|
Ingredienten: 6 personen
750 gram sjalotjes 1125 gram rosbief peper en zout 4,5 eetlepels olie 0,4 liter rode wijn 5 laurierblaadjes 1,5 eetlepel grove mosterd 3 dl crème fraîche 1 potje cranberrycompote 6 kleine porties veldsla
Bereiding
De sjalotjes pellen en zonodig halveren. Het vlees inwrijven met peper en zout. In een braadpan de olie verhitten. Het vlees snel rondom bruin bakken. De sjalotjes toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes meebakken. De rode wijn erbij schenken. De laurierblaadjes toevoegen Met de deksel op de pan het vlees zachtjes in circa 30 minuten gaar stoven en af en toe keren. Het vlees uit de pan nemen en strak in aluminiumfolie verpakken en ca. 10 minuten laten rusten.
Intussen het stoofvocht aan de kook brengen. De mosterd en de crème fraîche erdoor roeren en op hoog vuur iets laten inkoken. De laurierblaadjes verwijderen en de saus op smaak brengen met peper en zout.
Het vlees in plakken (hoeveelheden van 6) snijden en het uitgelopen vleessap door de saus roeren. Op de 6 voorverwarmde borden de bedjes veldsla verdelen. Het vlees op het bedje leggen en iets van de saus erover schenken. De gratin en de cranberrycompote toevoegen en er een mooie compositie van maken. De rest van de saus overdoen in een sauskom en erbij serveren.
Tip van de chef:
De smaak van dit gerecht heeft iets wildachtig
|