Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Twee auto’s botsen in Hees
  • COLUMN. “De Rode Duivels voetballen straks tegen een publiek dat de kant van de lijdende natie zal kiezen”
  • En toen waren ze nog met drie: Premier league stevent af op de spannendste titelstrijd sinds jaren
  • Antoine en Elvier uit Kuringen vieren briljanten bruiloft
  • Grote rampoefening in Genk: iedereen geëvacueerd na gaslek in sportcentrum
  • NBA. Atlanta pakt weer scalp van Boston, New Orleans verslaat Milwaukee
  • VIDEO. “Hij gaf me het gevoel dat ik 13 jaar was”: Carlos Alcaraz ziet sterretje in Miami tegen ontketende Grigor Dimitrov
  • Zou ze niet twee keer nadenken? Danielle Collins (30) bereikt mijlpaal in tenniscarrière in jaar dat ze op pensioen gaat
  • Opnieuw orka overleden in Frans dolfinarium: “Gestorven in de smerige poelen van Marineland”
  • Oostende-icoon Sam Van Rossom speelde nooit in de NBA maar ziet dat niet als een gemis: “Stevige Europese carrière was altijd mijn doel”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    janoan
    blog.seniorennet.be/janoan
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    zwart_en_wit
    blog.seniorennet.be/zwart_e
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    23-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade

    Ingrediënten    
       
    500 gr. kabeljauwfilet
    100 gr. penne
    2 el. olie,
    1 el. balsamicoazijn
    12 scampi's
    2 pomodori
    Lollo rosso
    1 bosje basilicum
    2 teentjes knoflook
    60 gr. pijnboompit
    6 el. olijfolie
    50 gr. kaas, Parmezaanse, geraspte
    Peper
    Zeezout
     
     Bereidingswijze 
    In plaats van penne pasta kunt u ook macaroni gebruiken.

    Hak de basilicumblaadjes samen met de knoflook en de pijnboompitten fijn. Roer vijfzesde van de olijfolie erdoor en roer de Parmezaanse kaas hierdoor. Was de kabeljauw onder de koude kraan en dep de vis goed droog met keukenpapier. Bestrooi de vis met peper en zout en smeer hem in met de pesto (de mix van basilicum en knoflook).

    Rol de vis stevig in plasticfolie en leg de vis een dag in de koelkast. Leg de kabeljauwrol eventueel een uur voor de serveren van het gerecht in de diepvries, zodat het makkelijker is hier dunne plakjes van te snijden.

    Kook de pasta in gezouten water met olie beetgaar.

    Spoel de pasta koud onder de kraan en laat de pasta goed uitlekken. Breng de koude pasta op smaak met peper, zout, truffelolie en balsamicoazijn. Pel de scampi en verwijder het darmkanaal. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Pluk de sla. Snijd de kabeljauw in flinterdunne plakjes.

    Verdeel de pasta over de borden en leg hier de kabeljauwplakjes omheen. Bestrooi de kabeljauw licht met zeezout. Garneer met de tomaat en lollo rosso.

    Gril de scampi in de hete grillpan gaar en leg ze op het laatste moment op de salade.
     

    23-12-2005 om 19:10 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE

    Ingredienten:

     400 gr Port Salut  
    200 gr Stilton
    150 gr zwarte olijven z.p. 
    300 gr verse dadels  
    150 gr walnoten  
    200 gr pistache noten  
    1/2 bos    bieslook 

    compote

    500 gr rode uien  
    150 gr suiker
    4 dl rode port
    enkele saffraandraadjes

    Bereiding:

    Compote:

     snijd de uien grof, zet ze op met de suiker, port en saffraan. Laat de uien op een klein vuur 30 minuten konfijten. Laat de compote afkoelen.

    lasagne:

     snijd de Port Salut en Stilton (bij voorkeur met een draad) in dunne plakjes. Steek rondjes met een doorsnede van 4 cm uit de plakjes. Houd 12 olijven apart. Hak de rest van de olijven, dadels en walnoten afzonderlijk fijn en meng dit alles. Bouw een torentje in een kleine PVC ring eerst een plak Port Salut, dan een laag olijvenmengsel, dan een plak Stilton, dan weer een laag olijvenmengsel en als laatste weer een plak Port Salut. Druk de bovenkant wat aan.
    Hak de pistachenoten in de keukenmachine fijn (maar niet tot poeder!) en doe dit in een diep bord of schaal. Rol de lasagne door de pistachenoten en zet ze op de borden. Schep de compote op de borden en lepel de rest van de pistachenoten in een cirkel hieromheen. Plaats de overgebleven olijf die eerst met bieslook is bestoken, op de lasagne.

    Bericht van de chef:

    indien er nog vragen zijn mail mij a.u.b. Als ik kan raad geven zal ik het zeker doen.

    P.S. Ik heb vannacht in het ziekenhuis doorgebracht met een niercrissis.

    21-12-2005 om 14:28 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen

    Ingrediënten

    Nodig voor vier :
    500 g filet van hert
    600 g grotchampignons of bospaddestoelen
    300 g pompoen
    300 g peren
    2 eetlepels honingazijn
    3 eetlepels suiker
    boter

    Saus :

    1 dl wildbouillon (fond op basis van de beenderenof gekocht in een bokaal) een scheut rode wijn
    een halve sinaasappel
    4 gekneusde jeneverbessen
    een takje tijm
    een eetlepel aalbessengelei 

    Bereiding:


    Voor de compote : de pompoen en de peren schillen en samen in een pan met een bodempje water tot puree koken. Nu en dan roeren. Op smaak brengen met suiker en azijn. De puree in een schone keukendoek binden en dichtknijpen zodat het overtollige vocht kan weglopen. Van deze stevige compote maakt men met twee lepels quenelles (eivormige hoopjes). De saus bereiden. De fond met een scheut rode wijn, een halve sinaasappel, een takje tijm en enkele gekneusde jeneverbessen aan de kook brengen en inkoken tot de gewenste dikte. De saus zeven en afmaken met een eetlepel aalbessengelei. De paddestoelen schoonmaken, drogen, in de boter bakken en kruiden met peper en zout. Het vlees kruiden met peper en zout en aan alle kanten in de hete boter bruinen. In een matig warme oven laten rusten (75 C). Het vlees voor het opdienen 4 minuten in een hete oven zetten en met de quenelles van compote op warme borden leggen. Opdienen met een bedje van gestoofde spitskool en aardappelrösti (in de pan gebakken koek van geraspte aardappel).

    Tip van de chef:

    In dit recept speciaal voor mama kan het hertengebraad ook klaar gemaakt worden op de zelfde wijze als de hertenkalffilet waarvan het recept een paar dagen geleden op het blog stond.
    Ook de bosbessensaus van een tijdje geleden gaat er heel goed bij.
    Hertengebraad word gebakken gelijk rosbief, in het oog houden is de boodschap.
     

    20-12-2005 om 22:57 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZALMMOOT MET HONING EN APPEL

    Benodigdheden: - voor 4 personen
     
    4 Atlantische zalmmoten van 200g
    2 grote appels (bv. Jonagold)
    50 g honing
    0,5 dl wijnazijn
    0,5 dl olijfolie extra vierge
    8 blaadjes munt
    een snuifje kaneel
    75 g boter
    peper en zout

    Bereidingswijze:

    1. Een marinade bereiden met de olijfolie, de wijnazijn, de honing, peper en zout. De zalmmoten in een beboterde magnetronschaal schikken en overgieten met de marinade. Afdekken en zes minuten garen bij 850W (of acht minuten bij 750W).
    2. De appels schillen en het klokhuis uitsteken. De appels in plakjes snijden, bestuiven met kaneel, instrijken met honing en wat gesmolten boter. Een bakplaat beboteren, de appelschijfjes erop leggen en lichtjes kleuren onder de ovengrill.
    3. In het midden van warme borden een kransje appelplakjes schikken. Hierop de zalmmoten leggen met een lepeltje marinade eromheen. Versieren met enkele blaadjes munt en serveren met aardappelpuree of duchesse-aardappelen

    Tip van de chef:

    De zalm kan natuurlijk ook in de gewone oven bij 180° klaar gemaakt worden.
    Gaartijd goed in't oog houden eerder te vroeg dan te laat controleren, want stro is echt niet lekker ook al smaakt het naar zalm.
    De hoeveelheden hier zijn voor een hoofdgerecht.Met een kleinere portie en zonder aardappel is dit een mooi warm voorgerechtje bij het kerstfeest.

    19-12-2005 om 18:12 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!