 zakjes expresso koffie
    - 1 pak lange vingers
    - amaretto
    - cacao voor het bestrooien

    Bereiding:

    Roer de mascarpone met de vanillesuiker en de advokaat glad. Klop de slagroom half stijf en spatel hem door het mascarponemengsel. Bereid de expressokoffie in een beker.
    Beleg de bodem van een cacevorm met lange vingers en besprenkel ze met koffie en amaretto.Verdeel het mascarponemengsel erover en herhaal nogmaals.
    Bestrooi voor het opdienen met cacao

    26-07-2005 om 18:40 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse van Marie- Therèse + taart ( dessert)
    Ingredienten:

    - 2 eieren
    - 150 gr. chocolade (choc'dessert van cote d'or, fondant)
    - 100 gr. bloemsuiker
    - 20 gr boter
    - 2 eetlepels koude melk, 2 eetlepels water
    - 2 dl. room (slagroom van campina, zeer goed opklopbaar)

    Bereiding:

    Chocolade + boter + water au bain marie smelten
    roerend bloemsuiker toevoegen + melk
    Lichtjes laten afkoelen (door over te gieten in een ander kom )
    eieren scheiden, eierdooiers in chocolade mengsel roeren + verder laten afkoelen.
    Klop de room goed stijf en het eiwit ook. Hef eerst de room onder het chocolade mengsel en daarna het eiwit.
    Verdeel in kommetjes en daarna 2 dagen opstijven in de koelkast.

    Taart

    Om een taart te maken met een springvorm van 29 cm., vermenigvuldig je de ingredienten met 3. Opde bodem van de springvorm leg je madeira koekjes van Lu en ook tegen de rand worden die geplaatst ( topjes beneden afsnijden voor een stabiele plaatsing)
    Wat koekjes over de boden verkruimelen om de gaatjes te vullen.
    Giet de helft van de mousse erover, opnieuw een laag koekjes + rest mouse.
    Eventueel versieren met chocoladeschilfers, slagroom , ..............
    Ook 2 dagen op voorhand maken.
    Succes verzekerd !!!!!


    26-07-2005 om 13:22 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van garnaal met zongedroogde tomaat (hapje)

    Benodigdheden: - voor 10 personen -

    150 g gepelde Noordzeegarnalen
    1 l ingekookte schaaldierenfond of ingekookte bisque
    3 gelatineblaadjes
    1 l halfopgeklopte room
    2 eidooiers
    100 g zongedroogde tomaten
    5 cl olijfolie
    tomatenschijfjes
    dille

    Bereidingswijze:

    1. Warm de garnaaljus op tot ongeveer 70°C. Voeg er de geweekte gelatineblaadjes bij en laat afkoelen.
    2. Roer er met een spatel de twee eidooiers en de halfopgeklopte room onder. Stort dit in vormpjes of ringetjes en laat opstijven in de koelkast.
    3. Mix de zongedroogde tomaten met wat olijfolie tot een pittig sausje.
    4. Schik de bavarois op een bordje. Lepel er de saus en enkele garnaaltjes langs. Garneer met wat gepelde tomatenschijfjes en een takje dille.

    25-07-2005 om 22:01 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsoester met scampisaus en penne rigata

    Ingrediënten:

    4 kalfsoesters (elk +/- 15o gr
    500 gr scampi
    sjalot
    250 gr champignons
    30 cl room
    peper, basilicum
    penne rigata voor 4 personen

    Bereiding:

    Snipper de sjalot fijn en stoof glazig Snij de champignons in schijfjes en voeg toe aan de gestoofde sjalotjes Voeg de (rauwe) scampi en de room toe, kruidt met peper en basilicum en laat inkoken tot je een dikke roomsaus krijgt Bak of gril ondertussen de kalfsoesters Serveer met penne of andere deegwaren Smakelijk !!!

    25-07-2005 om 21:50 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!