Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    cate
    blog.seniorennet.be/cate
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    eddy_506_easy
    blog.seniorennet.be/eddy_50
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    11-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden rosbief met sjalotjes met cranberrycompote op een bedje van veldsla

    Ingredienten: 6 personen

    750 gram sjalotjes
    1125 gram rosbief
    peper en zout
    4,5 eetlepels olie
    0,4 liter rode wijn
    5 laurierblaadjes                                       
    1,5 eetlepel grove mosterd
    3 dl crème fraîche
    1 potje cranberrycompote
    6 kleine porties veldsla

    Bereiding

    De sjalotjes pellen en zonodig halveren.
    Het vlees inwrijven met peper en zout.
    In een braadpan de olie verhitten.
    Het vlees snel rondom bruin bakken.
    De sjalotjes toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken.
    De rode wijn erbij schenken.
    De laurierblaadjes toevoegen
    Met de deksel op de pan het vlees zachtjes in circa 30 minuten gaar stoven en af en toe keren.
    Het vlees uit de pan nemen en strak in aluminiumfolie verpakken en ca. 10 minuten laten rusten.

    Intussen het stoofvocht aan de kook brengen.
    De mosterd en de crème fraîche erdoor roeren en op hoog vuur iets laten inkoken.
    De laurierblaadjes verwijderen en de saus op smaak brengen met peper en zout.

    Het vlees in plakken (hoeveelheden van 6) snijden en het uitgelopen vleessap door de saus roeren.
    Op de 6 voorverwarmde borden de bedjes veldsla verdelen.
    Het vlees op het bedje leggen en iets van de saus erover schenken.
    De gratin en de cranberrycompote toevoegen en er een mooie compositie van maken.
    De rest van de saus overdoen in een sauskom en erbij serveren.

    Tip van de chef:

    De smaak van dit gerecht heeft iets wildachtig

    11-12-2005 om 10:24 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde Coquilles Saint Jacques op aardappelkoekjes

    Ingrediënten 4 pers. 

    - 4 stuks Coquilles Saint Jacques 
    - Beetje boter 
    - 1 Sjalot
    - 1 Klein teentje knoflook 
    - 1 schijf -panchetta (ongerookt) 
    - 30 gr Erwten (diepvries) 
    - 12 ml Kippenbouillon 
    - 160 gr Aardappels (Nicola) 
    - 1 eetl Arachideolie 
    - Frituurvet 
    - Peterselie, kervel, bieslook 
    - Zout, witte peper en kruiden 

    Voorbereiding:

    · Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze fijn.
    · Snijd de panchetta in kleine stukjes.
    · Hak de kruiden fijn.
    · Schil de aardappels en snijd ze op de snijmachine in zeer dunnen plakken (chips, stand 3).
    · Verhit het frituurvet tot circa 190°C.

    Bereidingswijze:

    Erwtenpuree:

    · Smelt de boter in een kleine pan en fruit de sjalotten, knoflook en de pancetta op lage temperatuur circa 3 minuten totdat ze zacht, maar niet gekleurd zijn.
    · voeg de erwten en de bouillon toe en bak alles op hoge temperatuur tot al het vocht verdampt is.
    · Laat het afkoelen en pureer in de keukenmachine.
    · Breng de puree op smaak met zout, witte peper en kruiden.

    Aardappelchips:

    · Bak de aardappelplakjes in kleine porties knapperig en goudbruin in het frituurvet.
    · laat ze uitlekken op keukenpapier.
    · Bewaar het frituurvet.

    Coquilles Saint Jacques:

    · Zout de coquilles Saint Jacques licht en roer ze door de arachideolie.
    · Voeg de fijngehakte kruiden toe.
    · Verhit de grilplaat en schroei de coquilles Saint Jacques circa 2 à 3 minuten aan elke kant totdat ze gaar zijn.

    Serveren:

    · Neem een klein bordje. Leg daarop een kanten rondje (papier). Maak een klein rondje van aluminiumfolie (om wegglijden te voorkomen) en zet daarop een Coquilleschelp.
    · Schep 1 theelepel puree op een aardappelchip en leg er een coquille Saint Jacques op. Leg dat in de schelp.
    · Breng ze op smaak met peper.

    10-12-2005 om 10:41 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gebakken witlof met spek en ui
    Ingrediënten (4 pers.):

    1 1/2 kg witlof
    2 ajuinen
    4 à 500 gr rookspek aan een stukje
    klontje boter



    Bereiding (30 minuten):
    Snij het spek in blokjes en de ui in stukjes. Snij als de struikjes witlof erg dik zijn ze overdwars doormidden. Zet de koekenpan op een middelhoog vuur en bak het spek en de ui aan. Doe er vervolgens de witlof bij en zet de deksel op de pan. Bak op een zacht vuurtje de witlof tot hij beet gaar is. (af en toe kontroleren of er nog voldoende vocht in de pan zit, dat hangt van je deksel af) Haal de witlof uit de pan, voeg eventueel twee eetlepels water aan het ui/spekmengsel toe en warm het even door. Schep het mengsel over de witlof en de aardappelen en dien op.

    09-12-2005 om 21:33 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kersttrifle

    Ingrediënten (4 pers.):

    Klop-klop chocoladepudding
    2 eetl chocola (stukje of geraspt)
    2 sneetje cake (in dobbelsteentjes gesneden)
    Beetje rum (bruine jamaica rum is het lekkerst)
    Pakje slagroom/zakje vanille suiker/zoetstof

    Bereiding (5 minuten):

    Pudding kloppen ,beetje laten opstijven. Chocolade stukjes erdoor scheppen. De cake stukjes besprenkelen met rum en erdoor scheppen. Afdekken met folie en een dagje laten staan in de koelkast. Dan de slagroom kloppen met de zoetstof en de vanillesuiker en een laag van 2 cm over de pudding doen. Klaar!

    Tip van de chef:

    Ik gebruik zoetstof in plaats van suiker om de calorieen enigsinds te beperken maar gewone suiker mag natuurlijk ook! In plaats van cake kan je ook lange vingers gebruiken. Het is een snel,makkelijk en goedkoop dessertje en de smaak is goddelijk!

    08-12-2005 om 21:18 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filet van zeetong met zuurkool gekonfijt in ganzenvet en een Pedro Ximénez-saus

    Ingrediënten 

    - 1 zeetong
    - 4 schijven Serranoham  
    - 200 gr Zuurkool 
    - 2 takjesTijm 
    - Knoflook 
    - 1/4 blik Ganzenvet   
    - 2 dl Sherry (Pedro Ximénez) 
    - 1/2 dl Gevogelte bouillon (geconcentreerd) 
    - 20 gr Paddestoelentapenade 
    - 1 eetl Olijfolie 

    Voorbereiding:

    Zeetong:
    · Snijd de tong over de lengte in het midden en de zijkanten in.
    · Snijd de filets vanuit het midden los van de graat.
    · Draai de vis om en herhaal dit.
    · Dek ze af met plastic folie en leg ze in de koeling voor later.
    · Droog de plakjes ham onder de warmtebrug.
    Zuurkool:
    · Spoel de zuurkool af met koud water en laat het uitlekken.
    · Hak de tijm en de knoflook fijn.
    · Verwarm de oven voor op 70°C.
    Jus van Pedro Ximénez:
    · Laat de sherry inkoken tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.
    · Voeg de gevogeltebouillon, een scheutje olijfolie en de tapenade toe.


    Bereidingswijze:

    Zuurkool:

    · Smelt het ganzenvet in een pan, voeg de tijm en de knoflook toe.
    · Roer de zuurkool er doorheen en laat het geheel 1 uur konfijten in de oven (70°C). De zuurkool moet gaar en zacht zijn.
    · Laat de zuurkool uitlekken in een zeef (bewaar het vet)

    Zeetong/Serranoham:

    · Leg de tongfilets op een plaat. Bestrooi ze licht met zout en peper en gaar ze onder de warmtebrug.

    Serveren:
    · Leg een schepje zuurkool in het midden van een warm bord en leg hier overheen een tongfiletje.
    · Schep de saus om de vis en garneer met een plakje Serranoham

    Tip van de chef:

    Gebruik hondstong of iets dergelijks om de prijs te drukken
    Pedro Ximénez is de zoetste sherry die bestaat en ook vrij duur
    Paddestoeltappenade word verkocht bij oil and vinnegar

    07-12-2005 om 21:22 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met kaas

    Benodigheden:

    6 preien
    300 gram aardappelen
    1½ liter bouillon of water (bouillon is lekkerder maar dan geen zout meer toevoegen)
    1 klein blikje tomatenpuree
    50 gram vermicelli (kan weggelaten worden)
    boter
    geraspte gruyère kaas (of andere geraspte kaas)
    zout en peper

    Bereiding:

    De groenten schoonmaken en in stukjes snijden (het witte deel van enkele preien apart houden en dit in boter stoven; dit is echter niet noodzakelijk, men kan ook alles ineens koken).
    De groenten 45 minuten in de bouillon laten koken. De soep door een zeef wrijven of pureren met de staafmixer. De tomatenpuree, de vermicelli (naar keuze dus) en het eventueel in boter gestoofde preiwit toevoegen en nog 10 minuten laten koken.
    Opdienen met geraspte kaas.

    06-12-2005 om 19:48 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tonijntartaar op aardappelchips (hapje)

    Ingredienten:

    100 gram verse tonijn
    1 el mayonaise
    1/2 tl wasabipasta
    1/2 lente-ui, fijngesneden
    1/2 el limoensap
    1 el fijngesneden koriander
    4 blaadjes koriander
    zout
    4 grote ribbelchips (gezouten)
    extra nodig: 4 (amuse)lepels

     Bereiding:

    Snij de tonijn in heel kleine blokjes. Meng de mayonaise met de wasabipasta, lente-ui, limoensap en fijngesneden koriander en breng op smaak met zout. Schep de mayonaise door de tonijn en zet het mengsel tot gebruik in de koelkast.
    Leg op 4 lepels een ribbelchip. Schep er een lepel tonijntartaar op en leg er eventueel een bladje koriander op. Serveer direkt.

    05-12-2005 om 21:02 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!