Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
    Foto
    Ben 14 kilo vermagerd door al dat lekkere eten
    Zoeken in blog

    Nieuws HBVL
  • Clubloze voetballer Etienne Capoue traint mee bij basketbalclub: “Als kind mijn droom om in de NBA te spelen”
  • Gewezen finaliste Miss Zwitserland vermoord door ex die lichaamsdelen in blender probeerde te malen
  • Trump weigert tweede debat met Harris
  • Oud-voetballer Ronnie S. verdacht van handel in 2200 kilo cocaïne: “Het gaat om honderden kilo’s per keer”
  • Blueride van start in Thor Park: fietsen voor strijd tegen darmkanker
  • Van Hasseltse plukweide naar EK-podium: deze dames maken voor elke medaillewinnaar uniek boeket
  • Limburgse beloften achten zichzelf niet kansloos: “Dit EK al sinds vorig jaar met rood aangeduid”
  • Niet iedereen is fan van Vincent Mannaert: voetbalbond schakelt weer headhuntersbureau in voor zoektocht naar nieuwe CEO
  • Stijn is amper 23 jaar en maakt de beste praline van het hele land: “Hij verkoopt gelijk zot”
  • Politie gaat overlast actiever aanpakken met nieuw PROA-team: “Er komt meer blauw op straat”
    De recepten worden allemaal uitgeprobeerd.
    Een vriend  en ik maken  ze klaar op allerhande feestjes .De gasten  kunnen er daarna  van genieten.
    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • il-grappolo
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mariandel59
    blog.seniorennet.be/mariand
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    jabu
    blog.seniorennet.be/jabu
    Inhoud blog
  • Ziek
  • Carpaccio van kabeljauw met pesto, gegrilde scampi en pastasalade
  • LASAGNE VAN PORT SALUT MET DADELS, WALNOTEN EN OLIJVEN MET EEN RODE UIEN COMPOTE
  • Hert met paddestoelen en compote van peer en pompoen
  • ZALMMOOT MET HONING EN APPEL
  • Bisque van scampi's
  • Salade van gebakken coquilles met gefrituurde zoete aardappel met een truffelmayonaise
  • Hazenrugfilet met honing-cognacsaus op een bedje van gestoofde prei
  • Gepocheerde peren met sabayon van dessertwijn en karamel-ijs
    Mijn culinaire uitspattingen
    Het resultaat van vele uren uitproberen en kilos extra
    Niets is zo ontspannend, als samen boodschappen doen en daarna lekker koken !!!
    06-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preigerecht uit de oven(hoofdgerecht)
    Ingredienten:

    - 3  middelgrote preien
    - 100  gr geraspte kaas
    - 200 gr gesnipperde gekookte ham
    - 50 gr boter
    - zout, peper
    - 4 eieren
    - 2 el (koffie-)room
    - 4 el bloem

    Bereiding:

    Maak de preien schoon en gebruik uitsluitend het witte en licht geelgroene gedeelte. Snij de prei in brede ringen. Verhit de boter en fruit ca. 10 min. omscheppend de prei totdat ze zacht (maar niet slap) zijn. Schep de prei op de bodem van een beboterde ovenvaste schaal. Strooi royaal peper over het gerecht en verdeel daarna de helft van de kaas en de hamsnippers zo gelijkmatig mogelijk er over. Roer in een kom de eieren los met de room. Zeef er de bloem over en strooi de rest van de kaas erover. Klopt alles met een garde even heel snel door elkaar. Verdeel het over het preimengsel. Verwarm de oven voor op 225 graden. Bak de schotel in het midden van de oven ca. 20 tot 25 min.

    Tip van de chef:

    1 van de zovele ham en kaasbereidingen maar zeker eens te proberen
    Serveren met een gekookte aardappel.
    Altijd handig voor zo'n dagelijks ik weet weer niet wat te koken !!


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Indien het echt niet lukt kom ik het zelf helpen klaarmaken.
    En eigenlijk voor max. 12 personen want anders is het niet haalbaar in een gewone keuken
    Als ik mag meeeten tenminste!!!!.


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 24/10-30/10 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 18/07-24/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005



    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Zoeken in blog



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!