Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • “Wij willen, zij moeten”: Union kruipt tegen Slavia Praag in geliefkoosde underdogrol
  • OVERZICHT. Welke transfers hangen nog in de lucht bij jouw favoriete Jupiler Pro League-club
  • Onze allergrootste troef brengt Team Belgium donderdag in stelling: kan girl power ons naar tien medailles stuwen?
  • BLOED, ZWEET EN TRAINEN. Het extreme dieet van olympisch gewichthefster Nina Sterckx: “Ik had nochtans gezworen dat ik mijzelf dit nooit meer zou aandoen”
  • Onze man in Parijs: “Moeten mannen een beha dragen?”
  • OVERZICHT. Deze Belgen komen woensdag in actie: veel atletiek, gewichthefster Nina Sterckx en D-day voor Belgian Cats en Red Panthers
  • Onze olympische kampioenes geloven in gouden missie van Nafi Thiam: “Eigenlijk moet België dankbaar zijn voor zo’n fenomeen”
  • Emma for MVP: Meesseman is op de Spelen bezig aan een straffe reeks die niemand haar ooit voordeed
  • Artuur Peters: “Na mijn record in de Container Cup kreeg ik meer aandacht dan bij WK’s of EK’s”
  • De Big Ben en een blik beeldenstormers in het cultuurcentrum van Hasselt
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lisettejsr
    blog.seniorennet.be/lisette
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    biekebolleke
    blog.seniorennet.be/biekebo
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    07-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koude kiwisoep(dessert)
    Ingredienten:

    - 6 kiwi's
    - 2 dl verse sinaasappelsap
    - 2 dl zoete witte wijn
    - 2 eetlepels witte suiker
    - 6 aardbeien
    - 1/4 liter vanille ijs

    Bereiding:

    Schil de kiwi's en pureer ze samen met de sinaasappelsap tot een gladde puree. Roer de wijn en de suiker erdoor heen. Laat dit goedje flink koud worden in de koelkast. Maak de aardbeien schoon en snijd ze in vieren. Schep de soep in diepe borden en schep in het midden een bolletje ijs. Garneer met de aardbeien

    Tip van de chef

    Dit dessert kan lang op voorhand gemaakt worden en kan in enkele ogenblikken geserveerd worden

    07-08-2005 om 15:13 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preigerecht uit de oven(hoofdgerecht)
    Ingredienten:

    - 3  middelgrote preien
    - 100  gr geraspte kaas
    - 200 gr gesnipperde gekookte ham
    - 50 gr boter
    - zout, peper
    - 4 eieren
    - 2 el (koffie-)room
    - 4 el bloem

    Bereiding:

    Maak de preien schoon en gebruik uitsluitend het witte en licht geelgroene gedeelte. Snij de prei in brede ringen. Verhit de boter en fruit ca. 10 min. omscheppend de prei totdat ze zacht (maar niet slap) zijn. Schep de prei op de bodem van een beboterde ovenvaste schaal. Strooi royaal peper over het gerecht en verdeel daarna de helft van de kaas en de hamsnippers zo gelijkmatig mogelijk er over. Roer in een kom de eieren los met de room. Zeef er de bloem over en strooi de rest van de kaas erover. Klopt alles met een garde even heel snel door elkaar. Verdeel het over het preimengsel. Verwarm de oven voor op 225 graden. Bak de schotel in het midden van de oven ca. 20 tot 25 min.

    Tip van de chef:

    1 van de zovele ham en kaasbereidingen maar zeker eens te proberen
    Serveren met een gekookte aardappel.
    Altijd handig voor zo'n dagelijks ik weet weer niet wat te koken !!

    06-08-2005 om 21:18 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kibbeling met ravigotesaus
    Ingredienten:

    2 grote zoetzure augurken
    1 ui
    ½ eetlepel mosterd
    125 ml mayonaise
    125 ml crème fraîche
    1 eetlepel citroensap
    zout, peper
    frituurolie
    500 g kabeljauw- of schelvisfilet
    2 eetlepels bloem
    4 eetlepels melk
    1 eiwit
    viskruiden


    Bereiding:


    De augurken en de ui fijnsnijden. De mosterd, de mayonaise, de crème fraîche en het citroensap door elkaar roeren en de augurk, de ui, wat zout en wat peper erdoor scheppen.
    De frituurolie verhitten tot 170°C. De vis in reepjes snijden.
    Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen. De vis door het beslag halen en in de olie in ± 5 minuten goudbruin bakken. De vis uitlekken en met viskruiden bestrooien. De saus apart erbij serveren.

    Tip van de chef

    Wie was nog nooit op een hollandse markt??
    Dit recept is van die warme stukjes vis die ze daar verkopen in bakjes.
    Men kan natuurlijk ook tartaarsaus of mayonaise erbij geven.

    05-08-2005 om 19:38 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselsoep waarmee iedereen met verstomming geslagen is
    Ingredienten :

    - 600 gr mosselen
    - 2 sneden mager spek
    - 2 uien
    - bladselder
    - peterselie
    - paprikapoeder
    - 5 bessenkruiden
    - 1 blik biscque d' hommard
    - peper en zout
    - mosselkruiden

    Bereiding :

    De boter laten smelten in een grote kookpot
    Het in reepjes gesneden spek bruin bakken tesamen met 1 ui
    Daarna op de bodem van de kookpot de bladselder en een beetje peterselie leggen
    Alles goed kruiden met paprikapoeder, mosselkruiden en 5- bessenkruiden
    De mosselen toevoegen met daarop de in ringen gesneden ui.Alles kruiden metpeperen zout.
    Als de mosselen gaar zijn de kookpot van het vuur nemen, de mosselen eruit nemen en uit de schelp doen, mischien een paar houden voor versiering.
    Het blik kreeftensoep toevoegen aan het kookvocht van de mosselen.
    Voeg nu dezelfde hoeveelheid water toe en laat opwarmen
    De mosselen over diepe borden verdelen en de soep erover scheppen
    Serveren met stokbrood.

    Tip van de chef:

    Deze zeer lekkere soep mag flink gekruid zijn.
    Ooit klaar gemaakt voor 60 personen en die kwamen allemaal het recept vragen.

    04-08-2005 om 21:11 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tongschar met groene kool en spekreepjes.( hoofdgerecht)
    Ingredienten:

    - 8 dubbele tongscharfilets
    - 12 bladen groene kool
    - 8 reepjes fijn gesneden vers spek
    - 8 aardappelen
    - 5 dl visfumet
    - 1 dl room
    - 100 gr malse boter
    - kervelpluksels
    - peper en zout

    Bereiding:

    Blancheer 8 koolbladen in 5 dl gezouten water.Kook de aardappelen beetgaar in gezouten water.
    Krui de tongscharfilets met peper en zout. Leg er een geblancheerd koolblad op samen met een reep spek en rol ze op.
    Saus: Kook 5 dl visfumet met 5 dl van de groenekooljus tot de helft in,voeg de room toe en laat verder inkoken tot sausdikte.Werk de saus af met 50 gr boter en breng op smaak met peper en zout.
    Snij de aardappelen in schijven en bak ze in 50 gr boter.
    Stoom de visrolletjes 5 min. in een stoommandje of afgedekt met folie in een 200° warme oven.
    Leg een koolblad op elk bord, schik de gevulde scharrolletjes erop en lepel de saus erover.
    Schik de gebakken aardappelen ernaast en versier met kervelblaadjes.

    Tip van de chef:

    Het koolblad onder de rolletjes mag ook lichtjes gepocheerd worden en daarna afgekoeld in ijskoud water (voor de mooiekleur)
    Fijn gesneden en gestoofd met wat ajuin en spekjes en dan een bedje in het midden van het bord kan natuurlijk ook.

    03-08-2005 om 20:49 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte Zuid Limburgse hoofdkaas (kip kap)
    Ingredienten:

    - 1/2 varkenskop
    - 150 gr varkenslever
    - 1 varkenshart
    - 1 varkenspoot
    - 1 varkensoor
    - 2 ajuinen
    - laurierblad
    - peper en zout
    - nootmuskaat
    - geut azijn

    Bereiding :

    Alle vlees zeer goed spoelen en zuiver maken
    Ajuin versnipperen (Grof)
    De kop samen met het hart gaarkoken en ontbenen
    Poot + oor appart gaarkoken samen met een laurierblad(mag niet teveel water zijn)bruikbaar vlees bijhouden.
    In het kookvocht van poot en oor de ajuin stoven totdat hij zacht is.
    Dit mengsel is de lijm van de kipkap
    Het gare vlees fijnmalen
    De lever eventjes appart stoven.en meemalen met het vlees. Ook de gestoofde ajuin meemalen
    Alle gemalen vlees (kop ,hart, lever, poot,oor + ajuin) samen stoven in het overgebleven vocht van poot + oor.
    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat .
    Azijn toevoegen naar smaak. ( zuur of minder zuur )
    In kommen doen en laten opstijven.
    Smakelijk!!!

    P. S. Verdere uitleg is altijd mogelijk .




    02-08-2005 om 20:48 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honingsaus
    Ingredienten:

    - 5 el mayonaise (calvè met ei)
    - 1 kl mosterd
    - 2 el honing
    - 1/2 el azijn
    - een weinig room
    - 1 kl gehakte kervel

    Bereiding:

    Alles mengen ,room toevoegen tot tamelijk vloeibare saus.

    Tip van de chef:

    Een schijf annanas, daarop een gestoomd tongrolletje een lepeltje saus HEERLIJK!!!!!

    01-08-2005 om 22:46 geschreven door luc

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!