Benodigdheden: - voor 4 personen 4 Atlantische zalmmoten van 200g 2 grote appels (bv. Jonagold) 50 g honing 0,5 dl wijnazijn 0,5 dl olijfolie extra vierge 8 blaadjes munt een snuifje kaneel 75 g boter peper en zout
Bereidingswijze:
1. Een marinade bereiden met de olijfolie, de wijnazijn, de honing, peper en zout. De zalmmoten in een beboterde magnetronschaal schikken en overgieten met de marinade. Afdekken en zes minuten garen bij 850W (of acht minuten bij 750W). 2. De appels schillen en het klokhuis uitsteken. De appels in plakjes snijden, bestuiven met kaneel, instrijken met honing en wat gesmolten boter. Een bakplaat beboteren, de appelschijfjes erop leggen en lichtjes kleuren onder de ovengrill. 3. In het midden van warme borden een kransje appelplakjes schikken. Hierop de zalmmoten leggen met een lepeltje marinade eromheen. Versieren met enkele blaadjes munt en serveren met aardappelpuree of duchesse-aardappelen
Tip van de chef:
De zalm kan natuurlijk ook in de gewone oven bij 180° klaar gemaakt worden. Gaartijd goed in't oog houden eerder te vroeg dan te laat controleren, want stro is echt niet lekker ook al smaakt het naar zalm. De hoeveelheden hier zijn voor een hoofdgerecht.Met een kleinere portie en zonder aardappel is dit een mooi warm voorgerechtje bij het kerstfeest.
|