Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Koning Filip pleit tijdens staatsbezoek aan Frankrijk voor nauwere Europese samenwerking
  • Zes nieuwe zaken aangespannen tegen rapper Diddy wegens verkrachting
  • REACTIES. Openda over eerste goal onder Tedesco: “Doet deugd, maar dat gaan we niet onthouden”
  • Glazenwasser Stijn Marchand schuldig aan moord
  • Europese Commissie stelt nieuwe wetgeving rond uitwijzing migranten voor
  • ANALYSE. Onze chef sport: “Inzet en veel goede wil, maar degradatie uit groep met toplanden dreigt wel”
  • “Hier zijn we weer: mathematisch kan het nog”: onze chef voetbal moet een oude leuze bovenhalen na verlies Rode Duivels tegen Frankrijk
  • Lize Willems uit Tongeren is Lady Chef of the Year 2024: “Ik leef voor de stress”
  • ONZE PUNTEN. “Zijn samenspel met Doku sloeg gensters”: middenvelder gooit hoge ogen in combinatie met City-winger
  • Altijd hetzelfde liedje: Rode Duivels laten zich zien tegen Frankrijk, maar gaan alwéér ten onder
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    v8x
    blog.seniorennet.be/v8x
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    edjeb
    blog.seniorennet.be/edjeb
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    26-07-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse van Marie- Therèse + taart ( dessert)
    Ingredienten:

    - 2 eieren
    - 150 gr. chocolade (choc'dessert van cote d'or, fondant)
    - 100 gr. bloemsuiker
    - 20 gr boter
    - 2 eetlepels koude melk, 2 eetlepels water
    - 2 dl. room (slagroom van campina, zeer goed opklopbaar)

    Bereiding:

    Chocolade + boter + water au bain marie smelten
    roerend bloemsuiker toevoegen + melk
    Lichtjes laten afkoelen (door over te gieten in een ander kom )
    eieren scheiden, eierdooiers in chocolade mengsel roeren + verder laten afkoelen.
    Klop de room goed stijf en het eiwit ook. Hef eerst de room onder het chocolade mengsel en daarna het eiwit.
    Verdeel in kommetjes en daarna 2 dagen opstijven in de koelkast.

    Taart

    Om een taart te maken met een springvorm van 29 cm., vermenigvuldig je de ingredienten met 3. Opde bodem van de springvorm leg je madeira koekjes van Lu en ook tegen de rand worden die geplaatst ( topjes beneden afsnijden voor een stabiele plaatsing)
    Wat koekjes over de boden verkruimelen om de gaatjes te vullen.
    Giet de helft van de mousse erover, opnieuw een laag koekjes + rest mouse.
    Eventueel versieren met chocoladeschilfers, slagroom , ..............
    Ook 2 dagen op voorhand maken.
    Succes verzekerd !!!!!




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!