Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Jan Jans trekt lijst Vlaams Belang in Heusden-Zolder: “Niet normaal dat Koolmijnlaan geblokkeerd wordt”
  • Verkeershinder op E314 in Zolder door brandend voertuig
  • N-VA Lommel trekt met 20 nieuwe gezichten naar kiezer, schepen Bosmans haakt af
  • “Toen ze in slaap was gevallen, kroop hij bij haar”: man (39) randt tot driemaal toe de jongere zus van zijn vriendin aan
  • De mooie zomer is nog niet voorbij: volgende week temperaturen tot 25 graden
  • Tessa Wullaert meteen vol in de schijnwerpers: Red Flames-icoon showt opvallend nieuw shirt van Inter
  • Jongste is 18, oudste is 73: Voluit Beringen heeft lijst klaar voor verkiezingen
  • Arsenal legt uit waarom het voor het eerst in 38 jaar niet in het rood-wit mag spelen in de derby tegen Tottenham
  • N-VA Kinrooi vindt toch nog 13de kandidaat voor gemeenteraadsverkiezingen
  • Club Brugge verkocht al 16.500 abonnementen voor Champions League, vrije verkoop gaat vrijdag van start
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    josm
    blog.seniorennet.be/josm
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    adaa
    blog.seniorennet.be/adaa
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    11-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebraden rosbief met sjalotjes met cranberrycompote op een bedje van veldsla

    Ingredienten: 6 personen

    750 gram sjalotjes
    1125 gram rosbief
    peper en zout
    4,5 eetlepels olie
    0,4 liter rode wijn
    5 laurierblaadjes                                       
    1,5 eetlepel grove mosterd
    3 dl crème fraîche
    1 potje cranberrycompote
    6 kleine porties veldsla

    Bereiding

    De sjalotjes pellen en zonodig halveren.
    Het vlees inwrijven met peper en zout.
    In een braadpan de olie verhitten.
    Het vlees snel rondom bruin bakken.
    De sjalotjes toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken.
    De rode wijn erbij schenken.
    De laurierblaadjes toevoegen
    Met de deksel op de pan het vlees zachtjes in circa 30 minuten gaar stoven en af en toe keren.
    Het vlees uit de pan nemen en strak in aluminiumfolie verpakken en ca. 10 minuten laten rusten.

    Intussen het stoofvocht aan de kook brengen.
    De mosterd en de crème fraîche erdoor roeren en op hoog vuur iets laten inkoken.
    De laurierblaadjes verwijderen en de saus op smaak brengen met peper en zout.

    Het vlees in plakken (hoeveelheden van 6) snijden en het uitgelopen vleessap door de saus roeren.
    Op de 6 voorverwarmde borden de bedjes veldsla verdelen.
    Het vlees op het bedje leggen en iets van de saus erover schenken.
    De gratin en de cranberrycompote toevoegen en er een mooie compositie van maken.
    De rest van de saus overdoen in een sauskom en erbij serveren.

    Tip van de chef:

    De smaak van dit gerecht heeft iets wildachtig



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!